Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
kanty
Llegenda del Barça

2012.11.28. 16:42:17

End of watch

Az év filmje lehetett volna, ha a végét nem szabják el...
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
REMY
Madridista

2012.11.28. 14:02:27

Az elmúlt napokban elkapott a nosztalgia, úgyhogy írtam 2 feledhetetlen filmről.

Kickboxer - Vérbosszú Bangkokban

Gyerekkorom egyik legnagyobb hatást elérő filmje volt. Akciósztárok közül JCVD, mindig is a kedvencem volt és marad is. Kevés filmjét nem láttam és nagyon kevés volt közülük az, ami nem tetszett. De ez a film 10/10-es lesz számomra mindig...

Bővebben --> ITT

Robotzsaru

Ha meghatározó akciófilmekről van szó, akkor mindenképp közéjük sorolom ezt a filmet. 18-as karika, akkoriban még kék 3szög, ellenére kb 8-9-10 évesen láthattam, de akkor annyira megfogott, hogy elképesztő. Az akciófilmek egyik csúcskategóriája.

Bővebben --> ITT
kanty
Llegenda del Barça

2012.11.28. 12:40:32

Szerintem mindegy, hogy könyv vagy film, ha jó, igazán ütős, akkor mindkettő eléri a kívánt hatás.
A jelen társadalom számára a film sokkal hálásabb. most ugye az jellemző, hogy mindenki siet, fut, rohan, aztán ha kiakar kapcsolódni beül egy moziba megnéz egy filmet azzal annyi. Viszont az olvasáshoz több idő és jóval több türelem is kell.

Ha arra a kérdésre kell válaszolni, hogy egy nagyon jó filmet vagy egy nagyon jó könyvet könnyebb-e találni, akkor én azt mondom, hogy az elsőt. A könyv mivel jóval terjedelmesebb, sokkal több időbe telik végezni vele, így sokkal több "lehetőség" is van, hogy hibát találj benne. Mert én még olyan könyvvel nem találkoztam, ahol nem lettek volna olyan részek, amelyek, ha kimaradtak volna, akkor sem bántam volna. Persze a filmeknél is így van, csak ott ugye a játékidő miatt ezek a részek jóval rövidebbek.

Ha az a kérdés, hogy melyik tud nagyobb élményt nyújtani, akkor azt mondom, hogy számomra a könyv. Ismét a terjedelem miatt. Egy filmet egyszerre meglehet nézni, egy könyvet kiolvasni viszont nem igazán. S ha jó a könyv, akkor pont emiatt várod, hogy újra a kezedbe vehesd, hogy folytathasd, így pedig az élmény is nagyobb.

Ha a nevelés a szempont, akkor ismét a könyv a nyerő. Nem várom el senkitől, hogy könyvmoly legyen, de mindenkinek ajánlott, hogy azért néha vegye a fáradságot és olvasson el egy-egy könyvet. Mert ezzel csak magának segít. Olvasottsággal lehet leginkább elérni, hogy helyesen, gördülékenyen fogalmazz, hogy legyen szókincsed, hogy a véleményedet ne csak egy-két mondatba fejezd ki. Arról nem is beszélek, hogy a helyesírás szempontjából is mennyire fontos. S itt nem csak feltétlenül a könyv olvasásra gondolok, hanem úgy összességében az olvasásra.

Na kicsit elkalandoztam, de remélem, hogy a kérdésedre is tudtam részben válaszolni.
Amúgy nekem van egy olyan fogadalmam, hogy minden hónapban kiolvasok egy könyvet, ez egy kicsit most csúszik, de a 12 könyv per év, azért meglesz. :)
sjay
Entrenador del Barça

2012.11.28. 12:07:56

messideco írta:
A hullámot pedig majd egyszer könyvben is elolvasom.
Nem is tudtam hogy könyv alapján készült :shock: . Mellesleg, az előbbi kérdést azért tettem fel, mert a filmekről mostanság áttértem a könyvekre, rengeteget olvasok különböző témákban és íróktól, és azt tapasztalom, hogy sok esetben egy regény, vagy elbeszélés sokkal nagyobb hatást tud gyakorolni rám, mint egy film. Bár az Oldboyt és a Nem vénnek való vidéket még így sem veri oda semmi 8)
messideco
Presidente del Barça

2012.11.28. 12:05:25

Azt is láttam már, bár nem közvetlen kedvenc, de azért nagyon tetszett.

A hullámot pedig majd egyszer könyvben is elolvasom.
Kép
"And my heart will leave you never."
sjd
Llegenda del Barça

2012.11.28. 11:57:28

messideco írta:A hullám

A film legerősebb pontja szerintem a karakterek erősségén rejlik. Mindegyik karakter, kezdve a főszereplő sráctól, egészen a drámarendező diákig, mindenkin érezhető a mozgalom ereje, és személyes vonatkozás. A legfontosabb dolog, szerintem ami történt a fiatalokkal, hogy többségüknek pozitív irányba változtatta meg az életét, és sokan nem tudták feldolgozni a felszámolást (lásd a végén).
Na nekem pont ez volt a furcsa, hogy elvileg mindenkinek pozitívan változtatta meg az életét, és a film nagyon nem tudta elmagyarázni (vagy legalábbis erőltetetten és hiteltelenül), hogy "a nácik rosszak, értem?" Nem volt hiteles az sem, ami a főszereplő sráccal történt, azon kívül meg ha jól emlékszem két gyökér kissrác meg szurkolói huliganizmus volt a negatív hozadéka az egésznek.

olvastam az eredetijét könyvben, és abban talán ez a rész kicsit jobban meg van valósítva (de nem emlékszem már pontosan)

Amúgy ha már német filmek, a Das Experimentet is tudom Neked ajánlani.
(Meg most már lassan meg kéne néznem a Das Leben den Anderen-t is)
sjay írta:Srácok, lenne egy "közvélemény kutató" kérdésem:

Szerintetek (általánosítva) a filmek vagy a könyvek tudnak nagyobb mondanivalót átadni? Tehát a két közlésmód közül, melyik az , amelyik több és jobb hasznos gondolatot juttat a néző/olvasó felé ?
Szvsz is-is. Attól függ, milyen jellegű a történet és hogyan lehet jobban megvalósítani. Egy könyvbe sokkal több gondolatot lehet sűríteni, egy filmben viszont sokkal erőteljesebben és hatásosabban lehet azokat átadni.
sjay
Entrenador del Barça

2012.11.28. 11:23:47

Srácok, lenne egy "közvélemény kutató" kérdésem:

Szerintetek (általánosítva) a filmek vagy a könyvek tudnak nagyobb mondanivalót átadni? Tehát a két közlésmód közül, melyik az , amelyik több és jobb hasznos gondolatot juttat a néző/olvasó felé ?
messideco
Presidente del Barça

2012.11.27. 22:38:43

Erős Oscar-szezon lesz, az biztos :)

A hullám még mindig zseniális film. Erősen ajánlom mindenkinek!

A hullám

Még fiatalkoromban, kb. tizedik osztályosan néztem meg a filmet, ma ismételtem. Akkoriban az érdeklődésemnek nagyon feküdt a film, hiszen politológia vagy szociológia szakon akartam továbbtanulni, de szerencsére másképp döntöttem.

Tanári ajánlásra néztem meg talán, és azonnal beszédtémává vált az osztályunk értelmesebb részében, azokkal akik nem a VV-s témákat beszélték napokon át (ismét fasizmus lépik be).

Amint látjátok a fenti bekezdésbe is belekeverődött az ideológiák harca, pedig nem ez volt a célom. Szerintem lehetetlen ideológiák nélkül élni, javarészt mindenki tartozik valamilyen irányzathoz . Magam is kipróbáltam ezek közül párat, persze csak óvatosan. Rájöttem, h a fiatalokat rendkívüli módon lehet manipulálni, hiszen hamar lelkesednek eszmék iránt.

A film ezt a témát dolgozza fel, és helyezi ezt egy megtörtént eset köré, a tökéletességig kivitelezve.

