Sanama!
Ahogy leírta más is, nem kell túl sokat újat kitalálni, mert a képregény kb harmadánál járnak. Van még miből meríteni bőven.
Egyébként az első évad, és annak is főként a legelső része az brutálisat ütött. De ezt nem várhatjuk el egyáltalán a folytatástól. Az adott szituáció, az újdonság, a zombik úgymond felfedezése, amikor Rick egyedül van, az a nyomasztó légkör. Zseniális volt. Sajnos ezt 40 emberrel, és kiismert zombikkal már nem lehet eljátszani. Innentől kezdve a túlélésért nagyban megy a harc.
Már kevésbé a zombik jelentik a problémát, hanem az általuk kialakult új világrend, pontosabban a megszokott világrend hiánya (mivel a mostani világunk közel sem biztos, hogy helyes, vagy megfelelő, ez pedig az új környezetben megváltoztatja az embereket.)
Az a baj a mai sorozatnéző emberrel, hogy képtelen kivárni a karakterfejlődést. (egyébként én is utáltam a második évadot, pedig pont ott akartak karaktereket kidolgozni, csak az a baj, hogy nagyon rosszul csinálták.)
Menjen a csihipuhi, pörögjön minden rész 1000 fokon, fordulat következzen be ezerszer. Ennyi elég is. Ezért adható el egy Tvájlájt is, mert az emberekek nem érdekli a karakter.
Én olvasom a képregényt, ott pl sokkal több értékelhető, érdekes ember van (ugyanezek a szereplők, csak jobban van megírva, mint a sorozat rendezve).
Pl. a Treme című sorozatot nemtom innen hányan nézik. Az is valami zseniális. Pedig semmi különös nem történik végig, nincs valami cliffhangerrel telenyomva minden rész vége. Mégis magával ragadó az élet valós megjelenítése, az embereket valóban megismered. Emiatt nyilván kevesen nézik.
Egyébként kellenek a nagyon pörgős sorozatok is, ezzel semmi baj, csak szerintem egy zombi apokalipszises sztorinál éppen az emberek reakciója, alkalmazkodása a lényeg, nem pedig az, hogy hány zombit kaszáltak el. Az is megvan, de nem az a fő szál.
Adj még időt a sorozatnak, fog még a két csapat találkozni, és lesz belőle rendesen balhé