defender3 írta:Igen, ez a mai világban meg sem történik ami nincs kiposztolva. Nem mondom, hogy nem telefonozok, mert híreket, facet meg itt a fórumot át szoktam pörgetni reggelente meg ha van wifi de nem halok bele ha fél napig nem vagyok netközelben. Sokan viszont mintha nem is tudnának net nélkül kibírni pár órán annyira beszívta őket.
Mondjuk ebben tényleg van valami. Magyarországon a netadó miatt volt az egyik legnagyobb tüntetés miközben nyugdíj botrányok vannak vagy éppen brókerbotrányok. Azért ezek borzasztó elgondolkodtató dolgok.
A képekből meg ami a leginkább felidegesített az amikor egy anya ült a kölökkel a kanapén. Zacher Gábor mondatának tökéletes képe, 5 perces család....vagy a fiatal pár és a nő a csávó ölében és telefonozik mindkettő. Az élő kommunikáció "kihalása" is vezet olyan dolgokhoz hogy nem neveljük rendesen a gyerekeket, értékrendek csorbulnak sőt még szexuális szokások és szexuális élet is megváltozik. Nem csak arra gondolok, hogy valaki "brahiból" lesz meleg, hanem elég csak megnézni hogy a mai világban mennyire átalakul a férfi-női kapcsolat. És nem csak az egyenjogúság és a karrierizmus miatt. Hanem mert egyszerűen nem tudunk már nőkkel beszélni és megjelenik a gondolkozásban az hogy szinglinek lenni hú de jó....Egy emlősnek az elsődleges feladata a párválasztás és utódnemzés, ez van belénk programozva. De miután nincs meg a megfelelő kommunikáció a két nem között és szexuális kommunikáció sincs meg, így ezt a beprogramozott üzemmódot mi felülírjuk és leszünk melegek vagy leszünk egyedül és depressziósak. Miért a mai világ népbetegsége a depresszió? Mert nem tudunk beszélni. Plusz még a szexuális kommunikációra visszatérve, a nemi erőszak is nő, mert egész egyszerűen mi férfiak nem tudjuk hogyan kell egy nőhöz viszonyulni. A család nevelés jellege csökken és a gondolkodásmód eltorzul, kommunikáció megszűnik. Újságolvasás is egy antiszociális tevékenység, de az a papa vagy mama leszállt a metróról és elmondta milyen volt a napja a feleségének vagy hazament és a szomszédjával beszélgetett vagy a pappal vagy bárkivel. Ma kiposztoljuk hogy mi történik velünk és nem megbeszéljük élőben xy-lal hogy mi a problémánk hogyan léphetünk egyről a kettőre, hanem egy húspiacon próbálunk a többi árral mozogni (lájk=ár) és megfelelni egy hamis világképnek, egy olyan világképnek, amit egyébként soha nem is érhetünk el. És élőben nem beszélgetünk, nem mondjuk el problémánkat, mert az ciki.....
Én nem vagyok öreg emberke és nem a bezzeg régen kategóriát akarom ebből kihozni, de egész egyszerűen érzékelhető és látható hogy értékrendbeli különbségek vannak és akárki akárkit mond az nem természetes, hogy egy anya mikor tehetné a telefonját nyomkodja vagy hogy egy pár egymás karjában szintén a telefont nyomkodja. Lassan eljutunk oda, hogy inkább facebookon bökik meg egymást mint "élesben". Eljön még az a világ mikor egy temetés majd facebookon lesz....Fura, számomra mindenképp, mert én nem ezt tanultam és kaptam anno. Én annak a híve vagyok hogy ha beszélek valakivel akkor beszélek vele és megtisztelem, ma meg már egymás mellett ülnek emberek egy kávézóban és telefont nyomkodnak és úgy beszélnek. Nem hiába van az, hogy a testbeszéd sok mindent elárul és sokan ebből maradnak ki és akár egy állásinterjún akár mint mondtam egy nővel szemben sem tudnak kommunikálni. Én már attól rosszul vagyok ha valaki nem néz a szemembe, pedig nap mint nap találkozok ilyennel és egy boltban vagy a benzinkúton. Édesanyám mindig arra tanított, hogy ha beszélek valakivel, akkor a szemébe nézek, ma ez sem dívik.....