A film legerősebb pontja szerintem a karakterek erősségén rejlik. Mindegyik karakter, kezdve a főszereplő sráctól, egészen a drámarendező diákig, mindenkin érezhető a mozgalom ereje, és személyes vonatkozás. A legfontosabb dolog, szerintem ami történt a fiatalokkal, hogy többségüknek pozitív irányba változtatta meg az életét, és sokan nem tudták feldolgozni a felszámolást (lásd a végén).

A rendezés és a forgatókönyv is állja rendesen a sarat.

A modern német filmipar egyik legjobb darabja, és méltatlanul kevés szó esik róla...

Még mindig 9/10
Kép
"And my heart will leave you never."
lui1698
Llegenda del Barça

2012.11.27. 22:31:50

sjd írta:(első hír)
http://filmdroid.hu/2012/11/uip-hirleve ... re-4878305

Na, már kezdik nyomatni az Oscar-hype-ot a Nyomorultaknak. Kíváncsi leszek, hogy tényleg jó lesz-e. (Bár azt még a mai napig nem tudom felfogni, hogy A király beszéde mitől lett 2010 legjobb filmje, Hooper biztosan ismer pár embert az Oscar-zsűriben)
Mellesleg azt meg tarkóncsapnám egy büdös ponttyal, aki percekig tapsol egy film közben
Egész eddig valahogy elkerülte a figyelmem, az az apróság, hogy ez musical. :D Így azért már annyira nem várom...

Lincoln viszont elég jó kritikákat kap, illetve még a Killing Them Softly-ra is kíváncsi leszek.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
sjd
Llegenda del Barça

2012.11.27. 21:31:06

(első hír)
http://filmdroid.hu/2012/11/uip-hirleve ... re-4878305

Na, már kezdik nyomatni az Oscar-hype-ot a Nyomorultaknak. Kíváncsi leszek, hogy tényleg jó lesz-e. (Bár azt még a mai napig nem tudom felfogni, hogy A király beszéde mitől lett 2010 legjobb filmje, Hooper biztosan ismer pár embert az Oscar-zsűriben)
Mellesleg azt meg tarkóncsapnám egy büdös ponttyal, aki percekig tapsol egy film közben
Faust
Madridista

2012.11.26. 16:21:06

A közeljövőben lehet, hogy tartok egy Friedkin maratont.
Én is akartam (bár én az Ördögűző miatt), aztán az imdb-s pontszámok elkedvtelenítettek kicsit.
Kép
miihii
KHAL

2012.11.25. 21:54:41

Szeretnélek megkérni titeket, h lehetőleg mellőzzük a reklámtevékenységet az oldalon. Mert ez erősen annak számít, h filmcím, link, oszt keksz. Inkább néhány mondatban foglaljátok össze amit gondoltok az adott filmről, és mondjuk a végén odaírjátok, h részletesebben akit érdekel, a blogon. Aminek a címe meg ott van aláírásban úgyis. Plusz a bloggal kapcsolatos dolgokat is inkább privátban, ha lehet, mert az meg még off is. Köszi szépen ;)
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
sjd
Llegenda del Barça

2012.11.25. 20:44:44

Ha már úgyis szóba került, hogy mennyire irreális egy-egy film.
http://entertainment.howstuffworks.com/ ... htm#page=0

(Tessék végigolvasni, mert a csattanó a végén van :D )
REMY
Madridista

2012.11.25. 19:18:35

sjd írta:
REMY írta:Az osztály
KRITIKA
Ha megengedsz nekem is egy kritikát: :wink: szvsz érdemes lenne eldöntened, hogy milyen stílusban akarsz írni. Most nem akarom az irodalmi vagy a közönséges stílust differenciálni (blogról van szó, tehát ez mindenkinek szíve joga), de számomra eléggé zavaró, amikor valaki nekiáll már-már esszé stílusban írni, aztán jön két olyan mondat, amire itt a fórumon menne az autó-cenzúra. Ez tanácsolnám elsősorban poszt-, de akár blogszinten is.
Még egyszer mondom, nem egyik vagy másik stílussal van a bajom, hanem a kettő keverésével, és sztem ez nem csak számomra tud taszító lenni.
megfogadom, de amúgy éreztem az utoló 2 értékelésemen, hogy nem a legjobb, bár az is tény, hogy nem a legkönnyebb filmeket értékeltem. Valamint, fáradt is volt mindkét esetben... éreztem, hogy nincs minden rendben...

