Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
noname
Llegenda del Barça

2012.08.09. 18:57:43

Lenne egy kérdésem. Szeretem/szeretjük az ilyen típusú fuilmeket, mint a Snatch, Lucky number Slevin,Sherlock filmek ... aki látta, tudja milyen stílusra gondolunk. Tudtok-e még ajánlani ezekhez hasonlót??? Amiket láttam ezeken kívül: Lock,stock and two smoking barrels, RocknRolla,Pulp fiction,Oceans filmek, Banki meló,Olasz meló,Kiss kiss bang bang.
Szóval ezek jutnak eszembe és tudtok-e még ajánlani?
A Fifa egy szégyen
davi10
Llegenda del Barça

2012.08.09. 12:44:48

Torrente 4

Hozza a szokásost :D, talán egy kicsivel gyengébb
Mondjuk a végén aszittem lesz valami olyasmi, hogy rákeni az egészet Csing-csengre, vagy őt akarják elkapni a rendőrök :D

8/10
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
REMY
Madridista

2012.08.09. 12:09:14

davi10 írta:
Messidona10 írta: Na, egész nyáron erre a filmre vártam, meg persze a Torrente 4. részére :D Végre fent van mindkettő, hétvégi program meg is van. Köszi, hogy szóltál ;)
Pontosan így vagyok én is. Most nézem a Torrente 4et én is :D
Bő féléve láttam :D iszonyat nagy :lol: Nagy klasszikus a Torrente kvadrológia.
davi10
Llegenda del Barça

2012.08.09. 11:07:42

Messidona10 írta: Na, egész nyáron erre a filmre vártam, meg persze a Torrente 4. részére :D Végre fent van mindkettő, hétvégi program meg is van. Köszi, hogy szóltál ;)
Pontosan így vagyok én is. Most nézem a Torrente 4et én is :D
Kép
Messidona10
Entrenador del Barça

2012.08.09. 09:10:55

davi10 írta:Amerika Pite - A Találkozó

Gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy nagyon szerettem az eredeti "trilógiát". Az volt csak a bajom a filmmel, hogy minden ismerősöm, aki látta úgy beszélt róla, hogy "nagyon komoly film" meg "jobb mint az első rész". Plusz egy fél évet vártam rá (köszi nCore :D ), szóval túl magasak voltak az elvárásaim, de ezt a filmet akkor is megnéztem volna, hogyha mindenki azt mondaná, hogy egy rakás sz*r, mert mégiscsak remek, hogy újra egy pite a régi szereplőkkel.
Nekem úgy jött le, hogy inkább a nosztalgiára mentek, mint a poénokra.

7/10
Na, egész nyáron erre a filmre vártam, meg persze a Torrente 4. részére :D Végre fent van mindkettő, hétvégi program meg is van. Köszi, hogy szóltál ;)
davi10
Llegenda del Barça

2012.08.09. 00:45:43

Amerika Pite - A Találkozó

Gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy nagyon szerettem az eredeti "trilógiát". Az volt csak a bajom a filmmel, hogy minden ismerősöm, aki látta úgy beszélt róla, hogy "nagyon komoly film" meg "jobb mint az első rész". Plusz egy fél évet vártam rá (köszi nCore :D ), szóval túl magasak voltak az elvárásaim, de ezt a filmet akkor is megnéztem volna, hogyha mindenki azt mondaná, hogy egy rakás sz*r, mert mégiscsak remek, hogy újra egy pite a régi szereplőkkel.
Nekem úgy jött le, hogy inkább a nosztalgiára mentek, mint a poénokra.

7/10
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.09. 00:13:59

Nem a mondandója a lényeg, én sem arra figyeltem, túl sok volt a cici. Csak kicsit szerintem túl lőttek a célon, nem kellett volna a kócerájt felgyújtani, aztán meg ettől ők a legnagyobb császárok, erre céloztam.

Amúgy kategórián belül is elég egyszer nézős.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
gergo9
Director del Fútbol

2012.08.09. 00:08:58

Jó ilyen alapon akkor Bud Spencert,Terence Hill kettőst se nézzenek, nehogy agresszívvá váljanak szerencsétlen elcseszett fiatalok :(
Vagy még azt hiszik hogy csak a Puffin adhat nekik erőt is mindent lebíró akaratot :mrgreen:
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.08. 23:53:53

gergo9 írta:
kanty írta:
Projekt X
Remek motivációt ad a mai tiniknek.
Jajj. :D Aki komolyan veszi ezt a filmet az meg is érdemli. Mi szakadtunk rajta de nem is feltétlenül a poénok miatt hanem rengeteg saját élmény eszünkbe jutott a korábbi állatságainkból. Fél percenként megállítottuk és vki már kezdte is "Emlékszel mikor XY stb" :D
Jó emlékeim vannak a filmről, annak ellenére ha bármelyik szereplő jönne velem szembe nem is ismerném hiába kb 1hónapja láttam.
Igen, aki komolyan veszi meg is érdemli.
Én sok tiniből kinézem, hogy félig meddig, vagy egészen komolyan veszi.
gergo9
Director del Fútbol

