Testépítés, edzésprogramok

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
daffy
Madridista

2014.09.02. 14:31:19

shutterisland írta:ez szerintetek mennyire gagyi ?
ahogy nézem, elég nagy, töltött, lánccal, nem tűnik rossznak.
arra, hogy otthon legépeljem a garázsban, jó, nem ?

kesztyűt is ajánlhatna aki benne van, amolyan otthoni hobbista, kezdő szintre.
Az anyagáról tudunk valamit?
Garancia mennyi?

Kesztyű:
Gondolom zsákolókesztyű kell. Kb édes mindegy,hogy melyiket viszed.
Lehetőség szerint bőr legyen. 5-6k környékén már kapható. Bandázst használj és kezdetben finom legyél,esetleg nézz technikai videót,nehogy behajlított csuklóval csapkodd,mert a 2. ütés után szétmegy a kezed.
shutterisland
Director del Fútbol

2014.09.02. 14:13:06

ez szerintetek mennyire gagyi ?
ahogy nézem, elég nagy, töltött, lánccal, nem tűnik rossznak.
arra, hogy otthon legépeljem a garázsban, jó, nem ?

kesztyűt is ajánlhatna aki benne van, amolyan otthoni hobbista, kezdő szintre.
daffy
Madridista

2014.09.02. 13:48:07

S.Agüero írta:
Igazából nem tudom, hogy hogyan tudnék arra felkészülni?Most kezdjek el futni 3200-akat vagy csak apránként mindig emelve a távolságot?
Nekem akkor jobban sikerül, ha apránként emelem.
Kezdj mondjuk először egy kilométerrel, aztán emeld a távolságot 3-5 száz méterenként. :wink:
Vagy ha ez unalmas,akkor minden második alkalommal térj vissza 1600m-re és csökkentsd az időt.
MatyiG
Adminisztrátor

2014.09.02. 13:24:48

Igazából nem tudom, hogy hogyan tudnék arra felkészülni?Most kezdjek el futni 3200-akat vagy csak apránként mindig emelve a távolságot?
Nekem akkor jobban sikerül, ha apránként emelem.
Kezdj mondjuk először egy kilométerrel, aztán emeld a távolságot 3-5 száz méterenként. :wink:
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.09.02. 12:33:45

Sok sikert hozzá! Szerintem nyugodtan írj ide időközönként, hogy haladsz, mik a meglátásaid. Én pl rendszeresen olvasom shop.builder.hu-n Fatso átalakulása blogot. Szeretem ezeket. És szerintem neked is könnyebb, ha követed ezáltal a fejlődést.
Továbbá magadnak is vezethetsz egy edzésnaplót, ahol írod, mit kajáltál és mit edzettél, aztán heti egyszer mérsz egy testtömeget. Az is sokat segíthet.
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2014.09.02. 12:24:59

Elkezdtem én is diétázni.
Én is éhgyomorra kocogok vagy sétálok reggelente 1 órát, ha az időm engedi. ma például szétszakad a fejem, így csak sétáltam. Aztán 2 naponta itthon gyúrok saját testsúllyal + vannak egykezes súlyzóim is sok-sok súllyal. Tudom, hogy nem hasonlítható a termi kondival, de jobban, mintha gép előtt ülnék és fifáznék.
Leakarok adni vagy 30 kilót, szóval sok idő lesz ez, de muszáj :/
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.09.02. 12:01:51

Hogy lehet az, hogy a többivel nincs gond? Azért a fekvő, felülés vagy húzódzkodás részhez is kell egy kondi. Nyilván annyit futsz, amennyit tudsz elsőnek, de a futásba azért hamar bele lehet jönni. Pl első alkalom után nem egyedi, hogy 3-5 percet is javít valaki a szigetkörön például.

Futhatsz például 1500 métereket pihenőkkel. Vagy futsz négyszázakat gyorsan. minden futóedzésen kicsit más távot futsz, aztán mondjuk a hét végén megnézed a 3200-at. Mikorra kell felkészülnöd, tavaszra?
Kép
albicelesteX
A Vadász

2014.09.02. 11:57:58

Leon írta: Katonaság? :mrgreen:
Futásban már nem igazán vagyok otthon ezért csak az étkezésben tudok tanácsot adni: elsősorban lassabban felszívódó szénhidrátokban gazdag (barnak kenyér,barna rizs,de mehetnek tésztafélék is) étkezéseket fogyasszál a futás előtt 2 órával és akkor biztos nem lesz gond az energiával.
Szőlőcukor,csoki meg a hasonló vércukorszintet fellövő marhaságokat hagyd el hacsak nem akarod azt hogy másfél kilóméter után megtapasztald a hypoglikémia(kórosan alacsony vércukorszint) rendkíűl kellemetlen hatásait:szédülés,émelygés,gyengeség.
Sok sikert! :)
Az! :D Igazából nem tudom, hogy hogyan tudnék arra felkészülni?Most kezdjek el futni 3200-akat vagy csak apránként mindig emelve a távolságot?

A többivel nincs baj...csak a futás... :? :lol:
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2014.09.02. 11:50:40

daffy írta:Nem lenne érdemes ilyen szinten kenyérsütőt venned?
sima fehérliszt nélkül otthon semmit nem tudsz megsütni, sztem a bolti "gyúrós" kenyerekbe is van valamennyi. tesóméknál van kenyérsütő, ott szoktam próbálkozni, de ha csak teljes kiőrlésű cuccokat (búza, rozs stb) tolsz bele, ehetetlen lesz. próbáltam simán, sütőbe, ott sem jó. é. kb 20% fehérliszt sajnos kell bele és akkor sem lesz olyan hú de jó.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Leon
Director del Fútbol

2014.09.02. 11:08:59

A diéta legkeményebb részén (ami másfél héten belül itt van)én egy fél kilós teljes kiőrlésű kenyérrel el vagyok egy hétig,mellé a zab a másik szénhidrát forrás semmi más,szóval kibírom azt a heti egy teszkótúrát! :)
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
daffy
Madridista

2014.09.02. 11:05:21

Leon írta: Persze,de nem könnyű olyat találni mert szinte mindegyikben ott a búzaliszt,ezért mindig ha bemegyek a teszkóba vagy más boltba, hosszú percekig szoktam bogarászni az összetevőket, a mögöttem tobzódó nyugdíjasok legnagyobb örömére! :mrgreen:
Nem lenne érdemes ilyen szinten kenyérsütőt venned?
Anyósomnak van,jó kis cucc. Bár igaz ami igaz,könnyebb elkerülni a kenyér fogyasztását,mint magadnak megsütni.
Leon
Director del Fútbol

2014.09.02. 10:58:33

daffy írta:
Leon írta: (barnak kenyér)
Úgy érted teljes kiőrlésű,ugye? :mrgreen:
Persze,de nem könnyű olyat találni mert szinte mindegyikben ott a búzaliszt,ezért mindig ha bemegyek a teszkóba vagy más boltba, hosszú percekig szoktam bogarászni az összetevőket, a mögöttem tobzódó nyugdíjasok legnagyobb örömére! :mrgreen:

Félre értés ne essék,nagy király dolognak tartom a futást és amíg 80 kiló voltam sokat is futottam de 120kilós feltömegelt féldisznóként is elmentem aztán hamar össze is jött egy jó kis csonthártyagyulladás a sípcsontomban,tavaly már nem voltam olyan malac de azért egy kellemes kis talpíngyulladást csak összeszedtem! :mrgreen:
Szóval marad a bicaj meg a séta. :)

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Grácies Messi!
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.09.02. 10:43:36

KAthi Béla például rendszeresen fut, sőt sprintel is. Nyilván nem 10 alatt a százat, de attól az még sprint. A Támadás 2ben például konkrétan elmeséli, milyen futóversenyei voltak haverokkal stb. Imádja és ajánlja is.
Kép
daffy
Madridista

2014.09.02. 10:42:55

Leon írta: (barnak kenyér)
Úgy érted teljes kiőrlésű,ugye? :mrgreen:
Nem tudom,de nem akarok kockáztatni így alig 8 héttel az őszi superbody előtt! :)
Biztos csinálják a profik is de azért megnézném amint Kai Greene a 130 kilós formájával nyomja a HIIT-et. :shock:
Azt én is :D
Nem olvastam végig,de ITT van a hiit-ről leírás,tervvel,stb-vel. Érdemes lehet átfutni
Leon
Director del Fútbol

2014.09.02. 10:34:47

albicelesteX írta:Sziasztok!

Úgy alakultak a dolgaim, hogy rövid időn belül le kell futnom 3200 métert. :D

Nagyon régen futottam már így 100 méter után is kiköpöm a tüdőm...Azt szeretném kérdezni, hogy mit javasolnátok, hogyan készüljek fel?Mennyiket fussak?Mikor,milyen táplálkozás mellett?

