Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Eazzy
Entrenador del Barça

2012.08.07. 10:00:23

Bob_Marley írta:Ki az, aki szereti az ázsiai filmeket? Kis közvélemény kutatás, meg érdekelne, hogy egy "elfeledett" régió mennyire jut el általánosságban az emberekhez, mert azért vannak remek ázsiai filmek.

Mivel filmklubba lenne egy újabb pályázóm akit ajánljak, s kíváncsi vagyok mennyire vagytok nyitottak az ázsiai filmek felé :D
Én is ázsiait fogok ajánlani jövőhét vasárnap :D
Deus
Boixos Nois

2012.08.07. 09:45:58

Bob_Marley írta:Ki az, aki szereti az ázsiai filmeket? Kis közvélemény kutatás, meg érdekelne, hogy egy "elfeledett" régió mennyire jut el általánosságban az emberekhez, mert azért vannak remek ázsiai filmek.
Pl én. Annyi ázsiai filmet láttam már... Szeretem is az ázsiai filmeket. De csak szigorúan normális, komoly, történelmi, dráma filmekről van szó.

pl.

Tavasz, nyár, ősz, tél és Tavasz
Bin-jip: A lopakodó lelkek
Hét szamuráj
Harakiri
Shogun (mini-sorozat)
Shogun Assassin
Az utolsó kardvágás (--> ez nagyon, de nagyon jó film. Egyik kedvenc ázsiai filmem lett. Ajánlós.)
Ran - Káosz
Az alkonyat harcosa
Ronin Gai
13 Assassins

és még sorolnám tovább... csak nem jut eszembe még. Media Markt -ban szoktak árusítani ázsiai filmeket 500 ftért. Sok ázsiai DVD filmem van :)
KépKép
messideco
Presidente del Barça

2012.08.07. 09:10:37

Hát én nem. Vagyis sokat nem láttam közülük, de azok mind beteg alkotások voltak. De egye fene :D Jó lesz az.

Képek a Kill Bill forgatásáról
Kép
"And my heart will leave you never."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.08.07. 07:46:23

Ki az, aki szereti az ázsiai filmeket? Kis közvélemény kutatás, meg érdekelne, hogy egy "elfeledett" régió mennyire jut el általánosságban az emberekhez, mert azért vannak remek ázsiai filmek.

Mivel filmklubba lenne egy újabb pályázóm akit ajánljak, s kíváncsi vagyok mennyire vagytok nyitottak az ázsiai filmek felé :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bob_Marley 2012.08.07. 09:27:16-kor.
Kép
Kép
Kép
sjay
Entrenador del Barça

2012.08.07. 01:37:50

sjd írta:...
Most nem feltétlen rád, és a hasonló gondolkodású emberekre próbáltam ezzel célozni, sokkal inkább az olyanokra, akik kikiáltják minden idők legjobb filmjének a TDKR-t, és hazug tények mögé támaszkodva próbálják a saját maguk igazát bizonyítani.

VEB, bocsi. :lol: #-o
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.07. 00:58:02

sjay, ha nem "ismernélek" azt hinném h fizetett troll vagy :D

olyan jo volt majdnem 3 teljes nap batman nélkül :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.08.07. 00:01:08

sjay írta:Egy kicsit visszatérve a Batman témához, találtam egy igencsak nagyszerű, átfogó és magyarázó kritikát az egész Sötét lovag mizériáról. Szerintem elképesztően jó.Íme
(Írtam az elmúlt tíz év szted meghatározó rendezőiről, csak szerintem kicsit nem idevaló, meg sok embernek a lelkébe gázoltam volna)

LÉNYEG: Mindig lehet filmekbe sok mindent belelátni, és ugyanakkor azon az oldalon is állni, akik szerint hülyeség bármit is belelátni. Imdb-n olvastam olyan gondolatokat az Inception kapcsán, hogy Bob susogó falevél analógiája elbújhat mögöttük, és könnyen lehet is bennük igazság. Ugyanakkor az is lehet, hogy csak egy izgalmas heist movie, semmi több.
Nincs abszolút skála szerintem, hogy mennyire értékes egy film, vagy hogy mitől tartja magát egy néző intellektuálisnak. Egyszerűen már megint ott vagyok, hogy az emberek ilyen gondolatmeneteket gyártanak, ahelyett, hogy egyszerűen élveznék a filmeket. Nem úgy jöttem ki a moziteremből (és szerintem nincs ilyen elvetemült ember, aki ezt tenné), hogy "hú ez mekkora posztmodern társadalomkritika volt a modern ember elidegenedését bemutatva", hanem h "ez tetszett", és kész.
Sajnálom azokat, akik azért néznek meg egy filmet, mert ettől intellektuálisnak érzik magukat, attól tartok, hogy ez a dolog már kezdi túlnőni a saját élvezeti cikk mivoltát. Jó persze van szépirodalom is, de az a helyzet (ezt is nem először mondom), hogy míg egy könyvnél meg lehet állni, gondolkodni rajta, addig a film erre nem igazán alkalmas. Én egyszerűen nem tudok az élet értelmén filozofálni, ha közben a szereplők még szövegelnek.

Na de hogy filmmel is érkezzek:
American Gangster
Végre! Egy 170 perces gengszterfilm, amit egy percig sem untam. Egyszerűen ezért érzem túlhaladottnak ma már az 1990 előtti filmeket, mert itt van egy alkotás, ami ugyan nem jobb, mint egy Keresztapa v egy Scarface, de (számomra) végig érdekes tud maradni és le tud kötni. Meghajlós smiley Ridley Scottnak (és Steve Zaillian forgatókönyvírónak, aki már nem először rakott össze egy ilyen jó sztorit)
Denzel Washington megint tetszett, Josh Brolin egyre nagyobb kedvencem lesz, de akit ki kell emelnem, az T.I. :D Amilyen gyenge volt a Takersben, itt még el is hittem róla, hogy színész.
(Ja és ugye mivel Scott film, Russell Crowe-nak kötelező volt egy szerep)
Az a baj, hogy most már véglegesen beláttam, hogy a régi klasszikusokból aligha fogok egyet is szeretni, mert azok nem így vannak tempó, szerkezet szempontjából összerakva. Kár érte, azért még próbálkozom :wink:
messideco
Presidente del Barça

2012.08.06. 23:06:02

Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.08.06. 23:02:49

Ha megint Batman:

Most, hogy így eltelt egy kis idő a film megnézése után, annyit megállapítok, hogy halvány lila fingom nincs mit lehet ennyit beszélni róla.
Megnéztem, jóvót', csá. Nagyon túl van tekerve.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
sjay
Entrenador del Barça

2012.08.06. 23:00:36

Stalkyard írta:
sjay írta:
Persze, ezzel számomra nincs is gond. Szeretem Nolant, ne essen efelől kétség, mégis inkább a cikkíró véleménye áll hozzám közelebb, bár inkább csak a Sötét lovag - trilógiára reflektálva. A Memento és (főleg) a Tökéletes trükk hatalmas kedvencem. Spielberg meg nem mindig volt ilyen, rendezett Schindler listáját, E.T.-t, A.I.-t.. szóval ezt sem illik elfelejteni.
A Sötét lovag trilógia témában viszont valamennyire én is egyetértek, bár szerintem itt is sikerült annyival érettebb, és több mondanivalóval készült filmet alkotni, ami azért kiemeli az agyatlan popcorn mozi kategóriából. De persze ezek az alkotások is főként a szórakoztatás jegyében készültek, de szerintem ezt senki sem tagadja, vagy nem állította, hogy többről lenne szó. Esetleg egy-két mezei, nethuszár filmkritikust eltekintve. :)
Hát igen. Számomra utóbbival van baj, sokaknál olvastam olyan írásokat, hogy ez a világ legjobb filmje,köröket ver minden nagy klasszikusra, meg stb.
Stalkyard
Director del Fútbol

2012.08.06. 22:57:58

sjay írta:
Persze, ezzel számomra nincs is gond. Szeretem Nolant, ne essen efelől kétség, mégis inkább a cikkíró véleménye áll hozzám közelebb, bár inkább csak a Sötét lovag - trilógiára reflektálva. A Memento és (főleg) a Tökéletes trükk hatalmas kedvencem. Spielberg meg nem mindig volt ilyen, rendezett Schindler listáját, E.T.-t, A.I.-t.. szóval ezt sem illik elfelejteni.
A Sötét lovag trilógia témában viszont valamennyire én is egyetértek, bár szerintem itt is sikerült annyival érettebb, és több mondanivalóval készült filmet alkotni, ami azért kiemeli az agyatlan popcorn mozi kategóriából. De persze ezek az alkotások is főként a szórakoztatás jegyében készültek, de szerintem ezt senki sem tagadja, vagy nem állította, hogy többről lenne szó. Esetleg egy-két mezei, nethuszár filmkritikust eltekintve. :)
Nolan pont megtalálta a két pólus között az egyensúlyt, és ez szakmai és rajongói sikereinek titka szerintem. Filmjei tényleg javarészt popcornmozik, de rengeteg újítást eszközölt bennük.
Egyeértek, bár azért a popcornmozi kifejezés Nolannél nem feltétlenül a Csatahajó, és efféle alkotásokat takar. Nolan remekül keveri a műfajokat, drámákat, thrillereket készít blockbusterekre hajazó látványvilággal. Mert azért sem a Sötét Lovag, sem pedig a Memento nem az a könnyed kis délutáni filmecske szerintem. Annál azért többről van szó. ahogy te is írtad, remekül egyensúlyozik a két véglet között.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Stalkyard 2012.08.06. 23:06:56-kor.
messideco
Presidente del Barça

2012.08.06. 22:57:01

Nolan pont megtalálta a két pólus között az egyensúlyt, és ez szakmai és rajongói sikereinek titka szerintem. Filmjei tényleg javarészt popcornmozik, de rengeteg újítást eszközölt bennük.
Kép
REMY
Madridista

2012.08.06. 22:52:07

sjay írta: Darren Aronofsky, David Fincher, Tarantino, Paul Thomas Anderson , Refn, Steven McQueen, Gaspar Noé.
Paul Thomas mivel?? Vérző olajjal ? xD
McQueen-t bírom, főleg a Shame miatt. Aronofsky-t végül is igaz, na őt lehet oda említeni, de a többit még biztos nem. (szerintem)
de itt megint előjön, hogy ki milyen stílust szeret. Nolan filmjeit azért elég sokan betudják fogadni.
sjay
Entrenador del Barça

2012.08.06. 22:51:47

Stalkyard írta:
sjay írta:Egy kicsit visszatérve a Batman témához, találtam egy igencsak nagyszerű, átfogó és magyarázó kritikát az egész Sötét lovag mizériáról. Szerintem elképesztően jó.Íme

Még egyszer mondom, elismerem, hogy Nolan Popcorn mozikat készít, és azért nem a mindfuck kategóriában mozognak a művei ( bár a Memento közel járt ehhez, igaz, kicsit más okból kifolyólag). De mégis csempész a filmjeibe annyi észt, mondanivalót és értelmet, hogy magasan kiemelkedjen Hollywood zsáneréből.

Szerk
REMY írta:
Igen, többek között a Vérző olajjal, de ott van még a Magnólia, a Kótyagos szerelem , és a Boogenights is a filmjei között.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sjay 2012.08.06. 22:54:28-kor.
Stalkyard
Director del Fútbol

2012.08.06. 22:46:41

Abban egyetértek, hogy Nolan rengeteg filmje kissé túl van magyarázva, és hogy nyilvánvalóan szándékosan tesz bele filmjeibe olyan jeleneteket, amik nem teljesen egyértelműek, ezzel is a totális komplexitás látszatát keltve.

DE. Azért ne hasonlítsuk már Spielberghez. Nolan igenis az a rendező manapság, aki intelligens hollywoodi blockbustereket rendez, amelyek szerintem kiemelkednek a zsáner darabjai, főleg Spielberg és társai hasonszőrű alkotásai közül. Nolan jelenleg Hollywood Barcelonája. Ugyanazt csinálja, ugyanazokkal az eszközökkel, csak jobban.

Még egyszer mondom, elismerem, hogy Nolan Popcorn mozikat készít, és azért nem a mindfuck kategóriában mozognak a művei ( bár a Memento közel járt ehhez, igaz, kicsit más okból kifolyólag). De mégis csempész a filmjeibe annyi észt, mondanivalót és értelmet, hogy magasan kiemelkedjen Hollywood zsáneréből.
sjay
Entrenador del Barça

2012.08.06. 22:41:36

REMY írta:
Első mondat után abba is hagytam..... Nem akarom isteníteni Nolant, mert vannak olyan rendezők akiket jobban bírok, meg többre tartok, de el kell ismerni, hogy Nolan az elmúlt 10 év legnagyobb rendezője. A filmjei szinte egytől egyig elnyeri a közönséget. Ráadásul nem is a tipikus popcorn mozival. Minőségi filmeket csinál. Nem elismerni....
Mondjon valaki az elmúlt 10 évből olyan rendezőt aki többet tett le az asztalra mint Nolan.
Várom a neveket.
Darren Aronofsky, David Fincher, Tarantino, Paul Thomas Anderson , Refn, Steven McQueen, Gaspar Noé.
REMY
Madridista

2012.08.06. 22:37:17

Első mondat után abba is hagytam..... Nem akarom isteníteni Nolant, mert vannak olyan rendezők akiket jobban bírok, meg többre tartok, de el kell ismerni, hogy Nolan az elmúlt 10 év legnagyobb rendezője. A filmjei szinte egytől egyig elnyeri a közönséget. Ráadásul nem is a tipikus popcorn mozival. Minőségi filmeket csinál. Nem elismerni....
Mondjon valaki az elmúlt 10 évből olyan rendezőt aki többet tett le az asztalra mint Nolan.
Várom a neveket.
Stalkyard
Director del Fútbol

2012.08.06. 22:28:55

miihii írta:
Van az már szinkronosan is ;) És jó kis film,lehet rajta rötyögni,uh csajszival is kompatibilis :D
Hol? :oops: :lol:
Ment egy PÜ! m.

Egyébként tegnap végre sikerült megnéznem nekem is a TDKR-t. Hosszabb beszámolót most nem írnék ( talán majd holnap), csak röviden és tömören: K.rvajó volt. Abszolút méltó lezárása lett a trilógiának. Talán nem éri el a Sötét lovag szintjét, de talán nem is kell. Ez egy másik film. Vagyis, jobban mondva, más.

A film vége pedig szvsz tökéletes, nekem semmi bajom nem volt vele. Gyönyörűen zárt le egy trilógiát, melyben Batman egy magányos igazságosztóból szép lassan valódi jelképpé, legendává vált ( ez ugye a film alapgondolata, hogy bárkiből lehet Batman, ergo a karakter végül túlnőtt egyetlen személy a bűn ellen indított bosszúhadjáratának eszközén, és a város reményének szimbólumává lett ).

Na végül csak pofáztam egyet.

:lol:
sjay
Entrenador del Barça

2012.08.06. 22:22:55

Egy kicsit visszatérve a Batman témához, találtam egy igencsak nagyszerű, átfogó és magyarázó kritikát az egész Sötét lovag mizériáról. Szerintem elképesztően jó.Íme
miihii
KHAL

2012.08.06. 21:23:18

bowlinggolyo írta:
MQuC írta:Sziasztok!

Egy kis segítségért irok. Egy kis laza DVd-zésre keresek filmet. vigjáték, romantikus vigjáték kategoriában. Barátnőmmel nézném. Miket ajánlotok. 5-6 filmet feldobhatnátok. Én már kifogytam az ötletekből :D Elég sok mindent láttunk már.

