Na hát akkor Rush......
Nagyon nagyon vártam ezt a filmet. Már hónapok óta vártam hogy mikor lesz végre szeptember 12.-e, mikor mutatják be végre ezt a művet. Megmondom őszintén, óriási félsz volt bennem. Mert nekem van egy olyan rossz tulajdonságom, hogy autós filmeket szakmai szemmel nézek, tehát agyvérzést tudok kapni, amikor a Halálosabb iramban filmekben mennek egymás mellett 200-al már fél perce, aztán egyszer csak Vin Diesel visszavált egyet, és lepadlózza a gázt...na olyankor ki tudnék rohanni a világból. És féltem, hogy mivel ez hollywoodi produkció, tele lesz látványos elemmel, meg hanghatással, meg minden kutyafülével, és a szakma el fog veszni. Hála a magasságos jó Istennek, nem így történt. Ez a film kérem szépen úgy tökéletes, ahogy van. Az, ahogy bemutatja a két karakter jellemét, kapcsolatuk előrehaladását a kezdetektől, és a rivalizálás felépítését...egész egyszerűen zseniális. Egy milliméter sem maradt egyik karakterben sem. Elképesztő színészi játék, szabályosan éreztem azt az adrenalint, azt a szenvedélyt, azt a tüzet, amit egy versenyző a rajt előtt, és a verseny alatt érez.
REMY hsz-ét olvastam itt délután, láttam, hogy 9.5 pontot adott a filmre. Gondolkoztam, hogy vajon mi lehet az a fél pont, ami benne maradt. Miután megnéztem ezt a jelenetet, rájöttem:
Ennél a jelenetnél én konkrétan libabőrös lettem, átfutott rajtam a hideg. Itt bevillant a 9.5 pont, és rájöttem, hogy itt van az a 0.5 pötty. Aki nem versenyző (típus), aki még életében nem versenyzett, aki még nem tapasztalta meg a rajt előtti feszültséget, hogy milyen az, amikor visszaszámol az óra, és 0-nál elkezd üvölteni körülötted a motor, csörög, csattog, zörög az egész autó, és a kanyarok csak jönnek, az nem tudja átérezni ezt a filmet 100%-ig, csak 99%-ig. Aki nem adná oda a fél karját azért, hogy versenyautóban ülhessen, és versenyezhessen akár test-test ellen, akár az óra ellen, abban ez a film kicsit más érzéseket kelt.
Ezt nem nagyképűsködésként írtam, hanem szent meggyőződésem -bár nem vagyok filmkritikus, meg ilyenek- hogy ebben a filmben az a fél pont nem technikailag, szakmailag marad benne, hanem érzelmileg.
Egyszóval, nálam 10/10.
Ez lesz az első film, amit meg fogok vásárolni DVD-n.