Köszi.
Katonaság? :mrgreen:
Futásban már nem igazán vagyok otthon ezért csak az étkezésben tudok tanácsot adni: elsősorban lassabban felszívódó szénhidrátokban gazdag (barnak kenyér,barna rizs,de mehetnek tésztafélék is) étkezéseket fogyasszál a futás előtt 2 órával és akkor biztos nem lesz gond az energiával.
Szőlőcukor,csoki meg a hasonló vércukorszintet fellövő marhaságokat hagyd el hacsak nem akarod azt hogy másfél kilóméter után megtapasztald a hypoglikémia(kórosan alacsony vércukorszint) rendkíűl kellemetlen hatásait:szédülés,émelygés,gyengeség.
Sok sikert! :)

L4wandowski

Grácies Messi!
daffy
Madridista

2014.09.02. 10:31:07

Leon írta:Jó kis munka a HIIT,sőt!De én agyon para vagyok,hogy megsérülök esetleg izmot veszítek.
Pláne diéta alatt,a végén már csak napi 50 gramm ch-n vagyok és ilyenkor azt is megfontolom,hogy melyik kezemet emeljen fel,hogy elérjem a távirányítót,arra már nem is mindig marad energiám,hogy akkor is bekapcsoljam a TV-t ha épp Real meccs megy. :mrgreen:

Szerintem a 72 óra az erősen túlzás de biztos,hogy eléggé odab... az anyagcserédnek. De egy reggeli éhgyomros tréning is jó pár órára megdobja,ezt szoktam megismételni délutánonként azokon a napokon amikor nincs súlyzós edzés és akkor egész nap pörög a metabolizmus. :)
De a te szinteden is észrevennéd szerinted? Ahogy olvasom,nagyon sok profi testépítő váltja le a kocogást a HIIT-re.
Sziasztok!

Nagyon régen futottam már így 100 méter után is kiköpöm a tüdőm...Azt szeretném kérdezni, hogy mit javasolnátok, hogyan készüljek fel?Mennyiket fussak?Mikor,milyen táplálkozás mellett?

Köszi.
HIIT. Jó ki állóképességet ad. Lehet mindenféle gyakorlattal csinálni,pl 4 ütemű fekvőtámasszal is. Bár ha futni akarsz megtanulni,akkor futnod kell.
Leon
Director del Fútbol

2014.09.02. 10:26:09

Jó kis munka a HIIT,sőt!De én agyon para vagyok,hogy megsérülök esetleg izmot veszítek.
Pláne diéta alatt,a végén már csak napi 50 gramm ch-n vagyok és ilyenkor azt is megfontolom,hogy melyik kezemet emeljen fel,hogy elérjem a távirányítót,arra már nem is mindig marad energiám,hogy akkor is bekapcsoljam a TV-t ha épp Real meccs megy. :mrgreen:

Szerintem a 72 óra az erősen túlzás de biztos,hogy eléggé odab... az anyagcserédnek. De egy reggeli éhgyomros tréning is jó pár órára megdobja,ezt szoktam megismételni délutánonként azokon a napokon amikor nincs súlyzós edzés és akkor egész nap pörög a metabolizmus. :)

L4wandowski

Grácies Messi!
albicelesteX
A Vadász

2014.09.02. 10:24:40

Sziasztok!

Köszi.
Kép
daffy
Madridista

2014.09.02. 09:58:30

MQuC írta:Nekem pont az rémlik, hogy a HIIT-el lehet izmosodni is, s a kocogás zabálja fel az izmaidat. Nézd csak meg a hosszútáv futók és sprinterek közti különbséget. A HIITben az lehet a veszély, ha edzel mellette mást is, esetleg túledzed magad. Amit mellette szoktak kampányolni az az, hogy elvileg a HIIT edzésed után még több óráig, akár napokig pörög az anyagcseréd. (Talán 72 órát szoktak mondani, ezt azért fenntartásokkal kezelném)

Én a saját nézőpontomból közelíteném meg. Súlyzós edzést végzek, néha futok is, viszont azt gyűlölöm, így sokszor intervallumokat futok, mert az szórakoztatóbb. Egyébként valóban: Futhatsz akármennyit, ha étkezésre nem figyelsz oda, főleg egy bizonyos kor fölött. Nem hiába van annyi kövér futó a Margitszigeten, sőt rengetegen lefutják a maratont is. Nem mindegyik múlt héten kezdte a futást.
Ezen a szinten teljesen mindegy,hogy melyiket csinálja,úgyis a kaján fog múlni. Egyiktől sem fog veszíteni annyi izmot,hogy szabad szemmel látható legyen. A zsírvesztés pedig optikailag amúgy is "izmosít". Nem kell félni. Rendesen eszik vagy sem,más kérdés nincs.
Én is a HIIT-re esküszöm.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.09.02. 09:45:06

