Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
sjay
Entrenador del Barça

2013.03.11. 22:23:10

REMY írta:Mondjuk a folytatásoknál addig nincs nagy baj, amíg az eredeti rendező folytatja a munkát, de amikor már egy új embert találnak a rendezői székbe, akkor elkezdődik a katasztrófa.
Khm.. Sikoly, Star Warsm , de akár a Hobbit is idevehetjük. :roll:
REMY
Madridista

2013.03.11. 22:15:28

Mondjuk a folytatásoknál addig nincs nagy baj, amíg az eredeti rendező folytatja a munkát, de amikor már egy új embert találnak a rendezői székbe, akkor elkezdődik a katasztrófa.
Messa
Az EuroBarca Utánpótlása

2013.03.11. 22:12:34

Milyen filmeket mondanátok így késő estére, ami témájában és stílusában hasonlít mondjuk az olasz melóra vagy mondjuk a ravasz, az agy és a két füstölgő puskacsőre? valami könnyebb akciófilmet megnéznék szívesen most. :)
Sóstó mellett van egy mocsár, kikapott a Zseljeznicsar. Az eredmény reális, így járt most a Real is... Real Madrid Videoton 0-1 1985.05.22
lui1698
Llegenda del Barça

2013.03.11. 22:11:49

Trainspotting-nak egyébként könyvben is van folytatása, meg előzménye is, ha jól tudom (asszem a Skagboys az előzmény kötet, ami tavaly jelent meg). De Tim majd mindjárt pontosít, ő jobban otthon van a témában, én sajna csak a Trainspotting-ot tudtam eddig beszerezni, de nagyon tervben van a többi is.

Szóval tőlem jöhet a folytatás Mr. Boyle. :)
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
Deus
Boixos Nois

2013.03.11. 22:03:59

messideco írta:http://www.origo.hu/filmklub/20130311-c ... tszik.html

Na, ezt már nagyrészt tudtuk. Hatalmas film lesz, piszokul várom már :)
O.O
:shock:

Atyaúristen, NOLAN FILM! nagyon bírom a sci-fi filmeket :!: 8) Nagyon város lett nálam is! Köszi h megosztottad! 8)
visca el barca írta:
jaj ne. nem szabad elrontani.

tegnap néztem ugy 4392. alkalommal a leon profit, abból is lehetett volna csinálni egy folytatást, de jobb is h nem lett. spottingnak sem kell
Teljes mértékben egyetértek veled. Vannak olyan filmek, amelyek soha sem kéne folytatni.... De pénz az úr, illetve manapság ötlethiányban szenved a Hollywood. Így előveszik a régi filmeket, és remake -t készítenek vagy folytatják vele.
KépKép
visca el barca
Presidente del Barça

2013.03.11. 22:00:29

bence-barca írta:Danny Boyle több helyen is nyilatkozta az elmúlt napokban, hogy komolyan tervezi a Trainspotting folytatását. A brit rendező 2016-ra szeretné leforgatni a Trainspotting következő részét, különös tekintettel arra, hogy a film 1996-ban került a mozikba. - index
jaj ne. nem szabad elrontani.

tegnap néztem ugy 4392. alkalommal a leon profit, abból is lehetett volna csinálni egy folytatást, de jobb is h nem lett. spottingnak sem kell
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.03.11. 21:38:56

Danny Boyle több helyen is nyilatkozta az elmúlt napokban, hogy komolyan tervezi a Trainspotting folytatását. A brit rendező 2016-ra szeretné leforgatni a Trainspotting következő részét, különös tekintettel arra, hogy a film 1996-ban került a mozikba. - index
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.11. 21:13:37

VictorValdes19 írta:De kíváncsi vagyok már erre a Dyatlov-rejtélyre. Maga az alaptörténet is nagyon érdekes, misztikus. Remélem, jó kis film lett/lesz belőle.
Aeonfluxon most írtak róla és NEM. Mondjuk az előzetest megnézve én ezt már előre megmondtam, pedig kevés hátborzongatóbb alapanyag van, mint ez.

