Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
REMY
Madridista

2012.08.14. 01:51:30

Fekete Hattyú

Nagyon sokáig tartott, mire rátudtam magam venni, hogy megtekintsem eme remekművet. És miután már a filmes könyvemen is a Fekete Hattyú a borító kép, ideje volt. Darren Aronofskyban nem csalódtam. Eddig is tudtam, hogy hatalmas rendező. Reqiem egy álomért még mindig etalon.
Gondolom rajtam kívül már mindenki látta :D
A story fantasztikusan fel volt építve. Nagy ívben emelkedett felfelé, majd elérte a csúcspontot ami hatalmasat ütött. Mint mondtam az egész story nagyon jó ívben emelkedett, de az utolsó fél óra EPIC volt. Szinte tátott szájjal néztem onnan a filmet. Ritka amikor egy film ilyen hatást tud gyakorolni. Hát ez megtette.
A zene ami végig megy a film alatt, de a Hattyú tava című szám a legjobb az egészben.

Szereplők: Natalie Portman hatalmasat alakít. Nagyon megváltozott a szerep miatt. Nagyon lefogyott, bár egy balett táncos általában ilyen. Arc játéka nagyon jó volt. Tökéletesen lehetett érzékelni a belső vívódásait (hallucinációk). A fekete és fehér hattyú. A tökéletes ellentét, hogy egy és ugyanazon személy képes legyen eljátszani.
A karakter az egész film folyamán tökéletesen fejlődik. Szinte átérezzük amit átél.

Vincent Cassel és Mila Kunis is rendben volt. Kunis tényleg az ellentét volt. Amivé válnia kellett. Winona Ryder-t is jó volt látni, bár nem volt sok szerepe.

Aronofsky stílusa eddig bejött és ezáltal a filmjei is, kivéve a pankrátort, de annak adok még egy esélyt majd. Szerencsére kitudott alakítani egy sajátos stílust ami naggyá tette illetve teheti. Nagyon remélem, hogy igazak lesznek a hírek és a kövi Batmant ő rendezi. És nagyon várom már a Noah című filmjét.

Ez bizony 9/10
Faust
Madridista

2012.08.13. 23:52:06

Kanty, angol felirattal nézted, vagy végigszenvedted a belga égetett subon lévő magyar verziót? Felcsigáztál, de nem találok értelmesen időzített feliratot.
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.13. 21:42:16

Bullhead

Azt hittem, hogy a Visszafordíthatatlan 8 perces erőszakolós jelene után már semmi nyomasztóbb nem jöhet. Hát jött, úgy kb. 20 másodperc lepipázta nálam Noé jelenetét.
Amúgy egy remek belga film, ami Oscar jelölést is kapott, sajnos végül nem kapta meg. Elsőfilmes rendezőtől elég erős kezdés. Jacky karaktere miatt is érdemes megnézni.
7/10.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
REMY
Madridista

2012.08.13. 21:37:56

Blue Valentine

Romantikus dráma. A komoly kategóriából. Semmi nyáladzás semmi rózsaszín köd.
Michelle Williams és Ryan Gosling nagyon kitettek magukért. Nem csoda, hogy kapták is a jelöléseket. Michelle -> Oscar illetve Golden Globe. Gosling -> Golden Globe
Michelle játéka tényleg lenyűgöző volt. Nagyon sokat bevállalt, úgyhogy megérdemelte a jelölést. Gosling meg ezzel a félig kopaszodó karakterrel + a játékával ismét megmutatta, hogy nagy színész lesz belőle.

A story elég jól fel volt építve. Elég egyszerűnek mondható, mert a két fél kapcsolatáról van szó. Hullámvölgyek, eltávolodtak egymástól stb.
Erre lehet azt mondani, hogy egyszerű mégis nagyszerű. Fényképezés kellő drámai volt. Néhol olyan érzésem volt mint a Shame-nél.
Összességében tényleg egy nagyon jó drámát kap az ember, de volt benne negatívum is. Néhol zavaró volt az időbeli ugrálás. Volt pár jelenet ahol összezavarodtam.

persze az egyik legjobb pont, hogy nem happy end a vég.

