2009.08.11. 18:11:12
Nos, én tisztellek téged Miki, s adok a véleményedre, de azt hiszem a reakciód nem igazán az én hozzászólásomra volt válasz.
Ezt csupán azért mondom, mert Te leírtad, hogy nem kell nézni, holott én pont azt írtam, hogy örülök, hogy számomra érdektelen mérkőzéseket fog a jövőben, vagy még azt sem.
A Barca Tv-t viszont kapásból elvenném tőle, ott nagyon is felháborít a ténykedése, tiszteletlenül beszél nagy játékosokról, nem a mérkőzéseket közvetíti, nem segít a szurkolóknak a régi mérkőzések hangulatát átadnia, nem beszélve arról, hogy roppant felkészületlen. Ezt nyugodtan mondhatom, nem egy adást sikerült végignéznem az ő tolmácsolásában. Az, hogy egy már régen zajlott mérkőzésen esett gól után kb. 5 percig mond ízléstelen poénokat melyeknek semmi helyük ott és akkor, majd a következő öt percben azt kommentálja, hogy épp megpróbál valami információt szerezni a játékosról, az nekem valahogy nem jön be. Vagy épp Bojan nevét ki tudja ejteni katalánul, de Busquets már Sergio... Szóval ezt miért ne vehetném a szívemre?
Egyébként sajnálom, hogy a Sport Klub ilyen irányvonalat követ, szerencsére annyira dilettáns bagázs, hogy jóformán már tényleg csak a nagy semmit közvetítik.
Az pedig, hogy olyan mérkőzéseket adnak, ami a futballt szeretőket nem érdekli, az jól jellemzi a csatornát. Sőt, ezt megfejelve egy normális programterv helyett megelégszenek azzal, hogy érdektelen mérkőzéseket adnak ilyen kommentátorral a nézettség növelése érdekében...
Csúnya lenne, ha a többi sportcsatorna is így vélekedne. Legalábbis engem bosszantana, ha pl. a Nat. Geo. által műsorra tűzött dokumentumfilmet egy olyan narrátor vezényelne le, akinek fingja sincs a szakmáról, s a mellékes, érdektelen dolgokból csinálna ügyet, azzal foglalkozni a műsor 90%-ában, s szórná tele bugyuta poénnal az egész filmet. Nem tudom, érthető-e. Szóval ne legyen már Mónika Show mindenből...
Végül: én elfogadom, hogy valakit szórakoztat, ezért megnézi azokat a meccseket. Nem mondom, hogy ettől jobb szórakozási lehetőség nincs, s hogy ez helyes a csatorna részéről, de hát a pénz, s az emberek ingerküszöbe ezt "kívánja", már csak ez eladható, de ez nagyon...
Minden esetre szegény Knézy bár nem egyszer volt részrehajló, és hibázott is, de azt hiszem foroghatna a sírjában, ha a szívére venné, hogy hova jutott a szakma. Vitrayt is meghallgatnám ezzel kapcsolatban. S most csupán a szakmáról és a hagyományokról van szó.
Én Hortit, mint kommentátor értékeltem, s azt hiszem nem túloztam azzal, hogy a szakmája szégyene, egy bohóc. Nem a személyiségével van bajom, hanem a munkájával.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton