2006.10.20. 19:43:40
Szerencsére egyre közelebb van az El Clásico, szerintem felesleges bármi jelentőséget tulajdonítani ezeknek a nyilatkozatoknak (Mijatovic, Laporta, stb...) mivel egyrészt semmi jelentőségük nincs, másrészt azt sem tudjuk, hogy a sajtó esetleg kiforgatta-e az imén említett úriemberek szavait, szóval nincs jelentősége egyáltalán...
Mindenki tudja, hogy a Barcelona jelenleg komplettebb, egységesebb (azt nem tudom, hogy JELENLEG, azaz 2006. október 20-án valójában JOBB csapat-e) csapat mint a Real Madrid, amely nagyon jó úton van ehhez. Más kérdés, hogy még nincs ezen a szinten, és ezt el kell ismerni! A Barca még mindig gyorsabb mint a Madrid (szerencsére a Madrid is egyre gyorsabb!) továbbá amit már az imént is elmondtam, hogy egységesebb, összeszokottabb és talán szervezettebb csapat is mint a Madrid, ahol Capello egyelőre keresi a csapatát, egyelőre taktikailag még nem volt ALKALMA bebizonyítani zsenialitását, mivel még az alapcsapatot sem nagyon találta meg. Erre egy tökéletes alkalom a vasárnapi meccs!
A Madrid nem esélyesebb mint a Barca, én úgy érzem. Viszont a Barca sem esélyesebb mint a Madrid. Egy El Clásicón jórészt a hazai csapat javára billen minimálisan a mérleg nyelve, viszont ez most nincs így, az esélyek szerintem totálisan egyenlőek. A Barca mellett szólnak a sportszakmai szempontok, a Madrid mellett szól a hazai pálya, valamint az, hogy az ellenfél nem túl jó formában érkezik a Santiago Bernabeuba.
Óriási meccs lesz... én magam bármit eltudok képzelni, akár még egy sima Barca, vagy egy sima Madrid sikert is. Akár a 0-3, ill. a 3-0 is benne van... egy ilyen meccsen bármi lehet. Jelen pillanatban a döntetlen lehet a reális eredmény, viszont úgy érzem, hogy minden lesz csak döntetlen nem Smile Kizárt, hogy az legyen, valaki nyerni fog vasárnap Smile
Most pedig a Real Madrid esélyeiről, mert mégiscsak madridista vagyok Smile: vasárnap HARCOSOKRA lesz szükség! Olyan játékosokra, akik HARCOLNI tudnak a csapatért, ha kell kiteszik szívüket a sikerért, és valami egészen hihetetlen módon felspanolják magukat. Ez kell vasárnap, remélem Capello ilyen tekintetben is felkészíti a csapatot a taktika mellett. HARCOSOK kellenek, küzdeni kell, ha kell akkor kúszni-mászni, ugyanakkor intelligens és minőségi játékot kell bemutatni. Ha meglesz az intelligencia, meglesz a szív és az akarat, és ha meglesz a kellő technikai adottság, akkor a Real Madrid megnyeri a vasárnapi meccset. Ha ezek közül csak egy is hiányozni fog, a katalánok nyernek, akik mégegyszer mondom, egységesebb és komplettebb csapat mint a Madrid.
Ők nyilván nem tudnak majd úgy lázba jönni a meccsre, mint amennyire a Madrid jöhet (és jönnie is kell, ha nem jön, nem lesz eredmény) mivel nem őket fogja buzdítani 85 ezer ember, és nem ők nem nyertek 3 éve semmit, és nem ők kaptak ki tavaly 3-0-ra a Bernabéuban. Ezek szólhatnak a Madrid mellett, nagyon remélem, hogy nyer a csapat. Ez a meccs sokkal több mint egy meccs, jóllehet ez csak egy sima közhely, de úgy igaz, aholy leírtam. Több mint egy meccs: ezért kell a harciszellem, méghozzá olyan harciszellem, amely csak az ilyen meccseken jöhet elő. Ez nem egy egyszerű meccs, itt nem számít, hogy milyen játékkal nyerünk. Toppon kell lenni minden tekintetben, és akkor megnyerjük a meccset. Ha nem lesz meg az imént felsorolt feltételek közül valami, akkor elvagyunk veszve, akkor vereség lesz a vége. Remélem, hogy meglesz... mást nem lehet mondani most...
Tipp: Madrid-Barca 1-0 (Raúl).
BY: TZOLI