Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Tim
Mezei fórumozó

2012.08.27. 21:29:41

Ezt csak,úgy mindentől függetlenül..

3 magyar film amit mindenkinek látnia kell(ene)

Eldorádó:http://www.youtube.com/watch?v=kMbkn7ANJos
Roncsfilm:http://www.youtube.com/watch?v=7kt2kYF- ... re=related
Megáll az idő:http://www.youtube.com/watch?v=SEuBeH4LCyU
Kép
Subinho
Director del Fútbol

2012.08.27. 21:05:52

geridoss
Director del Fútbol

2012.08.27. 20:45:33

Barcaforever írta:Segítség!

Egy régebbi filmről lenne szó.Egy híresebb színésznő a főszereplő és kirendelik egy furcsa családhoz, h ellenőrizze, h a gyerek (talán kislány) jó sorokban van-e és úgy tűnik, h a szülők nagyon rosszul bánnak vele és bántják, de végül kiderül, h a gyerek vmi démon és ő tartja sakkban a 2 szülőt.

Nem jut eszembe a cím, előre is köszönöm!
39-es ügy (Case 39) ;)
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
Barcaforever
Director del Fútbol

2012.08.27. 20:29:28

Segítség!

Egy régebbi filmről lenne szó.Egy híresebb színésznő a főszereplő és kirendelik egy furcsa családhoz, h ellenőrizze, h a gyerek (talán kislány) jó sorokban van-e és úgy tűnik, h a szülők nagyon rosszul bánnak vele és bántják, de végül kiderül, h a gyerek vmi démon és ő tartja sakkban a 2 szülőt.

Nem jut eszembe a cím, előre is köszönöm!
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.08.27. 16:24:21

A kártyavár összedől
A Millenium-trilógia befejező részéről van szó. Talán ez a leggyengébb rész, de a mérce nagyon magasan van. A svédek nagyon jól végigvezették a trilógiát, kíváncsi vagyok, hogy az amerikai remaket folytatják-e.

Kissé pörgősebbre számítottam, de így sem rossz film. Bátran ajánlhatom bárkinek. Nem tudom, hogy ha az író (R.I.P.) hogyan folytatta volna a sagát.
Kép
"And my heart will leave you never."
MatyiG
Adminisztrátor

2012.08.27. 02:11:37

Megnéztem tegnap éjjel a Mártírokat.

Nem semmi volt ezt éjjel nézni, elején voltak besza-behu részek.
Szóval az úgy még tetszett is. A vége pedig már egyértelműen a kínzásról szólt. Ami annyira nem jött be. Pedig szeretem az ilyen filmeket, de ez már kicsit túlzás volt. Főleg mikor lehántották a bőrt a testéről, azon majdnem beokádtam. :D Nagyon durva film, felkavaró is egyben, azért is, mert ilyenek a való életben is megtörténnek. Ilyen filmek után érzem azt, hogy milyen jó életem van.
Tehát nekem kicsit perverz, de így is egy nem rossz filmnek mondható.

7/10

Gyenge idegzetűeknek nem ajánlom.
REMY
Madridista

2012.08.26. 14:26:45

Zaen írta: Kicsit más: én vagyok az egyetlen, aki nincs hasraesve a 3D technikától? Az Avengers-t is az Aréna IMAX-ben láttam amikor kijött, de őszintén szólva jobban bejött a látvány itthon, monitoron, HD minőségben. Van is itthon 3D TV már kb 2-3 hónapja, és még egy filmet nem néztem meg rajta 3D-ben. Nem azt mondom, hogy rossz, de semmi extra, meg én az ilyen "kinyúló kéz" hatást se nagyon érzékeltem még. Mondjuk lehet velem van a baj. :)
Szerintem se olyan hűha... Sőt. Moziban nem is nézek inkább már 3D-s filmeket. Felesleges. pénz az egész és nem ad olyan hatást amit elvárna az ember. Ráadásul egy idő után a szemüveg cseszteti a szememet is, úgyhogy ez még 1 rossz pont.

Szerintem a 3D-s technikát az animációs filmeknél lehet tökéletesen éreztetni. Ott nagy hatása van, de a sima filmeknél semmi extra.
Zaen
Jugador del Barça

2012.08.26. 14:14:46

visca el barca írta:nem spoilerezek, gondolom már mindenki látta

milyen furcsa h miutan átváltozott hulk a hajón, tört-zúzott mindent ami az utjaba került, fél órával később meg mint egy kezesbárány
:D
Ezt én se értettem pontosan, hogy miért volt.
Amin nekem még sikerült fennakadnom az az volt, hogy idegen lények megtámadják New York-ot, és pár túlsúlyos zsarun kívül nincsen semmilyen védelme az USA legnépesebb városának? Emlékszem, hogy említették, hogy a nemzeti gárda csak 1 óra múlva érkezik (1 óra, komolyan?!), meg értem, hogy nem az lett volna a film lényege, de azért ez így mégis nevetségesnek tűnt kicsit. Ha már kiküldtek volna 30 vadászgépet valami közeli katonai bázisról (ahogy pl. ki tudtak küldeni kettőt atommal), rögtön többet csináltak volna mint Hawkeye, Amerika kapitány meg a Fekete Özvegy összesen. Szóval ha nincsenek ott a bosszúállók, akkor a Chitauri-nak kb. lett volna még ideje játszani két kör makaót is NYC lerombolása közben míg odaér a Nemzeti Gárda... Ettől függetlenül teljesen jó kis popcornmozi. :)

Kicsit más: én vagyok az egyetlen, aki nincs hasraesve a 3D technikától? Az Avengers-t is az Aréna IMAX-ben láttam amikor kijött, de őszintén szólva jobban bejött a látvány itthon, monitoron, HD minőségben. Van is itthon 3D TV már kb 2-3 hónapja, és még egy filmet nem néztem meg rajta 3D-ben. Nem azt mondom, hogy rossz, de semmi extra, meg én az ilyen "kinyúló kéz" hatást se nagyon érzékeltem még. Mondjuk lehet velem van a baj. :)
Kép
REMY
Madridista

2012.08.26. 13:44:53

visca el barca írta:nem spoilerezek, gondolom már mindenki látta

milyen furcsa h miutan átváltozott hulk a hajón, tört-zúzott mindent ami az utjaba került, fél órával később meg mint egy kezesbárány
szerintem sokan nem látták. Akik nem tudták kifizetni a mozit azokhoz még csak a napokban jutott el. Még 1-2 hétig inkább spoilerezzetek :wink:
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.26. 13:42:15

nem spoilerezek, gondolom már mindenki látta

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára visca el barca 2012.08.26. 13:57:08-kor.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.08.26. 13:38:01

Deus írta:
Nem értek egyet, hogy Thor egy "semmilyen"... ő félisten. Nálam Ironman után ő a második kedvencem.
A sárga szövegrésszel egyetértek :D Én is ott nevettem nagyon. Bár azt nem értem, hogy mi vette rá, hogy kiüsse Thort a képből. De így is vicces volt.
nekem Thor a kedvencem..főleg hogy Hulkkal együtt messze ők a legerősebbek. :) az a jelenet meg szerintem az anyahajón történtek miatt volt...ott azért eléggé felvette a kesztyűt Hulkkal.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Varatrix
Director del Fútbol

2012.08.26. 13:36:19

messideco írta:Ennél rikitóbb popcornmozit nem láttam :roll: Szép nők, sármos pasik, csúcstechnológia, vizuális effektek orgiája... Mi kell még? Ha ez kell a népnek akkor oké...

A világ második legjobb filmje, mert az első a Batman 8)
Szerintem kikapcsolódásnak jó, már ha az Avengers-re gondoltál. Szóval a maga kategoriájában jó. Nem tudom te hogy vagy vele, de képtelen lennék mindíg olyan filmet nézni ami konotatív jelentéssel bír. Néha egyszerűen jól esik nem gondolkodni. Erre jó semmi másra.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
messideco
Presidente del Barça

2012.08.26. 13:13:32

Ennél rikitóbb popcornmozit nem láttam :roll: Szép nők, sármos pasik, csúcstechnológia, vizuális effektek orgiája... Mi kell még? Ha ez kell a népnek akkor oké...

A világ második legjobb filmje, mert az első a Batman 8)

Erőszakos múlt
Két kedvenc színészem, Ed Harris és Viggo Mortensen is szerepel benne szóval gondoltam megnézem (lsd Raisen :lol: ), plusz a rendezője David Cronenberg.
Megmondom őszintén, többet vártam a filmtől, kerestem benne a rendezőre jellemző ú.n. testhorrort (valahol olvastam ezt a kifejezést), kaptam is belőle, de kevesebbet a vártnál. Nem bővitik ki az előzményeket, amit vártam volna, így sok helyen logikátlan volt a sztori.
Mindezek ellenére nem tartom rossz filmnek egyáltalán.
Kép
"And my heart will leave you never."
REMY
Madridista

2012.08.26. 13:01:44

miihii írta:
Deus írta:
Nem értek egyet, hogy Thor egy "semmilyen"... ő félisten.
Attól,h félisten,még lehet semmilyen,márpedig számomra az ;) Ettől persze akárki másnak bejöhet.Nekem nem jön át a karaktere.
Sokakkal ellentétben az egyik kedvencem Amerika Kapitány :D szerintem a Bosszúállók közül ő a legjobb képregény hős.
miihii
KHAL

2012.08.26. 12:59:19

Deus írta:
Nem értek egyet, hogy Thor egy "semmilyen"... ő félisten.
Attól,h félisten,még lehet semmilyen,márpedig számomra az ;) Ettől persze akárki másnak bejöhet.Nekem nem jön át a karaktere.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Deus
Boixos Nois

2012.08.26. 09:27:03

Én is tegnapelőtt néztem meg az Avengers -t. Hát ez oltári nagy film volt! :) Kellemes kikapcsolódás volt 8) Sok jó poénok voltak benne, illetve vicces jelenetek. Lehet hogy most ezért meg fogtok kövezni engem, de szerintem Avengers sokkal jobb mint a Batman 3. Megnéztem a Sötét lovag felemelkedését, hát nem tudom mit voltak úgy oda egyesek (A második része volt a legjobb az összes Nolan batmanjai közül.)...
Visszatérve az Avengers -re:
miihii írta:Tegnap immáron zuper minőségben is megnéztem a Bosszúállókat.Nekem is a kedvenc szereplőm Ironman az összes közül.Az a laza,poénos karakter hatalmas 8) (A pilates-es dumán még mindig szakadok :lol: ) Valahogy Thor olyan semmilyen a szerszámával,Amcsikapitány meg szintén nem fogott meg egyáltalán.Hulk nem rossz,főleg nála is a két poénos jelenet,amikor miután elverték a rosszfiúkat,kiüti a képből a gyanútlan Thor-t,meg amikor földhöz csapkodja Lokit,óriási :D Ahogy VEB írta,furi,h Loki a főfőgonosz,érdekes választás.
Összesítve nem egy nagy durranás,de popcornmoziként megállja a helyét és akár több nézésre is jó agykikapcsnak.

Nem értek egyet, hogy Thor egy "semmilyen"... ő félisten. Nálam Ironman után ő a második kedvencem.
A sárga szövegrésszel egyetértek :D Én is ott nevettem nagyon. Bár azt nem értem, hogy mi vette rá, hogy kiüsse Thort a képből. De így is vicces volt. :)

Az holtbiztos, hogy újra megfogom nézni a filmet 8)
KépKép
soadroli
Llegenda del Barça

2012.08.25. 22:47:06

S.Agüero írta:Hát Roli, az ajánlásod nem jött be... :D
Miért, nem lett nutellás a gyatya? :? Pedig azt hitem tetszeni fog. :)
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.08.25. 22:31:19

hali

keresnék vmi olyan oldalt ahol meg lehet találni h egyes színészek mennyi lóvét kaptak egy-egy filmszerepért. nem ilyen top 10 gázsi érdekel mert olyat találtam, hanem vmi kicsit részletesebb. nem tudom ezek mennyire nyilvános adatok, de hátha

kösz
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
REMY
Madridista

2012.08.25. 11:06:34

Hát neked is komoly ingerküszöböd van akkor.
ezt elismerem :D mivel film, ezáltal nem tudom komolyan venni. csinálhatnak benne bármit. Egyszerűen nem hat meg. Mivel egy FILM.
Zaen
Jugador del Barça

2012.08.25. 10:58:49

REMY írta:A Szerb film egy semmi.... irtó gyenge. Nem tudom miért akadnak ki tőle
Végignézni, hogy pl. egy nő megszüli a gyerekét kamera előtt, majd a babát ott helyben megb***a egy kopasz férfi az semmi? Vagy amikor a végén a saját fiával teszi ezt a főszereplő? Majd nem sokkal utána a farkával nyomja ki a fennt említett kopasz ember szemét stb. :S Hát neked is komoly ingerküszöböd van akkor. :) Nekem azért ez már kicsit túl sok.
Tim írta:A Szerb filmmel kapcsolatban már írtam,hogy nem a bemutatott erőszak miatt sokkoló elsősorban,hanem azért mert simán megtörtént/megtörténhetett,ez az ami inkább kiborító. Mert annak azért kisebb az esélye hogy elrabol egy kannibál törzs,vagy letépi a fejed egy démon a pokolból..Viszont ami a háború alatt és után történt az simán felülmúl bármilyen filmet.
Én konkrétan azért is néztem meg, mert nemrégiben beszélgettünk haverokkal, és szóba került a Szigeten eltűnt férfi, akit végül egy hét múlva (?) Salzburgban találtak meg, és nem emlékezett semmire. Persze lehet, hogy hazudik, annyira nem érdekelt a sztori, de ha igaz, akkor hasonló lehetett szvsz. ez egész, mint a film. Szóval ebben egyetértek, hogy tényleg ez a legdurvább része, hogy "könnyen" megtörténhet ez bárkivel, elég csak rosszkor lenni rossz helyen.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zaen 2012.08.25. 11:07:19-kor.
Kép
Tim
Mezei fórumozó

