Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Faust
Madridista

2013.07.16. 15:30:17

Vadállatok
(Savages, 2012)

Néhol a Született gyilkosok látványvilágát hozza, azonban minden téren gyengébb film annál. A sztoriban abszolút nincs 2 óra 21 perc, igencsak unalmas mű, de vannak kiemelkedően jó percei. Külön kiemelném Benicio del Torót, félelmetesen alakít, abszolút viszi a prímet.

Összeségében egy közepesnél alig jobb, egyszer nézhető drogos moralizálós lövöldözős véres erőszakos cucc, egy csipetnyi jó hangulattal. Felejthető kategória.

Gyengusz 6/10
Kép
miihii
KHAL

2013.07.16. 08:03:23

sjd írta:
REMY írta:A kaijuknak valószínűleg azért adtak neveket, mert így könnyebb volt beazonosítani őket.
Akkor esetleg nem egyszer kellett volna elmondani a nevüket, mert én baromira nem tudtam őket megkülönböztetni egymástól. Főleg a végén, amikor már 3 is volt egyszerre, csak kapkodtam a fejem, hogy most melyik mit csinál. :D
Ez igaz, akkor meg végképp nem kellett volna fáradni a névadással, mivel kb annyit lehetett megállapítani róluk, h vmi böhöm nagy vadállatok, amiken ahol az a sok kék van, az a szája :lol: Aztán h hengerfej vagy fékpedál a neve... :lol:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
REMY
Madridista

2013.07.16. 07:35:28

Megtört város

Russell Crowe és Mark Walhberg ide vagy oda a film nagy gyenge. Unalmas és könnyed feledhető... bővebben itt. 4,5/10
sjd
Llegenda del Barça

2013.07.16. 01:25:56

REMY írta:A kaijuknak valószínűleg azért adtak neveket, mert így könnyebb volt beazonosítani őket.
Akkor esetleg nem egyszer kellett volna elmondani a nevüket, mert én baromira nem tudtam őket megkülönböztetni egymástól. Főleg a végén, amikor már 3 is volt egyszerre, csak kapkodtam a fejem, hogy most melyik mit csinál. :D
REMY
Madridista

2013.07.15. 22:08:57

A kaijuknak valószínűleg azért adtak neveket, mert így könnyebb volt beazonosítani őket. A hurrikánoknak is adnak nevet. Én nem lepődtem meg ezen a dolgon :D
miihii
KHAL

2013.07.15. 15:28:44

sjd írta:
miihii írta: Komolyan? :shock: Nekem úgy rémlik, h volt, amit fordítottak. Mondjuk nem az ilyen Cherno Alpha-t, hanem másokat.
Cherno Alpha, Crimson Typhoon, Stryker Eureka. Ennyi volt összesen. (Meg a Coyote Tango, de azt csak láttuk, nem mondták)

Mondjuk a cél egyértelmű így is, de legalább következetesek voltak és jól oldották meg. (Egy Stryker Eureka-t egyébként sem tudom, hogyan lehetne lefordítani.)
Igen, közben utánanézem, h mire emlékezhettem, h magyar neve volt, de nem találtam, uh ezt akkor benéztem végül :P

Am itt vannak a Jeager-ek és statjaik:
http://imgur.com/gallery/ebCVA
visca el barca
Presidente del Barça

2013.07.15. 14:18:26

sjd írta: (Egy Stryker Eureka-t egyébként sem tudom, hogyan lehetne lefordítani.)
hurrá csatár :lol: csodalkozom h a fantasztikus magyar fordítok nem vállalták be :lol:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.07.15. 14:14:19

miihii írta: Komolyan? :shock: Nekem úgy rémlik, h volt, amit fordítottak. Mondjuk nem az ilyen Cherno Alpha-t, hanem másokat.
Cherno Alpha, Crimson Typhoon, Stryker Eureka. Ennyi volt összesen. (Meg a Coyote Tango, de azt csak láttuk, nem mondták)

Mondjuk a cél egyértelmű így is, de legalább következetesek voltak és jól oldották meg. (Egy Stryker Eureka-t egyébként sem tudom, hogyan lehetne lefordítani.)
miihii
KHAL

2013.07.15. 13:49:25

sjd írta:
miihii írta: Bár a fordítók képmutatása elég vicces, h majdnem minden szörnynek és robotnak magyarították a nevét, kivéve mondjuk a Gipsy Danger-t... :D
Azt az egy apróságot leszámítva, hogy egy robotnak sem magyarították a nevét :wink:

(Azt viszont nem értettem, h mi ez a név adogatás a kaijuknak, halál komoly képpel bemondták, hogy "4-es osztályú kaiju, a neve Hengerfej". Én meg így néztem, hogy mi van??? Bejelentkezett az útlevél-ellenőrzésnél, vagy mi? :D
Arra emlékeztetett, amikor az 5 évesek játszanak, és akkor az az első dolog, hogy plüssfiguráknak nevet kell adni. Mert amúgy szerintem tökmindegy, menj ki, és verd pofán a szörnyet, azt kész.)
Komolyan? :shock: Nekem úgy rémlik, h volt, amit fordítottak. Mondjuk nem az ilyen Cherno Alpha-t, hanem másokat. NA mindegy, akkor ez esetben érthető ha a C típusú gépet nem vették magyarnak :D
De tényleg úgy emlékeztem, h néha mondták az ő nevüket is magyarul, aztán lehet, h keverem azzal, h mondták, h lenyírtak vmi szörnyet és annak a nevével...

De az valóban elég bugyuta volt, h ilyen neveket adtak a monstrumoknak. Nyírjátok le a kaiju-t és kész. (Vagy kaijukat, az egyiket meg a másikat :D )
soadroli írta: G.I.Joe 2-t látta valaki? Egy nézést megér, nem? :D
Egy nézést még talán, bár sztem sokkal gyengébb lett az elsőnél, ami nekem spec tetszett.
sjd
Llegenda del Barça

2013.07.15. 11:59:34

miihii írta: Bár a fordítók képmutatása elég vicces, h majdnem minden szörnynek és robotnak magyarították a nevét, kivéve mondjuk a Gipsy Danger-t... :D
Azt az egy apróságot leszámítva, hogy egy robotnak sem magyarították a nevét :wink:

(Azt viszont nem értettem, h mi ez a név adogatás a kaijuknak, halál komoly képpel bemondták, hogy "4-es osztályú kaiju, a neve Hengerfej". Én meg így néztem, hogy mi van??? Bejelentkezett az útlevél-ellenőrzésnél, vagy mi? :D
Arra emlékeztetett, amikor az 5 évesek játszanak, és akkor az az első dolog, hogy plüssfiguráknak nevet kell adni. Mert amúgy szerintem tökmindegy, menj ki, és verd pofán a szörnyet, azt kész.)
Deus
Boixos Nois

2013.07.15. 11:00:57

soadroli írta:G.I.Joe 2-t látta valaki? Egy nézést megér, nem? :D
Kölcsönkértem a fővárosi könyvtártól, lehet hogy ma este meglesem a filmet.
KépKép
soadroli
Llegenda del Barça

2013.07.15. 10:07:53

Castiel írta:Pacific rim még nem elérhető valami videómegosztón, esetleg torrent formában?
Még nem, de ha nem akarsz beülni, akkor várd meg szerintem a legjobb minőséget, mert ezt mozisan nézni...hát nem tudom, én biztos nem nézném.
G.I.Joe 2-t látta valaki? Egy nézést megér, nem? :D
Kép
Castiel
Capitá del Barça

2013.07.15. 10:02:15

Pacific rim még nem elérhető valami videómegosztón, esetleg torrent formában?
Kép
Fc Barcelona-Csurgói KK-Scuderia Ferrari-
miihii
KHAL

2013.07.15. 09:44:12

soadroli írta:
miihii írta: majdnem minden szörnynek és robotnak magyarították a nevét, kivéve mondjuk a Gipsy Danger-t... :D
Az maradt Gipsy Danger? :lol:
Háppersze :D
Mondjuk annyiban megértem, h nem fordították, h nálunk ismeretlen dolog a cigányveszély/cigánybűnözés, így nem tudták értelmezni a nevet :mrgreen: :roll: Ez csak így lábjegyzetnek, OFF téma vége ;)

Ja, még bepróbáltam a Moovie 43 c. ökörséget is, de kb 40 perc után bealudtam. És nem is tervezem továbbnézni, akkora egy primitív hülyeség... :?
soadroli
Llegenda del Barça

2013.07.15. 09:23:53

miihii írta: majdnem minden szörnynek és robotnak magyarították a nevét, kivéve mondjuk a Gipsy Danger-t... :D
Az maradt Gipsy Danger? :lol: Én ma ülök be rá.

Este megnéztem a Vonzásokat, nagyon jó kis film. Aki szereti a kicsit elvont filmeket, annak bátran ajánlom.
Kép
miihii
KHAL

2013.07.15. 09:19:28

Pacific Rim

Igazából mindent leírtatok alább, uh én is csak csatlakozni tudok az elégedett emberkékhez :)
Nagyjából hozta, amire számítani lehetett. Látvány szempontjából nagyszerű film, sztori ügyben meg semmi új a nap alatt. Viszont amíg ilyen szép cifra köntösbe bújtatják, érdemes megtekinteni. Jó kis film lett.

Bár a fordítók képmutatása elég vicces, h majdnem minden szörnynek és robotnak magyarították a nevét, kivéve mondjuk a Gipsy Danger-t... :D
sjd
Llegenda del Barça

2013.07.14. 23:33:22

visca el barca írta:sjd,

Te mindent tudsz. ezt a filmet ki(k)nek készítették? :roll:
Pl. nekem :D

De ha célcsoportot kell mondanom, akkor mondjuk 14-25 közötti, írástudó (feliratosan forgalmazták a mozikban), popkultúrában jártas emberek. (Felteszem, valahol a TWD és a Twilight sikerét próbálták meglovagolni)
Én legalábbis ide lőném be a filmet, ha el akarnám adni, meg magamból kiindulva is ezt látom racionálisnak.
Faust írta: a sztori több pontja több mint egyértelmű "utalás" arra, hogy ismét Amerika menti meg a világot.
Egy mexikói által rendezett filmben, ami japán szörnyekről szól, és ahol két brit és egy japán színész játssza a főbb szerepeket :lol: Ez az igazán szép az USA-ban. :D
Mondjuk ahhoz képest, hogy német rendező forgatott A függetlenség napja címmel filmet, ez még semmi.
csabooo
Capitá del Barça

2013.07.14. 23:22:03

Golyózápor

Vasárnap esti kikapcsolódásnak, egy popcorn mellett nekem tökéletes volt. Pörgős, jó színészi teljesítménnyel fűszerezve. Nem volt nagy durranás a sztori, nem is nagyon vágtam mi a lényege az egésznek, csak lejött hogy az új jelöltnek kell a donor és, ezért akarták kinyirni asszem a kölyköt, mindegy, nekem bejött mára ez a lövőldőzős sztori :)
Nem is vártam nagyobb durranást, nem is nagy durranás filmet kerestem , tipikus ilyent, és meg kaptam.

Nekem tetszett a film, csupa jó akciójelenetekkel telítve + voltak jó poénok is, amiken jókat röhögtem :D

Azért Monica Belucci negyvenes évei végét járva ( igaz a filmben 43 volt asszem ) azért még elég ütős kis asszony... jó kis bombázó még 8) .

Jó volt esti lazulásnak, 7-8-t megért nekem ;)
Barça,Barça,Baaarça!!!
Faust
Madridista

2013.07.14. 23:01:38

Pacific rim

Del Toróban csalódtam, a sztoriban és a látványban abszolút nem. Ez így ellentmondásnak tűnhet, de nem az: a sztori fájdalmasan buta és sablonos, elnyújtott körítés a zúzda mellé - ami elképesztően látványos, pláne IMAX-ben, igazi látványorgia. Már az első trailer óta tiszta volt, hogy ilyen lesz, mégis reménykedtem, hogy Guillermo nem éri be papírmasé karakterekkel, ezerszer látott "fordulatokkal", de hiába. De legalább profin levezényelte, az tuti. :D

Tetszett, hogy ha felszínesen is, de nem csak Amerika van a középpontban, bár a sztori több pontja több mint egyértelmű "utalás" arra, hogy ismét Amerika menti meg a világot. Ez ellen lehet háborogni, lehet csépelni az asztalt, de ez van, az ilyen filmek többnyire amerikaiaknak készülnek.

A Pacific Rim tökéletes nyári blockbuster, semmi több - de nem is akar több lenni. Egyáltalán nem sajnáltam rá a lóvét, de kétlem, hogy megnézném mégegyszer: ugyanúgy, mint az Avatar, ez otthon nagyon gyengusz lesz az elsöprő moziélmény mellett. Még mindig reménykedem, hogy del Toro visszatér a szerzői filmes énjéhez, de egyre kevesebb az esély.

DÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜM.

6,5/10
Kép
visca el barca
Presidente del Barça

2013.07.14. 22:53:26

soadroli írta:Eleven testek
Tudtam, hogy nem kéne elkezdeni, de adtam egy esélyt. 4 perc után ki akartam nyomni, de vártam, így a 10-be nyomtam ki. Hát ez mi ez? :-s ](*,)
dettó :lol: az egyik legrosszabb film amit valahova láttam.

sjd,

Te mindent tudsz. ezt a filmet ki(k)nek készítették? :roll:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
bence-barca
Llegenda del Barça

2013.07.14. 22:28:58

RTL-en Erőszakik.

GT-nek ajánlva a következő idézet belőle:
Ray: Oh. And see who gets into heaven and who gets into hell and all that.
Ken: Yeah. And what's the other place?
Ray: Purgatory.
Ken: Purgatory... what's that?
Ray: Purgatory's kind of like the in-betweeny one. You weren't really shit, but you weren't all that great either. Like Tottenham.
Ray: Do you believe in all that stuff, Ken?
Ken: About Tottenham?

Kumma jó film :mrgreen:
CsacsMate
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2013.07.14. 22:18:05

soadroli írta:Eleven testek
Tudtam, hogy nem kéne elkezdeni, de adtam egy esélyt. 4 perc után ki akartam nyomni, de vártam, így a 10-be nyomtam ki. Hát ez mi ez? :-s ](*,)
Remélem nem vetted komolyan az Alkonyat zombis változatát. Ők se vették komolyan, a vámpíros változattal ellenben. Bár jobb lett volna, ha valami rothadó zombiba lenne szerelmes, mint mondjuk, amik a TWD-ben vannak. :D

Miller's Crossing

7|10

Régóta terveztem megnézni a Coen testvérek ezen filmjét. Nekem tetszett, ehhez a műfajhoz értenek igazán.
Gabriel Byrne is jól hozta a cseles, szívtelen(?) maffiózó szerepét. Addig kavarta a szálakat, amíg elérte, amit akart, bár néha a szerencse is kisegítette. Egyébként nem tartozik az egyszerű filmek közé hangulatban. Bár ez is jellemző a testvérpárosra néha. :)

Így rövidült a watchlist-em megint már csak hat darab film van rajta, és mind 1960 előttiek. Fel kellene tölteni, de mivel. :-k
soadroli
Llegenda del Barça

2013.07.14. 21:35:45

Eleven testek
Kép
sjd
Llegenda del Barça

2013.07.14. 19:02:07

Mr Brooks
Sok tekintetben tetszett, a rendezés, a zene (utólag derült ki, hogy Ramin Djawadi), még a tudathasadásos sorozatgyilkos karaktere is jó volt. De akármennyire is tetszett a hangulata, valahogy nem éreztem benne azt az átütő erőt (lehet, hogy pont az újranézés miatt), de másodszorra is kétségkívül érdemes volt megnézni.
csabooo
Capitá del Barça

2013.07.14. 01:04:54

sjd írta:The Iron Giant
Hát ez gyakorlatilag az ET volt szinte egy-az-egyben. Nem is tudom jobban megfogalmazni, az ezerszer látott "gyerek megbarátkozik az űrlénnyel/robottal/gyilkos bálnával/kutyával/macskával, amit viszont mindenki más meg akar ölni" sztori volt pont ugyanúgy előadva. A hidegháborús környezet csak még jobban eltúlozta ezt (ráadásul egy gyerek néző tuti semmit nem ért belőle), és én egy kicsit azt éreztem ki ebből, hogy nem merték ezt modern környezetbe helyezni valamiért...
A vége tetszett egyedül valamennyire, de hogy egy ennyire tucatfilm mitől számít mégis különlegesnek, azt fel nem tudom fogni.
csabooo írta:Ördögsziget
http://www.imdb.com/title/tt1332134/
vagy
http://www.imdb.com/title/tt0116116/ ?
A 2010-es, Kongen av Bastøy norvégul ez a címe. Bastoy királya asszem ez a magyar címe.
Barça,Barça,Baaarça!!!
Válasz küldése