2012.09.09. 13:40:01
Fejvadászok
Tetszett is meg nem is. Vegyes érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. A történet és a képi világ nagyon tetszett, de ez egy Skandináv filmnél nem meglepő. Nem tolják ki tucat számra a filmeket, de amikor kiadnak egyet akkor az minőséget képvisel. (persze kivételek vannak).
Számomra a film elég mélyről indul. Nem igazán között le az első felében a film, de szerencsére nagy fordulatot vesz az alkotás. Karakterek szépen fejlődnek, főleg Roger. Az elején teljesen unszimpatikus volt a tag, de a film második felében pont az ellenkezőjét mutatta. Külön meglepetés volt Nikolaj Coster-Waldau azaz Jaime Lannister (Trónok Harca) megjelenése is.
Mint mondtam a történetet remekül összehozták. Nem pakolták tele Holywoodi giccsekkel. Egy kicsit light-os akció, dráma, krimi film volt, de mégis nagy hatást váltott ki az összkép.
Összességében jó film volt, de egy kisebb csalódás is egyben. Lehet, hogy azért mert az előzetes ismeretek alapján sokat vártam a filmtől.
7/10
TED
Tuti bennem van a hiba, mert a mellettem ülők végig röhögték az egész filmet. Emellett rengetegszer hallottam, hogy jaj, de vicces Ted, jaj szegény Ted....
Hát pont azt kaptam amit vártam. 1-2 remek poén a filmben, de semmi több. Illetve kaptunk egy Seth MacFarlane menüt. Ami abból áll, hogy egy kis adag Paul, egy kis adag Family Guy, egy kevés Flash Gordon és számtalan sablon jelenet. Ja és persze egy beszélő plüss maci. Persze ezzel nem is lenne akkora baj, mert kikapcsolódásra tökéletes lenne, ha nem lenne ennyire erőltetett az egész. Sok poénon a filmben nem röhögtem, hanem húztam a számat, hogy ahha.. most nevetni kéne?
Mint mondtam, rengeteg filmből "idéztek". Ted, telejen olyan volt mint Paul. Mármint nem teljesen, mert Paul sokkal jobban hozta ezt a laza, poénos figurát. Mivel az előbb volt az ilyen kategóriában, így nem tudtam teljesen értékelni a macit. Ezt negatívumként éltem meg, de Sam J. Jones színrelépése megmosolyogtatott és tetszettek a vele kapcsolatos dolgok. Többször megfordult a fejemben, hogy nem bánnám ha átkapcsolnának a Flash Gordonra
Ami még pozitívum volt, hogy tényleg voltak ütős poénok. Volt néhány amit nagyon eltaláltak. Mark Wahlberg és Mila Kunis szerintem jók voltak a szerepre. Wahlberget amúgy is bírom, úgyhogy benne nem csalódtam.
Tehát összességében a film számomra olyan mint a másik túlzottan felkapott film a Project X. Egyszer jó, de nem váltotta nálam ki azt a hatást, amit jónéhány embernél.
6/10