Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Capon
Llegenda del Barça

2012.06.12. 20:34:13

Köszi!
Ha megtalálom leszedem. Pandorum óta várunk egy normális fimet.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.06.12. 20:27:09

sjd írta:
visca el barca írta: az apollo 18 egy teljes mértékben minimál film, semmi cgi parádé, semmi megagiga szörnyek, semmi ismert színész. egy átlagos nézőnek ez a film unalmas és semmitmondó.
ezt így értem, de hozzáteszem, hogy attól, hogy nincs cgi meg ismert színész, még nem szükségszerű, hogy jó film legyen, az már a ló másik oldala :D
(sőt, a found footage filmek között inkább több a rossz, mint a jó)

imdb pontozásban én is egyre többet csalódom (The Conversation 8.0, Blow-up 7.6 :D ), de számomra még mindig 95%-ban helytálló, és a rottentomatoes-nál mindenképpen megbízhatóbb

Capon: igen, az
jó akkor máshogy fogalmazok. a történet sem olyan extra nagy vmi, ami ellensulyozná a cgi, ismert szinészek, megagigaszörnyek hiányát. tehát lényegében semmi nincs a filmben, vhogy az atmoszféra miatt mégis jó.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.06.12. 20:23:17

visca el barca írta: az apollo 18 egy teljes mértékben minimál film, semmi cgi parádé, semmi megagiga szörnyek, semmi ismert színész. egy átlagos nézőnek ez a film unalmas és semmitmondó.
ezt így értem, de hozzáteszem, hogy attól, hogy nincs cgi meg ismert színész, még nem szükségszerű, hogy jó film legyen, az már a ló másik oldala :D
(sőt, a found footage filmek között inkább több a rossz, mint a jó)

imdb pontozásban én is egyre többet csalódom (The Conversation 8.0, Blow-up 7.6 :D ), de számomra még mindig 95%-ban helytálló, és a rottentomatoes-nál mindenképpen megbízhatóbb

Capon: igen, az
Capon
Llegenda del Barça

2012.06.12. 20:07:21

sjd írta:
P.U.Y.O.L. írta:A Moont egyszer majdnem megnéztem, de nem tudtam rávenni magamat. Tényleg olyan jó?
A Moon az a film, ami miatt azt mondom, hogy a Pandorum csak az utóbbi évek EGYIK legjobb sci-fije.
Ezzel a Moon c. filmmel kíváncsivá tettetek. Ugye ez a 2009-es film?
visca el barca
Presidente del Barça

2012.06.12. 20:05:28

sjd írta:
P.U.Y.O.L. írta:A Moont egyszer majdnem megnéztem, de nem tudtam rávenni magamat. Tényleg olyan jó?
A Moon az a film, ami miatt azt mondom, hogy a Pandorum csak az utóbbi évek EGYIK legjobb sci-fije.

Viszont nekem az Apollo 18-cal kapcsolatban lenne egy ugyanilyen kérdésem.
Az imdb 5.3 nem túl vonzó (azért ami ott 6.5 alatt kap, az tényleg kaki), de ahogy látom itt a fórumon bejött mindenkinek. Szóval közvéleménykutatás, kinek tetszett (nagyon) az Apollo 18 a többiek közül?
(egyébként először még engem is vonzott, csak aztán annyira lehúzták, hogy inkább hagytam)
az apollo 18 egy teljes mértékben minimál film, semmi cgi parádé, semmi megagiga szörnyek, semmi ismert színész. egy átlagos nézőnek ez a film unalmas és semmitmondó.

az imdb pontozásról meg egyre inkább az a véleményem h nem mérvadó. ha tettek volna a filmbe 8 alient meg ijesztgetős sikonongatós részeket, biztos "jobb" lenne.

nézd meg nyugodtan. 75-80 perc, nem is hoszú...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.06.12. 20:01:05

A VEB által feltett kérdésekre én is szeretnék választ kapni. Amúgy tetszett, én képes vagyok egy 3 perces videót is megunni, de ez lekötött, egyedül az a jelenet kicsit mű, ahol a srácot elgázolják. :)

Megnéztem a másik videódat is. Sok sikert, hajrá, mindent bele. :)
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
sjd
Llegenda del Barça

2012.06.12. 19:59:40

Viszont nekem az Apollo 18-cal kapcsolatban lenne egy ugyanilyen kérdésem.
Az imdb 5.3 nem túl vonzó (azért ami ott 6.5 alatt kap, az tényleg kaki), de ahogy látom itt a fórumon bejött mindenkinek. Szóval közvéleménykutatás, kinek tetszett (nagyon) az Apollo 18 a többiek közül?
(egyébként először még engem is vonzott, csak aztán annyira lehúzták, hogy inkább hagytam)
visca el barca
Presidente del Barça

2012.06.12. 19:58:01

Faust írta:...
én a technikai részéhez nem értek, a történet viszont nekem nem tiszta :lol: azt persze értem h az ujsag "megjosolja" a jövőt, de:

- a barátai miért nem veszik észre mikor még él? csak szívatják? és honnan tudják h szívatni kell? vagy mi?

amugy végső állomásbol jött az 5let?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára visca el barca 2012.06.12. 20:01:49-kor.
Kép
Faust
Madridista

2012.06.12. 19:36:10

No, íme a felvételi kisfilmem. Nagy nehezen csak összehegesztettem.

Feladat: 2-3 perces, dialógmentes filmet készíteni egy, több motívumból előre kiválasztott darabot belevonva (jelen esetben az újságot olvasó embereket).

A körülmények nem voltak túl egyszerűek, mivel pár arc késése miatt a forgatást4 órával később tudtuk elkezdeni, és időre be kellett fejezni, szóval egy csomó minden kimaradt, amit nem odaillő képpel kellett helyettesítenem a meglévő nyersből. De azért annyira nem lett roszz, bár minnél többször nézem, annál kevésbé tetszik pár helyen.

Véleményeket, kritikákat szívesen várom, sőt... :smile:

És reménykedjünk, hogy megfelel a kedves felvételi bizottságnak.
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.06.12. 19:34:43

a moont nemrégiben néztem ujra, és meg kell mondjam, elsőre is tetszett, de második nézésre sokkal többet adott.

habár van egy rséz a filmben ami nekem nagyon hiteltelenné teszi az egészet:

ott van egymással szemben a két "sam rockwell" aztán csak ott nézelődnek a nagyvilágba, semmi kommunikáció. hát, nem tudom én azért biztos erősen kiváncsi lennék, hogy a nagy semmiből h került oda egy másik én
:roll:
Kép
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2012.06.12. 19:32:19

Pandorum :nálam simán 10/9.
Nagyon rég láttam, de emlékszem, hogy akkor rögtön 1 hónapon belül 3-szor is megnéztem. Szerintem simán az utóbbi évek legjobb sci-fije.

Félelem nélkül: 10/7.5
Nekem bejött. Mondjuk sokat dob rajta, hogy valós történeten alapul. Tény, hogy van benne olyan szakasz, ami kissé unalmas, de összességében tetszett. Nem is olyan rég néztem meg megint.

Prometheus: Egyelőre nem tudok érdemben nyilatkozni róla, mert későn néztem és a 2. felében többször bekómáltam 1-2 percre. Annyi kritikát mindenképpen érdemel, hogy borzalmasan vontatott (ez nálam nagy szó, mert én nem vagyok egy akció őrült, de ez most így jött le) és amit már többen is írtak, hogy sok az érdektelen szürke karakter. Még egyszer megnézem, mielőtt komoly kritikával illetném.

A Moon és az Apollo 18 nekem idáig kimaradt. A Moont egyszer majdnem megnéztem, de nem tudtam rávenni magamat. Tényleg olyan jó?
REMY
Madridista

2012.06.12. 19:17:29

lui1698 írta:Pandorum mellett még egy!
Másik ilyen még amit spanom telóján néztünk meg, még a télen munka közben az Apollo 18.
Lófsz költségvetésből kihoztak, egy szerintem abszolút jó kis thrillert (?).
Természetesen ez se evett meg sok sót a népeknél.

