Régen írtam ide, most jöjjön pár film, amit az elmúlt időszakban láttam.
J. Edgar
Di Caprio miatt néztem meg a filmet. Egyik kedvenc színészem, akiben most sem kellett csalódnom. Előzetesen nem néztem meg, hogy ki a rendező, de ha látatlanba kellett volna mondanom egy nevet, akkor azt mondom Clint Eastwood. Lerí, hogy ez egy Eastwood film.
Nem rossz film, de valamiért nem mozgatott meg. Nem untam, de fapofával néztem végig a két és fél órát. Mint életrajzi film nem rossz. Elég sok mindent megtudhatunk Hoover-ről, bár azért kimarad sok minden is, de minden nem lehet benne. Érdekes, mert egy nagyon megosztó személyiségről van szó. Aki a 20. század egyik legbefolyásosabb embere volt. 48 évig volt az FBI feje, 8 elnököt szolgált, részt vettem pár igen meghatározó nyomozásban. Bár végig inkább a hibái, a rigolyái vannak előtérbe, inkább megvetettem, mint drukkoltam a neki, de a végére szinte már szerethető lett. Értem ezalatt a halálát bemutató jelenetet.
Ami szerintem borzalmasan rossz volt, az a szereplők maszkja. Di Caprio még tűrhető is volt, Armie Hammer maszkja viszont nem kicsit volt elszabva. Jobban hasonlított egy mutáns anyajegyes fekélyhez, mint egy megtört, idős emberhez.
6/10.
Mullholland Drive
Itt ismét kapok majd hideget meleget.

Kb. egy féléve láttam belőle egy órát. Aztán most nézem, hogy 14 giga, gondoltam ideje helyet csinálni más filmeknek, ezért megnéztem.
A film első része kicsit talán unalmas, de legalább még érthető. Szépen lassan csordogálnak a történések, ha képes vagy megszokni, akkor még élvezhető is a fim.
Aztán fél órával a vége előtt Lynch berak pár jelenetet, aminek szerintem sok értelme nem volt, mármint a történet szempontjából. Aztán a hátralevő időben megpróbálja magyarázni, hogy mi is történt. A végén nem igazán tudtam, hogy mi merre meddig. Aztán átgondoltam egy-két dolog leesett. Elolvastam pár véleményt, amelyek természetesen nem egyeznek. Talán egyszer majd újranézem, bár annyira jelenleg nem érdekel.
Viszont volt egy-két igazán hatásos jelenet benne.
6/10.
God Bless America
Aki szereti a kicsit fanyar humort annak mindenképp ajánlanám. Persze kicsit túlzó helyenként, de abszolút átjött, hogy mit akartak kihozni az egészből.
Nekem tetszett a karakterek jól elvannak találva. A mondandóval is egyetértek, bár kicsit sablonos, de attól még nagyjából sajnos igaz.
Sok olyan eset van, amikor félig komolyan úgy érezzük, hogy egy pisztollyal sok mindent meg lehetni oldani.
6/10.
Tirranoszaurusz
Sötét oldali filmklub egyik filmje. Egy remek angol dráma, találó karakterekkel. Az első benyomásom az volt, hogy ez a film annyira életízű és ez még inkább megerősödött bennem, ahogy teltek a percek. A sztori semmi újjal nem szolgál, de mégis hiteles film, mégis elérték nálam, hogy végig lekössön. Na nálam valahol itt kezdődik a csoda, amikor egy lerágott csontból is képes valaki valami olyant kihozni, ami fenntartja az érdeklődést.
Az angol filmeknek van egy karakteres hangulata, olyan "ködszagúak", ez ennél a filmnél még hatványozottabban igaz, ezt a hangulatot én nagyon kedvelem.
Összességében egy nagyon jó filmet kaptam, ami érzelmeket váltott ki belőlem, ergo elérte a célját. Remek karakterek, ehhez felnövő színészi játék, hatásos jelenetek, abszolút rendben volt.
8.5/10
Full Metal Jacket
Ez is már régóta tervben volt, egy elég ismert Kubrick filmről van szó. Igazából egyetlen gondom volt a filmmel. Két részre lehet tagolni, ezzel nincs is gond. Viszont én nem nagyon tudtam kapcsolni a film első részét a másodikhoz. Persze van némi kapocs, de ez nem annyira erős, hogy az első résznek "szüksége" lenne a másodikra, vagy fordítva.
A kiképző, a "fejedet leordítom, Te k.öcsög" karakter bejött. stílusa ellenére szerintem abszolút pozitív karakter volt, persze a maga szemelemzős, beszűkült személyiségével, de nem véletlen, hogy olyan volt, mint amilyen.
Az első része nekem jobban tetszett, karakteresebb volt. A második kicsit néha unalmas, egészen a végéig, ami azért ütött rendesen.
7/10.
Hatalmas Aprodithé
Egy újabb Woody Allen film. Kétszer belealudtam, a végéről elmentem kosarazni, aztán visszajöttem és megnéztem az utolsó pár percet. Drámának és vígjátéknak is túl gyenge volt, de főleg az utóbbinak. A Párizsos filmnél egy fokkal jobb, de csak azért mert nincs benne Owen Wilson idegesítő feje.
Előd kérdezted volt, hogy melyik WA filmet láttam, hát ez volt.
4/10.
Volver
Pedro Almodóvárt eléggé kedvelem. Ezzel a filmjével sem okozott csalódást. Penelopé Cruz elképesztően szexi, nagyon jól áll neki, ez a zsörtölődő, nehéz sorsú háziasszony szerep. A történet és a hangulat is könnyed, érzelmekkel teli, tipikus spanyolos.
7/10.
Avangers
Végre hozzám is elért. Egy jó akciófilmet vártam, ennél semmivel sem többet, de ezt maradéktalanul meg is kaptam. Nem rövid film, de mégis végig lekötött. A karakterek természetesen ismertem, nagyjából tudtam, hogy mire számítsak. Kicsit azt sajnáltam, hogy nem Edward Norton volt Hulk.
Hasra nem estem tőle, de nem is csalódtam benne. Talán még egyszer újranézem.
7/10.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.