7,5/10

Nagyon örülök, hogy Gosling nem vállal el minden filmet csak azért, hogy szerepelhessen. Ezáltal elkerüli a ZS kategóriát. Ezzel a filmjével végeztem az eddigi filmjeivel és azt kell, hogy mondjam egytől egyik minőségi filmeket kaptam tőle.
Most pedig várhatom a Gangster Squad-et.
Faust
Madridista

2012.08.13. 13:30:36

Valamikor hetekig nem nézek semmit, most is úgy szenvedtem magam végig az elmúlt filmklubbos körökön.

Apámnál se net se haver se élet sesemmi, nem volt más választásom. :mrgreen:

a vége meg....,na de vajon mi is a vége???
Bumm. :mrgreen:
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.13. 11:58:14

faust,

ugy érzem pihenned kellene egy kicsit filmezés terén... unalmas hangulataidban megnézem napi 20-30 filmet és elvelszel köztük..
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Mezner2
Entrenador del Barça

2012.08.13. 10:16:41

Faust írta:
Nincs határ
(Unthinkable, 2010)

Erről viszont még nem is hallottam előtte, és nagyon kellemes meglepetés volt. A történet szerint egy terrorista(...) három nukleáris töltetet helyez el három amerikai nagyvárosban(......), majd feladja magát. A történet egyszerű: ha nem teljesítik a követeléseit, robbannak a bombák.

Igen ám, de a követeléseit nem hajlandó elmondani, csak a robbanás előtti napon. A terrorelhárítás és az FBI tehetetlen, ezért egy "H" kódnevű vallatót (Samuel L. Jackson) vetnek be Younger (Brian Clough, akit a Damned United óta egyre több helyen fedezek fel) ellen. Kíméletlen módszerei miatt folyamatos összetűzések tarkítják a vallatást, egyre nagyobb harc alakul ki az FBI, a hadsereg parancsnoksága, és H között.

Nagyon okosan felépített film, és elég kemény vádirat az amerikai terrorista elhárításról, nagyon tetszett a mű.[/color]

7,5/10
[/color]

Hát ez vmi eszetlen jó film volt :shock: a vége meg....,na de vajon mi is a vége??? tud valaki még hasonló történetű filmet mondani nekem???
Faust
Madridista

2012.08.13. 07:55:53

Egész hétvégén apámnál tespedtem a TV előtt. :mrgreen:

A múmia visszatérről azt hiszem felesleges egy sort is írni. Kettőpertíz.

A 23-as szám
(The number 23, 2007)

A főszereplő csaj nagyon jól jellemzi az egész filmet: izzadtságszagú.

Lehet, hogy a túlzott homofóbiám az oka, de gyűlölöm Schumachert, és a filmjeit, pedig nem csak a Batmaneket láttam már tőle. Nem szeretem a stílusát, finoman szólva. Maga a film érdekes lenne, de néha már erőltetettnek és bugyutának éreztem. Thrillernek nem thriller, mert számomra nem volt benne elég suspense, misztikus filmnek is csak elmegy. Van egy fülledt hangulata, ami néhol elég jóra sikeredett, de összeségében engem untatott a film, ebből a szempontból viszont pozitívum a játékidő.

5/10

A feláldozhatók
(The expendables, 2010)

Végre rászántam magam, és azt is kaptam, amit vártam, semmit. Bugyuta és unalmas hülyeség erőltetett onelinerekkel, és egy letűnt kor nyugdíjba vonulni képtelen képviselőivel. Egynek jó volt.

5/10

Remy kérlek ne kezd el magyarázni, hogy ez így volt jó, mert Stallone meg Schwarzi meg blablablabla. Facebookon se. Köszönöm.

K-Pax - a belső bolygó
(K-Pax, 2001)

Nagyot csalódtam a filmben, sokkal jobbra számítottam. maga az alapötlet érdekes, és szokatlan, és a szokás szerint zseniális Kevin Spacey sokáig viszi is a hátán a filmet - egy ideig. Az utolsó bő háromnegyed órára már nagyon kipukkad a film, alig vártam, hogy vége legyen. :sad:

6/10

A boldogság nyomában
(The pursuit of happiness, 2006)

Elég komoly film, igaz történet alapján. Egy házaló "porszívóügynök" és fia viszontagságos életét ismerhetjük meg. Will Smith korrekt alakítást nyújt, és az egész filmnek van egy szomorú, de mégis bájos hangulata, de azért nem dobtam tőle hátast. Persze a happy end nem maradhatott el, hiszen igaz történet alapján készült, és ugyebár az életben mindig minden szépen végződik. :smile: Oh wait...

