A kaják terén én is iszonyat válogatós vagyok, tipikusan az a gyerek voltam, aki végigülte a napot oviban meg suli napköziben is éhen, ha olyan kaja volt a menzán és nálunk mindig olyan volt.
Egészen addig, amíg meg nem tanultam főzni, addig számomra is anyu főztje volt a No.1. meg a nénikém húslevese.
Az embereket az öngyilkosság szélére tudom juttatni azzal, ha nekiállok ecsetelni azt, hogy hogyan is kell az igazi pörköltet elkészíteni, mert szégyen szemre mondom, hogy a legtöbb családban - sőt éttermekben az nem pörkölt, amit adnak, csak annak merik nevezni. Olyan szenvedéllyel tudok róla beszélni, hogy Kalap kolléga szokott, igaz Ő nem a pörkölt védelmében
A kedvencek: mindenféle krumplis étel - rakott krumpli, paprikás krumpli, tepsis krumpli, héjjában sült krumpli - jó házi szalonnával és ecetes lilahagymával
pörkölt - ahogy én főzöm, rántott sajt-hús-gomba-karfiol, sült húsok - de jó fűszeresen, olaszos kaják - milánói, bolognai szigorúan saját készítésű, semmi bolti zacskós szharság!
Sütik: imádok - és állítólag tudok is - sütni
Nem nagyon csípem viszont a nehéz vajas krémekkel töltött sütiket és azt, ha émelygős édes valami.
A sós ropogtatni-valókat is jöhetnek, bár a pogácsát csak langyosan szeretem
Amit meg nem ennék: sárgaborsó főzelék - a szagától is rosszul vagyok, a "zöld trutyik" vagyis sóska és spenót, belsőségek - pacal, máj, zúza és többi, halászlé.