Szeva!
Megmondom őszintén, nekem Ő a legszimpatikusabb Barca-játékos. Henke igazi egyéniség, csendes, szorgalmas és példamutató. Példamutató a pályán, a magánéletben, a civil életben egyaránt. Én a Barca történetének egyik legnagyobb igazolásának tartom, akinek a klub legnagyobbjai mellett van a helye. Egy lapon említendő Ramallets-vel, Manchónnal, Kubalával, Gensanaval, Evaristóval, Miguelivel, a Cruyff-éra nagyjaival, Ronaldinhóval és Etoo-val. Kiváló játékos, aki elfogadta a kispadot is, ha kellett az utolsó negyed órára állt be, ha kellett végigülte a meccset a kispadon, de amikor beállt vérprofi módján küzdött, hajtott, cselezett és lőtte a gólokat. Sztem a Rijkaard-éra egyik legjobb igazolása volt. Hatalmas veszteség az ő távozása, de tiszteletben kell tartani a döntését, még ha nehéz szívvel tesszük is. Bízom benne, hogy a párizsi döntőben beveszi az Arsenal kapuját, ez a sors igazi és jól kiérdemelt ajándéka lenne. Nekünk Barca-szurkolóknak pedig kötelességünk megőrizni őt örök emlékezetünkben, emlékeznünk kell csodálatos és gólerős játékára, emberi nagyságára, tisztességére, és a futball iránt érzett mély szeretetére.
Remélem, a klub méltóképpen búcsúztatja el Henkét, egy búcsúmeccset igazán megérdemelne ez a szimpatikus játékos. Komolyan mondom, fáj a szívem, hogy elhagyja szeretett csapatunkat. De annyit mondhatunk: köszönjük, Henke! Az Isten adjon még hosszú, boldog életet, Neked és Családodnak! Hálásak vagyunk Neked azért a sok szépért, jóért, amivel megajándékoztál minket! Köszönjük! varga tamás