Előd, ez a cikk meg kiválóan összefoglalja, hogy miért nem érdemes már sem az index, sem az origo filmes rovatát olvasni, lehozzák azt, amit már egy hónapja tudunk, a körítést hozzá meg fejből meg tudtam volna írni ilyen szinten. Semmi idézet, hivatkozás, "ja hát lesznek benne ilyen alternatív dimenziók meg izé..."
messideco
Presidente del Barça

2013.03.11. 20:55:44

http://www.origo.hu/filmklub/20130311-c ... tszik.html

Na, ezt már nagyrészt tudtuk. Hatalmas film lesz, piszokul várom már :)
Kép
"And my heart will leave you never."
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2013.03.11. 20:55:02

De kíváncsi vagyok már erre a Dyatlov-rejtélyre. Maga az alaptörténet is nagyon érdekes, misztikus. Remélem, jó kis film lett/lesz belőle.
" Ha nem lennének zsebtolvajok, nulla lenne a nemi életem." - Woody Allen
PUNK'S NOT DEAD!
"Szinte minden bánatunk a másokkal ápolt kapcsolatainkból fakad." - Schopenhauer
"..hogy élünk, vagy elégünk, azt a hatalom mondja meg.."
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.11. 11:39:21

Faust írta:Akkor a többi filmjét meg se nézd, mert egyik rosszabb, mint a másik.
Még a The Village-en gondolkoztam, eredetileg azt sem terveztem, de ha már ez ennyire bejött, akkor teszek vele egy próbát.

Amúgy nekem még a Hatodik érzéket spoilerezték el (Adam Sandler az 50 első randiban :D ), de nekem így is baromira tetszett. Én éppen ezért is próbálok minél több klasszikust pótolni, mert ki tudja mit fog elspoilerezni véletlenül valamelyik gyökér.

Előd, a Requiem for a Dream-et tényleg nézd újra, mert az többet érdemel a 4. helynél. Én egyébként így állok:
1. The Fountain
2. Requiem For a Dream
3. Black Swan
4. The Wrestler
5. Pi
Deus
Boixos Nois

2013.03.11. 11:17:02

REMY írta:Visszafordíthatatlan

Gaspar Noé :lol: ez az ember elképesztő. Egyszerűen nem tud könnyű filmet csinálni. Nyers, durva, éééés Gaspar Noé. bővebben itt. 7,5/10

ez a zene meg brutál. Thomas Bangalter - Rectum :|

NEEEEM mondod, hogy csak most láttad a filmet? :x :o

Azt hittem, hogy minden elborult filmet megnézted már :lol: A film elégé sokkoló. Továbbra is az Enter the Void a TOP1 nálam Noé filmek közül.

Más:
Végre megnéztem Lincoln filmet. 8) Nem csodálom, hogy Daniel Day-Lewis kapott szobrot a szerepéért. Nagyon beleillett a Lincoln karakterébe. Hibátlanul hozta le.

Emellett a stáb se volt gyenge. Daniel Day-Lewis, Tommy Lee Jones, Joseph Gordon-Lewitt, Jared Harris, stb... Számomra legkellemesebb meglepetés volt Jared Harris szerepeltetése. Nem tudtam, hogy benne van a stábban. Őt már a Fringe sorozatból ismerem. Tökéletes választás volt a Ulysses S. Grant karakteréhez.

Egyszóval, senki ne várjon akciót, ütközetet a filmben. Ez egy politikai-életrajzi-dráma film. Párbeszédeken van a hangsúly.

8/10
KépKép
messideco
Presidente del Barça

2013.03.11. 11:02:54

A pankrátor

Hihetetlen ereje van a filmnek, beleborzongtam, amikor néztem. Sötét hangulata van, egy kevés pozitivitás van benne csak, remekül összerakott film.

8/10

Ezzel végeztem az Arronofsky-életművel. Toplistám:
1.Fekete hattyú
2.A forrás
3.A pankrátor
4.Rekviem egy álomért -újra kell néznem, rég láttam már
5.Pi

Mindegyik filmje tetszett egy bizonyos szinten, remek rendezőnek tartom az ürgét, és még alig múlt 40 :)
Kép
Faust
Madridista

2013.03.11. 00:41:35

Shyamalan most nőtte ki magát a kedvenceim közé a Hatodik érzék és a Sebezhetetlen után.
Akkor a többi filmjét meg se nézd, mert egyik rosszabb, mint a másik.

A Jelek nekem is nagyon tetszett, ahogy a Sebezhetetlen is. A Hatodik érzék nagy csavarja nekem kb. a közepén leesett már, úgyhogy az nem volt egy átlagon felüli élmény...

Cabin in the woods

Hát ez valami elképesztően ordenáré nagy hülyeség. :lol: :lol: :lol:

Csak úgy árad belőle a cinizmus és az irónia, maga a concept az zseniális, de valahogy még a poénok ellenére is úgy éreztem, hogy túl komolynak szánták. Sokkal jobban tetszett volna, ha elviszik egy teljesen nyakatekert, groteszk, fekete humorú irányba, így csak egy érdekes kísérlet lett belőle.

