Luis Enrique

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Kit választanál LE utódjának?

Sampaoli
53
56%
Unzue
5
5%
Koeman
10
11%
Blanc
0
0 szavazat
Allegri
9
9%
Tuchel
2
2%
Sarri
1
1%
Eusebio
0
0 szavazat
Óscar Garcia
1
1%
Más
14
15%

Szavazatok száma: 95
Stalkyard
Director del Fútbol

2017.04.14. 18:58:24

Nero. írta:Tetszik ez a hangzatosabb nyilatkozat, orulok hogy rátolja a játékosokra a keddi fiaskót csak szerintem ez belső konfliktusokhoz vezethet akkor meg pláne minden esélyünk elszáll.
Igen, óriási megint a nyilatkozat, taktikailag nem hibázott, ami végülis igaz, mert csak az hibázik, aki csinál is valamit, nekünk konkrétan nem volt taktikánk, felállásunk és játékunk. De azért marha jó, hogy még mindezt áttolja a játékosokra, akiknek az egyéni villanásai nélkül sehol nem lett volna az elmúlt három évben a nagy taktikus.

Zsinórban két olyan idegenbeli BL meccs után, ahol egyértelműen taktikailag törölték velünk fel a padlót, nagyon csúnyán, van képe ezt lenyilatkozni. Meg úgy en bloc, miután az egész szezon az általa összerakott alkalmatlan kereten, elképzelés nélküli, lassú, statikus játékon megy el, amikért mind ő a felelős és a szakmai stáb.
Az éjjel soha nem érhet véget!

Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.04.14. 18:44:18

Végülis ha a kezdőcsapat összeállítása és formációja nem a taktika része, akkor valóban nem hibázott.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Nero.
Llegenda del Barça

2017.04.14. 18:11:33

Tetszik ez a hangzatosabb nyilatkozat, orulok hogy rátolja a játékosokra a keddi fiaskót csak szerintem ez belső konfliktusokhoz vezethet akkor meg pláne minden esélyünk elszáll.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
hedora
Jugador del Barça

2017.04.14. 12:19:12

looka írta:
visca el barca írta:a mundon olvasom, hogy LE nagy balhét csapott a juve meccs után és főleg piquét, mascheranot, meg neymart osztotta nagyon durván, mondván h egyik se azt csinálta amit kért tőlük
Az azért valóban gyanús, hogy Mascherano-tól nem ezt kérte:
http://static.origos.hu/s/img/i/1704/20 ... =795&h=591

Időről-időre előkerült a téma, hogy miért nem ő játszik vkp-t, hát ezért.

Biztos vagyok benne, hogy a játékosok is nyakig benne vannak a vereségben amellett, hogy LE-nek is felróható pár dolog.

Ezt a zakót bárkire rá lehetne fogni, de hogy L.E , ne már...
MatyiG
Adminisztrátor

2017.04.14. 12:18:25

Miért, nem hibázott passzt?! 8) :mrgreen:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára MatyiG 2017.04.14. 12:21:08-kor.
looka
Capitá del Barça

2017.04.14. 11:37:43

visca el barca írta:a mundon olvasom, hogy LE nagy balhét csapott a juve meccs után és főleg piquét, mascheranot, meg neymart osztotta nagyon durván, mondván h egyik se azt csinálta amit kért tőlük
Az azért valóban gyanús, hogy Mascherano-tól nem ezt kérte:
http://static.origos.hu/s/img/i/1704/20 ... =795&h=591

Időről-időre előkerült a téma, hogy miért nem ő játszik vkp-t, hát ezért.

Biztos vagyok benne, hogy a játékosok is nyakig benne vannak a vereségben amellett, hogy LE-nek is felróható pár dolog.
visca el barca
Presidente del Barça

2017.04.14. 11:21:02

a mundon olvasom, hogy LE nagy balhét csapott a juve meccs után és főleg piquét, mascheranot, meg neymart osztotta nagyon durván, mondván h egyik se azt csinálta amit kért tőlük
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2017.04.14. 10:36:06

értem, hogy van ez a "családtag legyen az edző" modell, csak ez onnantól fogva károssá válik, ha teljesen rugalmatlanná válunk benne és kizárjuk azt, hogy akár egyszer is külsős edzője legyen a csapatnak. attól, hogy mondjuk 10-ből 2szer megtörténne az, hogy nem belsős ember ült le a padra, még nem változna meg a modell meg az identitás.

de amikor tök egyértelmű, hogy jól jönne a frissítés, másrészt az épp aktuális "ismeri a klubot" edzőjelölt egy harmadvonalas Unzué, vagy az a Valverde, akire próbálják ezt a jelzőt ráerőltetni, mert 27 éve volt köze a klubhoz, akkor egy tök zárt és rugalmatlan látásmód benyomását kelti, ha mégis kötik az ebet a karóhoz és hozzájuk ragaszkodnak. szerintem emellett érvelnek itt páran.

