jah igen
prometheus
ERŐSEN SPOILERES, DE NEM SÁRGÁZGATOK SZAVAKAT
pár napja megígértem remynek, hogy írok egy-két gondolatot ha megnéztem (kb egy hete), de annyira lelombozóan halivúdi ürülék volt az egész h nagyon elszontyolodtam...tul sok film esik a tul nagy hype áldozatának, ez is egy jó példa erre. igyekszem azt gondolni h a ridley scott keze erősen meg volt kötve, és kényszerből lett az egész olyan amilyen. ha a film, a mars mentőakció 2. nevet kapta volna, és michael bay lenne a rendező akkor azt mondanám, ebben ennyi volt, egynek elment. de így? a sok apró részlet nem is érdekel (más bolygón szálltak le, az alienben ugye a space jockey a székében ücsörgött, itt meg máshol végzi stb stb, persze lehet ez csak egy tenyészbolgyó vagy bármi más), de nekem igazán négy szomorú dolog van az egészben. és hiába mondja mindenki h ne alien filmként tekintsek rá, muszáj. elvégre a film vége arról szól. sőt, szinte az egész.
1. az alien 1-2-3-4-nek (igen még a 3-4-nek) is volt egy olyan feszült légköre h miközben ültél a fotlben, csak halkan szuszogtál, mert fostál h bejön az alien a szobádba

nah, itt ennek a feszültségnek nyoma sincs. csak pörögnek a képkockák ész nélkül
2. értelmetlen karakterek tömkelege. mintha valami huszadrangú szív tv-s filmet néztem volna ebből a szempontból. azt se tudjuk ki kicsoda, van 2 mondatuk aztán meghalnak. egy szereplő sincs normalisan bemutatva. persze, sárga, meg fekete az van, mert lenni kell benne. tudós, aki egész életében erre várt, majd miután sikerül a felfedezés, az egész napját azzal tölti, hol merev részegen támasztja a biliárd asztalt. agyontetovált, szén buta geológus, és a hulla laza, feka hajós kapitány. charlize theron karaktere meg teljesen felesleges és értelmetlen. max rapace kisasszony, meg a cyborg akire azt tudom mondani h szódával elmegy.
3. a vágónak egy nyakleves. kezdeném beleélni magam egy jelenetbe, aztán snitt és máris robban minden, nehogy élvezzük egy percig is.
4. komolyan így születtek az alienek? le lehetne vetíteni a filmet a következő mythbustersben...
látvány megvolt, de azon kívül egy nagy nulla az egész.
nagyon remélem h az esetleges 2. és 3. ész valamit megment az egészből, mert ez így nem jó.
a kedvencem, mikor a barlang közepén a cyborg megjelent a semmiből egy sokméteres létrával.