barca99 írta:Laptopon és asztali gépen is 32 bites W7 professionalt használok, és mind a két gépen szinte használhatatlan az alvó állapot. A laptopon még csak-csak, bár ott is alvó állapotból kb. háromból egyszer nem indul el, a wifi nem vált narancsról kékre, a képernyő nem kapcsol be, csak a ventilátor pörög. Hosszan nyomom a power gombot, kikapcs, majd be, 2-3 perc alatt összeszedi magát, aztán az a képernyő fogad, ami alvó állapot után szokott... rá kell kattintani a fiók képére és úgy van minden, ahogy hagytam.
Az asztalinál viszont abszolúte nem működik, mihelyst bejön a fiók kiválasztása, kék képernyő, talán memóriát ellenőríz (és számol valamit 100-ig, de ez pár pillanat), majd újraindul, és ilyenkor teljesen olyan, mint bekapcsolásnál.
Tehát a két gépnél más-más a hiba, de lényegében az alvó móddal van baj. Vezérlőpultot, BIOS-t nézegettem, de igazából nem tudok rájönni, mi okozza a problémát.
Valaki találkozott már ilyennel?
Okos emberek azt mondják,hogy valószínüleg az 500 GB vagy annál nagyobb vinyók kavarnak be,de van hozzá hotfix,microsoftéktól letölthető.
Viszont azt írják ezt külön kell igényelni e-mail címre..ezt nem tudom megerősíteni vagy cáfolni.Illetve ha a biosban turkálsz akkor a beállításoknál a Power management alatt az ACPI Suspend típust S1(POS)-ról S3(STR)-re kell vagy célszerű állítani.
Ezen túl letiltani néhány ébresztő (wake up) funkciót, ami nem kell. A PME event wake up állítólag tuti bezavar.
Egyébként ha érdekel van egy win7 kézikönyvem magyarul,szívesen feltöltöm valahová ha érdekel. Vagy bárki mást.
Íme!