magyar oktatásügy...
2009-ben diplomáztam kommunikáció-törtétenelem tanári szakon, 2011-ben nyelvvizsgáztam, a töri tanári diplomámat akkor megkaptam, a kommunikációshoz viszont kellett volna egy második nyelvvizsga is. nagyon nem izgatott, úgysem tudok vele mit kezdeni, gondoltam ha majd lesz pénzem meg erőm megcsinálom valamikor a második nyelvvizsgát. erre a napokban, tök véletlenül megtudtam, hogy a második nyelvvizsgára való követelményt eltörölték, így 5 éve kiadható lenne a második diplomám. felhívtam ezeket a fogyatékosokat, hogy azért illett volna erről 5 évvel ezelőtt küldeni egy nyamvadt hivatalos értesítést, vagy küldeni egy rohadt emailt, ami kb 3 mp-be telik. erre közli velem a tanszék vezető f*szi, hogy ezt a tényt, hogy eltörölték a második nyelvvizsga követelményt, ők 2012 őszén jelezték a neptunban

mondtam neki, hogy remélem nem gondolja komolyan, hogy valaki, miután befejezte a tanulmányait, 3-4-5-6 évvel később még a neptunt nézegeti... erre elkezd hümmögni, hogy hát lehet igazam van. felhívtam 7 osztálytársamat, mind hasonló cipőben voltak mint én, csak egy nyelvvizsgájuk volt, mind tőlem tudta meg a jó hírt. ráadásul volt pl. olyan, aki hiába államvizsgázott le, tehát volt neki papírja az abszolutóriumról, mivel nem volt meg a diplomája bukott egy olyan állást, ahol nagyjából havi 1-1.5 millát kereshetett volna.
hihetetlen. azt se értem, hogy van nekik egy elég komoly belsős rendszerük és nem jelzi nekik, ha valaki minden követelményt teljesített. amatörizmus a köbön.