6,5/10

Nincs határ
(Unthinkable, 2010)

Erről viszont még nem is hallottam előtte, és nagyon kellemes meglepetés volt. A történet szerint egy terrorista(...) három nukleáris töltetet helyez el három amerikai nagyvárosban(......), majd feladja magát. A történet egyszerű: ha nem teljesítik a követeléseit, robbannak a bombák.

Igen ám, de a követeléseit nem hajlandó elmondani, csak a robbanás előtti napon. A terrorelhárítás és az FBI tehetetlen, ezért egy "H" kódnevű vallatót (Samuel L. Jackson) vetnek be Younger (Brian Clough, akit a Damned United óta egyre több helyen fedezek fel) ellen. Kíméletlen módszerei miatt folyamatos összetűzések tarkítják a vallatást, egyre nagyobb harc alakul ki az FBI, a hadsereg parancsnoksága, és H között.

Nagyon okosan felépített film, és elég kemény vádirat az amerikai terrorista elhárításról, nagyon tetszett a mű.

Pláne a slusszpoén a végén.

Ajánlom mindenkinek. :smile:

7,5/10

A szakasz
(Platoon, 1986)

Ez is kimaradt eddig az életemből, de szerencsére bepótoltam a hétvégén. Vietnam témában utoljára az Apokalipszis mostot, és a Jákob lajtorjáját szenvedtem végig (szó szerint), és féltem tőle, hogy a Szakasszal is így járok, de nem. Az Acéllövedékek mellé felírhatok egy másik Vietnamos filmet, ami rohadtul tetszett.

A legjobban az tetszett benne, hogy mellőz mindenféle amcsi propagandát, mindenféle szentimentális baromságot, kőkeményen bemutatja az ottani állapotokat, és azt, hogy milyen állatok voltak a "felszabadítók" között (is). Nem sokat sz*roznak a filmben, én egy percig sem untam. Nagyszerű színészeket láthatunk, még a kisebb mellékszerepekben is (pl. Forest Whitaker, Johnny Depp, John C. McGinley), Willem Defoe nálam abszolút a legjobb az egészben. Charlie bácsi kicsit szokatlan volt Alan nélkül :mrgreen: , de jól hozta a szerepét Ő is. A magyar szinkron pedig nagyon jól sikerült, imádom Rátóti hangját.

Többen írták a madridistán anno, hogy csalódásként élték meg a filmet, hát én nem. Baromira tetszett.

8,5/10

Csak ennyi. :mrgreen:
Kép
barca99
Llegenda del Barça

2012.08.12. 10:49:11

Ha valakit érdekelnek a kisjátékfilmek, akkor ajánlanék egyet, egykori kolis szobatársam rendezte:

FB-esemény

Trailer
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.11. 18:06:05

visca el barca írta:
kanty írta:Van egy elég kemény hangulata, ha beszippant, akkor élvezni fogod, ha nem akkor három óra kínszenvedés lesz.
de ha te szippantsz be, ugy tuti jo lesz :lol:
Egy interjúban megkérdezték Noé-t, hogy szerinte hatásosabb-e besszíva megnézni a filmet, azt mondta, hogy nem hiszi. Fiatalabb korában párszor szívott be, aztán nézett filmet, de állítása szerint nincs sok értelme, mert nem emlékezett utána a filmre. :lol:
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.11. 17:57:35

kanty írta:Van egy elég kemény hangulata, ha beszippant, akkor élvezni fogod, ha nem akkor három óra kínszenvedés lesz.
de ha te szippantsz be, ugy tuti jo lesz :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.11. 17:44:12

Messa írta:Enter The Void-ot megéri megnézni? Gondolkodom rajta egy ideje, hogy érdemes-e leszedni, hallottam róla sok jót és rosszat egyaránt.
Érdemes. Nem biztos, hogy tetszeni fog, de hamar nem felejted el. Visszafordíthatatlan-t, ha láttad, akkor tudod kb. mire számíthatsz. Van egy elég kemény hangulata, ha beszippant, akkor élvezni fogod, ha nem akkor három óra kínszenvedés lesz.
Nem könnyű darab az tuti.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2012.08.11. 17:41:11

Enter The Void-ot megéri megnézni? Gondolkodom rajta egy ideje, hogy érdemes-e leszedni, hallottam róla sok jót és rosszat egyaránt.
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
kanty
Llegenda del Barça

2012.08.11. 10:19:20

sjd írta: Kanty, ez nálad hány pontos alkotás? :D
7,5-8.
Még nem döntöttem el, de mivel én ajánlottam, ezért inkább 8. :twisted: Odaát eddig a Ray kapott tőlem a legmagasabb pontot, 8-at, talán az gy kicsivel jobban tetszett, ezért lehet, hogy 7,5 lesz a vége.