Igaz feliratos, de érdemes megnézni a 21 jump street-et
Van az már szinkronosan is ;) És jó kis film,lehet rajta rötyögni,uh csajszival is kompatibilis :D
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2012.08.06. 21:18:52

MQuC írta:Sziasztok!

Egy kis segítségért irok. Egy kis laza DVd-zésre keresek filmet. vigjáték, romantikus vigjáték kategoriában. Barátnőmmel nézném. Miket ajánlotok. 5-6 filmet feldobhatnátok. Én már kifogytam az ötletekből :D Elég sok mindent láttunk már.

Igaz feliratos, de érdemes megnézni a 21 jump street-et
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2012.08.06. 21:09:10

Sziasztok!

Kép
REMY
Madridista

2012.08.06. 21:08:35

nem bírom ki. Vagy elolvassátok vagy nem. Nálam abban a dokumentum filmben ami a legjobban kiverte a biztosítékot az az volt, hogy

Egy magyar Amerikában volt és magyarul beszélt. És azt hitték rá, hogy hibbant. Be is vitték az elmegyogyóba.

és ez csak egy érdekesség a sok közül. Nagyon durva adatokat hoznak le. Persze itt eléggé a pszichiátria ellen vannak. De érdemes megnézni.
bowlinggolyo
Entrenador del Barça

2012.08.06. 21:07:11

visca el barca írta:estére kérnék vmi könnyed lövöldözős-ufós-zombis-bármitcsakgondolkodninekelljen filmet. lehetőleg vmi kevésbé ismertet.

köszi :D
Ha még mindig játszik akk a Blitz egy egész nézhető Statham film de ott van a Safe House ami elég új film Denzel Washingtonnal és Ryan Reynoldssal
Visca el Barca!!!
GO Colts GO!!!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.08.06. 21:00:43

REMY írta:
Pszichiátria: A halálipar
http://hungarian.imdb.com/title/tt1197332/
A pontszámot ne nézzétek... 157 szavazat alapján nem lehet normál képet kapni.
nagyon nagyon jó dokumentum film és hihetetlen dolgokat, adatokat tudhatunk meg a bent lévő dolgokról. Magyar dolgot is említenek benne. Érdemes megnézni. De tényleg :wink:
(tudjuk honnan lelehet kapni)
Majd megnézem köszönöm, de én speciel nem vagyok híve ezeknek a hatásvadász dokumentum filmeknek.Nyilván rengeteg igazságtart6alma is van, csak helyén kell kezelni a dolgokat, mert szeretnek nagy túlzásokba esni, s az egyik véglet elé túlságosan elhajlani, miközben egy dokumentum film lényege éppen az lenne, hogy egy külső szemszögből mutasson meg objektíven egy problémát.

Youtube-ról pár videót láttam beírtam a címét, érdekes erről órákig lehetne vitatkozni, már azon mit számítunk pl deviáns viselkedésnek, ki határozza meg mi a "normális", meg valóban mi a mentális zavar, mik lehetnek ennek a következményei, tudjuk-e egyáltalán a következményeit??Rengeteg érdekes kérdés, s valahol a pszichológia, pszichiátria valóban egy sötétben tapogatózás dolog.

Én is pl megrökönyödtem, hogy ismerősömet kérdeztem milyen gyógyszerek vannak??Hangulatjavítók, fáradékonyság elleni gyógyszerek stb,s nekem ez fura volt, mert igazából egyfajta drognak gondolom ezeket, s igazából az egész olyan nehezen megfoghatónak tűnik, hogy hangulatjavító gyógyszer.

Na mindegy, én nem értek ehhez tudományosan, de iszonyat izgalmas téma, az emberi agy működése, az érzelemvilág, a viselkedés egyéb dolgok.

Na jót szétoffoltam, bocsánat 1 fekete pontot beírtam magamnak :D De valahol az ajánlott filmhez kapcsolódott az elmélkedésem,
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése