Jó, akkor megkezdjük a zenélgetést, jönnek az ajánlásaim. Amikor elkezdtem gondolkozni, először mindenképp két teljesen különböző albumot akartam ajánlani. Ezért is esett a választásom egy elektro lemezre, de erről lemondtam lentebb már említett okok miatt. De lehet, hogy az a lemez még előkerül, ha lesz következő kör...
Így viszont két popos-rockos lemezt választottam, egyet a nyolcvanas évekből, egyet pedig a kétezres évek elejéről.
Az első a nyolcvanas évek elejéről egy amerikai zenekar debütáló albuma. Akkoriban minimálisan, utólag valamennyire el lett ismerve, de szerintem így is méltatlanul ismeretlen. Ez a zenekar pedig a
Violent Femmes, az ajánlott albumnak pedig ugyanez a címe.
A második pedig valamivel ismertebb, a zenekar mindenképp. Szerintem a kétezres évek legjobb zenekaráról van szó, 1999 és 2007 között készítettek hat albumot, amiből az első kettő még észrevétlen maradt, a harmadik már meghozta a széleskörű kritikai elismerést, a negyedik pedig a világhírnevet, többek között egy olyan számmal, amit mindannyian ismertek. A nevezett együttes pedig a
White Stripes, az ajánlás pedig az ő második lemezük, a
De Stijl.
Tehát röviden:
1.
Violent Femmes - Violent Femmes (1983)
2.
The White Stripes - De Stijl (2000)
Mindenkinek jó szórakozást kívánok!