Eddig itt is és a túl oldalon is két pörgős filmet ajánlottam, de a következő itteni ajánlásom teljesen más stílus lesz. :)
sjd
Llegenda del Barça

2012.08.11. 09:34:16

Faust írta:211-es cella
(Celda 211, 2009)
Nekem ez lett volna az egyik ötletem az itteni filmklubba (szerencsére van még éppen elég), szerintem is nagyon jó film. Az enyhe Prison Break utánérzés miatt is tetszett.
Kanty, ez nálad hány pontos alkotás? :D
Faust
Madridista

2012.08.11. 03:45:12

Túloldali Filmklub, kanty ajánlása.

211-es cella
(Celda 211, 2009)

Hát ez rohadt jó volt. :smile:

Az egyik legjobb film az itteni Filmklub történetében, legalábbis számomra. Marha gyorsan lepergett ez az 1 óra 40 perc, egy percig sem untam.

A sztori nagyon jó, a karakterfejlődések is szépen ábrázoltak mind Juan, mind Malamadre részéről. A színészek egyébként durván hitelesek, és szerintem a legtöbb statisztát a cellákból szedték össze. :D

A felépítése mondhatni hagyományos, egészen addig,
amíg meg nem tudjuk, hogy Elena és a baba meghalt, onnantól Juan - és a fejlődése - a feje tetejére áll, ritkán tapasztalt csavar. Nem amerikai termék, az tisztán látszik. A végén elég szomorú voltam, hogy Juan meghalt, de lehet, hogy jobb is volt neki így. Én szerintem nem élném túl, ha valaki agyonverné a feleségemet a gyerekünkkel a hasában. Belegondolni is borzalmas.

Hatalmas plusz a feelingnek a spanyol nyelv, meg úgy en bloc rohadt jó az egész, ahogy van, le vagyok nyűgözve. Hatalmas pacsi kanty, bár tudom, hogy csak azért ajánlottad, mert az egyik rabon dedikált 10-es argentin mez van, és mert az egyik rendőrt Xavinak hívják. :mrgreen: Nálam eddig ez a kör filmje.

8,5/10
Kép
PCsabi
aka Game90

2012.08.11. 00:45:13

ozsimiki írta: Amerikai Pite 4

Nagyon rendben volt, kb olyan jó mint az 1 (nekem a régi 3asnál így volt a sorrendem: 3, 1=2)

remélem még lesz egy 5. is, bár nehéz lesz folytatni, max talán ha Kulagép, vagy Stifler megnősül, és ez a sztori a középpont...
Nálam 1>4>2=3 a sorrend :)

Már betervezték az 5. részt:
http://cinestar.hu/cikk/amerikai-pite-5 ... odik-pitet
Gondolom az eredeti szereplőket is meglehet majd győzni, hogy hülyéskedjenek egyet megint :)

Akik még nem unják a remake-eket, azok majd most megfogják :mrgreen: :
http://www.nextmovie.com/blog/upcoming-movie-remakes/
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.08.10. 17:09:57

Amerikai Pite 4

Nagyon rendben volt, kb olyan jó mint az 1 (nekem a régi 3asnál így volt a sorrendem: 3, 1=2)

remélem még lesz egy 5. is, bár nehéz lesz folytatni, max talán ha Kulagép, vagy Stifler megnősül, és ez a sztori a középpont...
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Castiel
Capitá del Barça

2012.08.10. 16:40:51

Életrevalók!! elég jó kis film... szerintem megnézem még egyszer...:)
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
Faust
Madridista

2012.08.10. 02:58:53

Túloldali Filmklub:

Felperzselt föld
(Incendies, 2009)

Végre vége. Egész nap szenvedtem vele, egyszer aludtam rajta 2 órát, majdnem felakasztottam magam rajta. Pedig jó film, nagyon jó.

Maga a történet elég meseszerű, de annak igen morbid, nem egy amerikai film. :lol: Lassan hömpölyög a film a végső csavar felé, véleményem szerint túl lassan, engem már annyira nem érdekelt az egész a vontatottsága és az érdektelensége miatt, hogy már a csavar sem mentette meg nálam a művet.

