2007.12.15. 16:09:50
Nos, én ha Ronaldinho eladását reálisnak tekintem, akkor a blogos fejtegetés után mosolyognom kell -így is azt tettem, de viccnek hittem- , ezt, ugye nem gondolta senki komolyan. Az egyszersmind biztos, hogy annyira sokoldalú támadó nagyon kevés van mint a brazil, és pont olyan mint ő egy, sem. Erről nem is vitázom. Lehetségesnek tartom, hogy a rutinnnal együtt megváltozik/változottott a játéka, de ezért még nagyon hasznos lehet (újra), sőt, vízhordó is, -ne felejtsük hogy már trófeákat nyert ebben a szerpben- csupán más posztokon kellene az ideális helyet megtalálni. Szóval számomra a lojalitás fontos - a legfontosabb- egy ekkora játékosnál, ő pedig maradni akar (inkább úgy írom, nem szándékozik elmenni, ha kitartanak mellette), s a klubnak is legalább annyira, vagyis még jobban hűségesnek kellene lennie iránta. Ebben az esetben a megoldás számomra a taktikai változtatás, azt a szem előtt tarva, hogy van egy Messi akinek ideális a jobb oldal, és van számos játékos (pl.:Puyol, Zambrotta, Iniesta, Xavi, Henry, Eto'o) akik így együtt elképesztően sokféle variációban mozgathatók, sokoldalú csapattagok. Én nem ragaszkodom, az általam is nagyon szeretett két szélsős felálláshoz. Egyébként, a nevek közül én is csupán Kaká-t tartom arra méltónak, hogy ha elmenne Ronnie akkor a 'helyébe' leigazolják. Ennek a valószínűsége azonban... A többi név közül Vicente, Fabregas és Diego megfelelő igazolás lenne, -legalábbis tetszik a gondolat- persze Ronaldinhot ekkor is meg kellene tartani. Lampardról, Joaquinról és Vucinicról pedig nem hinném, hogy a jelenlegi taktika mellett kezdőben jutnának szerephez, -s általam annyira nem is favorizáltak- akkor meg miért fizetne értük a klub milliókat (fontban)... Tehát számomra egy dolog maradt, -ami esetén nem fájna a szívem sem- = Ronnie egyértelműen marad, s az új lehetőségeit aknáznák ki maximálisan, másrészt, taktikai váltás - szükséges mértékű váltás, de offenzív- melett kitartani a jólműködő tehetségkutatásnál. Nos, még annyit, hogy Dos Santos még fiatal, szeleburdi, nem olyan korán érő tipus, s neki jóval több professzionalizmusra, és rutinra van szüksége, hogy tehetségét kamatoztassa, mint Messi, Ronnie, vagy Krkic. Ezért én vigyáznék a már-már 'tehetségtelen' jelzővel... Ha szellemileg oda tud érni, ahol ma egy klasszisnak kell, akkor elképzelhetőnek tartom hogy sokat áldjuk a nevét... Visca Barca!
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton