brazilfan írta: ↑2023.01.01. 21:58:15
Eddig kétszer 5 törölt hsz-em volt, két hét bünti, úgy, hogy fogalmam sincs, miért kaptam, hiszen kulturáltan szoktam írni. Azt hiszem, a piramisozás lehetett az egyik ok, és talán az is előfordult, hogy egy átigazolási hírt nem jó topikba írtam. Mindegy, túléltem, csak jó lett volna tudni, hogy mi a bánatot követhettem el.
Bár én nem igazán vettem részt az elmúlt évek moderálásában, korábban jellemzően négy dolog miatt töröltünk rendszeres hozzászólóktól: piramis, káromkodás, erőteljes személyeskedés, figyelmeztetés ellenére további offtopic.
Meggyőződésem, hogy a mai napig is ez a négy adja a törlések 95%át. Nem bonyolult, nem ismeretlen szabályok.
Egyébként sem a fórumszabályzat, sem a moderátor közösség nem hibás azért, ha valaki nem emlékszik, hogy mielőtt észrevette a saját tiltását, mi volt a legutolsó 1-2 hozzászólása, és vajon melyikben mit és hogyan írt. Ha mégis aranyhal memóriánk van, akkor a visszaengedés után még mindig rá lehet kérdezni.
Itt és most szeretném berekeszteni a témát, köszönjük az észrevételeket, de nem kívánjuk tovább rontani a fórum olvashatóságát a jelenlegi szintnél. Kicsit egy általános iskolás szájbarágón érzem magam. Ha a kollégák mégis szeretnének az alapvető formai és tartalmi követelményeken lazítani, akkor ennyi input is elég lesz a téma továbbviteléhez.
PS, személyes vélemény: nekem még így is elszomorító néha, hogy mennyire lusták vagyunk tisztességesen, olvasható tagolt formában leírni a véleményünket. Teljesen irreleváns, de bent hagyott dupla idézet (szabályos)... nyelvtani, logikai, szerkezeti felépítés teljes hiánya ... topikok teljes figyelmen kívül hagyása... a hozzászólás szerkesztése helyett újabb hozzászólások írása, ha még eszünkbe jut valami.. és még sorolhatnám.
A fórum szerintem még nagyságrendileg sem lehet ugyanazon a színvonalon, mind mondjuk egy facebook komment szekció, még egy zárt csoporthoz viszonyítva sem.
Tiszteljük meg egymást azzal, hogy olvashatóan, összeszedetten komponálunk meg véleményt a többiek számára. Nem kell úgy, mint én néha, hogy még listákba is van szedve, meg utólag 5ször kibővítve, megszerkesztve, de legalább valami logikai struktúra, meg bekezdésekbe tagoltság legyen. Néha még a mondatokba tagoltság is hiányzik.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila