Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
pedig neked a feher pokol tetszett nem? sztem detto ugyanolyan filmmessideco írta:Az orvvadász
Teljesen más filmre számítottam, hogy őszinte legyek jobbra. Vártam, hogy a vadászaté legyen a főszerep, szép tájakkal, jellemábrázolással stb. Ez helyett kaptam egy gyenge drámát, ami a főhős humánus oldalát próbálja kiemelni...
Most, hogy így szóba hoztátok, én is nekiültem, és tényleg eszméletlen jó. Bár egy kicsit több történet elfért volna benne, most nem feltétlenül arra gondolok, hogy szándékosan hosszúra voltak eresztve a jelenetek (sőt, ez még kifejezetten tetszett is, nagyon jól meg volt oldva, és egy percig nem untam magam), csak így utána furcsa belegondolni, hogy ha el kéne mondanom, hogy miről szólt, két mondatnál nehezen hoznék össze többet.visca el barca írta:apocalypto
zseniális. tul sok kommerszet nézek mostanában, ezért valami teljesen egyedire vágytam, és ugy hiszem megkaptam. jó egy kicsit elszakadni a halivúdi mocsadéktólklassz kis kalandfilm, egyszerű, hatásos, félelmetes, elrettentő, látványos, tanulságos, szoval ugy érzem mel gibson nagyon odatette magát. örülök h nem engedett hozzá szinkront készíteni, vicces lett volna, mikor a maja törzsfőnök megszólal stohl hangján
olvastam egyébként h van egy jo pár ilyen film, ahol megtiltottak a szinkront: acéllövedékek, passio, ragyogás - ezeknél nem igazán értem miért, de itt az apocalyptonál teljesen megértem. nagyon nagy előnye a filmnek, hogy abszolút többször nézős, unalmasabb napokon tuti előkapom majd még.
3 dolog ami nem tetszett, vagy kissé tulzonak tartottam:
1. mikor elkezdődik a menekulos jatek. ha elérsz a gabona mezőig talán tuléled. erre a sok hulye elkezd futni, de hátra nem néznének, hogy jönek e a nyilvesszők meg a dárdák...
2. asszony a kutban: azért komoly h fél óra alatt esett 2 m esőnah meg hogy beszült a vízbe...
3. a végén a hódítók jelenlétét sem éreztem szükségesenk. bár értem én hogy az élet egy örök harc, és alig mult el az egyik megprobaltatás és máris jön a masik, de valahogy nem illet a képbe
jah amit igy utolag kiemelnék azok a díszletek, jelmezek, rettentően élethűen volt megcsinálva az egész.
a 10-es hianyzik még valami, de 9/10-et simán megér.
Felülírta.. sajátos módon. Elvégre a spanyol hódítók leigázták ezeket a népcsoportokatFaust írta:Szerintem kellett oda a hajós rész is, lényegében a spanyolok érkezésével közös ellenség érkezett, ami talán felülírja az "összetűzéseket".
Nagyon régen láttam, úgyhogy lehet, hogy baromságot mondok.
A másik ilyen hasonló jelenet, a srác álomszcénája is baromi jól megoldott, mindkét "jövendölésben" van valami hátborzongató, és amúgy is az egész film árasztja magából a baljóslatú hangulatot. A hajós rész meg szerintem kellett bele, jó kis szimbólum az idő múlására.visca el barca írta:
hu nekem az a rész volt nagyon félelmetes, mikor foglyul ejtették őket és vitték a "kóvárosba", aztán egy rét közepén, valami fertőzött kislány elmondta nekik a joslatot... félelmetes rész volt, ma legalabb 3x ujranéztem azt a párpercet... sok magabiztos maja harcos, aztán jön egy 10 éves kislány és ott állnak előtte remegő térddel...
kanty írta:Én kb. három éve láttam. Mel Gibson tud érdekes, jó filmet is készíteni és ehhez nem kell egy hentesüzemet a képernyőre vinnie.![]()
'gy belegondolva fura is, hogy nem kapott legalább a legjobb maszk kategóriában Oscar-t.
Kedvet kaptam hozzá, közelebbről újranézem.
Van egy-két párbeszéd, ami élénken megmaradt.
Ezek közül az első ötöt illetve a Kung fu pandat már láttam (a 12 majom konkrétan egyik kedvenc filmem), az Ip man régóta tervben van, úgyhogy az már jön is lefele, a többiből pedig még az Amikor a farok csóválja keltette fel az érdeklődésemet.messideco írta:Gattaca
K-Pax - A belső bolygó
12 majom
A forrás
Prometheus
Galaxis útikalauz stopposoknak
Ip man
Amikor a farok csóválja
Chopper - A kegyetlen
Álomháború
Kung fu panda
Fifti-fifti
Ne engedj el
Ezzel már régebben is találkoztam, de akkor a port.hu/imdb értékelések, hozzászólások miatt inkább úgy döntöttem, hogy kihagyom (bár van amikor nem jogosak), de végülis egy próbát megérhet.sjd írta:A műfajon belül relatíve jó film a Contagion, ha ilyenre vágysz.Zaen írta:de azért fontos lenne, hogy tényleg jó filmek legyenek (bár katasztrófafilmből nem tudom, hogy létezik-e ilyen).
A műfajon belül relatíve jó film a Contagion, ha ilyenre vágysz.Zaen írta:de azért fontos lenne, hogy tényleg jó filmek legyenek (bár katasztrófafilmből nem tudom, hogy létezik-e ilyen).
én csak tervezemlui1698 írta:Az Isten haragját én kb. 1 hónapja láttam, nekem egyáltalán nem jött be, a vége meg...
A minap néztem meg Bill Paxton (imádom...) első rendezését, az Isten haragját (Frailty). Nem egy rossz film, néhol egészen hangulatos, csak a végét toszták el, de nagyon.lui1698 írta:Matthew McConaughey-nek meg nagyon jól állt a komolyabb szerep, nem is tudom láttam-e őt vígjátékokon kívül más filmben, de itt jó volt.
Ezt a filmet is mióta meg akarom nézni, csak nem volt fenn még sehollui1698 írta:Killer Joe kijött végre
lui1698 írta:Matthew McConaughey-nek meg nagyon jól állt a komolyabb szerep, nem is tudom láttam-e őt vígjátékokon kívül más filmben, de itt jó volt.