Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Cali
Entrenador del Barça

2012.10.14. 12:37:15

Még tegnap este megnéztem és tetszett! :)
A film hangulata nagyon el lett találva. Minden kellően sötét volt és nyomasztó, plusz nagyot dobott a rajta a zene is! Nem gondoltam, hogy egy ilyen régi filmtől még parázni fogok, de volt pár jelenet, mikor szabályosan borzongtam! :)

A többi része is ilyen jó?

Nem feltétlenül fontos számomra, hogy egy film tele legyen számítógépes animációkkal, főleg nem várok el ilyet egy 20-30 éves filmtől. De manapság már igenis hozzá szokott a szemem, ahhoz, hogy egy sci-fit vagy egy fantasy filmet nézek, akkor a legtöbb esetben nem kell attól félnem, hogy nagyon feltűnőek lesznek az effektek vagy a látvány nem valódisága.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.10.14. 00:37:09

Cali írta:Őszintén megmondva, nem volt kedvem guglizni. :D A fórum alapból meg volt nyitva, gondoltam egyszerűbb ide beírni, és mire visszajövök a zuhanyzásból meg is kapom a választ, és bejött a számításom... :D

Kicsit félek ezektől a filmektől. Nem nagyon szokásom 30 éves filmeket nézegetni. Kicsit olyan gagyi hatásuk van számomra a maiak mellett. De nem írom le előre teljesen az egészet, még az is lehet, hogy pozitívan csalódok! :)

Ja.. és kössz a választ! ;)
hát ha cgi orgazmushoz szokott a szemed, akkor biztos nem fog tetszeni. mert ezek nem a látványról szólnak.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Cali
Entrenador del Barça

2012.10.14. 00:13:46

Őszintén megmondva, nem volt kedvem guglizni. :D A fórum alapból meg volt nyitva, gondoltam egyszerűbb ide beírni, és mire visszajövök a zuhanyzásból meg is kapom a választ, és bejött a számításom... :D

Kicsit félek ezektől a filmektől. Nem nagyon szokásom 30 éves filmeket nézegetni. Kicsit olyan gagyi hatásuk van számomra a maiak mellett. De nem írom le előre teljesen az egészet, még az is lehet, hogy pozitívan csalódok! :)

Ja.. és kössz a választ! ;)
visca el barca
Presidente del Barça

2012.10.14. 00:02:04

Cali írta:Előre is bocs a kérdésért srácok!
De valaki mondja már el, hogy az Alien filmek milyen sorrendben jönnek egymás után? :D Megnéztem a Prometheust, és kíváncsi lettem rá. Nekem ez a filmsorozat is kimaradt az életemből, mint sok másik alap...
alien
alien 2
alien 3
alien 4

:lol:

nyolcadik utas a halál
bolygó neve halál
végső megoldás, halál
feltámad a halál

de gondolom a google is megtalálta volna neked :roll: :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Cali
Entrenador del Barça

2012.10.13. 23:48:55

Előre is bocs a kérdésért srácok!
De valaki mondja már el, hogy az Alien filmek milyen sorrendben jönnek egymás után? :D Megnéztem a Prometheust, és kíváncsi lettem rá. Nekem ez a filmsorozat is kimaradt az életemből, mint sok másik alap...
soadroli
Llegenda del Barça

2012.10.13. 20:03:18

A V/H/S-t látta már valaki? Én most töltöm, kíváncsi vagyok rá. :)
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.13. 18:44:32

REMY írta:Forrás és a Nobody is bejött nekem, úgyhogy ha ilyen jellegű lesz akkor kellemesen fogok csalódni.
Én amit olvastam, hogy valami 8 idősíkon játszódik, szóval elég meredek projekt ezt kivitelezni, de mocsok jól hangzik.
Minden estre, ha másra nem is arra tuti jó a film, hogy a könyv felkerüljön az olvasási listák elejére.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
REMY
Madridista

2012.10.13. 18:42:31

lui1698 írta:Bocs a dupláért, de...

.... tegnap moziban megint láttam a Cloud Atlas előzetest, és most már borzalmasan várom.
Szerintem ez pont olyan film lesz, mint a Forrás vagy a Mr. Nobody. Vagy utálja majd valaki, vagy imádja. Nem nagyon olvastam még átmenetet ezeknél a filmeknél.
Illetve, ha jól csinálják vacsovszkiék akkor számomra az év filmje lehet.
érdekes volt. Várom én is, de nincs semmilyen elvárásom a filmmel kapcsolatban.
Forrás és a Nobody is bejött nekem, úgyhogy ha ilyen jellegű lesz akkor kellemesen fogok csalódni.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.13. 18:38:05

Bocs a dupláért, de...

.... tegnap moziban megint láttam a Cloud Atlas előzetest, és most már borzalmasan várom.
Szerintem ez pont olyan film lesz, mint a Forrás vagy a Mr. Nobody. Vagy utálja majd valaki, vagy imádja. Nem nagyon olvastam még átmenetet ezeknél a filmeknél.
Illetve, ha jól csinálják vacsovszkiék akkor számomra az év filmje lehet.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.13. 15:40:04

Looper

Tökéletesen átlagos sci-fi.

6/10
Kép
REMY
Madridista

2012.10.12. 22:43:27

Taken 2

Pierre Morel 2008-ban, Luc Besson forgatókönyve alapján elkészítette az Elrabolva című filmet, mely hatalmasat robbant a filmvilágban. Az emberek nagy többségének rendkívül tetszett, amin mondjuk nem is csodálkozom, hisz egy remek storyval rendelkező alkotás lett. Ezek után engem legfőképpen az érdekelt, hogy miként tudják folytatni az első részt és mennyire romlik majd a minősége. És ahogy sejtettem a 2. rész már eléggé izzadtságszagúra sikeredett, bár ennek ellenére szórakoztató is volt néhol. Az Elrabolva számomra tipikusan az a film, amiből nem kell következő részt csinálni, de ezt mégis megtették és teljes mértékben azt kaptam amit vártam, azaz több akciót és több túlzást. A realitás talajáról szépen elrugaszkodtak és több esetben is giccsparádévá vált a film.

Maga a történeten nem kellett sokat agyalniuk, mert pofonegyszerű. Brian Mills (Liam Neeson) lányának az elrablása óta eltelt 2 év. Ezek után minden rendben is volt a család életében, egészen addig, amíg az albán maffia bosszút nem forral Mills ellen. Az összecsapásra Isztambulban kerül sor, ahol Brian Mills ex-CIA ügynök ismételten akcióba lendül....

Liam Neeson elmondhatja magáról, hogy kb mindenféle szerepben volt már, amit csak kilehet találni. Volt már Jedi, edzette Batmant, majd Zeusz bőrébe bújt, de ez még mindig nem volt elég és kipróbálta magát az egyszemélyes hadsereg szerepben is. Viszont ami a legszebb az egészben, hogy az összes szerep jól állt neki. Egy remek színész, akire itt sem volt panasz.
A film viszont nem mondhatja el ezt magáról. Ha be kéne sorolnom, akkor az egyszer nézős kategóriába tenném, mivel összességében messze elmaradt az első résztől és egy átlagos akció film szintnél nem nyújtott többet. Ha nem filmünnep alatt néztem volna meg akkor lehet, hogy húztam volna a számat, de így azt mondom, rendben van. Többé kevésbé sikerült azért elérnie, hogy kikapcsolódjon az ember, úgyhogy le nem fogom húzni a filmet, de senki ne várjon sokat tőle.
6,5/10
messideco
Presidente del Barça

2012.10.12. 19:46:16

Aki legyőzte Al Caponét

Haladtam pár nagy film bepótolásával, így sor került erre a darabra is. Brian de Palma és Robert de Niro valahogy garanciát jelent a jó gengszterfilmre, és nem is kellett csalódnom, hozzájuk társul már az akkor is öreg Sean Connery és Kevin Costner is, aki sokaknak nem tetszik, de nekem szimpatikus figura.

A történetről annyit, hogy a szesztilalom idején Cichagoban tevékenykedik minden idők talán leghíresebb gengsztere, Al Capone. Az ellene folyó nyomozást és pert követhetjük nyomon a filmben.

Sajnos tökéletesen jelzi az időhiányomat, hogy két hét kellett majdnem mire befejeztem a filmet, de ugye közrejátszottak a filmklubos filmek, meg a sorozatok is.

No, de vissza a filmhez. Amit kiemelnék az a színészi játék, főleg de Niro részéről. Nem kapott érte Oscar-jelölést, de nagyon átváltoztatták a sminkesek, és hozta azt, amit kell. Sean Conerry érdemeit nem kell taglalni, nem nagyon tud hibázni az öreg, aki viszont megnyerte abban az évben a Legjobb epizódszereplőnek járó Oscar-díjat.

A sztori természetesen kiszámítható, ismervén a történetet, de a végén a fordulat a bíróságon az odapörköl. Nagyon bírtam a korrajzot, a régi autókat, fegyvereket stb.

Azonban a lépcsőn történő babakocsis jelenet több, mint hihetetlen volt számomra, de sebaj.

Összességében nem csalódtam a filmben, könnyű film és jó szórakozást nyújt a nézőnek.
Kép
"And my heart will leave you never."
Faust
Madridista

2012.10.12. 01:06:36

Frankenstein (1931)

:lol:

Kedvet kaptam a klasszikus változathoz, és egész jól szórakoztam. Persze abszolút ingermentes, és parodisztikus, de ha az ember eltekint a korától (ill. inkább tekintettel van rá, és nincs túl nagy elvárása), teljesen élvezhető darab.

Szeretem Frankenstein történetét, érdekes, hogy a film szinte csak nyomokban hagyatkozik Mary Shelley könyvére (még a főszereplő neve is más, Henry, Victor helyett).

Boris Karloff hatalmas. :mrgreen: És meglepő látni, hogy milyen ütemben fejlődött akkoriban is a technika. Elképesztő a látvány- és kameramozgásbeli különbség a 22-es, néma Nosferatu, és a 31-es, hangos Frankenstein között, nagyon meglepődtem, hogy 9 esztendő alatt ekkora fejlődést tapasztaltam.

Hangulatos, poros darab, és nagyon rövid (1 óra 7 perc), megéri meglesni. Pontozni...tudja a franc, imdb-n hatost dobtam rá, a Nosferatu-t jobban csípem.

Valamelyik jön a Menyasszony is. :lol:
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.12. 00:10:09

REMY írta:Looper - A jövő gyilkosa-et a film.
Nu most már kezdem várni az estét. :D

Közben végeztem a Prometheus-szal. Sokat nem írnék, eléggé tucatfilm lett, viszont arra pont jó volt, hogy leszedjem az Alien quadrology-t. 8)
Kép
REMY
Madridista

2012.10.11. 23:49:25

Looper - A jövő gyilkosa

Sokan úgy vélik, hogy Hollywood kihalt, mert nincsenek ötletek. Kis túlzással havi rendszerességgel jönnek a remake filmek, a folytatások. Tehát nincs eredetiség. Ezt szerencsére a Looper tökéletesen megcáfolja. A kételkedőknek ez a film megmutathatja, hogy nincs minden veszve, persze azt nem mondom, hogy tökéletes film, mert egyáltalán nem az. De ami a legfontosabb, hogy a néző nem egy tucat filmet kap, amit 1-2 hét után elfelejt, hanem egy minőségi mozit. (ez természetesen nem azt jelenti, hogy mindenkinek tetszeni fog)

A film fő témája az időutazás volt, melyet egy remek történettel ruháztak fel. Azért azt valljuk be, hogy nem egy könnyű téma. De itt megoldották és remekül körbefonták az alap storyt. Tehát a történet a jövőben játszódik, ahol már az időutazás valósággá válik, de illegális tevékenységet jelent. Ezáltal csak a fekete piacon használhatják, ahol a maffia ezt arra használja, hogy akit elakarnak tenni láb alól azt visszaküldik 30 évvel a múltba, ahol egy bérgyilkos várja az áldozatokat. De mint minden esetben, itt is hiba kerül a rendszerbe....

A rendező Rian Johnson remek színészeket választott a filmhez. Vegyítette a 80-as évek akció sztárját és a jövő csillagát, azaz Bruce Willist és Joseph Gordon-Levitt. Levitt az elmúlt években megmutatta, hogy bizony figyelni kell a karrierjét, mert remek képességű színész és ezt újfent bizonyította. A nagy öregnek is jár a piros pont, mert az utóbbi idők tucat filmjei után végre egy minőségi alkotásban is láthattam játszani. És bizony megmutatta, hogy még mindig lehet rá számítani.
A 2 nagy név mellett, úgy érzem meg kell említenem a fiatal Pierce Gagnon-t is, akinek a játéka hatalmas meglepetés volt. Remekül alkotta meg Cid karakterét.
Aki szintén egy üde színfolt volt az Jeff Deniels. Na nem a játéka miatt, mert sok szerepe ugyan nem volt, de mégis jó volt látni a filmvásznon. (nekem legalábbis)

A film alatt észrevehetünk egy apróságot, ami egyben lenyűgöző és megmosolygtató is. Ez alatt a sminkelést értem. Egyszerűen parádés volt számomra. Többet nem is mondanék róla, mert a végén még spoiler lenne.

Még mindig dicsérnem kell a filmet, mivel a rendező nem esett abba a hibába, hogy a jövőt tele tegye giccsparádéval illetve túlzásokkal. Egyszerű és realisztikus jövőt kaptunk, ami simán létrejöhet a való életben is.
Viszont amit hiányoltam a filmből, ami teljes mértékben kiemelkedővé tette volna az alkotást, az sajnos elmaradt. Azaz nem volt meg a kellő energia a filmben, nem volt meg az áttörés. Ezáltal "csak" egy remek film lett belőle, és ez miatt nem lett tökéletes.
De ha mindent összevetek, akkor is megérdemel egy 8/10-et a film.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.11. 21:40:45

Faust írta:Beszálltál a Harcosok klubjába, lui? :mrgreen:
Nem tudom miről beszélsz...

Prométeusz eddig nekem tetszik, kemény 30 perc telt el. :D
Kép
Faust
Madridista

2012.10.11. 21:15:24

Beszálltál a Harcosok klubjába, lui? :mrgreen:
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.10. 23:38:07

sjd írta:Ma láttam, hogy csütörtöktől-vasárnapig a CinemaCity filmünnepet tart, amelynek keretében 690 Ft-ba fog kerülni egy mozijegy. Gondoltam érdemes tudnotok róla.

http://www.cinemacity.hu/filmunnep/
Kösz, ezt ki is használom majd.
Valószínű a Looper-t nézzük majd meg, jelenleg kb. az egyetlen ami érdekel.
Taken 2 egyáltalán nem mozgat, pedig az első nagy kedvenc, más meg most így nem is jut eszembe amiért pénzt adnék.
Looper-ről viszont sok jót olvastam.
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2012.10.10. 19:59:20

Faust írta:Az első Hitchcock trailer

Hopkins... :roll:
Oscar gyanús :)
Kép
Faust
Madridista

2012.10.10. 19:45:59

Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.10.10. 18:20:13

Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2012.10.10. 13:05:45

rinku,

ha erre jársz eszembe jutott még egy jó film. itt ajanlotta jó régen valaki - talán bányász, nem tudom

di caprio egyik legjobb, hanem a legjobb alakítása. aranyos kis film, én már vagy 3x megnéztem azóta.

http://www.port.hu/gilbert_grape_what_s ... m_id=10939
Kép
PCsabi
aka Game90

2012.10.09. 20:03:13

sjd írta:Ma láttam, hogy csütörtöktől-vasárnapig a CinemaCity filmünnepet tart, amelynek keretében 690 Ft-ba fog kerülni egy mozijegy. Gondoltam érdemes tudnotok róla.

Taken 2 már be is van tervezve 8)
http://www.youtube.com/watch?v=ywcIsNoK4zE

Nekem az 1. rész nagyon bejött, de ahogy olvasom, ez a 2. nem lett annyira ütős (imdb-n is 13k szavazat után csak 7.0), de azért kap egy esélyt.
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
soadroli
Llegenda del Barça

2012.10.09. 19:46:12

Igényes gyűjteményem :D
A Fausté kutyakuki ehhez képest :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.10.09. 16:56:11

Ma láttam, hogy csütörtöktől-vasárnapig a CinemaCity filmünnepet tart, amelynek keretében 690 Ft-ba fog kerülni egy mozijegy. Gondoltam érdemes tudnotok róla.

Válasz küldése