Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
messideco
Presidente del Barça

2012.11.07. 13:59:15

Nem láttam még, de esedékes megnézni
Kép
"And my heart will leave you never."
visca el barca
Presidente del Barça

2012.11.07. 13:19:21

messideco írta:Az orvvadász

Teljesen más filmre számítottam, hogy őszinte legyek jobbra. Vártam, hogy a vadászaté legyen a főszerep, szép tájakkal, jellemábrázolással stb. Ez helyett kaptam egy gyenge drámát, ami a főhős humánus oldalát próbálja kiemelni...
pedig neked a feher pokol tetszett nem? sztem detto ugyanolyan film :-k
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
messideco
Presidente del Barça

2012.11.07. 10:15:52

Az orvvadász

Teljesen más filmre számítottam, hogy őszinte legyek jobbra. Vártam, hogy a vadászaté legyen a főszerep, szép tájakkal, jellemábrázolással stb. Ez helyett kaptam egy gyenge drámát, ami a főhős humánus oldalát próbálja kiemelni...
Kép
Faust
Madridista

2012.11.06. 23:04:19

Szerelem
(Amour, 2012)

Nagyon vártam már a filmet az Arany Pálma óta, ma megtekintettem a Művészben.

Kegyetlen film. Annyira rideg, komor, hogy az már egyenesen rémisztő. A tartalmat olvasva valami szentimentális maszlagra gondolhatnánk, de ha valami távol áll Michael Hanekétől, akkor az a szentimentalizmus.

Bitang jó film, de szenvedés volt végigülni, annyira "kellemetlen" néznivaló a mű, rengeteget fészkelődtem a székben, miközben le sem tudtam venni a szemem a vászonról.

Technikai szempontból tökéletes minden, és a színészek is hihetetlenül teljesítenek, főleg Jean-Louis Trintignant.

A moziban rajtam, és cimborámon kívül csak nyugdíjasok voltak (az egyik be is szundított pár percre mögöttem ), és rendkívüli élmény volt nézni az arcukat a stáblista lepergése után. Mondanom sem kell, egyikük sem mosolygott...

...Haneke legjobb filmje, legalábbis az én szememben. Sokat gondolkoztam a pontszámon, és most jószívű leszek.

9/10
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2012.11.06. 21:55:52

visca el barca írta:apocalypto

zseniális. tul sok kommerszet nézek mostanában, ezért valami teljesen egyedire vágytam, és ugy hiszem megkaptam. jó egy kicsit elszakadni a halivúdi mocsadéktól :smile: klassz kis kalandfilm, egyszerű, hatásos, félelmetes, elrettentő, látványos, tanulságos, szoval ugy érzem mel gibson nagyon odatette magát. örülök h nem engedett hozzá szinkront készíteni, vicces lett volna, mikor a maja törzsfőnök megszólal stohl hangján :lol: olvastam egyébként h van egy jo pár ilyen film, ahol megtiltottak a szinkront: acéllövedékek, passio, ragyogás - ezeknél nem igazán értem miért, de itt az apocalyptonál teljesen megértem. nagyon nagy előnye a filmnek, hogy abszolút többször nézős, unalmasabb napokon tuti előkapom majd még.
3 dolog ami nem tetszett, vagy kissé tulzonak tartottam:
1. mikor elkezdődik a menekulos jatek. ha elérsz a gabona mezőig talán tuléled. erre a sok hulye elkezd futni, de hátra nem néznének, hogy jönek e a nyilvesszők meg a dárdák...
2. asszony a kutban: azért komoly h fél óra alatt esett 2 m eső :grin: nah meg hogy beszült a vízbe...
3. a végén a hódítók jelenlétét sem éreztem szükségesenk. bár értem én hogy az élet egy örök harc, és alig mult el az egyik megprobaltatás és máris jön a masik, de valahogy nem illet a képbe

jah amit igy utolag kiemelnék azok a díszletek, jelmezek, rettentően élethűen volt megcsinálva az egész.

a 10-es hianyzik még valami, de 9/10-et simán megér.
Most, hogy így szóba hoztátok, én is nekiültem, és tényleg eszméletlen jó. Bár egy kicsit több történet elfért volna benne, most nem feltétlenül arra gondolok, hogy szándékosan hosszúra voltak eresztve a jelenetek (sőt, ez még kifejezetten tetszett is, nagyon jól meg volt oldva, és egy percig nem untam magam), csak így utána furcsa belegondolni, hogy ha el kéne mondanom, hogy miről szólt, két mondatnál nehezen hoznék össze többet.
(Tiszta Winding Refn érzés :mrgreen: )
Ha már a szinkron szóba került, a Passiónál is Gibson szándékosan tiltatta meg, szeretett volna történelmileg hű maradni ott is a latinnal meg az arámival. (Meg kicsit hülyén is vette volna ki magát, hogy Jim Caviezel megtanulja arámiul a szöveget, aztán meg leszinkronizálja magának? :D)
Mellesleg én szívem szerint minden filmnél megtiltanám a szinkront, ahol lehet számítani minimális színészi alakításra is.

Egyébként itt gondolkodtam el azon, hogy mennyire bukásra vannak ítélve azok a filmek, ahol nem angolul beszélnek alapból, vagy nem amerikaiak játszanak benne. Gondolom egyrészt funkcionális analfabéták az amerikaiak (de mondjuk itthon is tuti módszer, ha magadban akarsz mozizni, hogy feliratosra ülsz be), meg ha már a főszereplővel nem találkoznak napi szinten a Blikkben, akkor nem is érdekli őket. Nem is csoda, hogy orrba-szájba kell csinálniuk a remake-eket...

A hódítók jelenlétét én meg az apokalipszis bekövetkezéseként értelmeztem, amely elsöpri ezt a romlott társadalmat. A film elején az idézet is erre utal.
Mellesleg azért annak a városnak a képei elég hatásos krikái voltak a napjainkban zajló folyamatoknak...

szerk.: amúgy az hányadik szintje a lustaságnak, hogy inkább megnézem a ráégetett angol felirattal, mint hogy letöltsek hozzá egy magyart? :D
messideco
Presidente del Barça

2012.11.06. 15:17:11

Szitakötő

Ez is lehetett volna sokkal, de sokkal jobb...

Nem is tudom mi volt a film legnagyobb baja, de az érdeklődés teljes hiányát tapasztaltam magamon. Nem tudott lekötni, bár a témája érdekes, mutat hasonlóságot az Elszánt diplomatával pl, de azért ebben több lehetett volna a misztikum. Kicsit ebből is, kicsit abból is, de nálam nem működött. Nem tudott rendesen kibontakozni a film, kár érte.

5/10
Kép
Faust
Madridista

2012.11.05. 22:12:09

Nyilván a törzsi összetűzések felülírására gondoltam.
Kép
sjay
Entrenador del Barça

2012.11.05. 21:39:07

Faust írta:Szerintem kellett oda a hajós rész is, lényegében a spanyolok érkezésével közös ellenség érkezett, ami talán felülírja az "összetűzéseket".

Nagyon régen láttam, úgyhogy lehet, hogy baromságot mondok.
Felülírta.. sajátos módon. Elvégre a spanyol hódítók leigázták ezeket a népcsoportokat :lol:

Más:

Kertvárosi kommandó

Óhh.. ez meglepett, teljesen pozitív értelemben, de még így sem mondanám jó filmnek, az elvárásaim előzetesen max 2 pontot adtak volna neki. Ennek ellenére a film határozottan szórakoztató, és még ha nevetni nem is sikerült rajta túlságosan, a kedélyállapotomon igencsak javítottak a poénok, a karakterek pedig nagyon szimpatikusak, senki nem irritáló. 6/10

Egy nézést mindenképpen megér, bővebben talán majd a blogon írok róla valamikor.
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.11.05. 21:19:50

Valaki tudna nekem ajánlani egy Audrey Hepburn filmet, ami nem a nyálas-romantikus fajtából való? Van olyan egyáltalán? Nem vagyok ezzel képben.
Faust
Madridista

2012.11.05. 19:14:55

Ismeretlen kód
(Code inconnu: Récit incomplet de divers voyages, 2000)

Haneke mozaik szerkezetű filmjei eddig is megizzasztottak, egyrészt mert nehéz rájuk figyelni, másrészt mert hihetetlen monoton alkotások. A 77 töredék annyira nem tetszett, bár a vége felhúzza, azonban a Hetedik kontinens elég maradandó filmélmény volt az osztrák rendezőtől. Holnap megyek megnézni moziba az új filmjét (amivel megnyerte 4 éven belül a második Arany pálmáját), gondoltam hangolok egy még kimaradt filmjével, az Ismeretlen kóddal.

Juliette Binoche-ot nagyon szeretem, de rajta kívül nem sok pozitívumot tudok felsorolni a filmmel kapcsolatban. A téma a szokásosnak mondható, az emberi kommunikációképtelenségről van ismét szó, de mit szépítsük, ez egy kaksi. 2 óra tömény unalom és érdektelenség.

Azért az Amour-t nagyon várom.

4,5/10
Kép
Faust
Madridista

2012.11.05. 18:41:20

Szerintem kellett oda a hajós rész is, lényegében a spanyolok érkezésével közös ellenség érkezett, ami talán felülírja az "összetűzéseket".

Nagyon régen láttam, úgyhogy lehet, hogy baromságot mondok.
Kép
sjay
Entrenador del Barça

2012.11.05. 18:25:14

visca el barca írta:
hu nekem az a rész volt nagyon félelmetes, mikor foglyul ejtették őket és vitték a "kóvárosba", aztán egy rét közepén, valami fertőzött kislány elmondta nekik a joslatot... félelmetes rész volt, ma legalabb 3x ujranéztem azt a párpercet... sok magabiztos maja harcos, aztán jön egy 10 éves kislány és ott állnak előtte remegő térddel...
A másik ilyen hasonló jelenet, a srác álomszcénája is baromi jól megoldott, mindkét "jövendölésben" van valami hátborzongató, és amúgy is az egész film árasztja magából a baljóslatú hangulatot. A hajós rész meg szerintem kellett bele, jó kis szimbólum az idő múlására.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.11.05. 17:48:33

kanty írta:Én kb. három éve láttam. Mel Gibson tud érdekes, jó filmet is készíteni és ehhez nem kell egy hentesüzemet a képernyőre vinnie. :P

'gy belegondolva fura is, hogy nem kapott legalább a legjobb maszk kategóriában Oscar-t.
Kedvet kaptam hozzá, közelebbről újranézem.
Van egy-két párbeszéd, ami élénken megmaradt.

hu nekem az a rész volt nagyon félelmetes, mikor foglyul ejtették őket és vitték a "kóvárosba", aztán egy rét közepén, valami fertőzött kislány elmondta nekik a joslatot... félelmetes rész volt, ma legalabb 3x ujranéztem azt a párpercet... sok magabiztos maja harcos, aztán jön egy 10 éves kislány és ott állnak előtte remegő térddel...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
kanty
Llegenda del Barça

2012.11.05. 17:17:10

Én kb. három éve láttam. Mel Gibson tud érdekes, jó filmet is készíteni és ehhez nem kell egy hentesüzemet a képernyőre vinnie. :P

'gy belegondolva fura is, hogy nem kapott legalább a legjobb maszk kategóriában Oscar-t.
Kedvet kaptam hozzá, közelebbről újranézem.
Van egy-két párbeszéd, ami élénken megmaradt.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
visca el barca
Presidente del Barça

2012.11.05. 12:01:47

elég kevés must see movie maradt még amit nem láttam, uhogy tegnap este belőttem az egyiket

apocalypto

zseniális. tul sok kommerszet nézek mostanában, ezért valami teljesen egyedire vágytam, és ugy hiszem megkaptam. jó egy kicsit elszakadni a halivúdi mocsadéktól :smile: klassz kis kalandfilm, egyszerű, hatásos, félelmetes, elrettentő, látványos, tanulságos, szoval ugy érzem mel gibson nagyon odatette magát. örülök h nem engedett hozzá szinkront készíteni, vicces lett volna, mikor a maja törzsfőnök megszólal stohl hangján :lol: olvastam egyébként h van egy jo pár ilyen film, ahol megtiltottak a szinkront: acéllövedékek, passio, ragyogás - ezeknél nem igazán értem miért, de itt az apocalyptonál teljesen megértem. nagyon nagy előnye a filmnek, hogy abszolút többször nézős, unalmasabb napokon tuti előkapom majd még.
3 dolog ami nem tetszett, vagy kissé tulzonak tartottam:
1. mikor elkezdődik a menekulos jatek. ha elérsz a gabona mezőig talán tuléled. erre a sok hulye elkezd futni, de hátra nem néznének, hogy jönek e a nyilvesszők meg a dárdák...
2. asszony a kutban: azért komoly h fél óra alatt esett 2 m eső :grin: nah meg hogy beszült a vízbe...
3. a végén a hódítók jelenlétét sem éreztem szükségesenk. bár értem én hogy az élet egy örök harc, és alig mult el az egyik megprobaltatás és máris jön a masik, de valahogy nem illet a képbe

jah amit igy utolag kiemelnék azok a díszletek, jelmezek, rettentően élethűen volt megcsinálva az egész.

a 10-es hianyzik még valami, de 9/10-et simán megér.
Kép
Zaen
Jugador del Barça

2012.11.04. 20:49:26

messideco írta:Gattaca
K-Pax - A belső bolygó
12 majom
A forrás
Prometheus
Galaxis útikalauz stopposoknak
Ip man
Amikor a farok csóválja
Chopper - A kegyetlen
Álomháború
Kung fu panda
Fifti-fifti
Ne engedj el
Ezek közül az első ötöt illetve a Kung fu pandat már láttam (a 12 majom konkrétan egyik kedvenc filmem), az Ip man régóta tervben van, úgyhogy az már jön is lefele, a többiből pedig még az Amikor a farok csóválja keltette fel az érdeklődésemet.

Egyébként A forrás azért nem az a tipikus kikapcsolós popcornmozi. ;D
sjd írta:
Zaen írta:de azért fontos lenne, hogy tényleg jó filmek legyenek (bár katasztrófafilmből nem tudom, hogy létezik-e ilyen :)).
A műfajon belül relatíve jó film a Contagion, ha ilyenre vágysz.
Ezzel már régebben is találkoztam, de akkor a port.hu/imdb értékelések, hozzászólások miatt inkább úgy döntöttem, hogy kihagyom (bár van amikor nem jogosak), de végülis egy próbát megérhet. :)

Kösz az ajánlásokat, és ha esetleg valakinek még van ötlete, szívesen fogadom! :P
sjd
Llegenda del Barça

2012.11.04. 19:43:10

Zaen írta:de azért fontos lenne, hogy tényleg jó filmek legyenek (bár katasztrófafilmből nem tudom, hogy létezik-e ilyen :)).
A műfajon belül relatíve jó film a Contagion, ha ilyenre vágysz.

Looper
Nagyon jó kis film volt, de nekem nem elég ambiciózus. Sajnos a box office alapján simán megbuktatják, pedig szívesen néznék még sok ilyen filmet.
KRITIKA

Egyébként brutálisan erős év ez idáig, tavaly úgy kellett lasszóval vadászni a jó filmeket, és még jön a Cloud Atlas, Hobbit, End of Watch (nekem még Skyfall is)
messideco
Presidente del Barça

2012.11.04. 19:26:11

Gattaca
K-Pax - A belső bolygó
12 majom
A forrás
Prometheus
Galaxis útikalauz stopposoknak
Ip man
Amikor a farok csóválja
Chopper - A kegyetlen
Álomháború
Kung fu panda
Fifti-fifti
Ne engedj el
Kép
Zaen
Jugador del Barça

2012.11.04. 18:09:05

Sziasztok!

Utóbbi időben kicsit sok volt a drámákból, úgyhogy arra szeretnélek kérni titeket, hogy ajánljatok pár jó, és lehetőleg 10 éven belüli filmet a katasztrófa-, kalandfilm, fantasy, sci-fi, illetve krimi műfajokból amik megfelelnek kikapcsolódásnak, de azért fontos lenne, hogy tényleg jó filmek legyenek (bár katasztrófafilmből nem tudom, hogy létezik-e ilyen :)).

Előre is kösz! :)
REMY
Madridista

2012.11.04. 12:18:10

lui1698 írta:Az Isten haragját én kb. 1 hónapja láttam, nekem egyáltalán nem jött be, a vége meg...
én csak tervezem :D anno 99 ft-ért megérte megvenni. Mégis csak neves színészek vannak benne :D

Ötéves jegyesség

A romantikus drámákban nem igazán vagyok jártas, holott ebben a kategóriában is lehet remek filmeket találni. Nicholas Stoller új filmje az Ötéves jegyesség is ezt bizonyította. Stoller már több nagyobb filmben is közreműködött íróként, mint például Az Igenember, Dick és Jane trükkjei vagy a Muppets. Viszont most a forgatókönyvíró szerep mellett a rendezői székben is megmutatta, hogy mit is tud.

A film egy fiatal szerelmes pár útját meséli el egészen az esküvő napjáig. Az esküvőt természetesen a legideálisabb, legjobb pillanatra tervezték, melyet ugyebár nagyon nehéz eltalálni. Ezt is bizonyította, hogy több akadállyal is meg kellett küzdeniük az idők során.
De mint tudjuk, a szerelem mindent legyőz...

Mint már említettem, nem igazán vagyok jártas a témában, így csak kevés ehhez hasonló filmekkel találkoztam. Eddigi legjobb a Szerelmünk lapjai volt, de egy kisebb meglepetésre, ennek a filmnek sikerült megközelítenie. Legfőképpen talán a forgatókönyve miatt, amiben Stoller mellett Jason Segel is segédkezett. Segelt a legtöbben az Így jártam anyátokkal című sorozatból ismerhetjük Marshallként. Mivel én is követem az említett sorozatot, így kissé fura volt nem Lily oldalán látni őt. De azt kell, hogy mondjam Emily Blunttal nagyon jó párost alkottak, így könnyen szerethető karakterekké váltak a filmben. Rajtuk kívül aki még meglepetés volt számomra az Rhys Ifans, akit ebben az évben többen Lizardként ismerhettünk meg az új Pókember filmben. Azt meg kell hagyni, hogy remekül áll neki a professzori szerep.

A filmben mindenből kapunk egy keveset. Gondolok itt a poénokra, amiket nagyon jól használtak a filmben. Egyet sem éreztem erőltetettnek, mert mindegyik a helyén volt és nem akarták túlzásba vinni. Tettek bele néhány sablont is, bár ettől a film nem lett se több, se kevesebb. Viszont amit a legjobban találtak el a filmben, az a drámai szál volt. Remekül adagolták a nézőknek a drámaiságot. Apránként, egyre többet dobtak oda nekünk, és amikor már túlzásokba estek volna, akkor jött a forduló pont.

Úgyhogy összességében egy remek rendezés volt, egy jó storyval és színészekkel. Bátran meglehet nézni. Egyáltalán nem a tipikus rózsaszínfelhős romantikus tini film volt. 7,5/10
lui1698
Llegenda del Barça

2012.11.04. 02:01:27

Az Isten haragját én kb. 1 hónapja láttam, nekem egyáltalán nem jött be, a vége meg...
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Faust
Madridista

2012.11.04. 01:28:47

lui1698 írta:Matthew McConaughey-nek meg nagyon jól állt a komolyabb szerep, nem is tudom láttam-e őt vígjátékokon kívül más filmben, de itt jó volt.
A minap néztem meg Bill Paxton (imádom...) első rendezését, az Isten haragját (Frailty). Nem egy rossz film, néhol egészen hangulatos, csak a végét toszták el, de nagyon.

Na szóval én rosszul vagyok az ipsétől, de itt egyáltalán nem zavart, jól játszott (bár lehet közrejátszott, hogy nem szerepelt túl sokat). A Killer Joe pedig nagyon érdekel. :)
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.11.03. 17:59:13

Ne tévesszen meg a Killer Joe-nál, hogy magon valami atomtudós belőtte neki a vígjáték címkét. Semmi köze a témához, mondjuk volt 1-2 jelenet amin felnevettem, de ettől nem lesz vígjáték.

A Lincoln Lawyer-t meg jó, hogy mondod, már azt is meg akartam nézni, csak elfelejtetettem. :D
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
sjd
Llegenda del Barça

2012.11.03. 17:54:59

lui1698 írta:Killer Joe kijött végre
Ezt a filmet is mióta meg akarom nézni, csak nem volt fenn még sehol :D
lui1698 írta:Matthew McConaughey-nek meg nagyon jól állt a komolyabb szerep, nem is tudom láttam-e őt vígjátékokon kívül más filmben, de itt jó volt.

Lincoln Lawyer? Abban is elég jól tolta.

Közben a Looper is a boltokban van (koreai felirattal) :D
Emlékszem, még a Source Code jött ki így tavaly, de az is elég jó rip volt
lui1698
Llegenda del Barça

2012.11.03. 17:49:01

Killer Joe kijött végre, bár más volt végül mint amire számítottam, de jó volt így is.
Matthew McConaughey-nek meg nagyon jól állt a komolyabb szerep, nem is tudom láttam-e őt vígjátékokon kívül más filmben, de itt jó volt.
A vége meg nagyon borított...
Kép
Válasz küldése