Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
noname
Llegenda del Barça

2016.01.25. 21:15:18

Itt beüt a többszörös mérce problémája is. Pl én lazán beszóltam egy tanárnak vagy leálltam vele vitázni, de ez nem tiszteletlenség volt. Ilyen vagyok, megmondom, amit gondolok. Még azok a tanárok is, akik eleinte ki nem álltak, ezt idővel belátták és nagyon jól kijöttünk egymással 12 végére.

Az pedig h a diákok mennyire el vannak kapatva nem kis mértékben a tanár hibája. Ha a tanár képes úgy megtanítani az anyagot, hogy az érdekes legyen, akkor az osztály nagy része figyelni fog. Például: volt egy biosztanárunk, az órái nagyon érdekesek voltak. Ő volt az egyetlen, aki elismerte h a diák tudhat többet nála. Pl nem egyszer kikérte az én véleményemet egy adott dolog kémiai vonatkozásaival kapcsolatban, mert tudta h a kémiai részét jobban tudom, mint ő. Nah az ő óráján mindenki figyelt. Nem volt csend, de rendes, értelmes viták, megbeszélések voltak. Szemben ezzel ment már ki tőlünk zene, matek és asszem földrajz tanár is sírva. Mi volt a különbség? A biosztanár leadta, amit le kell, de e mellé érdekessé tette a bioszt. A többi? Teljesítette az óratervét és annyi. Dögunalom.
Régi időkben nem kis dolog volt, ha valaki tanár, manapság már max az egyetemi tanárságnak van némi presztízse. A legtöbb ember azért megy tanárnak, mert nincs jobb ötlete, nem pedig azért, mert ért az anyaghoz vagy van hajlama a tanításhoz.

Felmerül a kérdés, hogy mit kezd pár abszolút delikvenssel egy jó tanár? Minden osztályban van pár reménytelen eset(mondhat a peda akármit. Ez így van). De az a helyzet, hogy ezek a delikvensek is kussban ülnek, ha látják, hogy mindenki más figyel. Példának egyik haverom kb mindenből hülye volt(fizika, matek, csak azért ment át, mert segítettem, románul azóta se tud :lol: ), de bioszból 9.54-et írt előfelvételin és most mesterizik Kolozsváron. Ennyit számít egy jó tanár. :wink:
A Fifa egy szégyen
Alfa
Entrenador del Barça

2016.01.25. 20:56:11

noname írta:Ez erősen tantárgyfüggő. Aki pl zeneakadémiára megy, az nyilván szereti a zenét és nem fogja vele megutáltatni egy szigorúbb zenetanár, hiszen nekik az nem csak "munka", hanem passzió, szórakozás. Ugyanez érvényes pl egyes tudományos tárgyakra. Kémiát pl nehéz azzal megutáltani, akinek van rá hajlama(ha 4 év alatt nem sikerült megutáltassa a kémiát velem a licis tanárom, akkor állítom h lehetetlen). Más esetben, mint matematika, irodalom nagyon tanárfüggőnek tartom a dolgot, hiszen a matek esetén millióból egy ember, aki tényleg szereti és nem csak eszközként használja érdekesebb dolgokhoz(pl fizika, kémia, infó és kombinációk). Magyar esetén megint nagyon meg lehet utálni az irodalomelemzést, ha unalmas a tanár.
Egy zeneakadémia esetében viszont, ahova ráadásul a diákok nem azért mennek, mert nem jutottak be máshova, hanem tényleg vinni akarják valakire, szerintem teljesen okés a vas-szigor. Kicsit talán túlzás a film. Viszont teljesen meg tudom érteni azt, ha egy tanár többre tartja a zenét, mint a diákjait.

Mondhatnánk h akkor az illető nem tanárnak való. Ezzel némileg vitatkoznék, hiszen a legjobb diákokat pont nem az fogja motiválni, ha a tanár kedves, hanem ha a tanár imádja a zenét, ha látod, hogy szívvel-lélekkel csinálja, amit csinál. Felőlem lehet a világ legnagyobb seggfeje, de ha látom, hogy amit tanít, azt imádja, már mindjárt máshogy állok én is hozzá.

UI: segít a tanár irányába való empátiámban az, hogy viszonylag antiszociális vagyok én is, így meg tudom érteni a gondolkodásmódját. Annak idején, amikor a zasszonnyal néztük a filmet az egyöntetű véleményünk az volt h a tanár nem csinált semmi rosszat. :D
A szigorral semmi bajom sincs. Volt egy igazi régi vágású matektanárom ( szakáll fehér orvosi köpeny) akitől félt az egész osztály és alig mertünk megszólalni az óráin. Nem azért tartottunk tőle mert ütött vágott minket sőt 4 év alatt egyszer vagy kétszer emelte fel a hangját. Vasszigor volt nála mégis ( vagy talán pont ezért ) nagyon szerettem és tiszteltem. Tehát nekem nincs bajom azzal , hogy ha egy tanár szigorú és ami fontos következetes viszont vannak határok amiket be kell tartani. És itt most nem arra gondolok , hogy nem keverhet le egy nagy maflást a gyereknek ha megérdemli hanem ahogy a filmben tanár kikészítette lelkileg a diákokat az már túlzás.

Ami elég nagy baj az az , hogy nagyon sok diák egyáltalán nem tiszteli a tanárát. Például nekem soha eszembe se jutna az , hogy visszaszóljak egy tanárnak máshol pedig egy karóért a diák megveri a tanárát . És ezért részben a szülő is hibás. Szokták mondani , hogy régen a gyerek rossz volt a tanár adott neki egy pofont a gyerek otthon ezt elmondta aztán az apjától kapott még egyet ma meg ha ugyanez megtörténik akkor a szülők bemennek és megverik a tanárt. A gyereknek normális esetben fel kell néznie a tanárára ( persze ehhez az is kell, hogy a tanár adjon erre indokot) és ha ez megvan akkor sokkal jobban lehet ösztönözni a tanulásra. Ameddig egy gyerek semmibe veszi a tanárát addig nem fog tanulni. Persze kivételt képeznek ez alól az olyan tanárok akikre különböző okok miatt nem lehet felnézni. A tisztelet nem jár automatikusan , ki kell érdemelni.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.25. 20:37:00

Motiválás valóban emberfüggő, de én is inkább a szigor pártján állok. Engem is mindig azt tudott motiválni. Az hogy valami jó és elmondani hogy jó maximum eredményközlés, de abból fejlődni, tanulni nem lehet. Nem vagyok én se a babusgatás híve. Főleg hogy pl a középiskola bemelegítő kocogás pl a felsőoktatáshoz vagy az élethez képest. Adott pillanatban persze utál az ember mindenkit, de később rájön, hogy a szenvedésnek volt értelme. Nekem pl pont matekból volt vasszigor tanárom. Volt hogy 1 pontot hibáztam és négyest adott. Én magamból kikelve "számon kértem", hogy de hát ez mi? Ő meg halál nyugodtan annyit mondott, hogy fiam tőled ebben a tananyagban 100%-ot várok el, mert neked ezt tudnod kell. Ha nem tudod teljesíteni akkor sajnálom.

Érettségi? :D Én akkor érettségiztem mikor botrány volt belőle és tudtuk a tételeket. :D

És pl Bioszból meg olyan tanárom volt, hogy ha nem tudod a helyes megoldást annyi mínusz pont amennyi lett volna pluszban. :D Ott aztán repkedtek az egyesek. Ha mínuszos volt a dolgozatod akkor dupla egyes. :D
De szerintem ez sokkal inkább motiváló volt már akkor is.

De mondom még egyszer valaki lehet ez kevésbé hat, de az hogy nem baj fiam meg majd legközelebb stb mondatokkal egyszerűen nem lehet haladni. Mondjuk nekem a foci is sokat segített ebben, mert ott az edzőim is eléggé szigorúak voltak, plusz a sport megtanít csapatban gondolkodni és hogy mindig küzdened kell valamiért.

Meg kell tanulni kezelni a kudarcot és bízni saját magadban, hogy képes vagy adott dolgot megoldani.
Kép
Kép
Kép
Nero.
Llegenda del Barça

2016.01.25. 20:36:24

Van itt olyan aki a jogi egyetemen tanul?
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.01.25. 20:33:28

S akkor komolyan érdekelne, hogy mi értelme van a felsőoktatásnak,ha boldog boldogtalan befejezi? :D Az meg, hogy kit hogy lehet rávenni a tanulásra valóban emberre válogatja, de mondjuk mellé elengedhetetlen, hogy a gyerek eldöntse magában, hogy na,tanulni akarok :D könyvtár informatikus, humánerőforrás valami, komolyan, ilyen szakmához tényleg kell egyetem? :D
Petr
Entrenador del Barça

2016.01.25. 20:30:22

defender3 írta:Mondjuk nálunk érettségin osztályfőnök volt olyan kedves és egyik diákját megbuktatta. Úgy, hogy tudta, hogy nem akar tovább tanulni meg semmi. Ez is tipikusan a szemétkedés a tanártól, akit amúgy utált az osztály meg ő is minket.
Ezt viszont nem értem. Miért baj az, hogy megbuktatott valakit, aki a kettesért küzdött és képtelen volt azt is elérni? Pedig azért az nem igazán szint... Az átengedések és az alacsony ponthatárok miatt nem ér semmit az érettségi.
defender3
Entrenador del Barça

2016.01.25. 20:11:48

A leggázabb az, hogy még így is vannak olyanok, akik képesek megbukni.
Mondjuk nálunk érettségin osztályfőnök volt olyan kedves és egyik diákját megbuktatta. Úgy, hogy tudta, hogy nem akar tovább tanulni meg semmi. Ez is tipikusan a szemétkedés a tanártól, akit amúgy utált az osztály meg ő is minket. Speciel engem soha nem tudott megszivatni pedig volt pár próbálkozása.
noname
Llegenda del Barça

2016.01.25. 19:59:31

Én úgy vagyok vele, hogyha kedves, jólelkű tanárod van, akkor őt meg fogod szeretni, ezáltal ő sem fog utálni, így ez motivál, hogy tanulj, mert nem akarod, hogy csalódást okozz neki. Meg akarsz felelni a tanárnak.

Ez meg nagyon embere válogatja dolog. Nem sokat szoktam adni a tanárok véleményére. Megvan a sajátom is. :wink: Sose érdekelt túlzottan ha kedvesek. Nem barátkozni akartam, hanem tanulni.
És igen, kitaláltátok, rohadtul utáltak 5-8-ba engem a tanárok. :twisted:

Ilyen egyszerű a Magyarországi érettségi? :D Ahhoz képest itt kemény(legalábbis hivatalosan). 50% kell az átmenőhöz segédeszköz használata tilos. Persze ahogy jó kis balkáni országhoz illik, ahelyett h a diákok tanuljanak az eredmény az lett h a korruptabb helyeken 90-95% megy át.
Kis érdekesség a Bihar megyei érettségiről az én időmből(azóta már kezdik visszafogni). Tehát többszáz diákból amennyire tudom egyedül én nem puskáztam. A tételeket megkaptuk kb 1,5 óra után a 3-ból. Nagyjából 6-osig kidolgozva, továbbá a termek kb 90%-ában a felügyelők mellett nyugodtan szabad volt másolni. Következő évekre bevezették a kamerás felügyeletet. Ez azt eredményezte, hogy a román és matek érettségin szinte mindig áramszünet volt és nem ment a kamera. Mivel ezt se lehetett sokáig csinálni, ezért volt olyan is, amikor a katedrán volt a laptop, aminek a webcamje csinálta a felvételt, de a táblát nem vette, így felírták a megoldásokat a táblára. Egyik évbe állítólag(ez az egyetlen, amire már emlékszem 100%-ban) már kifogytak más ötletekből, hát a folyosóról hangosan lediktálták a tételeket minden osztálynak. :lol:
A Fifa egy szégyen
MatyiG
Adminisztrátor

2016.01.25. 19:53:09

Én úgy vagyok vele, hogyha kedves, jólelkű tanárod van, akkor őt meg fogod szeretni, ezáltal ő sem fog utálni, így ez motivál, hogy tanulj, mert nem akarod, hogy csalódást okozz neki. Meg akarsz felelni a tanárnak.
defender3
Entrenador del Barça

2016.01.25. 19:47:55

Alfa írta: Lássuk be egy érettségi nem egy nagy was ist das mindenkitől elvárható viszont ez úgy nem nagyon megy ha a tanár magasról tojik a gyerekre mert elkönyveli , hogy jól van fiam hülye vagy és az is maradsz.
Az érettséginek nem 25%-tól vagy mitől lenne szabad meglennie hanem 50%-tól. Nézzük magyarból ha nem vagy teljesen hülye össze tudsz szedni annyit, amennyit kell. Matek ott van a függvénytáblázat, amiben minden benne van meg számológépet is lehet használni. Töri az atlasztból meg a forrásokból simán össze lehet hozni a 3-ast is. Csak ezeket kéne megtanulni használni.

Szerintem a legjobb az a tanár aki megfelelően szigorú mellé pedig megfelelően képes tanítani és igazságos.

Szerintem az egyik legnagyobb gond az az, hogy a legtöbb embert nem érdekli az, hogy új tudást szerezzen hanem megelégszik azzal, ami van mégha az nagyon kevés is. Ha a gyerek ezt látja otthon akkor ő se fog megszakadni a tudásért.
noname
Llegenda del Barça

2016.01.25. 19:44:48

Ez erősen tantárgyfüggő. Aki pl zeneakadémiára megy, az nyilván szereti a zenét és nem fogja vele megutáltatni egy szigorúbb zenetanár, hiszen nekik az nem csak "munka", hanem passzió, szórakozás. Ugyanez érvényes pl egyes tudományos tárgyakra. Kémiát pl nehéz azzal megutáltani, akinek van rá hajlama(ha 4 év alatt nem sikerült megutáltassa a kémiát velem a licis tanárom, akkor állítom h lehetetlen). Más esetben, mint matematika, irodalom nagyon tanárfüggőnek tartom a dolgot, hiszen a matek esetén millióból egy ember, aki tényleg szereti és nem csak eszközként használja érdekesebb dolgokhoz(pl fizika, kémia, infó és kombinációk). Magyar esetén megint nagyon meg lehet utálni az irodalomelemzést, ha unalmas a tanár.
Egy zeneakadémia esetében viszont, ahova ráadásul a diákok nem azért mennek, mert nem jutottak be máshova, hanem tényleg vinni akarják valakire, szerintem teljesen okés a vas-szigor. Kicsit talán túlzás a film. Viszont teljesen meg tudom érteni azt, ha egy tanár többre tartja a zenét, mint a diákjait.

Mondhatnánk h akkor az illető nem tanárnak való. Ezzel némileg vitatkoznék, hiszen a legjobb diákokat pont nem az fogja motiválni, ha a tanár kedves, hanem ha a tanár imádja a zenét, ha látod, hogy szívvel-lélekkel csinálja, amit csinál. Felőlem lehet a világ legnagyobb seggfeje, de ha látom, hogy amit tanít, azt imádja, már mindjárt máshogy állok én is hozzá.

UI: segít a tanár irányába való empátiámban az, hogy viszonylag antiszociális vagyok én is, így meg tudom érteni a gondolkodásmódját. Annak idején, amikor a zasszonnyal néztük a filmet az egyöntetű véleményünk az volt h a tanár nem csinált semmi rosszat. :D
A Fifa egy szégyen
MatyiG
Adminisztrátor

2016.01.25. 19:28:02

Nem baj, ha szigorú egy tanár, de ha már annyira szigorú, hogy a gyerekek gyomorgörccsel mennek be órára, és megutáltatja velük azt a tantárgyat, az már rég rossz.
Legalábbis saját tapasztalat alapján. De aztán lehet, hogy a perverzek pont ezt élvezik. :D
Alfa
Entrenador del Barça

2016.01.25. 19:06:43

noname a Mozi & Filmek topicba írta:
A "modern" pedagógia szemlélet az, hogy erőltessük a középszert. Mielőtt valaki vitába száll velem, diplomás vegyészmérnök és pedagógus vagyok. Idén év végére a 2. modulom is meglesz vagyis rejtsétek el a kölykeiteket! :lol:
Tehát. A modern szemlélet az, hogy foglalkozzunk a lemaradt és gyenge képességű diákkal sokkal többet, mint azzal, aki esetleg sokra viheti. Ez egy hibás szemlélet. A középszert népszerűsíti, illetve azt, hogy csak akkor érhetsz valamit az életben, ha van diplomád. Az szóba se jön h neadjisten valaki megbukjon és olyan szakmát keressen, amihez érthet is.
Elég jó képességű diák vagyok/voltam és saját tapasztalatból mondom h az úgynevezett "tough love" sokkal jobban képes motiválni, kihozni valakiből a maximumot, mint a pátyolgatás. Told le a diákot, szívasd, ha nem melózik rendesen, állíts elé áthatolhatatlannak tűnő akadályt, utáljon meg, legyen motiváció számára a "bosszú is". Ha megvannak a képességei és kitartó/makacs, akkor túl lesz rajta. Kedvenc saját példám, amikor a fizikatanárom szívatott egy hónapig, mert kémia verseny miatt nem jártam előtte órákra. Bosszúból megoldottam az összes extra feladatot, amit az alatt az egy hónap alatt a többieknek adott. 5 egymást követő órán kaptam rá tízest és a fő okom nem az volt h bizonyítsak magamnak, hanem az h megmutassam annak a.................

Abban teljesen egyetértek , hogy a legtöbb suliba azt nyomatják , hogy fiam csak akkor lehetsz sikeres és pénzes ha egyetemre mész . Pontosan ezért van az , hogy kezdi elveszteni az "értékét "a diploma( persze itt nem komolyabb diplomákra gondolok mint pl orvosi mérnöki stb.) és egy csomó diplomás ember nem tud elhelyezkedni. Közben pedig a szakmák haldokolnak mert nagyon sokan rangon alulinak érzik és úgy gondolják , hogy nem is lehet vele sokat keresni pedig egy jó szakmával az ember milliókat is tud keresni. Viszont azokat a gyerekeket se szabad elhagyni aki kicsit butább vagy le van maradva. Lássuk be egy érettségi nem egy nagy was ist das mindenkitől elvárható viszont ez úgy nem nagyon megy ha a tanár magasról tojik a gyerekre mert elkönyveli , hogy jól van fiam hülye vagy és az is maradsz.

Minden gyerek más és minden gyereket máshogy lehet motiválni. Van akit az motiválja , hogy ha a tanár kedves vele és szép szavakkal ráveszi a tanulásra van akinek pedig az kell ami neked , hogy dacból tanuljon és még tuti van jó pár típus akit mind máshogy lehet tanulásra és fejlődésre ösztönözni. Nagy hiba ha mindenkinél egy sémát használ a tanár.
FOOTBALL AND HANDBALL
Kép

TITO ETERN
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.21. 23:00:55

Capon írta:
ntibi67 írta:Azoknak akik meg akartak győzni arról hogy valaki lehet Cule attól még hogy mondjuk real játékos is kedvence.Ugy írok erről a témáról hogy igen sokat járok ki Barcelonába.Azok akik igy vélekednek Barcelonában esetleg Espanol szurkolok lennének.Mert lehet egy Culénak tisztelni vagy értékelni az ellenfél játékosát de sosem lesz egy real játékos a kedvence.Mondok egy egyszerű példát.Százezrek kedvence volt Figo amíg a Barca játékosa volt.Amikor el igazolt az ősi ellenfélhez szerintetek hánynak maradt a kedvence?Elárulom egynek se!
Figó esete nem volt átlagos ezért nem vele példálóznék.
Figo nem mezei játékos volt hanem csapatkapitány! (ha jól emlékszem :) )
Az aranylabda fő várományosa.
Ráadásul az igazolása előtt nyilatkozta, hogy nem igazol Madridba.
Másképp mondanám: fillért nem ér a bőre annak az embernek. És a legfájóbb, h jó döntést is hozott. Anyagilag mindenképp, szakmailag is gyanús.
zola8787
Director del Fútbol