Unzué közreműködésével a padon épp mélyrepülést produkálunk, nem értem, hogy miért kéne maradnia főnöknek. az, hogy a játékosok szimpatizálnak vele, nem olyan nagy dolog, ha jól kezeli őket egy külsős edző, akkor őt is megszeretik majd.

az életben néha váltani, változtatni kell, akármennyire is vonzó és biztonságos az örök állandóság illúziója. maradjon minden a régiben, ugyanaz legyen a gondolkodás, az orvos, a minden, csak mégis legyünk sokkal jobbak. nem hiszem, hogy menni fog. személy szerint sem Unzuénak, sem Valverdének nem örülnék, de ha választani kell, akkor utóbbi. mindenképp külsős arcot hoznék most, aztán 2-3-4 év múlva felőlem jöhetne Xavi, sorsát és a népakaratot beteljesítendő.
Samper
Director del Fútbol

2017.04.14. 05:33:46

Nero. írta:A kezdőcsapatunk az minimum top 3 értékre, de szerintem a legértékesebb a világon.
Illúzió a szerelem.
Nero.
Llegenda del Barça

2017.04.13. 21:49:31

A kezdőcsapatunk az minimum top 3 értékre, de szerintem a legértékesebb a világon. A töltelék emberek mindig is megvoltak Oleguer, Motta, Ezquerro, Hleb, Milito, Tello stb) azzal nincs is baj sőt kellenek is, csak okosan kell használni őket. Nem lehet egy Busquets-Gomes-Denis kpval felállni senki ellen, de egy Busquets-Gomes-Iniestával már igen. Ezen ment el az idei szezon az eszetlen rotáláson.

Xavi biztos megkapja majd a lehetőséget de még sokat kell tanulnia.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
visca el barca
Presidente del Barça

2017.04.13. 21:35:31

Nero. írta:Azért maradjunk annyiban hogy az elmúlt 10-12 évben nem jártunk olyan rosszul azzal hogy olyan edzőket foglalkoztattunk akik megfeleltek nagyrészt vagy teljesen azoknak a kritériumoknak amiket Bob bemásolt.
Azért maradjunk annyiba, hogy az elmúlt 10-12 év során világklasszis keretünk volt... most matyiő, gomes, DS meg a haverjaik szaladgálnak a pályán.

xavit én is adnám :D másodedzőnek meg puyolt... utóbbi meglátná ezt a lötyögést amit néha a heti milliárdokat keresők játékosaink lenyomnak, szünetben biztos lekeverne két büdös nagy pofont az összesnek :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
JimmyJump
Jugador del Barça

2017.04.13. 21:33:53

geridoss írta:Persze, én is nagyon boldog lennék, ha pl Xavit látnám a kispadon, mint vezetőedző, de nekem ez olyan izzadtságszagúnak tűnik, hogy ragaszkodjunk a "gyökerekhez"
Az tényleg izzadtságszagú, hogy már 1-2 itt töltött év is elég referencia, vagy hogy másodedzőkben gondolkozunk megint, de Xavi azért más kategória. Egy ilyen kivételesen intelligens klubikont, aki már a pályán is karmester volt, bármelyik másik klub is megpróbálná a kispadjára ültetni. Én nagyon várom a kinevezését.
Nero.
Llegenda del Barça

2017.04.13. 21:29:56

Azért maradjunk annyiban hogy az elmúlt 10-12 évben nem jártunk olyan rosszul azzal hogy olyan edzőket foglalkoztattunk akik megfeleltek nagyrészt vagy teljesen azoknak a kritériumoknak amiket Bob bemásolt.
Nem azért merül fel Unzué neve mert Enrique fogja eldönteni ki lesz az utód (egyébként biztos vagyok benne hogy neki is van bele szólása(, vagy mert csókos vagy mert a vezetőség hanyag munkát végezne. Kívan ez vesézve centiről centire, és a legreálisabb döntést fogják meghozni.
Conte, Simeone, Mourinho, Klopp meg ilyen emberek soha nem lesznek Barca edzők.

