Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Faust
Madridista

2013.01.22. 00:29:28

Nem időrendben haladok, de a vége felé szántam az Unstoppable-t, amúgy a maradék kedvemet is elvetted tőle. :mrgreen:

Most egy kicsit más irányba nézelődök, jó dolog ez a "rendezőmaraton", de megcsömörlik tőle az ember, anno amikor bő két hét alatt vagy 8-9 Haneke filmet megnéztem egymás után, már kivoltam, mint a kutya.

Fő a változatosság. :mrgreen:
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.22. 00:25:42

Faust, ha kronologikusan haladsz, a vonatos filmmel (Unstoppable asszem) már ne is fáraszd magad, mert az még ezekhez képest is iszonyatosan középszerű.
Faust
Madridista

2013.01.22. 00:20:31

Deja vu (2006)

Hát ez nem sem volt nagy szám, pedig rengetegen áradoznak róla. :( Nem egy rossz film, a koncepció érdekes, de abszolút nem kötött le, elmaradtak a történet által kínált, és várt csavarok is. Tisztességes iparosmeló, Denzel Washingtont meg nem tudom miért, de még mindig utálom. :mrgreen: A Tűzben edzett férfi egy picit jobb volt.

6/10
Kép
REMY
Madridista

2013.01.22. 00:01:23

Kapj el, ha tudsz

igen tudom, gáz, hogy még nem láttam stb stb :lol: de eljött ez az idő is :D Spielberg remekmunkát végzett, bár meg nem mondtam volna, hogy ő rendezte. Egyszerűen nem rá vall az ilyesmi film. A színészek [auto_cenzúra] voltak.... bővebben ITT olvashattok az értékelésről.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.01.21. 21:00:21

kanty írta:Ezt nagyon régóta megakarom én is nézni, csak féltem, hogy unalmas lesz. De, akkor valamelyik percen, adok egy esélyt neki.
hát sztem mondjuk sok embern unalmasnak találhatja, mert lénywegében csak képek váltakoznak 100 percen keresztül, de annyira csodálatos felvételek, hogy ritkán látni ilyet. nem hiába csinálták 5 éven keresztül..
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2013.01.21. 20:55:01

Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
kanty
Llegenda del Barça

2013.01.21. 20:36:14

visca el barca írta:Samsara

lélegzetelállító, szemet gyönyörködtető, csodálatos, bámulatos, megdöbbentő, megbotránkoztató, káprázatos, eszméletlen és így tovább. nem gondoltam volna h csupán egy képekből és zenéből álló dokumentumfilm ennyire le tud kötni, de olyan ámulattal néztem végig, hogy valami eszméletlen. ilyenkor tudok rohadtul irigy lenni azokra a milliárdosokra akik egész vagyonukat arra költik, hogy személyesen is láthassák mindezt. én nem járok moziba de ezt biztos h egyszer megnézem valahol ha lehetőségem lesz rá.

este meg nézem a 20 évvel ezelőtti filmjét is a rendezőnek. ahogy beletekergettem az is teljesen hasonló.

aki tud bármi hasonlót ne fukarkodjon, ki vele.
Ezt nagyon régóta megakarom én is nézni, csak féltem, hogy unalmas lesz. De, akkor valamelyik percen, adok egy esélyt neki.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.01.21. 20:25:54

Nálam is tervben van, egy osztálytársam nem rég mesélt róla. Most te is okot adtál a megnézésére.
Faust
Madridista

2013.01.21. 20:22:30

veb:

Koyaanisqatsi
Powaqqatsi
Naqoyqatsi

Előbbi elég jó, csak kissé idegőrlő egy idő után a zenéje, utóbbi kettőt nem láttam.

Valamint a Baraka.
Kép
sjay
Entrenador del Barça

2013.01.21. 20:21:26

lélegzetelállító, szemet gyönyörködtető, csodálatos, bámulatos, megdöbbentő, megbotránkoztató, káprázatos, eszméletlen és így tovább. nem gondoltam volna h csupán egy képekből és zenéből álló dokumentumfilm ennyire le tud kötni, de olyan ámulattal néztem végig, hogy valami eszméletlen. ilyenkor tudok rohadtul irigy lenni azokra a milliárdosokra akik egész vagyonukat arra költik, hogy személyesen is láthassák mindezt. én nem járok moziba de ezt biztos h egyszer megnézem valahol ha lehetőségem lesz rá.

este meg nézem a 20 évvel ezelőtti filmjét is a rendezőnek. ahogy beletekergettem az is teljesen hasonló.

Koyaanisqatsi - Kizökkent világ
- Ezt a filmet is ő készítette, gondolom a 20 évvel ezelőtti darab meg a Baraka lesz. :)
visca el barca
Presidente del Barça

2013.01.21. 20:16:49

Samsara

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Faust
Madridista

2013.01.21. 20:14:51

Tűzben edzett férfi
(Man on fire, 2004)

Nem volt rossz, távolról sem, viszont túlságosan kiemelkedőnek sem mondanám. Az alapsztori ismerős, a végkifejlet egy pillanatig sem kérdéses, és az egész túl bő lére van eresztve, nem volt annyira tartalmas a film, hogy 2 és fél óra hosszú legyen. A kamerarángatástól és a vágástól majd kifolyt a szemem néhol, itt Scott kicsit átesett a ló túloldalára szerintem.

Egy valami bökte még nagyon a csőrömet:
ha Creasy akkora kőprofi volt, tizenakárhány év katonai szolgálattal, ex-CIA ügynökként, akkor miért nem volt annyi esze, hogy a 2 tonna fegyver mellé felvegyen egy kiszabott golyóálló mellényt? Értem én, hogy nem akart életben maradni, de azért elég logikátlan húzás.

Hogy pozitívumokat is mondjak: vannak nagyon jó pillanatai, a színészek hozzák a kötelezőt, de amúgy az átlagnál alig jobb a szememben.

6,5/10
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.21. 19:36:29

davi10 írta:Nem tudom, a 2007-est
Az akkor az angol, amelyik elvileg a jobb.
Az agyamat én sem dobtam el tőle, de sztem egy egészen jó kis vígjáték volt.
davi10
Llegenda del Barça

2013.01.21. 19:34:12

Ja akkor is megkaptam a magamét, de én még azt se fedeztem fel, hogy minek kéne viccesnek lennie. Vannak az erőltetett vígjátékok, amikor látod a poénokat, de már 500 filmben ellőtték, és érzed, hogy ezen kellene röhögni.
Itt még ezeket se láttam :S
Mind1, ha nagyon unatkozom / beteg vagyok / túl sok időm van, ESETLEG nekiülök mégegyszer.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
sjay
Entrenador del Barça

2013.01.21. 19:31:55

davi10 írta:
sjd írta: Az angolt vagy az amerikait nézted?
Nem tudom, a 2007-est
Azta, szerintem meg az a világ legviccesebb filmje :lol:
soadroli
Llegenda del Barça

2013.01.21. 19:29:48

davi10 írta: Halálos temetés. soadroli ajánlotta, de az az 1óra mit végignéztem is kínszenvedés volt.
Hát ember! :D Akkor nincs humorérzéked :D
Kép
davi10
Llegenda del Barça

2013.01.21. 19:18:16

sjd írta: Az angolt vagy az amerikait nézted?
Nem tudom, a 2007-est
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.01.21. 19:00:05

davi10 írta:Halálos temetés. soadroli ajánlotta, de az az 1óra mit végignéztem is kínszenvedés volt.
Az angolt vagy az amerikait nézted?

bence-barca, Te pedig inkább maradj csendben és nézegessed szorgalmasan a Shop-Stopokat :wink: :mrgreen:
davi10
Llegenda del Barça

2013.01.21. 18:54:30

Cali írta:Nektek volt már olyan, hogy egy adott filmet nem tudtatok végignézni, és kikapcsoltátok mielőtt vége lehetett volna? Ha igen, akkor melyik filmek? :)
Ananász expressz. Negyed óránál tovább nem bírtam.
Halálos temetés. soadroli ajánlotta, de az az 1óra mit végignéztem is kínszenvedés volt.
Kép
sjay
Entrenador del Barça

2013.01.21. 18:27:04

Cali írta:Nektek volt már olyan, hogy egy adott filmet nem tudtatok végignézni, és kikapcsoltátok mielőtt vége lehetett volna? Ha igen, akkor melyik filmek? :)
Nekem a Casshern volt ilyen, ami sokak szerint nagyon jó film, szerintem csak egy halom trágyakupac. Tényleg, ilyen rossz látványt ritkán látni, a poén meg az, hogy a borító hátulján úgy emlegetik a filmet, mint "A japán Mátrix".. és én pénzt adtam ezért a hulladékért... :evil:
vargaakos
Capitá del Barça

2013.01.21. 18:19:50

Igen a Cosmopolis volt az! :D
Nekem sem szokásom kikapcsolni, de ezt nem bírtam. Eszembe jutott még egy a közelmúltból a 2 days in New York című, ezen igazából elaludtam, de mikor újra akartam nézni a barátnőm figyelmeztetett, hogy ő tovább nézte és nagyon rossz, úgyhogy nem álltam neki újra. (amennyit láttam belőle, az nem tetszett, csak azért akartam újrapróbálni mert nem volt más :D)
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.01.21. 17:36:53

sjd írta:
vargaakos írta: A pankrátor szerintem jó kis film, érdemes nekifutni még egyszer.
Legutóbbi ilyen film nálam, a Twilight-ból ismert Pattinson főszerepével, valamilyen mű, nagy része egy autóban zajlott, már a címére sem emlékszem, de annyira rossz volt, hogy aludni se lehetett rajta, fel kellett keljek kikapcsolni.:D
Sztem az a Cosmopolis volt így leírás alapján. Amúgy én is egy Cronenberg filmet nyomtam ki nemrég, a Dangerous Method-ot, valami tragikusan elmebeteg zagyvaság volt számomra.
Faust kolléga meg most szúrja le magát :mrgreen:

Amúgy érdekes, én ha elkezdek egy filmet, ha nagyon rossz is ösztönzöm magam mégiscsak a végignézésére, nagy szenvedések árán is.
Annor a Hé, haver hol a kocsimnál vt, h vmi külső ok miatt kellett félbehagynom, de ha már félbe kellett hagyni nem erőltettem a továbbnézését később.
Cali
Entrenador del Barça

2013.01.21. 17:32:41

visca el barca írta:
Cali írta:De pl. tegnap néztem a Legrosszabb napot. Legszívesebben azt is kinyomtam volna a gagyi cgi miatt, de itt még rá tudtam mondani, hogy a film történetéhez nem igazán adna pluszt, ha a robbantások és az aranyhal életszerűbb lenne.
hát azért az durva ha valaki kinyomja egy 3 mp-s gagyi robbantás miatt :D mert ha még rossz film lenne megérteném, de nem az. sőt.
Pont azt írtam, hogy nem nyomtam ki, mert nem volt igazán köze a filmhez. De azt tartom, hogy az ilyenek kicsit ki tudnak zökkenteni.
A film viszont nagyon bejött nekem is, ezt leszámítva.
visca el barca
Presidente del Barça

2013.01.21. 17:25:18

Cali írta:De pl. tegnap néztem a Legrosszabb napot. Legszívesebben azt is kinyomtam volna a gagyi cgi miatt, de itt még rá tudtam mondani, hogy a film történetéhez nem igazán adna pluszt, ha a robbantások és az aranyhal életszerűbb lenne.
hát azért az durva ha valaki kinyomja egy 3 mp-s gagyi robbantás miatt :D mert ha még rossz film lenne megérteném, de nem az. sőt.
Kép
Cali
Entrenador del Barça

2013.01.21. 17:09:16

csababarca írta:
Alien all. nem bírja a szemem a gagyi hatást. ráadásul unalmas is volt, plusz a Prometheus után néztem meg, és az első rész nagyjából ugyanaz.
Azt még végigszenvedtem valahogy, de a többit már csak átpörgettem.
Ugyanez volt velem is. Megnéztem a Prometheust, ami iszonyat módon bejött és csak utána jöttek az Alien filmek. Bár ez enyhe túlzás, mert nem jutottam messzire. :D Az elsőt lenyomtam, nem is volt vele igazán bajom, de a gagyi hatást az én szemem se bírja, itt még elviseltem. A másodikba belekezdtem és sikerült egy olyan verziót leszednem, amiben a szinkronhangok össze-vissza változtak. Ment a párbeszéd és közben megváltozott a két szereplő hangja. Na az ilyet még annyira se bírom, mint a gagyi hatást. A továbbiakban nem is erőltettem a sorozatot.

De pl. tegnap néztem a Legrosszabb napot. Legszívesebben azt is kinyomtam volna a gagyi cgi miatt, de itt még rá tudtam mondani, hogy a film történetéhez nem igazán adna pluszt, ha a robbantások és az aranyhal életszerűbb lenne.
Nem mondom, hogy a CGI orgazmus a mindenem és az a legfontosabb számomra egy filmben, de ha már használják, akkor szerintem úgy érdemes, ha nem annyira zökkent ki a filmből a hatása, mint az előbb említett filmnél is.
Válasz küldése