csabooo írta:Sziasztok!
Bele kontarkodok a temaba, ha nem baj.
Velemeny, hozzaszolas erdekel, hatha van, vannak akik jartasok ebbe.
Auto vasar elott allok, s amiket kineztem, az a vw passat b7, vagy cc, illetve audi a4 b8, esetleg a5, ha arba belefer.
Azt fontos eldönteni, hogy a méret mennyire szempont, mert ez a 4 autó különböző paraméterekkel rendelkezik.
Főleg belső térre értem.
A passathoz képest egy A4 kicsi kívül, belül.
A CC, meg az A5, legalábbis a régebbiek 4 fősek, ez is szempont lehet pro-kontra. Plusz én próbáltam a CC-ket mert tetszettek, de nekem a 190 centimhez túl kicsik voltak, nem volt kényelmes, konkrétan súrolta a fejem a tetőt vezetés közben.
Ha Passat méret kell akkor inkább A6okat nézz, vagy Superbeket, és 2.0-ás tdiket. Kisebb dízelt ekkora autókhoz ne válassz, csak megszívod.
Hasonló kategóriákat nézegettem másfél éve, végül Superbet vettem (nekem akkor 3M volt a limit), ár-értékarányban legyőzte a többit. (ugyanaz a felszereltség egy passatban fél millával, audinál majdnem egy millával volt több akkor)
Én arra bíztatlak, hogy ha megvan a modell, amit kigondoltál, akkor próbálj magánszemélynél nézelődni. Kereskedésben lehúznak, plusz ott őrült módon visszatekerik a kocsikat, és általában külföldről hozzák be. Amivel nem lenne gond, de ha hazudnak róla, akkor ott sántít a dolog már.
Eladtuk a passatunkat amikor a superbet vettük, 850ezer km-vel (egyébként 1 milla felett volt benne, de 3 év után vezérlés csere volt, meg km órát is cserélték és kinullázta a szervíz. ezt mi hoztuk ki szalonból), 3 hónap múlva láttam használtautókon kereskedésnél 160ezer km-vel.
Mi egy cégtől hoztuk el a Superbet, mindenről volt számla, még a mosásokról is, gumicserék, ablaktörlő folyadékok, stb.
Kereskedésben is lehet jót kifogni, csak észnél kell lenni.
Ha megvetted az autót, akkor olajcsere, vezérléscsere stb.
Illetve rendszám alapján kérdezd le az infókat, több helyen is meg lehet ezt tenni. Ott látod ha visszatekerték az órát. Plusz vannak olyan lekérdezős oldalak is, ahol külföldre is rálátnak.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."