Segítség kéne

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Rajmó
Capitá del Barça

2010.09.10. 10:24:30

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy windows 7 boot dvd-t mivel tudnék csinálni? 32 bites windows 7-em van fent a gépen, de 64 bitest akarok és sajnos windows alól nem tudom telepíteni, mivel nem kompatibilis :/
Előre is köszi a helpet :wink:
R.
faithnomore
Entrenador del Barça

2010.09.10. 09:56:56

Nem tudjátok honnan lehetne letölteni a tegnapi zuhanyhíradót, illetve ilyen sport tv-s beszélgetős műsorokat mint heti helyzet stb?
Kép
El hombre Martín...igazi balfék! A szöcske!- Horti 'Mester' Gábor
www.perfectinsanity.blog.hu
vicky.girl
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2010.09.09. 20:23:35

csababarca írta:
vicky.girl írta:Sziasztok! Érdekes kérdésem lenne: Magyarországon melyik a legszínvonalasabb ill. legnehezebb orvostudományi egyetem? Melyikre a legnehezebb bekerülni? Szlovákiai vagyok, így nem vagyok képben. :D Van itt vki, aki otthon van a témában, esetleg hallásból tudtok ezt azt? Köszönöm

Szerintem a Semmelweis Egyetem ami a leghíresebb,legszínvonalasabb.

De szegeden is működik orvostudományi kar.

Az hogy melyikre a legnehezebb bekerülni,ez változó,mert annyi kar,szak van,hogy nehéz megállapítani.

Egyébként nem a bekerülés a lényeg,hanem ott is kell tudni maradni lehetőleg. És ez a nehezebb minden felsőoktatási intézménynél.
Igen, a SOTE-ről már hallottam, jár is oda 2 ismerősöm... A felvételit pedig azért kérdezem, mert vhova nem is kell, vhova biosz, kémia kell, van, ahova +fizika is, és Prágába ráadásul egy IQ-teszt is része a felvételinek...
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2010.09.09. 20:19:23

vicky.girl írta:Sziasztok! Érdekes kérdésem lenne: Magyarországon melyik a legszínvonalasabb ill. legnehezebb orvostudományi egyetem? Melyikre a legnehezebb bekerülni? Szlovákiai vagyok, így nem vagyok képben. :D Van itt vki, aki otthon van a témában, esetleg hallásból tudtok ezt azt? Köszönöm

Szerintem a Semmelweis Egyetem ami a leghíresebb,legszínvonalasabb.

De szegeden is működik orvostudományi kar.

Az hogy melyikre a legnehezebb bekerülni,ez változó,mert annyi kar,szak van,hogy nehéz megállapítani.

Egyébként nem a bekerülés a lényeg,hanem ott is kell tudni maradni lehetőleg. És ez a nehezebb minden felsőoktatási intézménynél.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
vicky.girl
Jugador del Barça
Kapcsolat:

2010.09.09. 20:14:08

Sziasztok! Érdekes kérdésem lenne: Magyarországon melyik a legszínvonalasabb ill. legnehezebb orvostudományi egyetem? Melyikre a legnehezebb bekerülni? Szlovákiai vagyok, így nem vagyok képben. :D Van itt vki, aki otthon van a témában, esetleg hallásból tudtok ezt azt? Köszönöm
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.09.09. 15:15:29

barca99 Laci, currahee -> köszi srácok, aranyat értek :wink: :D

Nincs mese, Lacinak sokkal jobb barátja a google (ha onnan böngészted) mint nekem, én nem találtam ilyen fa.za útmutatót.

Curraheenek pedig nagy köszönet a részletes leírásért, így el se tudom rontani, az első mondat kifejezetten tetszett: "a főcímkén lévő file menüben megnyitom"... egyedül ez volt számomra evidens alapból is,de kifejezetten örülök,h teljesen az alapoktól kezdted, hiszen ez is azt mutatja,h mennyire alapos segítség volt :D szóval köszönöm még1x a részletes magyarázatot.

ki is írtam az említett cuccost, bosszantott volna ha kemény 2-3 mega miatt egy rész átcsúszik egy másik dvdre.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Guardiola
Capitá del Barça

2010.09.09. 13:52:57

Sziasztok.
Szlovákul és lengyelül beszélők segítségét szeretném kérni, mert a szótárak fordítók nem tűnnek használhatónak.

Egy pár link gyűjtemény kellene mindkét nyelven (mint a lap.hu), meg hogy link ajánlásnak hogy mondják az adott nyelven a többivel talán már boldogulok. Előre is köszi a segítséget.
currahee
Jugador d'estrella

2010.09.09. 12:45:37

ozsimiki írta:Azokhoz fordulnék akik ismerik,és használják/ták a Virtualdub nevű progit.

Legyenek szívesek nekem lépésről lépésre leírni,hogy miként tudom azon egyszerű műveletet elvégezni,hogy egy adott videóból levágni az általam kiválasztott részt. (a végén a szokásos feliratokat,szereplők nevei részt akarom kivágni, mert épp hogy nem fér ki egy évad az egyik sorozatból 1 DVD-re)

Elvileg pedig magyarul is tud az általam letöltött progi,de sehol se tudom rajta belőni, és mivel full ismeretlen még maga a program,nem akarom elszabni vmit :D főleg,h nincs mááááásik az adott megvágandó anyagból.

köszönöm előre is!

az is jó,ha írtok egy másik programot,amit ismertek,és annak írjátok le a folyamatát.
-először is értelem szerűen a főcímkén (vagy nem tudom hogy nevezik...) lévő 'File' menüben megnyitod a vágni kívánt filmet;
--> File / Open video file...

-aztán hogy ha amint írtad a végén lévő stáblistát akarod levágni akkor én úgy csinálnám, hogy a film elejét kijelölöm a BALRA mutató (fél) nyíllal ami az alsó szerkesztőpanel végén található a párjával.
ezzel megszabod hogy a videó melyik részét kívánod jelen esetben lementeni. (legalábbis azzal a módszerrel amit én mondok)

-aztán a görgővel nagyjából a film végéhez tekersz ahol még a nem levágandó rész van. ezután az alsó panelen van két gomb ami ilyen kulcsokat látsz balra ill. jobbra mutató nyílvéggel.
(értelem szerűen a balrával vissza tudsz haladni, a jobbrával előre a videóban)

FONTOS(!!!) hogy ha odatekerted a görgővel nagyjából h hol lesz a menteni kívánt rész vége azt ezzel a kulcsos gombbal állítsd, keresd meg azt az adott filmkockát ameddig akarod h tartson a videód.
ez azért fontos mert ha nem így jelölöd ki akkor elcsúszhat a hang...
(a film elején is lehet így csinálni de ha közvetlen a legelejét jelölöd ki a videónak akkor azzal semmi gond mert az az első "kulcs")

-miután ez megvan megtaláltad így azt a filmkockát ameddig akarod h tartson a film, itt zárod le a videórészt a már fentebb említett fél nyíllal; jelen esetben a JOBBRA mutatóval. (alsó panel legutolsó gombja elvileg)
ezzel kijelölted h mettől meddig akarod lementeni a videót.

-ezután már csak apró simítások vannak:
a főmenűben a 'Video'-nál legyen bekapcsolva a 'Direct stream copy',
ill. az 'Audio'-nál szintén a 'Direct stream copy' (bár ez általában alapbeállításként be van kapcsolva de azért nézd meg)
ezek is fontosak ne felejtsd el!!

-és végül 'File' / 'Save as AVI...'
itt oda mented ahova akarod
és a progi azt menti le amit kijelöltél (a nemkívánatos rész nélkül).

én így szoktam, persze lehet máshogy is de így megmarad az eredeti videóanyag és nem tudod "elvágni".
ha nem sikerül elsőre akkor újrapróbálhatod mert mint írtam így semmi változás nem lesz az eredetiben.
remélem érthető volt... :)
barca99
Llegenda del Barça

2010.09.09. 12:09:36

ozsimiki írta:Azokhoz fordulnék akik ismerik,és használják/ták a Virtualdub nevű progit.

Legyenek szívesek nekem lépésről lépésre leírni,hogy miként tudom azon egyszerű műveletet elvégezni,hogy egy adott videóból levágni az általam kiválasztott részt. (a végén a szokásos feliratokat,szereplők nevei részt akarom kivágni, mert épp hogy nem fér ki egy évad az egyik sorozatból 1 DVD-re)

Elvileg pedig magyarul is tud az általam letöltött progi,de sehol se tudom rajta belőni, és mivel full ismeretlen még maga a program,nem akarom elszabni vmit :D főleg,h nincs mááááásik az adott megvágandó anyagból.

köszönöm előre is!

az is jó,ha írtok egy másik programot,amit ismertek,és annak írjátok le a folyamatát.
Itt hátha találsz valamit.
FCBMessi19
Jugador d'estrella

2010.09.09. 11:48:23

GPS-re lehet játékot tölteni? :roll: Ha igen,akkor milyen formátumba? Google barátom nem talált.
Kép
Kép
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.09.09. 11:35:24

Azokhoz fordulnék akik ismerik,és használják/ták a Virtualdub nevű progit.

köszönöm előre is!

Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
mekkora
Jugador d'estrella

2010.09.08. 10:42:30

Lionel85 írta:Én a Format Factory-t használom, szerintem azzal lehet HD-ket konvertálni. Minőséget még sosem néztem, de kiterjesztést lehet változtatni. Tehát ha aviba akarod, vagy akármely másikba, ott lehet.