Nekem pont az rémlik, hogy a HIIT-el lehet izmosodni is, s a kocogás zabálja fel az izmaidat. Nézd csak meg a hosszútáv futók és sprinterek közti különbséget. A HIITben az lehet a veszély, ha edzel mellette mást is, esetleg túledzed magad. Amit mellette szoktak kampányolni az az, hogy elvileg a HIIT edzésed után még több óráig, akár napokig pörög az anyagcseréd. (Talán 72 órát szoktak mondani, ezt azért fenntartásokkal kezelném)

Én a saját nézőpontomból közelíteném meg. Súlyzós edzést végzek, néha futok is, viszont azt gyűlölöm, így sokszor intervallumokat futok, mert az szórakoztatóbb. Egyébként valóban: Futhatsz akármennyit, ha étkezésre nem figyelsz oda, főleg egy bizonyos kor fölött. Nem hiába van annyi kövér futó a Margitszigeten, sőt rengetegen lefutják a maratont is. Nem mindegyik múlt héten kezdte a futást.
Kép
Leon
Director del Fútbol

2014.09.01. 21:28:58

Initom írta:melyik az a futásforma/tevékenység amely legjobban égeti a zsírt? :D
Sajnos semelyik futás sem mert futás alatt a szervezett főleg a glikogén raktárakhoz nyúl,azaz a szénhidrátokat használja fel. A legjobb és leghatásosabb módja a zsírégetésnek tapasztalataim alapján (több mint 12 éve vagyok bent a sportban) a reggeli éhgyomorra végzett 40-60 perc időtartamú tempósabb séta vagy a szobabicaj,esetleg futópadon kb 10fokos emelkedőn séta.
Előtte mehet 10-20gramma BCAA+Glutamin kombó,hogy megőrizd az izomtömeged.
Persze mehet még L-karnitin meg valami ütősebb stimuláns tartalmú zsírégető,CLA,stb is ha bírja a szervezed és a pénztárcád. :)
Az edzés után pedig egy fehérjedús (tejsavó por a legjobb) és szénhidrát szegény étkezés elfogyasztása a legcélszerűbb. Ha kifejezetten zsírégetés a célod akkor a napi szénhidrát beviteled nem igen lehet több 100-150 grammnál. Azt is főleg a súlyzós edzés előtti és utáni időintervallumban kell bevinni.
Testzsírodtól és céljaidtól függően heti 3-6 ilyen reggeli tréning és szénhidrátszegény+fehérjedús+ rostban gazdag étrend meghozza a kívánt eredményt.
Sok sikert! :wink:

L4wandowski

Grácies Messi!
Initom
Entrenador del Barça

2014.09.01. 20:08:40

nem nagyon vagyok kényes az izmaimra. de mind2 bejön :D valszeg mindkettőt megcsinálom :D
puszika.
Abi & Tito
daffy
Madridista

2014.09.01. 19:57:46

Étkezés nélkül mind kuka.
Ha vigyázol az izmaidra,akkor kocogás hosszú távon értsd: 60 perc simán.
Ha nem,akkor HIIT.
A kocogást akkor javaslom,ha nagyon-nagyon kényes vagy az izomzatodra,minden más esetben a HIIT. De tapasztald ki. Úgyis a konyhában dől el,hogy kocka lesz vagy fókabőr,így nem tudsz nagyon mellényúlni.
zola8787
Director del Fútbol

2014.09.01. 19:44:50

Initom írta:melyik az a futásforma/tevékenység amely legjobban égeti a zsírt? :D
Vagy azt mondják, hogy a kocogás és a séta közötti egyensúly legalább 40 percig, sokan pedig azt, hogy a HIIT, ami annyit tesz, hogy 15 mp sprint, 30 mp séta és ebből 10-12 kör, de egyszerűen nem hiszem el, hogy ezek tényleg jobban égetnék, mint például heti 6szor kocogjak napi 1 órákat.

Ez csak okoskodás, kíváncsi vagyok a rutinosabbak véleményére.
Initom
Entrenador del Barça

2014.09.01. 19:40:00

melyik az a futásforma/tevékenység amely legjobban égeti a zsírt? :D
Abi & Tito
Válasz küldése