Rashford az első angol játékos Barcelonában Lineker óta
"Yeah… It’s official." Rashford follows in Lineker’s footsteps. pic.twitter.com/ZvbnDAtbax
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 23, 2025
Nem is tudtam hogy könyv alapján készültmessideco írta:
A hullámot pedig majd egyszer könyvben is elolvasom.
Na nekem pont ez volt a furcsa, hogy elvileg mindenkinek pozitívan változtatta meg az életét, és a film nagyon nem tudta elmagyarázni (vagy legalábbis erőltetetten és hiteltelenül), hogy "a nácik rosszak, értem?" Nem volt hiteles az sem, ami a főszereplő sráccal történt, azon kívül meg ha jól emlékszem két gyökér kissrác meg szurkolói huliganizmus volt a negatív hozadéka az egésznek.messideco írta:A hullám
A film legerősebb pontja szerintem a karakterek erősségén rejlik. Mindegyik karakter, kezdve a főszereplő sráctól, egészen a drámarendező diákig, mindenkin érezhető a mozgalom ereje, és személyes vonatkozás. A legfontosabb dolog, szerintem ami történt a fiatalokkal, hogy többségüknek pozitív irányba változtatta meg az életét, és sokan nem tudták feldolgozni a felszámolást (lásd a végén).
Szvsz is-is. Attól függ, milyen jellegű a történet és hogyan lehet jobban megvalósítani. Egy könyvbe sokkal több gondolatot lehet sűríteni, egy filmben viszont sokkal erőteljesebben és hatásosabban lehet azokat átadni.sjay írta:Srácok, lenne egy "közvélemény kutató" kérdésem:
Szerintetek (általánosítva) a filmek vagy a könyvek tudnak nagyobb mondanivalót átadni? Tehát a két közlésmód közül, melyik az , amelyik több és jobb hasznos gondolatot juttat a néző/olvasó felé ?
Egész eddig valahogy elkerülte a figyelmem, az az apróság, hogy ez musical.sjd írta:(első hír)
http://filmdroid.hu/2012/11/uip-hirleve ... re-4878305
Na, már kezdik nyomatni az Oscar-hype-ot a Nyomorultaknak. Kíváncsi leszek, hogy tényleg jó lesz-e. (Bár azt még a mai napig nem tudom felfogni, hogy A király beszéde mitől lett 2010 legjobb filmje, Hooper biztosan ismer pár embert az Oscar-zsűriben)
Mellesleg azt meg tarkóncsapnám egy büdös ponttyal, aki percekig tapsol egy film közben
Én is akartam (bár én az Ördögűző miatt), aztán az imdb-s pontszámok elkedvtelenítettek kicsit.A közeljövőben lehet, hogy tartok egy Friedkin maratont.
megfogadom, de amúgy éreztem az utoló 2 értékelésemen, hogy nem a legjobb, bár az is tény, hogy nem a legkönnyebb filmeket értékeltem. Valamint, fáradt is volt mindkét esetben... éreztem, hogy nincs minden rendben...sjd írta:Ha megengedsz nekem is egy kritikát:REMY írta:Az osztály
KRITIKAszvsz érdemes lenne eldöntened, hogy milyen stílusban akarsz írni. Most nem akarom az irodalmi vagy a közönséges stílust differenciálni (blogról van szó, tehát ez mindenkinek szíve joga), de számomra eléggé zavaró, amikor valaki nekiáll már-már esszé stílusban írni, aztán jön két olyan mondat, amire itt a fórumon menne az autó-cenzúra. Ez tanácsolnám elsősorban poszt-, de akár blogszinten is.
Még egyszer mondom, nem egyik vagy másik stílussal van a bajom, hanem a kettő keverésével, és sztem ez nem csak számomra tud taszító lenni.
miihii írta:Cockeys vs zombies
Hát elég borult egy film, de nem volt rosszIdióták ezek az angolok, az tutifix
Sokat nem lehet írni róla, egy alacsony költségvetésű horrorvígjáték, ami nem sikerült olyan rosszra.
A leghatalmasabb jelenet az, amikor az öreg Hamish járókerettel menekül a zombik elöl, az nagypapi meg kiabál neki, h RUUUUUUNNNNN!!! Fetrengtem![]()
Ha megengedsz nekem is egy kritikát:REMY írta:Az osztály
KRITIKA
Az volt a baj, hogy túlságosan a falevelek susogásának rejtett üzenetére fókuszáltál, és nem figyeltél eléggélui1698 írta: Estére megnézem a Lawless-t, piszok kíváncsi vagyok Tom Hardy újabb oscaros alakítására. Már Warrior-nál se értettem a hypot, a Batman-nél meg egyenesen megkönnyeztem a röhögéstől. (komolyan, a szemjátékáért meg a hangjáért oscart?akkor már inkább Mike Wazowsky...)
Pusziszia üdv a klubban.sjay írta:Trier Dogville-jét látta közületek valaki? Ha igen, ki hogy vélekedik róla? Szerintem eszméletlen jó film.