LG írta:Csababarca!
De ahogy sok külföldiben nem reális kép él Magyarországról, úgy szerintem sok magyarban sem él reális kép a Nyugatról. Mert sokan úgy gondolják, hogy itt minden rossz, ott meg Kánaán van, pedig a valóság minimum árnyaltabb ennél.
azt tartom fontosnak, hogy az adott országban élők lássák reálisan a képet az anyaországról.
tehát egy magyar legyen tájékozott a magyar ügyekről, helyzetről,egy francia a franciáról.
engem nem érdekel, hogy a franciák mit csinálnak, nekem attól nem lesz se rosszabb sem jobb, hogy ott tüntetnek, vagy emelnek gázárat vagy sem.
nem tudok haragudni egy görögre, vagy lengyelre ha torzan látja az itteni helyzetet, negatív vagy pozitív irányba.
magunkkal kell tisztában lenni, és nem okoskodni külföldi dolgokban. nem tudjuk mi ott a valós helyzet, ők sem tudják itt mi.
én így gondolom.
annyit tapasztalok, hogy pl USA-ban, Szlovákiában, Lengyelországban nem kell úgy vezetnem, hogy a kátyúkra figyelek, nem esik szét az autó alattam, nem kapok durrdefektet a főútvonalon lévő kátyúktól, mint itthon.
tény.
és akkor egy apró szegmenst illettem, ami az utak állapota. gyertek el Pest megye déli részébe, ami nem is egy szegény régió, és akkor meglátjátok miről beszélek. (nem a falvak, városok utairól beszélek, mert az általában a város feladata, hanem a közutakról, főutakról)
50es főút konkrétan Örkény-Budapest között életveszélyes, közlekedésre totálisan alkalmatlan. foltozgatnak, kátyúznak, ami az első fagynál kifagy, és a kamionok kinyomják.
apró dolgok, de egy ország, régió élhetőségében nagyban szerepet játszanak.
mellékes, hogy a városunk főutcája, 3. legforgalmasabb útja olyan állapotban van, hogy két autó nem fér már el rajta, annyira tönkrement, csak ha lehúzódnak, a város meg nem tesz semmit.
Ez itt most mellékes dolog, de engem ezek dühítenek. Nem tudok elmenni szó nélkül ezen problémák mellett, itt élek, itt tervezem az életemet, de romlik és rothad minden. folyamatosan.
nagyszabású építkezések persze vannak, amik elvonják a figyelmet (stadionok khm, egy árából pl egy 15-20 km-s főútvonalat újra lehetne húzni a nulláról) a problémákról.
én nem tudom mi kell ahhoz, hogy változások legyenek, de nem tetszik az amerre tart az ország. Nem tetszett a balos kormány idejében sem, nem tetszik most sem.
nem látom, hogy fejlődnénk, tartanánk valamerre. ez baj szerintem.
persze panaszkodni mindig lehet, de ha látnék szándékot, akkor kevesebbet panaszkodnék.de tényleg azért teszem, mert egyébként szeretem az országomat, szeretek itt élni, szeretem egy csomó régióját az országnak, értékesnek tartom a helyet ahol élünk, ezért fáj látni amit szándékosan művelnek vele.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."