Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
soadroli
Llegenda del Barça

2014.07.02. 21:17:42

Rinku írta:Életrajzi filmeket tudtok mondani?
A Nyughatatlan, Ray

dráma pl: Cserbenhagyás, Ház a ködben
Kép
Rinku
Director del Fútbol

2014.07.02. 20:37:07

Életrajzi filmeket tudtok mondani? Valami komolyabb kéne. Vagy valami dráma, amin hümmög az ember. Ki vagyok fogyva abszolút mindenből. Vagy csak úgy simán valaki említhetne vagy 4-5 filmet, amit ő nagyon szeret ezért és azért, de nem a legismertebbek. Hátha lehet csemegézni belőlük, másoknak is. :) Köszi! :)
Football, bloody hell. /SAF/
messideco
Presidente del Barça

2014.07.02. 16:59:05

A Zombieland-en kívül már láttam mindhármat, és valamilyen szinten tetszettek is :)
Kép
"And my heart will leave you never."
Rinku
Director del Fútbol

2014.07.02. 15:58:39

messideco írta:Rinku:

elég érdekes filmekről írtál. Van imdb-s listád esetleg, vagy ide is beírhatod a kedvencnek tartott filmjeidet :)
Nos, van néhány film a tarsolyban, igyekszek a ismeretlen jobbakra ráakadni. :) Viszont imdb-s listám nem nagyon van, inkább írnék még néhányat, amit szeretek, hátha találtok közöttük érdekeset. :wink:

A pankrátor - The Wrestler (2008)
Micky Rourke a főszerepben. Egy kiégett pankrátorról (de lehetne a metaforája bármilyen más nagymenőről, akit az idő elkoptatott) szól, akinek már sz.r a térde, ízületei, szíve kikészült a sok tuning anyagtól, vállalja még a meccseket, de nem bírja már. Család mögötte semmi, van egy lánya, de sosem foglalkozott vele, jóformán nem is ismeri, tehát ez az abszolút nagymenő, aki miután parkolópályára került, nem marad neki semmi, csak a nagy üresség. Alig bír melót találni, az egykoron dicsőített sztár most egy csemegepultban árul szalámit öreg nyanyáknak. Remek film, nagyon ajánlom, igazán elgondolkodtató. Dráma, de nem ez a meghökkentő, felkavaró, mint a Rekviem, ez egy hümmögő, "naigen..." film, 2008/2009-s Velencei Filmfesztivál legrangosabb díját nyerte el, meleg szívvel ajánlom. :) Pont tegnap néztem meg újra, baromi jó film.

A leggyorsabb Indian - The World's Fastest Indian (2005)
Sir 'Tony Hopkins a főszerepben. Burt Monro, motor- és sebességőrült Új-Zealandról, akinek minden vágya, hogy az 1920'-s Indian márkájú versenymotorával a kategóriájában új csúcsot állítson fel sebességben, gyerekkorától ezt tervezi és most öreg fejjel nekiindul az USA-nak. (Van egy kiszáradt tómeder, ahol minden évben versenyeket tartanak.) Nagyon kedves, aranyos film, nekem nagyon tetszett, a világ egyik legjobb "délután beülök filmet nézni"-filmje, tök hihetetlen volt úgy látni Anthony Hopkinst, hogy nem egy vérengző vadállat, hanem egy jópofa öreg fickó. :D Imádom ezt is, rongyosra néztem már, de nagyon kevesen ismerik. :? :) /Igaz történet./

Pénzcsináló - Moneyball (2011)
Bár baseballos film - szerintem az egész "sport" egy bagatell vicc -, meglepően jó. :) Sőt! Egészen kiváló. :) Brad Pit a főszerepben, 2002-ben járunk, az Oakland Athletics kiesik a rájátszásból és a legjobb játékosaik nagyobb klubokhoz eligazolnak - mint ahogy anno a Depor is széthullott szintén a 2000'-s évek elején -, és egy fiatal közgazdász, statisztikus srác (Jonah Hill) segítségével pusztán a statisztikák alapján újjáépítik az Oaklandet, csupa leszerepelt vagy lenézett játékosból. :) (És bejön, persze, miért Moneyball a neve. :D ) Mintha a Barca Mathieu-kel meg Bojan Krikicsekkel rakná tele a csapatát... :D Szintén nagy kedvenc a film, ajánlom. :)

Zombieland (2009)
Na, aki ezt nem ismeri, az menten szégyellje el magát! :D Bár vannak akik nem, megemlíteni nem árt. :wink: A legjobb zombis film, horror-vígjáték, Woody Harrelson egy állat... :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=u4C7j5oEgPg" target="_blank
Ez az intorja, akit ez nem győz meg, azt én sem tudom. :D

Hirtelen más nem jut eszembe, jó szórakozást, bármelyikhez. :)
messideco
Presidente del Barça

2014.07.01. 22:27:28

Rinku:

elég érdekes filmekről írtál. Van imdb-s listád esetleg, vagy ide is beírhatod a kedvencnek tartott filmjeidet :)
Kép
csabooo
Capitá del Barça

2014.07.01. 21:02:48

No, megneztem az Into the white-t, es azt kell mondanom popec kis film lett. Nem dobtam tole hatast, de nem unatkoztam 1 percig sem, es le tudott kotni vegig. Foleg ha film moge nezunk es latjuk ahogy folyamatosan megtorik a jeg a ket ellenseg kozt, es ellensegbol barat lett. Jo kis film, jol esett megnezni :D Johet a kovetkezo :!:

Koszi Rinku :mrgreen:
Barça,Barça,Baaarça!!!
Rinku
Director del Fútbol

2014.07.01. 14:40:27

Időközben eszembe jutott még egy film, a 9 rota, vagyis a 9. század. Orosz-afgán háború. Oroszok készítették, szóval hálivúdtól jó messze jár. Piratebayen fent van azt hiszem, de ncore-on is. Utóbbin talán még angol felirat is hozzá van csatolva. Érdemes megnézni, érdekes egy film, nem a szokványos kategória. 19-20 éves kölykök jelentkeznek katonának és viszik őket a háborúba. Echte oroszok, némelyiknél ruszkibb fejűt találni sem lehet. :) Nézz utána csaboo, hátha megtetszik. :)

szerk.: Varatix ajánlására figyelj, mert ha nem láttad, akkor mindenképpen. :) Amíg az Elit alakulat a bajtársiasságot és egy családi kötelék kialakulását mutatja be egymásra utalt emberek között, a Pacific az emberi mételyt és az elme megbomlását. Imádom az Elit alakulatot, de a Pacific több annál. Nézd csak meg, ha nem láttad volna még, tanulságos. :)
Varatrix
Director del Fútbol

2014.07.01. 09:25:35

csabooo írta:Huhh, ez igen. Asszem hnap toltom is le oket, igy a rovid irasok alapjan minde megfogtak meg erdekelnek, koszi :!: 8)
2. vh-ról az én kedvencem a The Pacific. Ez egy HBO rövid film sorozat, azt hiszem két évad, de baromi jó bemutatja a csendes óceáni frontot, ami talán kevésbé népszerű filmeket tekintve. A karakterek is izgalmasak, és talán mindenek előtt nekem ami nagyon tetszett, hogy emberiek. Ennek ugye a párja az Elit alakulat, ami ahz európai front, de annyi féle feldolgozásban láttam már azt, hogy engem annyira nem ragadt magával, de ki tudja azért megemlítem.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
csabooo
Capitá del Barça

2014.07.01. 00:13:21

Rinku írta:
csabooo írta:Tudtok vmi jo kis kalandfilmet ? lehet haborus, vagy valamilyen akciodus kalandfilm is :D
Mivel nem szeretem a magyar szinkroncímeket, angolul írom mindegyiket, de linkeltem mindenhez, szóval elboldogulsz. :)

Master and Commander
1800-s évek, napóleoni-háborúk, klasszikus kosztümös, korhű film, a világtengereken is dúló háborút és egy hadihajó mindennapjait mutatja be, a britek szemszögéből nézzük a dolgokat. Egyik legnagyobb kedvencem, ha történelmi/háborús. :) Rongyosra nézett kategória. :)

The Way Back
2. világháború, egy csapatnyi fogoly megszökik egy szovjet gulágból és elindul délnek, terveik szerint Indiába, bár mindegy merre, csak messze a ruszkiktól. Túlélős, komolyabb film, ilyen jó filmet ritkán látok. :) Talán ncore-on bukkantam rá, de csak tök véletlenül, jókor votlam jó helyen és de jó, hogy pont akkor ott voltam. :) Angolul néztem meg, ha van is magyarul, ne bajlódj vele, szerintem pótolhatatlan az angol nyelv ettől a filmtől. (Annak ellenére is, hogy a filmben a lengyelek is angolul beszélnek, akcentussal.)

Into The White
Nem öldöklős, 2. háborús film. Norvégia felett lezuhan egy német bombázó, 3 pilótával és szintén majdnem ugyanott egy brit repülő, 2 pilótával. Egy menedékházban futnak össze a norvég "préri" kellős közepén. Tök érdekes, mert lavírozni az erkölcs, emberi értékek és a háborús állapot között baromi nehéz lehet. :) Méltatlanul ismeretlen filmnek tartom. :( (Szintén angolul néztem meg, úgyis ajánlom.) /Valós történet./

The Kingdom
Szaúd-Arábia, jelenkor, terrorizmussal a középpontban. Nem csípem a hasonló témájú filmeket, de ez nagyon ütött. Szvsz szintén nagy film, meglepődtem rajta, annyira jó volt, sokkal kevesebbet vártam az egésztől. :) A film lényege, hogy okos, értelmes film, nem ilyen hagyományos rossz arabok, jó amerikaiak stílusú, amitől hányok.