de persze jöhetnek az ilyen kritikák is, mert csak így fejlődik az ember :wink:
kanty
Llegenda del Barça

2012.11.25. 18:53:10

Killer Joe

Kicsit beteg, de rég kötött le ennyire egy film. Akinek bejön a kicsit "másfajta" humor annak ajánlom.
Azért nem semmi, amikor egy milf, akinek csupa vér az arca éppen egy sült csirkecombon oboázik. Már ezért érdemes volt megnézni. :lol: A közeljövőben lehet, hogy tartok egy Friedkin maratont.
7/10.

Jó, hogy szólsz Lui kolléga, a Lawless-t régóta megakarom nézni, meccs után pótlom is.
Hardy-t én bírom. Egyik alakítása sem Oscar kategória, de kell egy ilyen karakter is. Akiről tényleg elhiszed, hogy a tiszta, brutális erőszak. Mert legtöbb esetben, akik a hasonló szerepeket kapják, azokról lerí, hogy szépfiúk, akiket három hónap alatt gyúrtak ki a szerepre. Persze Hardy sem vadhúson nőtt fel, de neki legalább valamennyire elhiszem.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.11.25. 18:45:44

Dani (aka sjd aka danialves :D)

Látom blogotokon tervben van a Pusher trilógia. Az elsőt én láttam, az alapján mindenképp azt javaslom, már csak azért is, mert kevésbé ismert mint a Millenium, ami azér eléggé fel volt/van kapva az utóbbi időben. Nem mellékesen egy kiváló filmről van szó.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Deus
Boixos Nois

2012.11.25. 18:40:28

miihii írta:Cockeys vs zombies

Hát elég borult egy film, de nem volt rossz :D Idióták ezek az angolok, az tutifix :P Sokat nem lehet írni róla, egy alacsony költségvetésű horrorvígjáték, ami nem sikerült olyan rosszra.

A leghatalmasabb jelenet az, amikor az öreg Hamish járókerettel menekül a zombik elöl, az nagypapi meg kiabál neki, h RUUUUUUNNNNN!!! Fetrengtem :lol:

Örülök, hogy megnézted. Végre! :D Zombifanoknak kötelező cucc 8)

Jah az hatalmas jelenet volt. De nekem legjobban tetszettek a nagypapi trágár beszólásai. Néhány szövegétől dőltem. D: Bírom Alan Ford színészt, még a Blöff filmben is hatalmasat alakított.

Szerk:

Viszont megnéztem másik 2 filmet, mindkettő horror:

Sinister
The Apparition

Sinister viszonylag jóféle volt, szerintem megéri egyszer megnézni a horror kedvelőknek. Bár elég hamar kitaláltam hogy mi lesz a vége. De ettől függetlenül, jó volt sztem. 7 pontot simán megkapja tőlem.

The Apparition --> Kerüljétek el. Bűn rossz. Trailerje csalóka... Ha meg akarod nézni a filmet, akkor ELÉG a trailert megnézni, és voilá, meg is "nézted" a filmet (Copyright by Kash)... Ráadásul a karakterek IQ -ja nem haladja meg a kavicsét... Istenem... Egyszerűen könnyen fel tudod szabni az agyad mialatt nézed a filmet, mert annyira buták ezek karakterek.
3/10
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára Deus 2012.11.25. 20:51:36-kor.
KépKép
sjd
Llegenda del Barça

2012.11.25. 18:39:45

REMY írta:Az osztály
KRITIKA
Ha megengedsz nekem is egy kritikát: :wink: szvsz érdemes lenne eldöntened, hogy milyen stílusban akarsz írni. Most nem akarom az irodalmi vagy a közönséges stílust differenciálni (blogról van szó, tehát ez mindenkinek szíve joga), de számomra eléggé zavaró, amikor valaki nekiáll már-már esszé stílusban írni, aztán jön két olyan mondat, amire itt a fórumon menne az autó-cenzúra. Ez tanácsolnám elsősorban poszt-, de akár blogszinten is.
Még egyszer mondom, nem egyik vagy másik stílussal van a bajom, hanem a kettő keverésével, és sztem ez nem csak számomra tud taszító lenni.