2012.08.08. 23:34:04

kanty írta:
Projekt X
Remek motivációt ad a mai tiniknek.
Jajj. :D Aki komolyan veszi ezt a filmet az meg is érdemli. Mi szakadtunk rajta de nem is feltétlenül a poénok miatt hanem rengeteg saját élmény eszünkbe jutott a korábbi állatságainkból. Fél percenként megállítottuk és vki már kezdte is "Emlékszel mikor XY stb" :D
Jó emlékeim vannak a filmről, annak ellenére ha bármelyik szereplő jönne velem szembe nem is ismerném hiába kb 1hónapja láttam.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.08. 23:10:18

REMY írta:ember függő az egész. Kinek mi tetszik.
Példa. Én a Kickboxer című filmet Van Dammeal akármikor megtudom nézni és mér rengetegszer láttam. Valaki 1x sem tudja végig nézni. Nekem többször nézős film másnak nem.
decc rájt.

de miért többszörnézős? mitől? szereted vandammeot? jok az akciók? e film alatt durrantottál meg először egy nőt?

olyan filmet, amit pl egy nagy csavar tesz érdekessé, érdemes e megnézni másodjára, ugy, hogy már tudod mi lesz a poén, stb stb. ilyenekre vagyok kivancsi
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.08.08. 22:55:12

REMY írta:ember függő az egész. Kinek mi tetszik.
Példa. Én a Kickboxer című filmet Van Dammeal akármikor megtudom nézni és mér rengetegszer láttam. Valaki 1x sem tudja végig nézni. Nekem többször nézős film másnak nem.

Mivel nincs egyforma értékrendünk a filmeknél így mindenkinél más lesz. Persze találunk egyező filmeket, de nem minden esetben.

szerintem :wink:
Úgy értettül (legalábbis én), h nem a közönség által többszörnézös filmek miért olyanok. Hanem amit te szeretsz többször megnéniz. Legyen az Kicboxer, Sötét lovag, Gyilkos cápa vs. óriáspolip vagy akármi. Hogy az miért lett többszörnézős. De hát szerintem erre nincs normális magyarázat. Azárt van, mert jó és egyszerűen így ézem! :D De lehet csak én nem tudok okot modnani...
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.08.08. 22:52:50

bence-barca írta:
Elnézést lui :oops: Bobnál vettem észre anno a Blow up nál :D
Bulikban is lopott dumákkal nőzök :lol:

Oooh ezer film van, amit nem láttam, sőt az elmúlt 5-10 évből töredékeket láttam, de ez mondjuk ahogy látom 95ös, de ez is kimaradt.
Amúgy nem teljesen a téma, hogy mi az ami többször nézős, de én pl új filmeket nem szívesen nézek, inkább azokat szoktam, amiket láttam és tudom jó, ez egy ilyen "rögeszme" nálam, nehezen kezdek új dolgokba, ez az élet minden területére igaz :D

Pl én anno ezért is léptem be a klubba, s nem is csalódtam, mert hétről-hétre nagyjából olyan filmek kerülnek be, amiket 90%ban nem láttam, s ez jó, az hogy spec tetszik vagy nem más kérdés, de legalább "rá vagyok kényszerítve" hogy újat nézzek.

off: mennyire idegesítő, hogy állandóan idézőjeleket írok????De ezt komolyan kérdezem, mert szeretnék róla leszokni, de fogalmazás szinten meg ami eszembe jut azt írom, szinonima mint fogalom nem létezik számomra :D És egyszerűen emiatt sokszor stílusfinomítás, gyanánt idézőjelekbe teszem a szavakat :oops: Mindegy, elkalandoztam :D
Kép
Kép
Kép
REMY
Madridista

2012.08.08. 22:52:21

ember függő az egész. Kinek mi tetszik.

Mivel nincs egyforma értékrendünk a filmeknél így mindenkinél más lesz. Persze találunk egyező filmeket, de nem minden esetben.

szerintem :wink:
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.08.08. 22:49:32

visca el barca írta:nem tudom, de nekem ez a film nem lehangoló, sőt elég távol állt tőle :wink:

az meg, hogy egy filmet mi tesz többször nézőssé megint csak egy jó kérdés. sőt, fel is dobom vitaindítónak.

én egyelőre nem tudok válaszolni :D
Hát... jó neked! Engem mikor láttam nagyon ledöbbentett és sokáig a hatása alatt voltam...

Érdekes vitatéma lehet ez, ha kibontakozik de én nem tudnék erre válaszolni.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.08. 22:44:21

nem tudom, de nekem ez a film nem lehangoló, sőt elég távol állt tőle :wink:

az meg, hogy egy filmet mi tesz többször nézőssé megint csak egy jó kérdés. sőt, fel is dobom vitaindítónak.