Amugy meg mindig bármi lehet a szezon vége szoval várjunk még. Én nem értem annyira gáznak az idei évet.
geridoss
Director del Fútbol

2017.04.13. 21:16:36

Persze, én is nagyon boldog lennék, ha pl Xavit látnám a kispadon, mint vezetőedző, de nekem ez olyan izzadtságszagúnak tűnik, hogy ragaszkodjunk a "gyökerekhez", akkor is, ha láthatóan a jelöltek közül a kisebbik rosszat kell választani. Ha lenne értelmes alternatíva, egy olyan edző, akiben tényleg benne van az, hogy a csúcsra juttathatja a csapatot, akkor én is inkább őt választanám, amelyik közel áll a klubhoz. De most komolyan. Unzue lenne az?

Vagy mennyire ismerheti Valverde a klubot, 1990-ben hagyta el a Barcát.. 27 éve. Annyi idő alatt nem is tudom mennyi minden történt a klubnál.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
visca el barca
Presidente del Barça

2017.04.13. 16:48:13

geridoss írta:Egy ép eszű ember pedig nem mondana nemet pl egy Contéra, csak azért, mert nem katalán az anyanyelve. :lol:
és akkor még add azt is hozzá, hogy conte nem ismeri sem a közeget, sem a játékosokat, szóval ő alapból ki is esett ilyen téren. az, hogy a focihoz ért, itt nem számít.
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.04.13. 16:23:22

De ilyet én nem is mondtam,még írtam is hogy úgyis az eredmények mutatják hogy hülye vagy Isten. Két ember közül azt választja a vezetés is, aki ismeri a klubbot, ez a modell. Nem zárja ki azt hogy valaki katalán vagy sem. Nyelvvel a gondolkodást érzékeltettem. Könnyebb úgy indítani, hogy ismerik. (nem a nyelvet, hanem az embert). És egy nacionalista gondolkozásban a nyelvvel érzékeltetni szerettem volna saját példán keresztül, hogy elfogadóbbak. Liberális gondolkozásommal élesen szemben áll a nacionalizmus, de elfogadom és amíg vannak eredmények meg sikerek nem is érdekel ki az edző vagy ki nem. Két serpenyő van az egyikben rendszer a másikban szakmaiság. Vezetés ebben hisz, hogy rendszerhez megfelelő embert és nem "idegent", aki hozza magával a rendszert.
Kép
Kép
Kép
Samper
Director del Fútbol

2017.04.13. 16:21:17

A katalán függetlenség egy korábbi szakaszban volt népszerű. Mára elvesztette a talaját. Nyilván van, aki a szurkolók közül még ma is ott tart, de ez nem meghatározó ma már.

Ami meg LE edzői fogalmatlanságát illeti, annak kevés köze van a játékosokhoz. Az edző ott kezdődik, hogy nyilvánvaló, mit játszat a csapatéval. Hogy ha ezt látni, belefér, hogy van, aki közepesen, vagy akár gyengén hajtja végre a feladatát és kikapunk. Az viszont, hogy nincs rendszer se a játékban, se a rotálásokban - nem fér bele.
geridoss
Director del Fútbol

2017.04.13. 16:11:24

De Bob, ne akard már nekünk megmagyarázni azt, hogy ha egy abszolút külsős ember ül le a padra, aki még talán a spanyolt sem beszéli, Barcelonában is csak nyaralni járt egyszer, de újra gálázna meccsről meccsre a csapat, akkor a szurkolók nem fogadnák el... Biztosan fújnának az első hónapban, de ha látható javulás érződik a csapaton, akkor engem szívem szerint nem érdekel az a csoport, akinek az nem tetszik csak azért, mert nem katalán az edző.

Egy ép eszű ember pedig nem mondana nemet pl egy Contéra, csak azért, mert nem katalán az anyanyelve. :lol:
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.04.13. 15:23:33

csababarca írta:
Bob_Marley írta: Elvárások:

1; Ismerje a klubot
2; Bízzon a a fiatalokban
3; Ismerje a spanyol bajnokságot
4; Tudja kezelni Suarezt, Messit, Iniestát
5; Kövesse a hierarchia szabályait, minden esetben a klub döntése szerint kell cselekednie
6; A stílus ne változzon, 3-4-3 vagy 4-3-3 és támadófelfogás
7; A háttéremberek ne változzanak, fizioterapeuták, orvosok, technikai vezetők, trénerek stb
8; Jó kapcsolat a sajtóval
9; Tisztelje a klub felépítését és a Masía rendszerét
10; A Barcelona nem egy ugródeszka
böngészem a listát, de nem találok a katalán nyelv ismeretére vonatkozó elvárásokat.