Ami amúgy elég morcos, nem tudom eldönteni, hogy ez most túl erőltetett, avagy húsbavágóan életszerű.

Amúgy minden téren rendben van a film, nagyon profi munka. A noname színészek teljességgel hitelesek, a fényképezés fenomenális a maga borús hangulatával. Egész végig Michael Haneke munkássága rémlett fel bennem, csak kicsit többet mozgott a kamera, és volt zene, amúgy mind a sztori lényege, mind a megvalósítás az osztrák úriembert is jellemezhetné. Leginkább a Hetedik kontinens c. filmjére emlékeztetett, amikor másfél óráig csak nézzük a képeket, semmi sztori, nem értjük, miről szól, aztán a végén úgy pofánvágnak, hogy csak bambulunk a stáblista alatt. Filmklubba nem tolnám be, mert iszonyatosan vontatott, viszont ellentétben a Felperzselt földdel, csak másfél órás. Szívesen ajánlom, akit érdekel.

No, de vissza a tárgyra, elnézést a kitérőért. Szóval a film végletekig profi, de nem tudok elmenni amellett, hogy szenvedtem alatta, mint a rühes kutya. Utoljára így a Vérző olajjal voltam, azt jól le is pontoztam, ezt viszont nem szeretném, mert látom, érzem, hogy ez egy igazán jó film, és inkább velem volt a baj most valószínűleg.

6/10
Kép
REMY
Madridista

2012.08.10. 01:33:21

Ryan Gosling maraton

Véres románc

Megtörtént eseményeken alapul a történet. Eléggé durva a story.
Viszont maga a film nem a legjobb. Az első 40 perc szinte semmi. Azt se lehet tudni, hogy miről van szó. Valamit sejtünk, hogy talán mi fog történni, de teljesen más csavar lesz benne. Ez jó is mert 40 perc után a film beindul és egy jó filmmé válik. Egyből lekötött, pedig már kiakartam kapcsolni. Nagyon lassan telt el a film eleje.
Tehát a film második fele nagyon jó lett. Megkapjuk a válaszokat és a megtörtént eseményeket.
Most inkább azt emelném ki Goslingtól, hogy megmutatta mennyire sokoldalú színész. Teljesen más karaktert alakított mint az eddigiekben.
Mellette szerepelt még Kirsten Dunst és Frank Langella is.

6/10 ha nem lett volna ilyen unalmas a film eleje... :roll:
soadroli
Llegenda del Barça

2012.08.09. 21:47:15

messideco írta: Rolikámnak :D
Miért nekem? :mrgreen: Amúgy több, mint a felét láttam már, a többinek utána nézek,thanks :D
Kép
miihii
KHAL

2012.08.09. 20:11:30

messideco írta:Az egyik filmklubos filmünk a 2 Coelhos tökéletesen ilyen.
Layer Cake, Revolver, Smokin Aces, A biznisz, ezeket nem láttam, de állítólag hasonlítanak :)
Én láttam őket és valóban kb beleférnek a kívánságműsorba :)
Az első három nagyon jó,a Biznisz nekem annyira nem jött be.

Viszont a Coelho-t meg én nem láttam,uh ha azt mondod ilyesmi az is,akkor tuti sort kerítek rá ;)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
breywol
Jugador del Barça

2012.08.09. 20:02:53

noname írta: Szóval ezek jutnak eszembe és tudtok-e még ajánlani?
Hadd ajánljam egyik nagy kedvencemet hasonló témában: A nagy balhé. 39 éves film, de egy igazi klasszikus. Sok film "lopott" belőle ezt-azt. Úttörő a maga módján. A szereplők pedig fenomenálisak. 8)
Ronaldo, Kluivert, Rivaldo, Puyol, Cocu, Xavi, Ronaldinho, Iniesta, Messi :)
„Már nagyon sokszor mondtam, hogy ha rajtam múlik, egész életemben itt maradok, és a Barcelonánál fogok játszani. Vannak dolgok, amelyeket nem lehet pénzzel megvenni” Lionel Messi
messideco
Presidente del Barça

2012.08.09. 19:04:28

Az egyik filmklubos filmünk a 2 Coelhos tökéletesen ilyen.
Layer Cake, Revolver, Smokin Aces, A biznisz, ezeket nem láttam, de állítólag hasonlítanak :)
Kép
"And my heart will leave you never."
Válasz küldése