2006.12.06. 13:29:26
Most megint csalódnom kellett Rijkaardban, és még jöbben megerősödött bennem az az elképzelés, hogy ő bizony mégsem akkora edző, mint azt sokan gondolták. Már korábban írtam, hogy szerintem taktikailag abszolút nincs a szeren, max a pedagógiai/pszichológiai érzéke jobb az átlagosnál. Bizony az is megerősítést kezd nyerni nálam, hogy az eddigi sikerek is nagy százalékban Henknek voltak köszönhetőek. Hogy mégis mire alapozom mindezt?
Szerintem 2-0-s vezetésnél ki az a sügér, aki visszaállítja a világ legjobban passzoló, labdát tartó csapatát a saját térfelére védekezni??? Pláne úgy, hogy a korábbi években pont a letámadás volt az egyik legnagyobb erényünk. Most - szerintem óriási szerencsével - megúsztuk a dolgot, de mi lett volna, ha a Werder kiegyenlít pl 15-20 perccel a vége előtt. Akkor ők nagyon felpörögtek volna, mi meg a béka segge alatt.! Nem szabad ilyenkor beállni védekezni, főleg úgy, hogy a Giuly, Ronaldinho, Gudjohnsen trióból maximum az izlandi próbált meg védekezni!!! Meg amikor nagyon nyomott a Werder, és mutatták Rijkaardot, csak azt lehetett látni rajta, hogy nem igazán tudja, hogy mit kellett volna változtatni. Mottát meg már a félidőben lecseréltem volna, és nemcsak azért, mert rosszul játszott, hanem főleg azért, mert egy átlag bíró már régen kiállította volna!
Bocsi, hogy hosszúra nyújtottam, de nekemm komoly aggályaim vannak mostanában vele kapcsolatban...