Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Bob_Marley
Presidente del Barça

2012.11.17. 00:19:42

Messidona10 írta:Bob, remélem idetévedsz a napokban!
Kalandférgek 3? Most néztem meg... messze a várakozásaim alatt teljesítettek, nekem elsőre nagyon nem jött be. Amilyen jó volt az első, de főleg a második, ez annyira gyenge.
Szerintem sem érte el az első meg a második szintjét, de amennyire emlékszem rá, azért röhögtem rajta :D
De az 1 mindent visz :D Vagy talán a kettő, nem tudok dönteni, mindegyikben van 1-2 óriási jelenet.
Meg is nézem majd valamikor talán.

EB filmklubban nem tudok sajna jelentkezni, mint most is látható, most értem gép elé, s ez nagyjából általános :?
Még telefonon nyomkodni sincs időm.
S egyszerűen nem akarok olyan pofátlan lenni, mint a rímklubban hogy "fel kellett adjam" meg a zeneklubról már ne is beszéljek, ahol totál elmaradtam....Pedig nagyon szeret(t)em a filmklubbot, s nyomassátok (meg szerintem páran örülnek is hogy megszabadulnak az ajánlásomtól :D ) de egyszerűen nem fér bele az időmbe, s tessék-lássék módon benne lenni, meg értelmetlen lenne.
Kép
Kép
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2012.11.17. 00:18:04

messideco írta: 2. Melyik Batman filmeket érdemes megnézni?
3. DC vagy Marvel a jobb?
1 esre már váalszoltak előttem :D
2. Jack Nicholson féle Jokeres szerintem egy alapmű, ha érdekelnek ezek a filmek. Aztán van a Tommy Lee Jones-Jim Carrey féle Batman is, azok mondjuk inkább a nevek miatt keltik fel az ember érdeklődését, mert imdbn (ugye onnan azért az ember vesz egy alap véleményt, értem ezalatt, ha ott jó, szívsebben néz meg egy filmet,m mintha ott ross) nem annyira jó. Én nagyon nem emlékszem már rá, h milyen vt...

3. Magát a képregény univerzumot Marvelt jobban szeretem sokkal, mivel jobban is ismerem. Ugyan filmben nem vt olyan jó, de mint képregényhős nálam Amerika Kapitány a No. 1. Filmeknél, mivel a DC nél ott van a Sötét Lovag, így az minden Marvel filmet oda vissza ver nálam, mert szinte kedven filmem. Szóval Marvelnél több film van, de hiába, nálam a Batman egyedül ér anniyt, mint a sok Marvel. Ami fura, h a Megtorló - HÁborús övezet alapból nem egy nagy film, nem sok embernek jön be különösebben, de vmiért nekem egy különösen jó film. (Az ugye MArvel).
Szóval ha a képregényt kérdezed Marvel, de ha a filmeket akk csak Batman miatt DC. Mert a Zöld lámpás nem vt egy nagy ewresztés, Superman meg sosem vonzott.
sjd
Llegenda del Barça

2012.11.16. 23:12:39

End of Watch
Korai még az év filmje jelzőkhöz? Mert ez könnyen lehet, hogy az.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.11.16. 21:32:23

REMY írta:
Cobie Smulders szerintem adná 8)
pfúújjj.de utálom,jézusom :D a himymnél is ott tartok,hogy amikor képernyőn van,elkap az undor. nem tudom,de valami annyira visszataszító számomra abban a csajban,hogy az hihetetlen.
Plusz ő már szerepelt a MArveles Bosszúállokban,nem hiszem,hogy olyan könnyen odaadnák.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
REMY
Madridista

2012.11.16. 21:17:26

csababarca írta:
Láttam az összes Supermant,nem kell bemutatni :)
Úgy értettem amúgy,hogy mint a Batmant, egy újragondolt,modernebb Superman filmet. Mert a 2006os az gyalázatos volt.
Csak a formalitás kedvéért raktam be :D 99%-ig biztos voltam, hogy láttad.
hát igen... az a 2006-os valami förtelem volt. Szánalmas meggyalázása a karakternek.

amúgy a közeljövőben jön majd a Flash film is. (számomra a 90-es évekbeli TV-film, nagyon adta :D imádtam. Ma már nagyon gagyinak tűnik, de anno nagy élmény volt)
és ugye jön a Wonder Woman is. Viszont ez egy érdekes kérdés... kit látnátok szívesen a szerepben??

Cobie Smulders szerintem adná 8)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.11.16. 21:12:29

REMY írta:
azért.... 78-ban volt egy Superman film, ami a mai napig az egyik legjobb képregény adoptáció nálam :D
Superman

Reeve szerintem elképesztően jó Clark volt. imádom a régi acélembert 8)
Láttam az összes Supermant,nem kell bemutatni :)
Úgy értettem amúgy,hogy mint a Batmant, egy újragondolt,modernebb Superman filmet. Mert a 2006os az gyalázatos volt.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
REMY
Madridista

2012.11.16. 21:09:46

csababarca írta:
viszont jövőre Superman is kap normális filmet,így erősödhet a DC-s egylet!!

De ez ízlés kérdése,nem lehet eldönteni hogy melyik a jobb.
ízlés kérdés. Az biztos, úgyhogy mind 2 felet mondani fogják :D

azért.... 78-ban volt egy Superman film, ami a mai napig az egyik legjobb képregény adoptáció nálam :D
Superman

Reeve szerintem elképesztően jó Clark volt. imádom a régi acélembert 8)
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.11.16. 20:56:52

sjd írta:
Csak arra tudok gondolni, hogy a sírnál mondja ezt. "I swore them to protect you and I haven't" :arrow: ezzel sztem a halálára utal
Egyre inkább arra gondolok,hogy kihagyták belőle. pedig angol trailerben is így mondta,ahogy írtam. szóval nem a magyarok rontották el a szinkront :D
messideco írta: 3. DC vagy Marvel a jobb?
Ez nehéz kérdés. Mivel a DC alig csinált filmet még,meg teljesen más irányból van megközelítve a két világ.
Mindenesetre,Batman-en kívül nekem a Marveles karakterek jobban bejönnek,egytől egyig.
viszont jövőre Superman is kap normális filmet,így erősödhet a DC-s egylet!!

De ez ízlés kérdése,nem lehet eldönteni hogy melyik a jobb.
sjd
Llegenda del Barça

2012.11.16. 20:49:30

csababarca írta:nah,kérdés,mondja a trailerben ezt Alfred: "You are as precious to me as you were to your own mother and father." de ez a filmben hol van? mert nem a lépcsős jelenetnél,az biztos. vagy ezt kiszedték belőle?
Csak arra tudok gondolni, hogy a sírnál mondja ezt. "I swore them to protect you and I haven't" :arrow: ezzel sztem a halálára utal
REMY
Madridista

2012.11.16. 20:35:08

messideco írta: Akkor három kérdés:

1. Ki Crane és mi volt a szerepe az első részben?
2. Melyik Batman filmeket érdemes megnézni?
1. - Ő a madárijesztő :D
2. - Burton 2 filmjét mindenképpen, de ha szereted Batmant, akkor a Schumacher féle 2 filmet is meglehet nézni, igaz ott nem kell sokat várni....
Az új trilógia meg alap.
De ha nagyon beleakarod vetni magad a Batman filmekbe, akkor a 60-as évekfeli mozifilmet is meglehet nézni :D az kicsit poénos képregény film. Semmi komolyság.

3. - Számomra a DC oda-vissza veri a Marvelt. Nekem a DC hangulata, szuperhősök... minden jobban tetszik.
Marvelben egyedül a Pókember az akit nagyon, de nagyon bírok. A többit csak megnézem és jólvan...
Jó mondjuk a Rozsomák féle karakter is nagyon erős a Marvelnél, de a többi tényleg csak kispályás ezekhez képest. Szerintem.
messideco
Presidente del Barça

2012.11.16. 20:25:01

The Dark Knight rises

Akik ismernek egy kicsit is, azok tudják, hogy a képregény-feldolgozásokat alapjában véve nem szeretem.
Nolan Batman filmjeiről vegyesek a véleményem. Az első rész, a Kezdetek, tetszett, a Sötét Lovag körül nem értettem a nagy hypeot (az első rész szvsz. jobb), míg ez a harmadik nagyon ott volt szerintem.

Risen.
Azt hiszem méltó befejezése volt ennek a jól felépített, és egy remek rendező által kivitelezett sagának.

Nem csak agyatlan képregényfeldolgozás volt, hanem magán hordozta a rendező minden stílusjegyét, alkotva egy heterogén elegyet, ami tökéletesnek nevezhető.

Erre nem is gondoltam: Fura az is, hogy a Batman: Kezdődik!-ben Gotham egy képzeletbeli amerikai város volt, A sötét lovag-ban inkább Chicago, a Felemelkedés-ben pedig már minden kétséget kizáróan New York. A hasonlóság teljesen tudatosan kezelt, az utcák számozva vannak, a belvárosi szigetet hidak kötik össze (illetve egy idő után zárják el) a város többi részétől, a tőzsde központjára pedig csoda, hogy nem írták ki, hogy Wall Street. - origo kritika.

Az első találkozás Batman és Bane között filmtörténeti jelentőségű szerintem, amúgy kissé a Star Wars 5-öt idézte. Kemény, realista harc folyik két tökéletes izomkolosszus között, az utolsó verekedős jelenet pedig kellett az eposz miatt (mint anno Szaladin és Oroszlánszívű Richárd -off).

Macskanő
Nem tudtam elképzelni Anette Hathawayt ebben a szerepben, ő túl arisztokratikusnak tűnt számomra eddig (Neveletlen hercegnő :lol: ) Nem láttam a régebbi változatokat, de Halle Barry pl. jobban csinálhatta volna. De amúgy szexi volt.

Bane
For president :) Joker mellette szerintem csak ministráns lehet. Tom Hardy nagyot alakított, és megérdemel(ne) egy Oscar-jelölést. Mint karakter remek volt, a bunda és a maszk valszeg a háttérképem lesz nem sokára (Pirlo még marad).

Crane
Ki a f? amúgy ő? Az első részben is benne volt nm? Újra kell néznem.

Ra's al Ghul
Liam Neeson talán a kedvenc színészem, nem tudok haragudni a karakterére. Remek családi drámát láthattunk amúgy a filmben, tetszett. Amikor megjelent, hát :O voltam.

Robin
Vagyis Blake, de ez csak a végén derül ki. Érdekes volt, h egyből rájött Batman kilétére, míg Gordon éveken át nem. Sokszor fölöslegesnek éreztem a szerepeltetését, de az epilógusban azért szükség volt rá.

A legtöbb negatív kritika azt említi meg a film kapcsán, hogy túl epikus... Van benne igazság, és a realitás, ami jellemezte az első két részt, kissé háttérbe szorul (gyors gyógulás, kondíció elérése, stb.). Az is látszott, h a látvánnyal is akarnak hódítani, sikerült.

És a végén a szívem összeszorult, pedig nem vagyok nagy Batman-fan, eddig.

Akkor három kérdés:

1. Ki Crane és mi volt a szerepe az első részben?
2. Melyik Batman filmeket érdemes megnézni?
Kép
"And my heart will leave you never."
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.11.16. 19:39:42

http://www.youtube.com/watch?v=vtwfmrTRxeA van ez a trailer.

és van a film ugye.

nah,kérdés,mondja a trailerben ezt Alfred: "You are as precious to me as you were to your own mother and father." de ez a filmben hol van? mert nem a lépcsős jelenetnél,az biztos. vagy ezt kiszedték belőle?
miihii
KHAL

2012.11.16. 19:00:41

sjd írta: Viszont éppen ezért gondolom úgy, hogy én kívülállóként tudom szemlélni, és Nektek is csak a nosztalgia az egyetlen dolog, ami a mai trét megkülönbözteti a 80-as évekbelitől. Nekem ez a nosztalgia hiányzik, de attól még meg ne magyarázza senki, hogy valami jobb attól, hogy régen volt gagyi. :D
Mert tényleg kezdem úgy érezni, hogy ezt a filmet már akkora kultusz övezi, mintha valami korszakalkotó dolog volna, pedig csak annyi az egész, hogy Sam Worthington meg Shia LaBeouf helyett Sly meg Schwarzi van benne. Nekem meg ez nem tűnik ekkora dolognak és sztem filmként ettől nagyon nem is lesz több.
A hideg kiráz, ha arra gondolok, hogy ilyen alapon mondjuk 20 év múlva nekem Michael Bay munkásságára kellene visszagondolnom ilyen nosztalgiával. :D
Ha régen gagyi lett volna, akkor nem beszélnénk a mai napon ikonokról a személyükben és nem lehetett volna megcsinálni az EX-eket, mert a kutyát nem érdekelné a pocsék filmek pocsék szereplőinek összecsődítése ;)
Akkoriban ezek vmilyen szinten minőséget képviseltek és a mai napig megállják a helyüket. A maguk kategóriájában. Ami nem is vmi filmtörténeti extra, viszont a klasszikus akciófilmek az ő nevükkel kerültek be a köztudatba, ami ezt a minimum sztori, maximum muníció dolgot jelenti. Nem sűrűn fordultak elő hatalmas hangoverek, csavaros, bonyolult vonalvezetés, lélegzetelállító színészi játékok, így tényleg semmi korszakalkotót nem adtak nekünk, de nem is volt céljuk. Hanem a férfinépség szórakoztatására készültek, agykikapcsoló, tesztoszteronszaggal átitatott, szimpla időtöltő programként. Ezeket viszont nagyon adták, ettől váltak kultusszá. Marcona herók, macsó dumákkal, dörgő pofonokkal és ki nem fogyó tárral, akik minden szituból kilövöldözik magukat.
Ez a műfaj, aminek a képviselői ők, mára kimúlóban van, illetve teljesen átalakult az évek során. Ezek még az utolsó rúgásai azoknak a klasszikus időknek, amire ezekkel a srácokkal emlékezhetünk vissza és sokunknak kedves filmek. Mert bármilyen egyszerűek is voltak, de sokszor meg lehet nézni őket és leköti az embert, radírozza az agyat a mai napig is.
És pont az a lényeg, h nem ilyen Sam W. meg Shia L. nevekhez kötjük az akciófilmeket, hanem még a régi idők igazi akciósztárjaihoz, akiknek ez a lételemük.
És bizonyos szinten pont azért korszakalkotó, mert ezeket a letűnőben lévő szuperhősöket egy filmben láthatjuk viszont, amolyan világválogatottként. Kb mint az Avengers, amiben a sok, külön-külön is sok rajongóval rendelkező főhős együtt szerepel egy fimben. Nem véletlenül volt akkora őrület emiatt is. Kb mintha egy csapatban láthatnánk viszont egy(-két-hár') meccs erejéig Pelét, Maradonát, Ronaldo-t, Rivaldo-t, Zidane-t, Cantona-t, Schmeichel-t, R10-et, ... és egy kis örömfoci erejéig letolnának pár meccset. Ami nyilván ugyanígy nagyon sokan megnéznénk, pedig nem egy fontos bajnoki vagy egy BL meccs lenne.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
soadroli
Llegenda del Barça

2012.11.16. 17:01:06

csabooo írta: ncore-t, beload-t használok, de azon pont nincs.. valaki nem tudná átküldeni a torrentet ?
Akkor nézd meg jobban :wink:
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.11.16. 16:58:23

REMY írta:amúgy meg az EX.... filmeket nem azért szeretjük, mert hűű, de jó :D mint film semmi extra.... de a lényege, hogy 1 filmben látjuk a legnagyobbakat :D Ez számomra hatalmas élmény.
Ezzel a lendülettel akkor az is elég lenne, ha mondjuk a 3. részre mondjuk lefényképeznék a csapatot és azt néznék a moziban 2 órán át....

Legnagyobbakat... azért 1-2 kivételtől eltekintve csupa b-s emberről beszélünk ezt ne feledjük el.

Ezek a filmek poénnak és filmnek is gyengék, mondjuk egyszer elmennek.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
csabooo
Capitá del Barça

2012.11.16. 16:49:29

csababarca írta:
csabooo írta:Az Expendables 2nél mikor lesz már szinkronos torrent is ? Vagy van csak én nem tudok róla ? :oops:
van csak nem tudsz róla. az összes nagyobb oldalon fent van,így a magon is!
ncore-t, beload-t használok, de azon pont nincs.. valaki nem tudná átküldeni a torrentet ?
Barça,Barça,Baaarça!!!
REMY
Madridista

2012.11.16. 16:17:07

visca el barca írta:
még egy női verziót kidolgozhatsz. bár nem tul sok női akciószinész jut igy hirtelen eszembe :D
elvileg lesz. :lol: de komolyan.

amúgy meg az EX.... filmeket nem azért szeretjük, mert hűű, de jó :D mint film semmi extra.... de a lényege, hogy 1 filmben látjuk a legnagyobbakat :D Ez számomra hatalmas élmény.

És biztos vagyok benne, hogy 10-20 év múlva előszeretettel fogják elővenni többen is az akkor már klasszikus jelzővel ellátott filmet. Mert korszakos sztárok vannak benne, amit azért nem sok filmben lehet észrevenni. Legalábbis ennyit. + még ott lesz a 3. rész is.

SZERINTEM
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2012.11.16. 16:02:07

csabooo írta:Az Expendables 2nél mikor lesz már szinkronos torrent is ? Vagy van csak én nem tudok róla ? :oops:
van csak nem tudsz róla. az összes nagyobb oldalon fent van,így a magon is!
csabooo
Capitá del Barça

2012.11.16. 15:55:29

Az Expendables 2nél mikor lesz már szinkronos torrent is ? Vagy van csak én nem tudok róla ? :oops:
Barça,Barça,Baaarça!!!
sjd
Llegenda del Barça

2012.11.16. 15:22:45

ozsimiki írta:
sjd írta:
Expendables 2-re meg nincs az a pénz, amivel rá lehetne venni, az első rész is annyira gagyi és középszerű volt, hogy még egyszer nem fogja senki lenyomni a torkomon, hogy ebben bármi különleges vagy zseniális is van.
Látszik,hogy kicsit se a 80as,90es évek akciófilmjein nőttél fel. Neked biztos a mostani trék jönnek be, nem azok a letisztult, no agyalós, mégis tv elé szegező filmek, amiket ezek az ikonok tettek elénk anno.
Ez igaz, viszont a trék semmilyen kategóriából nem jönnek be. Nekem tetszett egy Die Hard vagy egy Terminátor 2, de a Bourne-trilógia is (számomra ez utóbbi a mérce egyébként.)
Viszont éppen ezért gondolom úgy, hogy én kívülállóként tudom szemlélni, és Nektek is csak a nosztalgia az egyetlen dolog, ami a mai trét megkülönbözteti a 80-as évekbelitől. Nekem ez a nosztalgia hiányzik, de attól még meg ne magyarázza senki, hogy valami jobb attól, hogy régen volt gagyi. :D
Mert tényleg kezdem úgy érezni, hogy ezt a filmet már akkora kultusz övezi, mintha valami korszakalkotó dolog volna, pedig csak annyi az egész, hogy Sam Worthington meg Shia LaBeouf helyett Sly meg Schwarzi van benne. Nekem meg ez nem tűnik ekkora dolognak és sztem filmként ettől nagyon nem is lesz több.
A hideg kiráz, ha arra gondolok, hogy ilyen alapon mondjuk 20 év múlva nekem Michael Bay munkásságára kellene visszagondolnom ilyen nosztalgiával. :D
visca el barca
Presidente del Barça

2012.11.16. 15:12:32

REMY írta:
lui1698 írta:Nem tudom, engem se nagyon tudott meghatni az Feláldozhatók, egy átlagos akciófilm volt. Viszont ez a toljon bele minden 40-en túli színészt aki valaha is szerepelt akciófilmben dolog szerintem baromira szánalmas és erőltetett.
Még nem néztem meg a 2-t, de nem is igazán izgat.
Pedig pont ez a poén benne. Tesztoszteron bomba az egész.

Amúgy az a poén, hogy ezt a dobjuk össze az akciósztárokat 1 filmbe ötlet már 4-5 éve a fejemben volt :D aztán Sly lenyúlta :lol:
még egy női verziót kidolgozhatsz. bár nem tul sok női akciószinész jut igy hirtelen eszembe :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2012.11.16. 14:51:18

lui1698 írta:Nem tudom, engem se nagyon tudott meghatni az Feláldozhatók, egy átlagos akciófilm volt. Viszont ez a toljon bele minden 40-en túli színészt aki valaha is szerepelt akciófilmben dolog szerintem baromira szánalmas és erőltetett.

Pedig én aztán tényleg imádom a klasszikus akció mozikat. HF 1-4, régi Swarci filmek, Rambo, Tökéletes katona...

Pacino meg De Niro is nagy név, még se csinált egyik se elfogadható filmet már időtlen idők óta...
Az igaz,hogy ezúttal nem statiszták, és kisebb nevek töltötték be azokat a szerepeket, amiket a 80as,90es években még igen, de ettől még maga a minősége, hangulata ugyanolyan mint azoknak. EZÉRT tetszik nekem. Az meg nekem személy szerint nem baj, ha a kisebb szerepekre is régebbi legendákat raktak. Na bumm. Sőt még vmennyire a sava borsát is megadják azok az oltások, amik többnyire egy-egy ikon régebbi karrierjére, filmjeire utal.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
REMY
Madridista

2012.11.16. 14:50:35

Pedig pont ez a poén benne. Tesztoszteron bomba az egész.

Amúgy az a poén, hogy ezt a dobjuk össze az akciósztárokat 1 filmbe ötlet már 4-5 éve a fejemben volt :D aztán Sly lenyúlta :lol:
Faust
Madridista

2012.11.16. 14:50:27

Pacino meg De Niro is nagy név, még se csinált egyik se elfogadható filmet már időtlen idők óta...
Azért a Dr. Halál nem egy rossz film, finoman fogalmazva. :) De Niro viszont tényleg csak a trágyát ontja évek óta, mintha nem lenne elég pénze.
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2012.11.16. 14:28:46

Nem tudom, engem se nagyon tudott meghatni az Feláldozhatók, egy átlagos akciófilm volt. Viszont ez a toljon bele minden 40-en túli színészt aki valaha is szerepelt akciófilmben dolog szerintem baromira szánalmas és erőltetett.

Pedig én aztán tényleg imádom a klasszikus akció mozikat. HF 1-4, régi Swarci filmek, Rambo, Tökéletes katona...

Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Válasz küldése