Egyébként jó film, gondolkozom is rajta, hogy újra kéni nézni, valószínűleg most már én is teljesen más szemmel nézném.
lui1698 írta: Estére megnézem a Lawless-t, piszok kíváncsi vagyok Tom Hardy újabb oscaros alakítására. Már Warrior-nál se értettem a hypot, a Batman-nél meg egyenesen megkönnyeztem a röhögéstől. (komolyan, a szemjátékáért meg a hangjáért oscart? :lol: akkor már inkább Mike Wazowsky...)
Az volt a baj, hogy túlságosan a falevelek susogásának rejtett üzenetére fókuszáltál, és nem figyeltél eléggé :P :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sjd 2012.11.25. 18:47:44-kor.
lui1698
Llegenda del Barça

2012.11.25. 18:26:11

Ja.....

Expendables 2

Igazából amit vártam. Az akció része az jó volt. Bejön ez a John Rambo-ban is nyomatott szabdalós, belek-seggek technológia amit itt is alkalmaztak, szóval az nálam egész ok volt.
A beszólások meg "poénok"..... nem hiszem, hogy életemben még egyszer elviselném őket.

6/10

Estére megnézem a Lawless-t, piszok kíváncsi vagyok Tom Hardy újabb oscaros alakítására. Már Warrior-nál se értettem a hypot, a Batman-nél meg egyenesen megkönnyeztem a röhögéstől. (komolyan, a szemjátékáért meg a hangjáért oscart? :lol: akkor már inkább Mike Wazowsky...)

És Warrior-ról jutott most eszembe, hogy aki netán gondolkodna azon, hogy esetleg megnézze a Blood and Bone c. filmet annak mondanám, hogy ne tegye! Hányadék, kb. 10 perc után rájöttem erre és csak ide oda pörgettem a filmben, aztán del.
Kép
miihii
KHAL

2012.11.25. 17:58:30

Cockeys vs zombies

Hát elég borult egy film, de nem volt rossz :D Idióták ezek az angolok, az tutifix :P Sokat nem lehet írni róla, egy alacsony költségvetésű horrorvígjáték, ami nem sikerült olyan rosszra.

A leghatalmasabb jelenet az, amikor az öreg Hamish járókerettel menekül a zombik elöl, az nagypapi meg kiabál neki, h RUUUUUUNNNNN!!! Fetrengtem :lol:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
lui1698
Llegenda del Barça

2012.11.25. 17:05:52

sjay írta:Trier Dogville-jét látta közületek valaki? Ha igen, ki hogy vélekedik róla? Szerintem eszméletlen jó film.
Pusziszia üdv a klubban. :D
Tényleg zseniális film, nagyon ajánlom a többi filmjét is az embernek. :wink:
Kép
REMY
Madridista

2012.11.25. 17:02:04

Az osztály
KRITIKA
sjay
Entrenador del Barça

2012.11.25. 15:45:19

Trier Dogville-jét látta közületek valaki? Ha igen, ki hogy vélekedik róla? Szerintem eszméletlen jó film.
REMY
Madridista

2012.11.24. 18:35:20

Ház a ködben
KRITIKA
Deus
Boixos Nois

2012.11.23. 21:41:56

Na, az első amit megnéztem: Cockneys vs Zombie

Skacok, hát ez valami oltári nagy :lol: Horror-Paródiának kiváló. Szerintem jobb mint a Shaun of the Dead. Legnagyobb karakter természetesen a nagypapi, nagyon nagy forma 8) Hatalmas beszólásai vannak (De tényleg, jó párszor felröhögtem). Mindenképpen megéri egyszer megnézni a filmet.

8/10
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Deus 2012.11.25. 18:55:29-kor.
KépKép
Válasz küldése