2007.03.04. 09:46:16
Valamin elgondolkodtam. Most már nem az első eset, hogy 1-0 után visszahúzódunk, és elkezdjük mímelni a focit, azaz úgy teszünk, mintha csinálnánk is valamit. Az, hogy ez sorozatosan így van, annak két oka lehet. 1. A csapat magától áll vissza, és gondolja úgy, hogy a meccs hátralevő részében már nem kell futni, nem kell küzdeni és megszakadni; 2. Rijkaard barátunk adja ki ezt az utasítást az öltözőben, hogy fiúk - ha gólt lőttetek, akkor kezdjetek el passzolgatni, lehetőleg minél közelebb a saját kapunk előtt, ha lehet a saját 16-unkon belül, mert így jó esély adódik arra, hogy az amúgy megroggyant ellenfél talpra álljon, gólt lőjjön és még fordítson is. Ha az első variácó az igaz, akkor azért, ha a második, akkor pedig azért kell Rijkaardnak mennie. mert az idei szezonban ez már a sokadik meccs, amin így tesznek a játékosok, tehát nem lehet véletlen. El nem hiszem, hogy Rijkaard nem veszi észre, hogy a vezetés tudatában csak alibizünk. Egy gól, nem gól - mondja az okosság. Egy dugót még a legbénább csapat is találhat bármikor, hát még egy Sevilla-szintű csapat. A munkahelyen én sem úgy vagyok, hogy az első 2 órában dolgozok, aztán a maradék hatban meg ücsörgök - ezek a milliomosok meg nem hajlandók végighajtani a 90 percet, hanem egy-null után megállnak, és ténferegnek a pályán, ami megengedhetetlen.