Paul
Simon Pegg-ékről azt hiszem ezek után elmondhatom, hogy egy konstans és jó színvonalat hoznak, nagyon pofás vígjáték lett, nálam jobb, mint a Shaun of The Dead.
visca el barca írta:jo persze ha nagyon akarok kukacoskodni, akkor én is találok ilyen filmet (csak hogy ne menjunk messzire felhoatlasz, vagy tényleg inception) de soha nem várom el egy látváytrailer után, hogy a tartalom fogjon meg.
ergo azoktol a kommentektol tudok agygörcsöt kapni, mikor valaki leirja egy transformershez h jó-jó de ninics mögötte tartalom, meg ilyen forgatokonyvet anyam is ír.
Azért sikerül szépen a két végletet összemosnod. Mert az egy dolog, h mondjuk a Halálos iramban 6-nál én sem vártam el, h valami elemi erejű dráma lesz, de azt azért nem gondoltam volna, hogy két robbanás között fel akarom vágni az ereimet, olyan unalmas és bugyuta párbeszédekkel és húzásokkal volt tele. Szerintem teljesen jogos elvárás, hogy legalább annyira megerőltessék magukat, hogy ne úgy tűnjön, mintha egy rakás 10 éves hozta volna össze a forgatókönyvet.
Pl. az Oblivionban ez tetszett. Amellett, hogy nem (csak) a CGI-parádénak köszönhetően volt látványos, voltak benne normális karakterek, történet (még ha össze is lopták mindenhonnan). Mondom ezt annak ellenére, hogy még többet is ki lehetett volna hozni belőle, de én valahogy így képzelnék el egy blockbustert. (Egyébként éppen ezért van garantált helye az év végi top 10-es listámban, legyen akárhány jobb film nála idén)
Stalkyard írta:Megfér egymás mellett a látvány, és a mondanivaló, tartalom, csak sokszor szükségtelen a kettő együtt. Példának okáért, egy remény rabjai mégis hogy nézne ki látványfilmként? Nincsenek olyan helyszínek, momentumok, ami erre teret adna. Maximum annyi, hogy tűéles kép, gyönyörű színek, stb. De CGI-t hol használnának? Hétköznapi környezetben teljesen felesleges.
Erről jut eszembe, a Nyomorultaknál minden jelenetet úgy zártak, h egy CGI-shot formájában kilőtték a kamerát az űrbe. Ami valahol látványos volt, de egy ilyen jellegű filmnél már inkább túlzás.
Stalkyard írta:
De ez meg már újabb kérdéseket vet fel, miszerint szükség van-e erre, hiszen a két filmnek megvan a maga tábora, akik nem biztos, hogy vevők a másik megoldásaira.
Inception: 832 millió dollár.
TDK: 1 milliárd dollár.
Van még kérdés?
(És azt is érdemes megnézni, egy Battleship, egy Wrath of The Titans, egy Die Hard 5 milyen box office eredményeket produkál)