Amikor először meghallottam a hangosbemondóban Menszátor Magdolna hangját, annyira éreztem, hogy a jó öreg Sigourney lesz a főbiccs. :mrgreen:

Sokkal, sokkal jobb lehetett volna.

6/10

12 majom

Igen, ma láttam először. Régen meg akartam nézni, aztán egy kontár haverom teljesen véletlenül elspoilerezte a végét, és így a lelkesedésem alábbhagyott pár évre...

Azt kell hogy mondjam, kár volt halogatni, bár nyilván a fél sztori ismeretében nem ütött túl nagyot, de megpróbálok ettől eltekinteni. maga a sztori annyira nem nagy szám, viszont Gilliam ügyesen megcsinálta, annyi szent, a hangulat elég egyedi. A színészek nagyon jók, Bruce papa magához képest egész komolyan színészkedik, Brad Pitt hatalmas (ahogy Rudolf Peti is a szinkronjaként). Nagyon tetszik, hogy több olvasata is van a történetnek, ki-ki válassza ki, melyik neki a szimpatikusabb. :smile:

7,5-et akartam, de legyen egy jószívű nyolcas, szerintem annyi lenne a haverom nélkül.

8/10
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.11. 00:01:18

Jelek
Nem kicsit zseniális film volt ez, Shyamalan most nőtte ki magát a kedvenceim közé a Hatodik érzék és a Sebezhetetlen után. Egyszerűen nem tudom mi volt benne ennyire jó, valószínűleg a hangulat, az elején még úgy nagyjából elvoltam vele, de amikor jött Gibson és Phoenix emlékezetes beszélgetése, teljesen beszippantott. Mondjuk a legvége inkább megmosolyogtató volt, mint jól eltalált ezúttal, de nagyon össze volt rakva. (Mondjuk hozzá kell tenni, hogy ez a nevetséges-komoly kettősség végig megvolt benne, de valahogy működött végig)
El fanático
Entrenador del Barça

2013.03.10. 14:35:18

REMY írta:Készül a Shop-stop 3, és ismét Kevin Smith rendezi. A szereplők maradnak, és a rendező szerint ez lesz a legjobb filmje.
...és április 15.-én megérkezik az Scary Movie 5 is :) /magyarul: Horrorra akadva 5 /

Este pedig a Comedy Central-on jó kis filmnek ígérkezik a Jabberwocky :)
Akinek bejön az angol abszurd humor, ez is tetszhet. A többieknek meg nem :) Bár valóban nem annyira ütős, mint a Gyalog Galopp vagy a Brian élete / vagy akár a Fekete Vipera / de jó :)
Kép
REMY
Madridista

2013.03.10. 11:37:17

Visszafordíthatatlan

Gaspar Noé :lol: ez az ember elképesztő. Egyszerűen nem tud könnyű filmet csinálni. Nyers, durva, éééés Gaspar Noé. bővebben itt. 7,5/10

ez a zene meg brutál. Thomas Bangalter - Rectum :|
messideco
Presidente del Barça

2013.03.09. 14:31:33

Csak az első része fekete-fehér, az is jó, a második már színes, az sokkal jobb :D
Kép
soadroli
Llegenda del Barça

2013.03.09. 14:08:31

REMY írta:Készül a Shop-stop 3, és ismét Kevin Smith rendezi. A szereplők maradnak, és a rendező szerint ez lesz a legjobb filmje.
Most akarom pótolni ezeket, de az elsőre nem tudom rávenni magam, mert fekete-fehér, meg elvileg gyenge is.
A Dogma meg a Jay és Néma Bob visszavág az bejött.
Kép
messideco
Presidente del Barça

2013.03.09. 13:05:31

Várom már :D Jobban, mint a Vasember 12-őt :lol:
Kép
REMY
Madridista

2013.03.09. 12:38:53

Készül a Shop-stop 3, és ismét Kevin Smith rendezi. A szereplők maradnak, és a rendező szerint ez lesz a legjobb filmje.
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.09. 09:58:09

Faust írta: Emlékeim szerint az egyik fő motívum a filmben, amivel Connor nem tud mit kezdeni, hogy az a jövő, amiben él, teljesen más, mint amit az édesanyja lefestett neki - innentől fogva belefért bármilyen változtatás az eredeti flashbackekhez/forwardokhoz képest.
Igen, azon én is gondolkodtam, hogy elég sokat kavartak az előző rész időutazásai a dolgokon, csak furcsa volt az első rész koponyákon taposó terminátorai után hirtelen látni ezeket a jól felszerelt katonákat.
Faust
Madridista