És a már szkifi akkor említsük is meg gyorsan a Moon-t.
Az utóbbi évek egyik legzseniálisabb filmje ilyen témában.
Ezt azt hiszem meg is nézem mostanában újra.
Apollo 18 nekem is tetszett. Olyan érzésem volt mintha én is ott lennék a Holdon :|
Moon meg elsőre nem jött be, de biztos, hogy újranézem, mert érzem, hogy sok maradt benne.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.06.12. 19:00:00

Pandorum mellett még egy!
Mikor megnéztem azon gondolkoztam, hogy biztos az én hibám, hogy még nem is hallottam róla, de aztán ahogy láttam a "komoly" emberek igencsak lehúzták.
Engem kicsit a Pitch Black-re emlékeztetett, nagyon jó volt a hangulata, a vége is ütött nálam.
Én adnák rá így jó hosszú idő után is egy 7.5/10-et.

Másik ilyen még amit spanom telóján néztünk meg, még a télen munka közben az Apollo 18.
Lófsz költségvetésből kihoztak, egy szerintem abszolút jó kis thrillert (?).
Természetesen ez se evett meg sok sót a népeknél.

És a már szkifi akkor említsük is meg gyorsan a Moon-t.
Az utóbbi évek egyik legzseniálisabb filmje ilyen témában.
Ezt azt hiszem meg is nézem mostanában újra.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
REMY
Madridista

2012.06.12. 18:25:53

visca el barca írta:
sjd írta:Pandorum
Ilyen ötletes, izgalmas sci-fit régen láttam (na jó, pont tegnap, de előtte nagyon régen). Ahhoz képest, hogy kritikailag nem lett siker (számomra érthetetlen módon), szerintem egy nagyon jó alkotás, úgyhogy ajánlom mindenkinek.
abszolut egyetértek.

imádom a sci-fiket, viszont félve kezdtem hozzá, ugyanis a nagy többség igen-igen lehúzta a filmet. teljesen jó történet is és a megvalósítás is.
erősen ajánlós annak aki szereti a témát.

szintén ajánlom. Az utóbbi években nem nagyon adtak ki jó sci-fi filmet de ez a jó kategóriába simán nevezhető. Nagyon élvezetes volt. Nekem is tetszett. Pedig Sci-fi témában elég kényes vagyok :D ott elvárom nagyon a minőséget.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.06.12. 18:17:55

sjd írta:Pandorum
Ilyen ötletes, izgalmas sci-fit régen láttam (na jó, pont tegnap, de előtte nagyon régen). Ahhoz képest, hogy kritikailag nem lett siker (számomra érthetetlen módon), szerintem egy nagyon jó alkotás, úgyhogy ajánlom mindenkinek.
abszolut egyetértek.

imádom a sci-fiket, viszont félve kezdtem hozzá, ugyanis a nagy többség igen-igen lehúzta a filmet. teljesen jó történet is és a megvalósítás is.
erősen ajánlós annak aki szereti a témát.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.06.12. 17:35:25

Pandorum
messideco
Presidente del Barça

2012.06.12. 17:12:39

Kisebbségi :lol:

Félelem nélkül(Fearless)
Valahogy jobbat vártam a filmtől, unalomba fulladt a végére. Egész jól indított a film, a változás nyomon követhető volt, de számomra érdektelenné vált lassan. Tipikusan olyan film, amelyik el van rontva, h ne a b betüst használjam...
Kép
"And my heart will leave you never."
soadroli
Llegenda del Barça

2012.06.12. 17:08:04

Na most nézem az Alient :D Hogy a picsbe nőtt meg olyan gyorsan? :shock:
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.06.12. 14:43:06

Messi-Ini írta: na hát igen :D hány része is van ennek a sorozatnak?
Alien (1979)
Aliens (1986)
Predator (1987)
Predator 2 (1990)
Alien3 (1992)
Alien: Resurrection (1997)
Alien vs Predator (2004)
AvP Requiem (2007)
Predators (2010)
Prometheus (2012)

Na most ezek közül az AvP-k messzi elkerülését tanácsolták, a Predatort és az Alien első kettő/három részét szokták ajánlani.
(És elvileg alapvetően az Alieneknek semmi közük nincs a Predatorokhoz, csak marketing okokból rakták őket össze 2004-ben)
Ha a Prometheust akarod érteni, akkor szvsz ahhoz elég az első Alien is
(bár így talán kevésbé lesz poén néhány momentum, mint annak, aki 33 évig várt rá)
Messi-Ini
Capitá del Barça