2012.08.25. 10:32:25

Zaen írta:
BritishKnight írta:belenéztem a kannibál holokaustba
a teknősös részen akadtam meg :shock:

olvastam olyat is,hogy levágják a csávónak a pélóját
Hát a Kannibál Holokauszt tényleg nem egy könnyű esti film, annak idején elég nagy botrányok voltak belőle ( a rendezőt konkrétan letartóztatták gyilkosság vádjával, amíg nem bizonyította, hogy a szereplők életben vannak), és sokan a valaha készült legfelkavaróbb filmnek tartják (mondjuk attól azért szvsz. messze van).
Szerintem is túlzás a legfelkavaróbb jelző,az viszont igaz hogy stílusteremtő volt a maga nemében,bár ezzel együtt nem tartom jó filmnek(különösen az állatokkal való kegyetlenkedés miatt). A film bemutatása után megszaporodtak az ilyen mondo/ál-snuff típusú filmek mint a Kannibál ferox,vagy a Halál ezer arca sorozat(egyre gyengébb részekkel természetesen).

A Szerb filmmel kapcsolatban már írtam,hogy nem a bemutatott erőszak miatt sokkoló elsősorban,hanem azért mert simán megtörtént/megtörténhetett,ez az ami inkább kiborító. Mert annak azért kisebb az esélye hogy elrabol egy kannibál törzs,vagy letépi a fejed egy démon a pokolból..Viszont ami a háború alatt és után történt az simán felülmúl bármilyen filmet.
Kép
REMY
Madridista

2012.08.25. 08:16:48

A Szerb film egy semmi.... irtó gyenge. Nem tudom miért akadnak ki tőle
MatyiG
Adminisztrátor

2012.08.25. 03:16:41

Hát Roli, az ajánlásod nem jött be... :D

Mártírok, Hannibál Holokauszt, Szerb film, ezeket későbbre tartogatom, remélem jók. :D Bár a 3.-ról hallottam szépeket... :roll:
Zaen
Jugador del Barça

2012.08.25. 01:51:28

Hát a Kannibál Holokauszt tényleg nem egy könnyű esti film, annak idején elég nagy botrányok voltak belőle ( a rendezőt konkrétan letartóztatták gyilkosság vádjával, amíg nem bizonyította, hogy a szereplők életben vannak), és sokan a valaha készült legfelkavaróbb filmnek tartják (mondjuk attól azért szvsz. messze van).

És hát pont úgy történt, hogy ma este sikerült "megtekintenem" egy sokkal de sokkal betegebb darabot. Nem hiszem, hogy volt már olyan film amit a durvasága miatt nem tudtam végignézni, de most így történt. A film pedig nem más, mint a Srpski film, azaz Szerb film. Érdekesnek tartottam az alapsztorit amit hallottam róla, de nem igazán azt kaptam a filmtől amit vártam. Nem tudom, hogy esetleg itt látta-e valaki, de ez a film olyan szinten aberrált és brutális, hogy érdekelne a véleményetek róla (persze annak aki látta, mert aki nem, annak ajánlom, hogy ne is tegye), mert elég sok olyat olvastam, hogy kiemelkedően jó film mindezekkel együtt illetve ellenére. Olyan szinten felkavaró szexuális jelenetek vannak benne (fej levágás szex közben, családon belüli erőszak, homoszexuális megerőszakolás, szülés stb.) , hogy egyszerűen nem tudom elhinni, hogy a készítőknek nincsenek komoly mentális problémáik...
Szóval ez tényleg egy felkavaró film, nem is ajánlom senkinek, csak kíváncsi vagyok a véleményére aki esetleg látta, meg úgy nagyjából egyébként is témába vágott. :)
Kép
REMY
Madridista

2012.08.25. 01:29:07

Azért ne legyél már ennyire készen :D nézd végig majd írj róla értékelést.
Aztán másnap jöhet a -> Grotesque

Szerintem sokkal durvább :D amúgy tök jó film, de a vége ellett cseszve enyhén szólva.
Étvágyamat mindig meghozza az ilyen jellegű film :D
Válasz küldése