2013.03.09. 01:31:03

Ez szerintem elég szubjektív dolog, kinek mit ad fílingben egy film, és mit vár el a folytatásoktól. Nálam ott lehet a probléma, hogy a T2 a második kedvenc filmem, szóval egészen biztosan rohadtul elfogult vagyok. De apróságok, pl. nekem Arnold nélkül nem működik az egész (ez bárgyúnak tűnhet, de pl. nekem Alien sem létezne Ripley nélkül, holott nem Ripley a film címe...), hiányzik a zene, a kék fények, a kölyök John, Linda Hamilton, a napszemüveg, a bőrkabát, a motor, az, ahogy a T800 egy hatalmas badass, egyszerűen minden. Ilyen ez a fan nerdség....mintha megnéznél egy Star Wars részt amiben nincs fénykard.

Ezért tartom, hogy már a másodiknál le kellett volna zárni az egészet (ahogyan le is lett zárva Sarah Connor utolsó mondataival - nem véletlenül zárkózott el Cameron a további folytatásoktól), a harmadik részben egy viccet csináltak az egészből, helyenként önreflexíven és humorosan, de több helyen inkább szánalmasan - már a vége sem mentette meg a filmet.

A Salvation is már rókabőr, csak az igényesebb fajtából, de ahogy említetted, teljesen más jellegű az egész film. Amivel nincs is probléma, hiszen ha lemásolják az eredetit, azzal nem lesz jobb film (sőt), így tisztelendő, hogy a kereteken belül megpróbáltak többet, mást kihozni az egészből, csak minden kiveszett a filmből, ami egy rajongó számára Terminatorrá tesz egy Terminator filmet, és ezt nagyon jól tudták az alkotók is, különben nem tették volna bele a szídzsíáj Arnoldot egy pár percre. Nekem túlságosan szívügyem a második rész, épp ezért nehezen nyeltem le a Salvationt is, de elismerem, hogy nem egy rossz film. De Neked nyilván teljesen más szempontok a mérvadóak, mivel nem vagy fan - ezzel nincs is baj, nem szemrehányásként mondom - és így könnyebben megtalálod benne a saját számításodat, az elődök tekintetében is.

Remélem érthető volt, kicsit összevisszának tűnik a gondolatmenet.

Amúgy az csak nekem tűnt fel, h amíg itt komplett bázisaik, vadászgépeik és helikoptereik vannak, addig a trilógiában elég szakadtnak tűntek Connorék? Vagy csak a következő 11 év alatt ennyire legyalulták szegényeket?
Emlékeim szerint az egyik fő motívum a filmben, amivel Connor nem tud mit kezdeni, hogy az a jövő, amiben él, teljesen más, mint amit az édesanyja lefestett neki - innentől fogva belefért bármilyen változtatás az eredeti flashbackekhez/forwardokhoz képest.

Szerk: aki látni akar egy igazán pöpec thrillert, ajánlom a Mientras duermes-t, veszettjó darab.
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.03.09. 01:05:00

Faust írta:Számomra semmi, pusztán a T feeling hiányzik nekem belőle teljesen. Az tetszett, hogy el mertek szakadni a Cameron-féle jövőképtől, de valahogy nekem az egész nagyon steril volt, egy posztapokaliptikus akciófilm, amiben véletlenül a robotok úgy néznek ki, mint a Terminatorban.
Na ebből is egy érdekes pszichológiai kísérlet lehetne, de tényleg mitől rosszabb attól egy film, h nem az eredeti atmoszférát adja vissza? Sztem azért akkora spanyolviasz nem volt ez a Cameron-féle dolog, h ami nem áll be ebbe a sorba, az automatikusan rosszabb, de tényleg korrektebb lett volna a rajongókkal szemben, ha a franchise-t nem használják fel egy teljesen más jellegű filmhez.

Amúgy az csak nekem tűnt fel, h amíg itt komplett bázisaik, vadászgépeik és helikoptereik vannak, addig a trilógiában elég szakadtnak tűntek Connorék? Vagy csak a következő 11 év alatt ennyire legyalulták szegényeket?
Faust
Madridista

2013.03.09. 00:40:54

Számomra semmi, pusztán a T feeling hiányzik nekem belőle teljesen. Az tetszett, hogy el mertek szakadni a Cameron-féle jövőképtől, de valahogy nekem az egész nagyon steril volt, egy posztapokaliptikus akciófilm, amiben véletlenül a robotok úgy néznek ki, mint a Terminatorban.

És az Arnold-féle cameo nekem nagyon bejött. :mrgreen:
Kép
Válasz küldése