2007.12.15. 16:26:34
Keves júzerek. Hol van ebben a cikkben, hogy Ronaldinhot eladják, vagy hogy már eladták volna?
Induljunk ki abból, hogy Ronaldinho távozik a télen, körülbelül 50-60 millió eurós áron. Ez persze nem reális ár, hisz a jelenlegi szintjén játszó játékosokat már 30 millióért is drágállják (Robben, Deco, amikor idekerült), bár spanyol állampolgársága sokat javíthat a helyzeten. Brazil származása annyiban jelent gondot, hogy sokat kell utaznia, s emiatt a válogatott szünet utáni mérkõzéseken szinte esélytelen, hogy játszon. Hasonló problémája van Robinhonak, s a többi brazil játékosnak is.
A nemzeti sportban egyébként vannak részek, amiket máshol nem lehet hitelesen olvasni, pl. a magyar bajnoksággal kapcsolatosak, ill. vannak, amikor valamiről lemaradok, így az NS hatására utána tudok nézni, mi is történik. Annyira nem rosszak ők. Én személy szerint az el mundot és a sport bildet olvasom, ők elég hitelesek.
Ovamind:
Deco augusztusban 31 éves lesz, 20 millió euróért érkezett, piaci ára 15 millió körül van, évi 5-6 millió eurót keres, 32 évesen már nem nagyon lehet eladni. Hullámzó a teljesítménye, vannak jó, de irdalamtlan rossz mérkőzései, nem lesz fiatalabb, így kell mellé/a helyére valaki, aki sok pénzbe fog kerülni, a megoldás az, ha eladják, s a pénzből pótolják.
A keretet én nem érzem olyan bőnek, 1-2 kulcsjátékos kiesése nem pótolható. (Messi, Dinho, Henry, Eto’o négyesből kettő, Touré, Iniesta, Xavi, Deco négyesből kettő, Puyol, Zambrotta, Abidal, Milito négyesből szintén kettő esetén nagy baj lehet. VV-t már nem is emléítem.
Jorquera,Márquez, Sylvinho, Oleguer Edmilson, Ezquerro, Gudjohnsen, Dos Santos (ő még fog fejlődni). Ők lennének a cserék. Egy-egy meccsre oké, de hogy hosszabb távra?
Jokesz: a stílus maga az ember. Ezt moderálom.