Letöltés
http://download.chip.eu/hu/Format-Facto ... 06901.html
köszönöm, megpróbálom.
Ma 3 órát álltam a parkolni tilos zónában, holnap megpróbálom ugyanezt autóval .
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.09.08. 10:36:40

Én a Format Factory-t használom, szerintem azzal lehet HD-ket konvertálni. Minőséget még sosem néztem, de kiterjesztést lehet változtatni. Tehát ha aviba akarod, vagy akármely másikba, ott lehet.

Letöltés
http://download.chip.eu/hu/Format-Facto ... 06901.html
Kép
Kép
Kép
mekkora
Jugador d'estrella

2010.09.08. 10:30:58

sziasztok

egy olyan kérdésem lenne, hogy milyen programmal tudok HD videót átkonvertálni mondjuk avi-ba vagy akármilyen videó formátumba?

köszi
Ma 3 órát álltam a parkolni tilos zónában, holnap megpróbálom ugyanezt autóval .
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.09.06. 10:07:18

Előfizető vagyok a FourFourTwo-ra, de még nem jött meg a 007-es számú lapom. Ahogy elnézem, még értesítő sem érkezett, lehet, hogy akkor nem a posta a hibás, hanem még nem jelent meg? Újságárusnál se látja még senki az új számot? Aki előfizető, az se kapta még meg?
Kép
Kép
Kép
chonggy
Capitá del Barça

2010.09.05. 20:34:58

theGenius írta:
chonggy írta:Valaki tudja,hogyan lehet egy zenszámról "leválasztani" az alapzenét (instrumental)?fontos lenne...
az komoly studiómunka..otthoni körülmények között nem nagyon tudod megoldani..értem ez alatt hogy sima pc-vel...
ja...akkor semmi... :oops: Azért kössz.. :)
Kép

„Madrid, cabron, salude al campeón”-Samuel Eto`o
visca el barca
Presidente del Barça

2010.09.05. 19:52:52

L.Messi 10 írta:
visca el barca írta:
Z.Chris írta:Neten szeretnék vásárolni egy mezt,és mondta az eladó, hogy az ár 40%-át el kell postáznom előtte. Sajnos én ilyenhez nem értek mert még nem vásároltam neten. Valaki írja már le, hogy mit hogyan kell.
Postán megkell mondanom, hogy pénzt szeretnék postázni ennyit és ennyit erre a címre, vagy hogy? :oops:
ne postázzál elore semmit. ez itt magyarország, siman atkurnak. mond meg neki h postai utanvettel kifizeted.
Én előre utalással vettem mezt, és minden rendben volt. Ajánlanám is őket csak csődbementek :lol:
jo persze én sem arra akartam kilyukadni, h mindenki csalo, de ha honapokig gyujtogetek vmire, nem biztos h bemernem vallalni a netes vasarlast...aminek amugy sem vagyok hive...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
theGenius
Barça C

2010.09.05. 19:02:50

chonggy írta:Valaki tudja,hogyan lehet egy zenszámról "leválasztani" az alapzenét (instrumental)?fontos lenne...
az komoly studiómunka..otthoni körülmények között nem nagyon tudod megoldani..értem ez alatt hogy sima pc-vel...
chonggy
Capitá del Barça

2010.09.05. 18:38:14

Valaki tudja,hogyan lehet egy zenszámról "leválasztani" az alapzenét (instrumental)?fontos lenne...
Kép

„Madrid, cabron, salude al campeón”-Samuel Eto`o
L.Messi 10
Entrenador del Barça

2010.09.05. 17:44:53

visca el barca írta:
Z.Chris írta:Neten szeretnék vásárolni egy mezt,és mondta az eladó, hogy az ár 40%-át el kell postáznom előtte. Sajnos én ilyenhez nem értek mert még nem vásároltam neten. Valaki írja már le, hogy mit hogyan kell.
Postán megkell mondanom, hogy pénzt szeretnék postázni ennyit és ennyit erre a címre, vagy hogy? :oops:
ne postázzál elore semmit. ez itt magyarország, siman atkurnak. mond meg neki h postai utanvettel kifizeted.
Én előre utalással vettem mezt, és minden rendben volt. Ajánlanám is őket csak csődbementek :lol:
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2010.09.05. 17:20:37

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Z.Chris
Jugador d'estrella

2010.09.05. 10:34:18

Neten szeretnék vásárolni egy mezt,és mondta az eladó, hogy az ár 40%-át el kell postáznom előtte. Sajnos én ilyenhez nem értek mert még nem vásároltam neten. Valaki írja már le, hogy mit hogyan kell.
barca6
Jugador d'estrella

2010.09.04. 18:48:32

Az gyik ismerosom talált egy E66os Nokiát.Mikor felkapcsolom kér vmi blokkolt kódot ilyen biztonságit.Nem lehetne ezt esetleg valahogy feltorni? :?
segitsetek
Kép
barca6
Jugador d'estrella

2010.09.04. 14:58:03

esetleg regisztrálni? :)
Kép
Válasz küldése