2016.01.21. 21:53:19

Tudom-tudom, sokszor felemlegetem, hogy borsodi vagyok. Itt egy újabb gyöngyszem kismegyémből:

http://www.boon.hu/lopott-biciklivel-me ... an/2991758

A cím orscar díjas :lol:
Capon
Llegenda del Barça

2016.01.21. 15:51:35

ntibi67 írta:Azoknak akik meg akartak győzni arról hogy valaki lehet Cule attól még hogy mondjuk real játékos is kedvence.Ugy írok erről a témáról hogy igen sokat járok ki Barcelonába.Azok akik igy vélekednek Barcelonában esetleg Espanol szurkolok lennének.Mert lehet egy Culénak tisztelni vagy értékelni az ellenfél játékosát de sosem lesz egy real játékos a kedvence.Mondok egy egyszerű példát.Százezrek kedvence volt Figo amíg a Barca játékosa volt.Amikor el igazolt az ősi ellenfélhez szerintetek hánynak maradt a kedvence?Elárulom egynek se!
Figó esete nem volt átlagos ezért nem vele példálóznék.
Figo nem mezei játékos volt hanem csapatkapitány! (ha jól emlékszem :) )
Az aranylabda fő várományosa.
Ráadásul az igazolása előtt nyilatkozta, hogy nem igazol Madridba.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.01.21. 00:07:09

Bob_Marley írta:A mostani edzőnk Real Madrid játékos volt. :lol: Úristen.....
Ezt már fel sem akartam hozni. :) A Raulos nyilatkozatot pedig én is láttam, hozni is akartam, csak kiment a fejemből.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.20. 23:58:05

Bob_Marley írta:A mostani edzőnk Real Madrid játékos volt. :lol: Úristen.....
Utáljuk is :D
És még gólt is rúgott nekünk a rohadék...

Én pl több meccsen voltam Madridban, mint Barcelonában, akkor én se vagyok Barca drukker

Hajnesz, most jutott csak eszembe: Gareth Bál :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára recrea 2016.01.21. 00:07:34-kor.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.01.20. 23:52:06

A mostani edzőnk Real Madrid játékos volt. :lol: Úristen.....
Kép
Kép
Kép
nzxtpo
Capitá del Barça

2016.01.20. 23:45:45

Ez megint off át is hozom ide, de te egy teljesen más példát hozol. Figo a Barca kulcsjátékosa volt, több százezrek kedvence, majd fogta magát, és átigazolt a legnagyobb riválishoz. Mi pedig olyan játékosokról beszélünk, akik játszottak valahol, felfigyeltünk rájuk, majd eligazoltak a Realba, de ezért nem utáltuk meg őket, bár nálam volt olyan is, hogy a Realban figyeltem fel a játékára és ott szerettem meg akarva akaratlanul. Teljesen más a kettő. Egyedüli kivétel Ronaldo, aki bár nem közvetlen igazolt a Barcából a Realba és nem közvetlenül igazolt az Interből a Milanba, de mégis mind a négy szurkoló tábor imádta.
Kép
"I learned all about life with a ball on my feet." - Ronaldinho
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.01.20. 23:24:35

Köszönöm szépen az ötleteket, beneveztem mindhárommal,aztán meglátjuk mi lesz :)
Hozzátettem még az én jelöltjeimet is:
-Egy rekesz izom
-Az én fekvő támaszom
kanty
Llegenda del Barça

2016.01.20. 20:23:18

hajnesz írta:Üdv mindenkinek :)
A segítségetekre lenne nagyon szükségem. Egy versenyben szeretnék részt venni, egy kreatív bál nevet kell adni az eseménynek, aminek köze van a sporthoz. Szavazás alapján lesz eldöntve, hogy melyik a legjobb, és az 3havi belépőt kap a konditerembe (szóval nem babra megy a játék :D ). Ha valaki ajánlana valami frappáns nevet, és neadjisten nyernék is, az természetesen kárpótolva lesz a fáradalmaiért a következő eurobarca talin,valami ital formájában 8) Ja, és még annyi,hogy ma éjfél a határidő. A segítségeket előre is köszönöm!
Góldogság bál. :mrgreen: (Bocs, nem tudtam kihagyni.)
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
P.U.Y.O.L.
Director del Fútbol

2016.01.20. 18:53:54

Sportoljál már bál!

Jamison vagy Chivas. :-D

Szerk.: mond ki egymás után 5x gyorsan és én hívlak meg egy italra... :-D
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.01.20. 18:13:14

MQuCsabi írta:Ezek szerint jössz 30-án ? :)
Sajnos nálunk még majd csak most kezdődik a vizsgaidőszak :D A következőre megyek :D
recrea
Llegenda del Barça

2016.01.20. 14:29:19

Sportbál :D
Válasz küldése