én egyelőre nem tudok válaszolni :D

bob, egyszerűen nem hiszem, hogy te sem láttad még :shock: azt hittem ez a film nálad vmi alapkategoria. bár a tuloldalon is azt gondoltam h már mindenki látta. :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára visca el barca 2012.08.08. 22:49:32-kor.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.08.08. 22:42:28

Bob_Marley írta:off:
Az ananász szöveg nem az enyém
copyrights by lui :D

Jó olvasgatni ebben a topikban, én nem ismerem ezt a filmet, de így leírtak alapján egész korrektnek tűnik, úgyhogy még egyet felírok magamnak amit meg kellene nézni....Bár van egy pár, csak idő lenne rá :D
Elnézést lui :oops: Bobnál vettem észre anno a Blow up nál :D

Amúgy meg vedd úgy, h tőlem ez egy elő-ajánlás :)
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.08.08. 22:38:10

off:
Az ananász szöveg nem az enyém
copyrights by lui :D

Jó olvasgatni ebben a topikban, én nem ismerem ezt a filmet, de így leírtak alapján egész korrektnek tűnik, úgyhogy még egyet felírok magamnak amit meg kellene nézni....Bár van egy pár, csak idő lenne rá :D
Kép
Kép
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.08.08. 22:26:38

Most olvastam pár értékelést róla, legutóbb tegnap olvastam, azóta ugyan csak pár, de jött. Hát, hogy Bob szavával éljek: de sok az ananász ott :mrgreen:
Ahogy észrevettem nem értette mindenki.

Remy: ide pont, h nagyon kellett a fekete-fehér. De most akkor ne menjünk bele ebbe :)

VEB: nekem ez a film pont olyan, ami bár nagyon tetszik, nem tudnám megnézni sokszor, mert egyszerűen annyira lehangoló vagy hogy mondjam. Pedig ugye az ilyen jó filmek pont olyanok, h szereted (minél) többször látni őket. Nekem ez olyan, amit biztos látni fogok még párszor, de sokszor semmiképp sem. Viszont valamikor megnézem újra mindenesetre :)
Reagálva az értékelésedre a túloldalon :)
REMY
Madridista

2012.08.08. 22:21:29

kanty írta:
REMY írta: Fekete-fehér szín kombót nem is értettem. Egyszerűen felesleges volt.
Szerintem meg remek húzás volt. A francia külváros, az ottani közeg bemutatására tökéletes volt a fekete-fehér ábrázolás. Sokkal karakteresebb lett így a film, mintha színes lett volna.
Van egy tipikus fényképezés a franciáknál. Nem tudom elmagyarázni, de a francia filmeknél lehet érezni. Az is tökéletes lett volna hozzá.

Amúgy félre értés ne essék én nem vagyok a fekete-fehér ellen, mert nincs vele bajom, sőt, de itt feleslegesnek éreztem.
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.08. 22:18:43

REMY írta: Fekete-fehér szín kombót nem is értettem. Egyszerűen felesleges volt.
Szerintem meg remek húzás volt. A francia külváros, az ottani közeg bemutatására tökéletes volt a fekete-fehér ábrázolás. Sokkal karakteresebb lett így a film, mintha színes lett volna.
MessiFan
Llegenda del Barça

2012.08.08. 22:17:39

Safe House / Védhetetlen
Látta ezt valaki rajtam kívül itt a fórumon? Kíváncsi lennék a véleményére, mert nekem minden klappolt. Egy jó történet 2 remek főszereplővel akik hibátlanul játszották a szerepüket. Semmivel nem volt gondom, ezen is látszik hogy nem vagyok kritikus. IMDB-n jónak számít a 6.9-es értékelés összesítve? :D Mert én keveslem.
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.08.08. 22:16:42

Igen... ezért vagyunk különbözőek :D

Fekete- fehér színkombó az egyik legjobb "effekt", amit használt a rendező... nem véletlen... pont a bőrszínek miatt...
Persze, most lehet jönni azzal, h de a néger így is kitűnik, de azt gondolom ez komolytalan lenne...
messideco
Presidente del Barça

2012.08.08. 22:12:21

Azért a franciaországi viszonyokra is próbál reflektálni a film: zsidók, arabok, franciák, alvilág.
Újra fogom majd nézni pár nap múlva :)
Kép
"And my heart will leave you never."
REMY
Madridista

2012.08.08. 22:09:47

bence-barca írta:
Faust írta:A túloldali Filmklubból:
Láttam, h az egyik ajánlás a La Haine.
Milyenek a vélemények róla? Mert csak 1-2 értékelést láttam. De azok lesújtottak, ugyanis szerintem az egy kifejezetten jó film értékes/ érdekes mondanivalóval!
Szerinted :D ezért sem vagyunk egyformák. Am tényleg jó volt, de nem dobtam hátast tőle. Fekete-fehér szín kombót nem is értettem. Egyszerűen felesleges volt.
Válasz küldése