Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
13
26%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
18
36%
- Füstölök, mint a gyárkémény
12
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
14%

Szavazatok száma: 50
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2016.03.10. 22:04:35

2 het alatt elmulna kb, ha nem hasznalnad, de igy sose fog. Azt ki kell szenvedni, de aztan visszaall a regi rend - tapasztalat. :D Bar 1,5 ev utan mar nem biztos.
soadroli
Llegenda del Barça

2016.03.10. 17:32:36

visca el barca írta: nálunk szinte az egész család az. főleg tesóm meg a lány gyereke. multkor nekem kellett volna megvennem, elfelejtettem, hallod, mint vmi ócska drogosok úgy ordibáltak velem egy fél óráig :lol:
meg is érdemelted akkor :mrgreen: én nem szoktam megvárni amíg elfogy, holnap veszek is egyet. amúgy 1x fogyott el éjszakára, 1 percet nem bírtam aludni. na olyat nem kívánok senkinek :D
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2016.03.10. 17:26:05

soadroli írta:ha már gyógyszerek, szerintetek hogy kéne leszokjak az orrsprayről? mondhatni függő vagyok már vagy másfél éve. tudom hogy káros egy idő után, de ez van, nélküle megpusztulok :D
van itt olyan akinek volt/van hasonló problémája?
:lol:

nálunk szinte az egész család az. főleg tesóm meg a lány gyereke. multkor nekem kellett volna megvennem, elfelejtettem, hallod, mint vmi ócska drogosok úgy ordibáltak velem egy fél óráig :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
noname
Llegenda del Barça

2016.03.10. 17:24:53

Sose mondtam h nem hatnak a gyógyszerek. Legalábbis a hivatalos gyógyszercégeké. Viszont sokszor nem a legjobb gyógyszert árulják, sokszor a legjobbak eltűnnek a bürokrácia bugyraiban. Az ilyen naturista készítmények pedig. Hát, kb a felén csak röhögni lehet.
Kedvencem a különböző savmegkötők, ahol nagyon szépen előadják h hogyan köti az meg a savat, közbe meg sima bróza, amit kap az ember 15x-ös áron.

Hasonlóan: a nurofen hatóanyaga az ibuprofen, de ha iboprofen néven vesszük meg egy hazai cégtől kb a hatodába kerül nagyjából azonos hatás mellett.

Általában van egy minimális különbség a drága gyógyszerek javára, de ennyi. az pedig h a valós cégek nem placebót árulnak, az igaz, viszont az is igaz, hogy valósággal erőltetik a drága készítményeket. köhögsz egyet, penicillin, tudőgyulladásod van? Semmi gond, felírjuk a legdrágább, széles spektrumú azitromicint, ami kb ugyanannyi kárt okoz benned, mint hasznot, miközben egy 500 ft-os antibiogram valszeg kihozná h a ciprofloxacin ugyanannyira hat. Pénzéhség, lustaság a dokik részéről. Sok minden közrejátszik.
A Fifa egy szégyen
soadroli
Llegenda del Barça

2016.03.10. 17:15:08

ha már gyógyszerek, szerintetek hogy kéne leszokjak az orrsprayről? mondhatni függő vagyok már vagy másfél éve. tudom hogy káros egy idő után, de ez van, nélküle megpusztulok :D
van itt olyan akinek volt/van hasonló problémája?
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2016.03.10. 15:49:02

Varatrix írta:Én azt mondom hogy nem placebót árulnak...
a legtöbb gyógyszert tudtommal engedélyezik, ami a kontroll csoportnál, a placebohoz képest 5% pluszt mutat és nincsenek elviselhetetlen mellékhatásai.

ez azt jelenti, ha van egy 1000 fős csoport, és az 500 placebot kapó közül 120 azt mondja, hogy jobban van, az 500 valódi gyógyszert kapók közül pedig 127, akkor engedélyezik.

itt persze, nem a látványosan, mindenkinél ható gyógyszerekről beszélek (véralvadásgátlók, hárdkór fájdalomcsillapítók), hanem az olyanokról mint a rák, a depresszióellenes stb gyógyszerek.

az ember bármennyit képes kifizetni azért, hogy egészséges legyen és ezt a gyógyszeripar tudja nagyon is jól
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Varatrix
Director del Fútbol

2016.03.10. 15:21:30

noname írta:Vegyészmérnök vagyok. A gyógyszeripari összeesküvés nem vicc. Főleg amerikában. Sokszor évekig húzzák, halasztják egy-egy gyógyszer bevezetését, mert az a nagy cégeknek árt. Máskor kiváló gyógyszereket nem tudnak olcsón árulni, mert le van védve a megfelelő gyártási eljárás. A gyógyszeripar maffia és bürokrácia ekvimolekuláris elegye.
A szülők szemszögéből azt megértem, hogy megfázásnak hitték. Mellesleg a természetes cuccok, amiket adtak a gyereknek valóban kiválóan működnek.
A gond az, hogy amikor megtudták h baj van, akkor se vitték kórházba..
Én azt mondom hogy nem placebót árulnak...
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
noname
Llegenda del Barça

2016.03.10. 13:36:58

Vegyészmérnök vagyok. A gyógyszeripari összeesküvés nem vicc. Főleg amerikában. Sokszor évekig húzzák, halasztják egy-egy gyógyszer bevezetését, mert az a nagy cégeknek árt. Máskor kiváló gyógyszereket nem tudnak olcsón árulni, mert le van védve a megfelelő gyártási eljárás. A gyógyszeripar maffia és bürokrácia ekvimolekuláris elegye.
A szülők szemszögéből azt megértem, hogy megfázásnak hitték. Mellesleg a természetes cuccok, amiket adtak a gyereknek valóban kiválóan működnek.
A gond az, hogy amikor megtudták h baj van, akkor se vitték kórházba.

Ugyebár az a divat h mindenre antibiotikumot adunk. Rájöttek h ez hosszú távon többet árt, mint használ(rezisztens bacik kialakulása/elterjedése). Például a penicillinszármazékok nagy része már hatástalan emiatt. A baj ott van, hogy az átlag emberhez is eljutott az információ. Okos vagy szakképzett ember képes ezt megszűrni: köhögsz, fáj a torkod, alacsony láz: gyömbér tea, gyümölcsök, C-vitamin, Béres-csepp és pillanat alatt helyrejössz. Amikor viszont már magas a láz vagy légzési nehézségek/kemény fejfájás jelentkezik, akkor azonnal orvoshoz kell menni. Mondanám a saját példámat:
Érzékeny vagyok a légúti betegségekre, antibiotikum ritkán kell. Egy éve kb hasonlóan jelentkeztek a tünetek mint máskor, de a lázam magasabb volt, mint szokott és volt rajtam egy fura kiütés. 15 perc múlva kórház. Kiderült h 23 évesen bárányhimlős lettem.

Itt is jön egy különbség a szakképzett és az átlag ember között: a keresgélés. Aki ért valamelyest hozzá, meg tudja szűrni az infót, tudja mikor van baj. Aki nem ért hozzá, az jobb ha azonnal megy olyanhoz, aki ért is.
A Fifa egy szégyen
Varatrix
Director del Fútbol

2016.03.10. 12:07:04

Nero. írta:Mondjuk ameddig nem komoly a baj, én is azt mondom hogy jobb táplálékkiegészitővel/vitaminnal/gyógynövényekkel/helyes étrenddel kezelni a dolgokat, mint elmenni az orvoshoz aki a gyógyszermaffia miatt alapból felír 3 féle kamugyógyszert, és eltilt mindenféle mozgástól stb.
De az ilyen súlyosabb eseteknél nyilván a kórház/doktor kell hogy legyen az első.
Ez a helyes étrend testmozgás, kumma jó, MEGFÁZÁS ELLEN! Ilyen betegség ellen meg kb tényleg fölösleges gyógyszert szedni, maximum tompítod a tüneteket.

De ez gyógyszeripari összeesküvés fáj. Jómagam nem vagyok vegyészmérnök, de ismerek jószerével, és igazuk van abban hogy hogyan lehetne kamu, amikor az ismert anyagok élettani hatásainak bárki utána tud nézni. Mi az hogy kamu gyógyszer? Más biokémiai magyarázata esetleg lehet hogy miért nem használt adott esetben, de se orvos sem gyógyszerész nem mond olyat hogy garantált a gyógyulás, de attól még segíthet a hülyeséggel ellentétben.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Nero.
Llegenda del Barça

2016.03.10. 02:26:26

Mondjuk ameddig nem komoly a baj, én is azt mondom hogy jobb táplálékkiegészitővel/vitaminnal/gyógynövényekkel/helyes étrenddel kezelni a dolgokat, mint elmenni az orvoshoz aki a gyógyszermaffia miatt alapból felír 3 féle kamugyógyszert, és eltilt mindenféle mozgástól stb.
De az ilyen súlyosabb eseteknél nyilván a kórház/doktor kell hogy legyen az első.
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
rhuni
Jugador del Barça

2016.03.10. 00:02:12

Ezt a természetgyógyászatot vagy mi a szöszt mindig is egy olyan kóklerságnak tartottam, mint a tv-ben lévő jósokat. Küldik az energiát, meg majd pénzt fogsz kapni, de előtte hívj fel, hogy pénzt adj nekem.
A kettőnek semmi köze egymáshoz. A gyógynövények hatása tudományosan bizonyított, természetesen csak adott betegségekre.
zola8787
Director del Fútbol

2016.03.09. 22:47:13

visca el barca írta:idióták a nagyvilágban rovatunk mai nyertesei...

http://444.hu/2016/03/09/juharsziruppal ... at-meghalt" target="_blank
Napfényevés és a társai. Aztán a végén az lesz, hogy a szülők megnyerik a pert és a kórház fizet nekik...
Ezt a természetgyógyászatot vagy mi a szöszt mindig is egy olyan kóklerságnak tartottam, mint a tv-ben lévő jósokat. Küldik az energiát, meg majd pénzt fogsz kapni, de előtte hívj fel, hogy pénzt adj nekem. Elképesztő, hogy az ilyenek létezhetnek és nagy emberek támogatják is ezeket, bár amúgy teljesen igazuk van, amíg az idős emberek ilyen nagy százaléka naiv (a hülye durva lett volna), addig legalább megszedik páran magukat.
palesz77

2016.03.09. 22:39:41

visca el barca írta:idióták a nagyvilágban rovatunk mai nyertesei...

Fuh.. Ezekkel nem is tudom mit kene csinalni, de ha leirnam az otleteim, magamat kene kitiltanom. :D Hihetetlen komolyan.
visca el barca
Presidente del Barça

2016.03.09. 22:28:09

idióták a nagyvilágban rovatunk mai nyertesei...

Kép
zola8787
Director del Fútbol

2016.03.07. 19:27:47

Bob_Marley írta: Komoly üldözési mániád van. :D Egyszer szurkolhatnál már valakinek mint valaki ellen. Hozzáteszem az teljesen korrekt ha valakinek esetleg tetszik a PSG vagy 1-1 játékos, de te késztetést érzel hogy az angolokat szidd, nem értem miért. De hagyjuk, csak már nagyon szembetűnő, s nem tartom korrektnek állandóan valaki(k) ellen szurkolni.
Barcának szurkolok ez nekem elég :D

Te például szurkolsz a Chelsea-nek ilyen indokkal, hogy Pedro ott van. Attól, hogy szeretem a húst, nem fogok húsos kocsonyát enni, mert a kocsonyát ki nem állhatom.
Utálom Angliát, úgy ahogy van, most ez miért baj? Druszám, Zola óta nem volt olyan Chelsea játékos, aki egy picit is szimpátiát keltett volna bennem (Pedro-t itt hagyjuk). Ha választani kellene Angliából, akkor az Arsenal lenne, de ők sem Wilshere vagy Bellerin miatt, hanem Bergkamp - Henry - Overmars - Pires - Ljungberg - Campbell, stb-k miatt.

Ráadásul ha úgy gondolkozok, mint te, hogy egy ember miatt szurkolok a csapatnak, akkor ott van Rabiot, na már csak miatta is bukjon a Chelsea :D
Messias2
Director del Fútbol

2016.03.07. 19:09:30

Bob_Marley írta:Mielőtt valaki félre értené nem védem, meg azt se tudom ki ő, de ha személyeskedés akkor Samperrel szemben amit megenged magának pár ember az elég vérlázító szerintem és magát az elvet azt viszont védem. Mindenkit megillett ugyanolyan elbírálás, tisztelet s ma is valaki beírta hogy (nem szó szerint idézve) jó hülye vagy ember honnan jön neked az egyharmad meg társai. Miközben ő azon topik szavazására gondolt ahol arról volt szó hány kupát nyerünk és az egyharmad háromra szavazott. Nem írogat negyven sort, de hogy megalázni miért kell azt nem értem. És igenis pl kőkemény személyeskedés van vele szemben olykor. És ha odáig jutunk, hogy az a megoldás hogy valamivel nem értünk egyet akkor lehülyézzük a másikat az baromi érdekes és engem személy szerint irtózatosan elszomorít és csalódást keltő.
+1 :mrgreen:
A legfontosabb lecke: megtanulni szeretni. Egyre jobban szeretni. Mert eltűnnek a nyelvek, a próféciák, az országok, és az utca, ahol lakom, a villanyoszlopok, ez a ház, a nappali bútorai... és eltűnik az én testem is. De egy dolog örökké megmarad az univerzum lelkében: a szeretetem.
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Bob_Marley
Presidente del Barça

2016.03.07. 15:14:27

Mielőtt valaki félre értené nem védem, meg azt se tudom ki ő, de ha személyeskedés akkor Samperrel szemben amit megenged magának pár ember az elég vérlázító szerintem és magát az elvet azt viszont védem. Mindenkit megillett ugyanolyan elbírálás, tisztelet s ma is valaki beírta hogy (nem szó szerint idézve) jó hülye vagy ember honnan jön neked az egyharmad meg társai. Miközben ő azon topik szavazására gondolt ahol arról volt szó hány kupát nyerünk és az egyharmad háromra szavazott. Nem írogat negyven sort, de hogy megalázni miért kell azt nem értem. És igenis pl kőkemény személyeskedés van vele szemben olykor. És ha odáig jutunk, hogy az a megoldás hogy valamivel nem értünk egyet akkor lehülyézzük a másikat az baromi érdekes és engem személy szerint irtózatosan elszomorít és csalódást keltő.
Kép
Kép
Kép
Tromort77

2016.03.07. 13:57:30

Hamár A Dal, nekem ez a szám tetszett, bár én nem hallgattam meg mindet.

https://www.youtube.com/watch?v=6JAlTGQNPWg Egyébként ez nem éppen eurovízióra való, de jó lett.
Tivornya
Capitá del Barça

2016.03.07. 13:47:13

UFFOFF: noname! Hibátlan elemzést írtál rólam, mind érzelmi vonalon, mind agyi vonalon, mind a párkapcsolatomról(igen, ideális társ a jelenlegi asszonypajti), mind az emberi kapcsolataimról :D
„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
„Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!"
palesz77

2016.03.07. 11:59:42

Bob_Marley írta:Na Freddie-Pioneer ? Vélemények?
Szerintem kicsit karcos a csávó hangja, de szerintem jó kis nóta. Jó a szöveg, dallamban van erő.
Na, most jutottam el oda, hogy meghallgassam. Nekem nagyon tetszett, tényleg nem egy extra szám, de ennek a srácnak rohadt jó hangja van. Nem hallgattam meg egy másik jelentkezőt se, de az utóbbi évekből az tetszik a legjobban - ilyen Kedvesem szintű számokat fényévekkel ver..
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.03.06. 23:37:10

Ezért írtam, hogy szerintem más beállítottságúak vagyunk, de hidd el, segíteni akartam a magam módján, senkit sem bántani :)
Még a magam részéről hozzátenném, hogy nem szex alapján válogatok én sem partnert, mert akkor minek, minden héten kifognék mást... Akkor épp kifogtam valakit, mert arra volt szükségem,hogy túl legyek rajta,tudom ez mindenkinél máshogy müködik. Barátnőmet meg sosem csaltam,meg ilyenek,azt meghagyom másnak.Ja, és elég komoly kapcsolat volt, tervezgettünk már előre, meg tudjukhogymüködikez...
A feszültséget is mindenki máshogy vezeti le. Van aki alkoholizál, van aki verekszik. Én mondjuk foci közben kifejezett az a típus vagyok, aki mindig kiabál,és mindig mindent a legjobban tud. De aztán nyugodt vagyok :D
Arra akarok kilyukadni, hogy neked kell megtalálni a helyes utat, hogy tudsz ebből kikerekedni, viszont amit semmiféleképpen sem ajánlok, az a magadba fordulás. Egyik ismerősömnek a tanulmánya ment rá, egy lány miatt... Kár érte, pedig kivételes feje volt...
Szerintem minél előbb lépj túl rajta, és ismerkedj, persze ezt is már sokan leírták.
noname
Llegenda del Barça

2016.03.06. 22:59:24

Tudod, ezt embere válogatja. Én nagyon szelektív vagyok. Akik alig ismernek, ki nem állnak, akik nagyon ismernek, tudják, hogy sose csalódnának bennem. Nem szeretek emberekkel beszélni, épp ezért volt számomra olyan fontos, hogy volt valaki, akivel megbeszélhettem, amit gondolok.
Ha már este mással voltál, kétlem, hogy az annyira komoly volt. Van aki azért szeret valakit, mert praktikus, van aki azért, mert jó a szex, számomra a legfontosabb az volt, hogy ő TÁRS volt mindenben. Amikor mások csak egy okos, de arrogáns embert láttak, addig ő tudta, hogy valójából mi az, amit gondolok. Mi okoz számomra szenvedést, mik a valós érzelmeim.

Szerintem felülkerekedni egy érzelmen csak akkor lehet, ha hagyjuk azt szabadon szárnyalni, megértjük azt és utána hajtjuk kontroll alá.
Én amikor megharagudtam valamiért, megmondtam. Ő sokszor hallgatott vele. A vége az, hogy nekem soha, egyetlen pillanatig se voltak kétségeim, neki pedig felgyűltek a tüskék és ez lett belőle. Nem az a bátor vagy erős ember, aki nem érez, aki mélyen eltemeti ezeket, hanem aki érez és mégis tudja irányítani magát.

Tudod, a férfiak szeretik magukat érzelmileg stabilnak tartani. Mutatni a kemény arcukat, de ennek mi a vége? Alkoholizmus, családon belüli erőszak. Ezek mind elkerülhetőek lennének, ha a férfiak néha elgondolkodnának az érzelmeiken, ha kielemeznék magukat.
Amikor egy csoporttársammal beszélgettem a dolog után, nem tudta elhinni, hogy én ilyen is tudok lenni. Szerintem minden embernek van egy arca, amit csak annak mutathat meg, aki számára a legfontosabb. Én őt elvesztettem. Lehet, hogy Te ezt nem érted, sokan nem értik, de őszintén kívánom, hogy aki nem érti, az egy nap értse meg és nem a fájdalom miatt, hanem azért, hogy jobban megismerje magát. Egy jó kapcsolat nemcsak praktikus. Egy jó kapcsolatban a 2 fél jobbá teszi egymást. A társadon keresztül ismered meg magad.

Érdekesség gyanánt: én is főleg reál beállítottságú vagyok. Ami azt illeti az összes tanárom sokra tart minden reál tantárgy terén, de a humán résszel sincs baj. Furcsa egy kombináció vagyok én. Erős érzelmek, amiket képes vagyok ki is elemezni.

Valamivel amúgy jobban vagyok. Talán. De nehéz ez. A reggelek, az esték...
A Fifa egy szégyen
MatyiG
Adminisztrátor

2016.03.06. 22:38:52

Elnyomni az érzést = magunkban tartani. Az ott marad, egyáltalán nem tesz jót, sok alkoholizmus is ebből fakad...
hajnesz
Entrenador del Barça

2016.03.06. 22:23:33

Nem magunkban tartani, hanem elnyomni, felülkerekedni rajta.
Báris nekem menni szokott, valami motivációt mindenkinek találnia kell... Nekem ez az.
MatyiG
Adminisztrátor

2016.03.06. 22:20:28

Amit ajánlani tudnék,azt már elmondták sokan. Bár 1 nő sem érdemel pityergést, férfiak vagyunk, olyan fából faragtak minket, hogy mindent kibirunk. Ki kell, hogy bírjuk. Amikor a legnehezebb, akkor mosolygunk rá egy nagyot, ezért vagyunk még mindig jobbak a másik nemnél, és ezért van ez a nagy egyenjogúsági maszlag, hogy ezt ellensúlyozzák.
Egy ilyen közhely miatt tartsuk magunkban az érzéseinket vagy mi?
Válasz küldése