Sorozatok & TV-műsorok

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
messideco
Presidente del Barça

2013.06.03. 19:57:44

Plusz még a Stark nagybácsi is a nászéjszakáját hálta nem?
Kép
"And my heart will leave you never."
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2013.06.03. 18:48:41

Most látom csak mekkora fanatizmus uralkodik is, ha Trónok harcáról van szó. :) Következő lesz az utolsó rész ugye? :?

Az egész sorozat menetében ha valakinek, a kis Arya-nak szorítottam, hogy érjen el a családjához végre, erre ismét "páholyból" szemlélője.. kíváncsi leszek mi lesz szegénnyel. Ebben a sorozatban tényleg mindenkinek befellegzik, de Ned után ez volt a legborzasztóbb jelenetsor.. Leginkább Robb kedvesét sajnáltam, egyik legszebb nő volt, félelmetes rész volt. remélem a következő most már Joffrey.. :evil: Amúgy azt nem vágjátok, az öreg közben vizelte a fát, amíg a "lakoma" zajlott? :O
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
miihii
KHAL

2013.06.03. 17:45:13

Varatrix írta:GOT még mindig

Amúgy én nem gondoltam volna, hogy Robb ilyen népszerű karakter. Szóval csak most olvasgattam kommenteket innen-onnan és kb mintha favorit lett volna. Hogy a halála után nem nézik meg ilyen elhamarkodott kijelentések. Nem mondom hogy nem szerettem de közömbös volt. Abszolút pozitív karakter, de nekem kicsit unalmas volt. De úgy az egész Stark család nekem egy kicsit ilyen. Szóval nélkülözik a humort, és kissé túlon túl becsületesek. Szerintem abszolút a Lannisterek a legizgalmasabbak mint család. Nekem ott a két gyakorlatilag kedvenc karakterem: Jamie, és Tirion, na meg a két utált: Cercei, és Joffrey. Valamilyen szinten én az öreg Tywint is kedvelem.
Persze, ebben benne van picit az is, h a jók mindig unalmasabbak, mint a rosszak, az ármánykodással, cselszövésekkel és gonoszkodásokkal.
Nekem igen szimpatikus volt Robb karaktere és ahogy Richard Madden
megszemélyesítette. Hatalmasat játszott ő is a kisherceg, majd a koraérett férfi Észak Királyának szerepében is. Olyan szimpatikus feje van a csávónak és mivel erkölcsös is (na jó, a leányválasztásnál kicsi folt esett a makuláján :D ), így tiszteletreméltó a forma.

Én sajnálom, h letűnik, de kellett vezéráldozat a brutál fordulathoz. És mivel ez még csak a kezdete a "csillaghullásnak", lesz még kompenzáció érte :P De ez még a jövő zenéje lesz...

A lényeg, h az első komoly lépést megtette az évad. Már most nagyon kíváncsian várom mit terveznek az évadzáróra.
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Varatrix
Director del Fútbol

2013.06.03. 15:59:18

GOT még mindig

Amúgy én nem gondoltam volna, hogy Robb ilyen népszerű karakter. Szóval csak most olvasgattam kommenteket innen-onnan és kb mintha favorit lett volna. Hogy a halála után nem nézik meg ilyen elhamarkodott kijelentések. Nem mondom hogy nem szerettem de közömbös volt. Abszolút pozitív karakter, de nekem kicsit unalmas volt. De úgy az egész Stark család nekem egy kicsit ilyen. Szóval nélkülözik a humort, és kissé túlon túl becsületesek. Szerintem abszolút a Lannisterek a legizgalmasabbak mint család. Nekem ott a két gyakorlatilag kedvenc karakterem: Jamie, és Tirion, na meg a két utált: Cercei, és Joffrey. Valamilyen szinten én az öreg Tywint is kedvelem.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
geridoss
Director del Fútbol

2013.06.03. 15:16:08

messideco írta:Blackfish mit is csinált ebben a részben? (és eddig a sorozatban) ? :-k
Tulajdonképpen annyit, hogy részegen lepisált egy fát. :D

Kép
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
messideco
Presidente del Barça

2013.06.03. 15:01:07

Blackfish mit is csinált ebben a részben? (és eddig a sorozatban) ? :-k
Kép
"And my heart will leave you never."
Rinku
Director del Fútbol

2013.06.03. 14:43:23

Gyakorlatilag lehetne indítani már egy "Sorozatok & TV-műsorok - SPOILERREL" topicot, mert ami van itt az új GoT rész után, minden csak fehér meg sárga... :lol:

Igen jó kis rész volt, ezt hiányoltam már nagyon a sorozatból, hogy történjen már valami érdemi, nem Samwell Tarly tűzrakását kelljen néznem... :) Remélem hasonló nagyot durran majd az évadzáró, nagyon várós már! :wink:
Football, bloody hell. /SAF/
Gareth Tello
Az Év fórumozója 2013

2013.06.03. 14:39:21

GoT

Na, szóval erre tartalékoltak a fiúk eddig. :D Brutál jó rész volt.

Red Wedding, a fenébe is... Pedig tudtam, hogy ez lesz, mert olvastam a könyvet, akkor nagyon letaglózott, tökéletesen lett felépítve az egész, ezt szerintem ragyogóan ültették át a sorozatba is - itt is derült égből villámcsapásként ért az egész.
Roose Boltont meg legszívesebben megetetném Daenerys sárkányaival...
Robb... :cry: Egyik nagy kedvencem volt a könyvben is, itt is.

A Bran-féle szál is egyre érdekesebb lesz, én már tudom, mi fog történni vele, hacsak nem változtatnak sokat a könyvhöz képest, de természetesen nem fogom lelőni a poént.

miihii írta:Ebben is volt jó pár ilyen, konkrétan az esküvő során a Fekete Hal, amikor elfordult és rávigyorogtak a szépséges Frey hölgyek, majd vissza is fordult, hangosan felröhögtem
Ja, az nagyon adta. :D
A Fekete Hal amúgy egyik kedvenc mellékszereplőmmé lépett elő, amikor olvastam a könyveket, és szerencsére a sorozatban is jól alakítja eddig Clive Russell.

Szegény Aryának meg valóban nem leányálom az élete egyelőre.
miihii
KHAL

2013.06.03. 13:22:58

Varatrix írta:
miihii írta:GoT

Megérkezett az akcióóóóóóó 8)

Bran-ra egyre kíváncsibb vagyok. Eddig az ő szála elég unalmasnak tűnt ezzel a varg-tanfolyammal, de gondolom őt majd későbbre tartogatja a mester. Így viszont, h egyre komolyabban elsajátítja a tudományt, érdekesnek tűnik, h mi lesz belőle és mihez kezd ezzel a tudással.
Durva képesség. Igazából ő bárkit lenyomhat. Gondolj bele, csak bemegy valakinek a testébe és elvágja a torkát vagy tudomis én. Csak gondolom még évadokon keresztül tanulni fogja.

Amúgy én a egy idő után sejtettem hogy mi lesz, de az én tippem az epizód közepén az volt hogy megölik Rob feleségét. Azon megsem lepődtem számítottam rá. Egyszerűen érezni lehetett a feszültséget. Ott már teljesen biztos voltam hogy valaki meghal a Starkoktól amikor Lord Bolton említette hogy ő nem iszik bort. De Rob halála baromi nagy brain fuck volt.
Az biztos, h nagyon vagány skill ez, főleg, h SpecialOne-ként embert is meg tud szállni :D
Erre akármit rá lehet majd építeni és olyan tipikusan Martin-os húzással bármikor-bárkit-bárhol levadászhat majd. Kíváncsi vagyok mire fogja használni az író a karakterét, de egyelőre még csiszolni kell pár évet, uh gondolom talonban tartja egy ideig. De azért már most érdekességként hat.