viszont 1,2,3,5,6,7,8,9,10. pontoknak magam is megfelelek, a 4. pont a kérdéses.
Továbbra is azt tudom mondani mint tegnap, hogy olvasd vissza mit írtam. Kint máshogy néznek rád ha beszéled a nyelvet és ezzel érzékeltettem, hogy mennyire fontos, hogy családtag legyen valaki és kötődjön a klubhoz edzőt tekintve. Nem a nyelv az elsődleges, hanem hogy Barca kötődés, ismerje a klubbot. Gondolkodásmódra volt utalás.
Kép
Kép
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2017.04.13. 15:16:08

Bob_Marley írta: Elvárások:

1; Ismerje a klubot
5; Kövesse a hierarchia szabályait, minden esetben a klub döntése szerint kell cselekednie
7; A háttéremberek ne változzanak, fizioterapeuták, orvosok, technikai vezetők, trénerek stb
böngészem a listát, de nem találok a katalán nyelv ismeretére vonatkozó elvárásokat.

viszont 1,2,3,5,6,7,8,9,10. pontoknak magam is megfelelek, a 4. pont a kérdéses.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
visca el barca
Presidente del Barça

2017.04.13. 15:13:17

JimmyJump írta:A lehetőségekhez mérten szerintem sehol nem ért el kiugró eredményt, ezért engem meglep, hogy alternatívaként felmerült a neve.
milyen lehetőségekhez mérten? ezt úgy írod, mintha irányított volna 2-3 évig egy top klubot és flop lett volna. lehetőségekhez mérten igenis jól szerepelt, a nulla espanyollal majdnem megnyerte az uefa-kupát (ha jól rémlik csak tizikkel kaptak ki a döntőben (igen, megnéztem), nyert kb 3 görög bajnoki címet, meg nem is olyan régen minket is elég csúnyán megfirkált a szuperkupában. amúgy meg senki nem állította hogy topedző, én pl mikor szóba került leírtaqm h kb uo. színtelen-szagtalan palinak tűnik mint mondjuk pellegrini, de unzuénál jobb választásnak tartanám mert nálam a szakmai felkészültség/tapasztalat, 100x többet ér mint az "ismeri a klubot"
Kép
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.04.13. 14:58:34

De ha ezeket tartja szempontnak a klub akkor napestig lehetne vitázni. :D És azért az eredmények igazolnak minket.

Elvárások:

1; Ismerje a klubot

Szerintem a sikereink egyik alapköve, hogy pont hogy mindig ugyanaz van, rendszerek, edzők tekintetében is. Így van ideje mindenkinek dolgozni, mert az elejétől kezdve mindenki tudja mire számíthat. Abszolút megértem a másik oldalt is, de kockázatosabbnak ítélem mint azt, ami nem új és tudjuk kinek mi a feladata.
Kép
Kép
Kép
Imperial
Jugador del Barça

2017.04.13. 14:53:39

Sajnálom, hogy ilyen sokan kikezdtétek Luchot, pedig nem az ő hibája a minőségi játékosok hiánya...
Kicsit átgondoltabb igazoláspolitika mellett most rendelkezésére állhatna ez az álomkezdő is:

Ter Stegen
Mathieu, Vermaelen, Csigrinszkij, Douglas
Hleb, André Gomes, Song, Rochemback
Alcácer, Cuenca

A váratlan megoldások, meglepő húzások, és a joga bonito garantált lenne! :D :D :D
JimmyJump
Jugador del Barça

2017.04.13. 14:49:43

visca el barca írta:bilbaotól milyen kiugró eredméyt vártál? bl vagy bajnoki cím? :lol:
A lehetőségekhez mérten szerintem sehol nem ért el kiugró eredményt, ezért engem meglep, hogy alternatívaként felmerült a neve.
visca el barca
Presidente del Barça

2017.04.13. 14:28:42

JimmyJump írta:Valverde egyébként mi alapján esélyes? 17 év alatt 8 klub, kiugró eredmények nélkül, nem látom az extrát.
bilbaotól milyen kiugró eredméyt vártál? bl vagy bajnoki cím? :lol:
Kép
Lezárt