2012.06.12. 14:27:07

nekem még be kell pótoljam a szükséges részeket) [/color]

na hát igen :D hány része is van ennek a sorozatnak? vasárnap voltam moziban,és megnéztem a legújabb részt,ami nagyon tetszett,csak szeretném megnézni az előző részeket is,mert mostmár kiváncsi vagyok hogy azok milyenek lehetnek :D amúgy pár részét már biztos láttam,mert rengeteg Alien vs Predator filmet láttam,de engem úgy tájékoztattak,hogy ezeknek a filmeknek egy kiló feldolgozása van,és én az eredeti filmeket szeretném megnézni... :D
Kép
REMY
Madridista

2012.06.12. 10:58:33

sjd

engem őszintén a karakterek egyáltalán nem érdekeltek. Nekem bőven elég volt az amit kaptam belőlük.

Viszont nagyon kíváncsi leszek, hogy mikor jön ki a 2. rész és, hogy mennyire tudják azt is összehozni. Remélem nem lesz minőségbeli romlás.
sjd
Llegenda del Barça

2012.06.12. 09:16:54

messideco írta:sjd: a következő rész címéről gondoltam :oops:
Ja ha abból indulsz ki, akkor gondolj arra, hogy az LV-426-on nem csak ez az egy tojás volt....
messideco
Presidente del Barça

2012.06.12. 06:35:37

sjd: a következő rész címéről gondoltam :oops:
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.06.12. 00:58:04

REMY írta: amúgy sokan lehúzzák.. mert Alien filmet vártak... és les*arozzák ez miatt. Sőt sokan úgy nézték meg a filmet, hogy az Alien filmeket nem is látták (tapasztalat)
sokan akció dús filmet vártak, holott ennek mondanivalója volt. És iszonyat jó felvezetés volt a késöbbiekre. Sokan azon vannak felakadva, hogy sok a megválaszolatlan kérdés. Na mert az Alien 1-ben nem volt ??? 10 percig mutatták azt az űrhajót és a SJ-t. És kész.. pedig elég szépen ki volt dolgozva .. de mégsem foglalkoztak vele. stb stb ..
Nyilván néhányan azt gondolják, hogy elképzelés nélkül csak dobálták a kérdéseket, de a Lost kapcsán ismerem annyira Lindelofot, hogy tudjam, ez azért többre mutat (mondjuk pont a Lostban elég ad hoc szerűen válaszoltak meg kérdéseket, és nem is mindent, de aki egy több, mint 100 részes sorozatban tud gondolkodni, annak egy film megalkotása nem lesz komplex dolog) és egy nagyobb egész része (nagyon helyesen, így legalább a folytatások nem lesznek izzadtságszagúak). Azért elég durva belegondolni, hogy egy generáció felnőtt, mire fény derült a space jockey-k kilétére, remélem mi nem járunk így.
Nálam azért nem 10/10es egyébként, mert nagyon töltelékkarakterek voltak a szereplők, ha még rászánnak fél órát (de akár egyet is) arra, hogy valamilyen karakterdráma is belekerüljön a csúcspontba, akkor ez lett volna a tökéletes film
Viszont Shaw önmagán végrehajtott császármetszése az elmúlt 5 év simán legjobb jelenete

Ncore-on nem vagyok fenn, de rákattanok az imdb fórumokra, ott is szoktak okosakat írni
szerk.: na, máris van egy találat
http://wegotthiscovered.com/movies/big- ... ion-alien/

messideco: wtf ez a kérdés? :D
lemaradtam valamiről? mikor támadt fel?
messideco
Presidente del Barça

2012.06.12. 00:35:38

Kép

A nyolcadik utas: A halál (Alien)
Egyik nagy hiányosságom volt, de bepótoltam :)
Remek filmről van szó, nem hiába sokak kedvence. Nincs amit írnom, fölösleges szvsz.
Egy kérdés:

hogy a f-ba tud feltámadni?
Kép
Válasz küldése