Hát igen, a Vörös Nász alatt gondolkodtam azon, h már bánom kicsit, amiért előreolvastam. Brutáljól csinálták meg az egészet, ahogy az idillből érezhetően átváltott baljóssá az egész cselekmény, amikor az ajtók záródtak. Gyomorba vágó volt ez a fordulat, lesokkolt mindenkit az író... már megint 8)
sjd
Llegenda del Barça

2013.06.03. 13:06:12

HOLY SHIT!
Teljesen letaglózott a vége, nem is tudom h mit írjak. Talán, h túl szép vt h igaz legyen. Lord Frey is előhúzott egy normálisan kinéző nőt, mindenki boldog, de hát ez George R. R. Martin :D Brutálisan jól megcsinálták, attól a pillanattól kezdve, h a zenekar elkezdi játszani a Rains of Castamere-t.
Szegény Aryát sajnálom, kicsit [auto_cenzúra] van ő ebben a sorozatban, már gyakorlatilag másodszor nézheti végig premier plánban, ahogy a családtagjait legyilkolják. Mondjuk van egy olyan sejtésem, h végére fog ő még járni (a gondolom most kicsit bővülő) listájának.
A többire rátérve a Daario-Jorah-Szürke Féreg trió nagyon adta, Jon és Ygritte között pedig sztem lesz egy kis összezördülés ezek után, látszik, h Jonnak fontosabb volt a becsülete, mint a nője.
Viszont így az utolsó rész előtt az látszik, h néhány szál alig haladt vmit. Jaime és Brienne kb. ugyanott vannak, ahonnan elindultak, Theont egy évadon keresztül kínozták és Stannisék sem sokat kezdtek magukkal.
Varatrix
Director del Fútbol

2013.06.03. 12:59:57

miihii írta:GoT

Bran-ra egyre kíváncsibb vagyok. Eddig az ő szála elég unalmasnak tűnt ezzel a varg-tanfolyammal, de gondolom őt majd későbbre tartogatja a mester. Így viszont, h egyre komolyabban elsajátítja a tudományt, érdekesnek tűnik, h mi lesz belőle és mihez kezd ezzel a tudással.
Durva képesség. Igazából ő bárkit lenyomhat. Gondolj bele, csak bemegy valakinek a testébe és elvágja a torkát vagy tudomis én. Csak gondolom még évadokon keresztül tanulni fogja.

Amúgy én a egy idő után sejtettem hogy mi lesz, de az én tippem az epizód közepén az volt hogy megölik Rob feleségét. Azon megsem lepődtem számítottam rá. Egyszerűen érezni lehetett a feszültséget. Ott már teljesen biztos voltam hogy valaki meghal a Starkoktól amikor Lord Bolton említette hogy ő nem iszik bort. De Rob halála baromi nagy brain fuck volt.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
geridoss
Director del Fútbol

2013.06.03. 12:10:29

GoT

AZTAROHADT!!! Így csupa nagy betűvel. Az utolsó hét percet tátott szájjal, szinte pislogás nélkül néztem. Valami hihetetlen.

Eléggé le vagyok maradva még a könyvvel, ezért is ért váratlanul egy kissé,
hogy amikor megemlítették a kis Ned Starkot, én már elképzeltem ahogy élnek boldogan ők hárman a Vastrónon üldögélve, erre bumm. Az meg, hogy a végén nincs zene, zseniális. Nincsenek rá szavak, ezt meg kell nézni még egyszer, hogy feldolgozzam...Mi lesz a szezonzáron, ha már ez is ilyet ütött?!?!
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/

Visca el Barca!
soadroli
Llegenda del Barça

2013.06.03. 11:35:45

GoT
Ohh yeah, fucking yeah. Végre valami, ezt már szeretem. Az utolsó perceket tátott szájjal néztem, nagyon ott volt. De úgy az egész rész élvezhető volt. Gondolom itt ezt senki nem élte túl...francba, pedig Arya olyan közel volt már a muterhoz meg a bratyóhoz. Így utólag kicsit hiányzott Tyrionék része, de egyszerűen nem volt idő rájuk.
Már csak 1 rész? Remélem ez is minimum ilyen jó lesz 8)
Kép
miihii
KHAL

2013.06.03. 10:22:27

GoT

Jól átvágtak engem a címmel, mert nem ezt a jelenetet sugallta, ahogy azt GT kollegával már beszéltük. De ez spoileres, uh hagyjuk. A lényeg, h megesett a Vörös Nász, gondolom jó sokan egy hatalmas gyomrosnak érzik ezt most :P Durván belecsapott a lecsóba Martin papa, tekert egy nagyobbat a sztorin.
/Bolton bá'-nak meg 4 napig masírozzanak terhes sünök a szervezetében! :evil: /

Imádom azokat a jeleneteket, ahol szavak nélkül, egy-egy szemvillanással, arckifejezéssel operálnak 8)

Ebben is volt jó pár ilyen, konkrétan az esküvő során a Fekete Hal, amikor elfordult és rávigyorogtak a szépséges Frey hölgyek, majd vissza is fordult, hangosan felröhögtem :lol: Vagy ugyanitt korábban, amikor leleplezik a menyasszonyt és az öreg Frey ránézett Robb-ra azzal a "látod miről maradtál le?" nézéssel , zseniális.

Apróságok ugyan, de hatásosak. Mint ahogy olyan szintén apróbb részletek is megfognak, h a rész végén pl most nem volt semmi zene a stáblistán, csak a síri csend.... Tetszik, ahogy odafigyelnek ilyen csöpp részletekre is.

Kíváncsian várom a hogyvolt blog írását a részről 8)
sjd
Llegenda del Barça

2013.06.03. 01:10:35

matador írta: Sajnos nagyon gyengék az érvek.

Persze ők ismerik a felmérések eredményeit, lehet, hogy az "egyszerűbb" emberek számára ezek a szempontok fontosak, de a magam részéről úgy vagyok, hogy ha nem elég figyelemfelkeltő a cím, akkor sokkal kevésbé akarok nekiülni.
Ez sem egy rossz logika. :D
Gyenge érv az, hogy az egyszerűbb embereknél ez működik, mert neked, aki már ugyan eredeti nyelven nézed ezt a sorozatot, nem keltené fel a figyelmed :D
Nem lehet, h pont ott van a kutya elásva, hogy köztünk, akik ezt nehezményezik, és akik ténylegesen csak a magyar címmel találkoznak, kb. 0 átfedés van?
kanty
Llegenda del Barça

2013.06.03. 01:08:29

matador írta: Az erőltetett szóviccektől ANGOL filmekben meg kiver a víz. Nem is értem, hogy engedélyezhetik ezt a film eredeti forgalmazói. Max azt tudom elképzelni, hogy tojnak a magyar piacra, csináljanak amit akarnak.
Úgy, hogy nekik is a bevétel a fontos. Kis túlzással majdnem mindegy, hogy mi a cím, a lényeg, hogy a nézők menjenek. Nem tojnak a magyar piacra, ahogy egyetlen piacra sem tojnak. De, ha egy itthoni szakember, cég azt mondja nekik, hogy hé figyu a népnek ez kell, akkor ők is elfogadják ezt, főleg úgy, hogy a számok őket igazolják.
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
matador
Jugador d'estrella

2013.06.03. 00:53:52

sjd írta:
matador írta:Pont ezt akartam írni.

Tragédia.

Gyilkos hajsza. Erre mit mondjak... az ország fele véletlenül se fogja nézni
http://www.origo.hu/filmklub/blog/ossze ... endje.html
Sajnos nagyon gyengék az érvek.

Persze ők ismerik a felmérések eredményeit, lehet, hogy az "egyszerűbb" emberek számára ezek a szempontok fontosak, de a magam részéről úgy vagyok, hogy ha nem elég figyelemfelkeltő a cím, akkor sokkal kevésbé akarok nekiülni.

A 1353145-dik Gyilkos, Halálos, Veszélyes és a többi elcsépelt cím viszont egyáltalán nem kelti fel a kíváncsiságomat, egyszerűen unalmasnak, gyengének hangzik.

Az erőltetett szóviccektől ANGOL filmekben meg kiver a víz. Nem is értem, hogy engedélyezhetik ezt a film eredeti forgalmazói. Max azt tudom elképzelni, hogy tojnak a magyar piacra, csináljanak amit akarnak.
rivaldo90
Barça B

2013.06.03. 00:33:51

Van rosszabb is:
Homeland - A belső ellenség
Last Resort - A belső ellenség
:shock:
Deus
Boixos Nois

2013.06.02. 23:58:12

The Followingból Gyilkos hajsza?!

WTF?

Miért nem jó a "Követők" cím pl? Foglalt vagy mi?

Vagy volt ez a film aminek az eredeti címe ez volt: Pulse. Erre magyar címe ez lett: Mezsgye. MIVAN? Miért nem Pulzus? :evil:
KépKép
sjd
Llegenda del Barça

2013.06.02. 23:39:45

matador írta:Pont ezt akartam írni.

Tragédia.

Gyilkos hajsza. Erre mit mondjak... az ország fele véletlenül se fogja nézni
http://www.origo.hu/filmklub/blog/ossze ... endje.html
matador
Jugador d'estrella

2013.06.02. 23:11:47

Pont ezt akartam írni.

Tragédia.

Gyilkos hajsza. Erre mit mondjak... az ország fele véletlenül se fogja nézni, mert egy baromi sablonos, unalmas, gagyi sorozatot jelez a címe. Egy remek sorozat, erre rövidre zárják a siker lehetőségét egy [auto_cenzúra] címmel. Gratulálok. Gyilkos valami. Hány ilyen film- és sorozatcím van, de úgy őszintén? Egy tucatsorozathoz való. Semmi eredetiség. Most őszintén, ha azt a címet adják, hogy "A követők", azzal mennyivel jobban fel lehetne kelteni a nézők érdeklődését? De persze, csak a hülye gyilkos dolgaik...

Persze nem ez az első ilyen. A Sons of Anarchy (ami amúgy remek sorozat, ajánlom mindenkinek) itthon Kemény motorosok címmel fut. Bravó. Elvből se ülnék le a sorozat elé ilyen címmel. A Homeland Belső ellenség címmel ment - ugyanúgy, mint a Last Resort, ehhez szintén küldöm az elismerésem. A Breaking Bad Totál szívás címmel megy, ez még elfogadható. De amit az utóbbi időben művelnek a fordítók, az nélkülözi a legkisebb kreativitást, sőt, mintha direkt arra mennének, hogy minél kisebb nézettséget érjenek el.

A Zöld íjászban (Arrow, ez is gyenge, de itt legalább nem sírok a fájdalomtól) a Man in Hood kifejezést "kapucnis férfinek" fordították. Nem csuklyás, áááá, nem. Kapucnis. Mintha egy old-school rapperről beszélnénk.

Filmek terén pedig itt egy kétrészes válogatás a gyöngyszemekről:

http://mustache.hu/filmcimek-a-fizikai- ... ok-i-resz/

http://mustache.hu/filmcimek-a-fizikai- ... k-ii-resz/
miihii
KHAL

2013.06.02. 10:47:36

soadroli írta:Reklámozták a The Followingot az RTL-en, magyar címe: Gyilkos hajsza. =D> ](*,)
NEEEEE :lol: :roll:

Imádom a fantáziadús fordítókat :roll:

Gyilkos számok (Numb3rs)
Gyilkos elmék (Criminal Minds)
Gyilkos sorok (Murder, She Wrote)
Gyilkos megszállás (Generation kill)

Ezek csak így, amik hirtelen eszembe jutottak.. De tuti lenne legalább még ennyi, kis keresgéléssel.

Kreativitás RULZ ](*,)
soadroli
Llegenda del Barça

2013.06.01. 22:35:53

Reklámozták a The Followingot az RTL-en, magyar címe: Gyilkos hajsza. =D> ](*,)
Kép
TT
Capitá del Barça

2013.05.29. 23:16:08

6. dexter évad letekerve. epiphany

előzőek alapján nem hittem hogy lehet még durvább epizódokat összehozni, bocs az előítéletemért, nagyon tetszett. ezt a csavart az utolsó rész végén meg már vártam, szerencsére már elindítottam lefelemenetbe a hetedik évadot, szóval várom feljebb tudják-e tornázni a színvonalat :D

amúgy ezzel a gyakornok gyerekkel, akinél a hűtőkocsis-kéz volt, tuti kezdenek valami bitangságot, kíváncsi leszek
miihii
KHAL

2013.05.28. 17:33:11

Deus írta:Ki nézte az Elementary sorozatot, azaz Sherlock és Watsont? Most lett vége az első évadnak, és szerintem jó kis sorozat. Színészek teljesen jók voltak, egyik sem volt idegesítő.
Én még az első részek után írtam, h nagyon ajánlom, mert igen jók a karakterek (a különc SH szerepében J.L.M. és Lucy Liu Watson-ként remek páros) és élvezhető a sorozat. Semmi extra, semmi különleges, de mégis egyben van és szórakoztató.

Bár én a magyar verzió szerint nézem, uh még van pár rész az évadból :)
Válasz küldése