Nagyon sokáig tartott, mire rátudtam magam venni, hogy megtekintsem eme remekművet. És miután már a filmes könyvemen is a Fekete Hattyú a borító kép, ideje volt. Darren Aronofskyban nem csalódtam. Eddig is tudtam, hogy hatalmas rendező. Reqiem egy álomért még mindig etalon.
Gondolom rajtam kívül már mindenki látta

A story fantasztikusan fel volt építve. Nagy ívben emelkedett felfelé, majd elérte a csúcspontot ami hatalmasat ütött. Mint mondtam az egész story nagyon jó ívben emelkedett, de az utolsó fél óra EPIC volt. Szinte tátott szájjal néztem onnan a filmet. Ritka amikor egy film ilyen hatást tud gyakorolni. Hát ez megtette.
A zene ami végig megy a film alatt, de a Hattyú tava című szám a legjobb az egészben.
Szereplők: Natalie Portman hatalmasat alakít. Nagyon megváltozott a szerep miatt. Nagyon lefogyott, bár egy balett táncos általában ilyen. Arc játéka nagyon jó volt. Tökéletesen lehetett érzékelni a belső vívódásait (hallucinációk). A fekete és fehér hattyú. A tökéletes ellentét, hogy egy és ugyanazon személy képes legyen eljátszani.
A karakter az egész film folyamán tökéletesen fejlődik. Szinte átérezzük amit átél.
Vincent Cassel és Mila Kunis is rendben volt. Kunis tényleg az ellentét volt. Amivé válnia kellett. Winona Ryder-t is jó volt látni, bár nem volt sok szerepe.
Aronofsky stílusa eddig bejött és ezáltal a filmjei is, kivéve a pankrátort, de annak adok még egy esélyt majd. Szerencsére kitudott alakítani egy sajátos stílust ami naggyá tette illetve teheti. Nagyon remélem, hogy igazak lesznek a hírek és a kövi Batmant ő rendezi. És nagyon várom már a Noah című filmjét.
Ez bizony 9/10