Remélem találsz benne olyat amit nem láttál/érdekel, jó szórakozást. :)
Huhh, ez igen. Asszem hnap toltom is le oket, igy a rovid irasok alapjan minde megfogtak meg erdekelnek, koszi :!: 8)
Barça,Barça,Baaarça!!!
Chino
Llegenda del Barça

2014.06.30. 22:52:57

noname írta:
zola8787 írta:a Ponyvaregényről
Saját vélemény/személyes tapasztalat.
Először régebben néztem meg, 5-6 éve lehetett vagy több és egyáltalán nem tetszett(főleg a hype-hoz képest). A filmnek nagyon egyedi stílusa van és amennyiben az ember nincs felkészülve rá (értsd másra számít/még fejlődőben van az ízlése filmek terén), egyáltalán nem meglepő, ha nem tetszik neki.

Kb 2-3 éve megnéztem megint, akkor kijavítottam a 7es imdb osztályzatomat 9-re, mert már tetszett. Az is biztos h erősen hangulatfüggő, hogy mi lesz a verdikt egy ilyen film után. Nem is annyira vicces, nem is annyira akciódús(nem mindig), de megfelelő hangulatban igen jó film.
Bár javasolnám, hogy inkább nézz meg pár Guy Ritchie filmet(Snatch), mely sok szempontból igen hasonló(vagánykodás és hangulat), de más szempontból sztem sokkal jobb(humor).
Nekem is valami hasonló a véleményem.

Szerintem elsőre nagyon nehezen emészthető. Amikor először beraktam a kazit, hogy megnézzem nagy reményekkel tekintettem elé, de szinte kínszenvedés volt végignézni. Aztán később rávettem magam, hogy tegyek még egy próbát, ha már ennyire dícsérik. És volt értelme. Mára már (kb. 10-12 szeri nézés után) szinte minden második mondata szállóige lett, bármikor meg tudom nézni.
Akikkel beszéltem ők is hasonlóan voltak vele. Kevés olyan emberrel találkoztam, akinek már elsőre bejött volna. Persze nem tetszhet mindenkinek.
Lehetne minden egyes karakterről esszéket írni, de ezt inkább az emberekre kell bízni, a zenéje viszont kötelező mindenkinek. :lol:
Forca Barca!!!!
miihii
KHAL

2014.06.30. 22:43:34

Raid 2

Megérte a várakozást, ütős lett 8)

Nem sokat gondolkodtak a sztorin, h egyedi legyen, így marad a látvány, ami pluszt ad, de az nagyon. Megvannak a maga bárgyúságai, néhány képsor igen buta lett benne, de azért ezzel nyilván számolhattunk. Ettől függetlenül még mindig elképesztő a csávó, nagyon pörög, ahogy az ellenfelek is.

Szóval vegyétek, vigyétek, mert jóféle ;)

Megnéznék egy Tony Jaa-Iko Uwais meccset :D (Pletykák szerint lesz Raid 3, amiben mindketten szerepet kaphatnak. Remélem összejön 8) Ja, am Tony Jaa pedig szerepelni fog a Halálos iramban 7-ben. )

Am érdekesség, h az első komolyabb filmje a srácnak a Merantau (amit ma néztem meg és szintén nem rossz, bár elmarad a Raid-től azért), amiben Yuda a neve. A Raid-ben pedig Rama. A Raid 2-ben pedig eredetileg Rama, de álnevet is kap, ami történetesen Yuda :lol:
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Rinku
Director del Fútbol

2014.06.30. 21:50:39

csabooo írta:Tudtok vmi jo kis kalandfilmet ? lehet haborus, vagy valamilyen akciodus kalandfilm is :D
Mivel nem szeretem a magyar szinkroncímeket, angolul írom mindegyiket, de linkeltem mindenhez, szóval elboldogulsz. :)

Master and Commander
1800-s évek, napóleoni-háborúk, klasszikus kosztümös, korhű film, a világtengereken is dúló háborút és egy hadihajó mindennapjait mutatja be, a britek szemszögéből nézzük a dolgokat. Egyik legnagyobb kedvencem, ha történelmi/háborús. :) Rongyosra nézett kategória. :)

The Way Back
2. világháború, egy csapatnyi fogoly megszökik egy szovjet gulágból és elindul délnek, terveik szerint Indiába, bár mindegy merre, csak messze a ruszkiktól. Túlélős, komolyabb film, ilyen jó filmet ritkán látok. :) Talán ncore-on bukkantam rá, de csak tök véletlenül, jókor votlam jó helyen és de jó, hogy pont akkor ott voltam. :) Angolul néztem meg, ha van is magyarul, ne bajlódj vele, szerintem pótolhatatlan az angol nyelv ettől a filmtől. (Annak ellenére is, hogy a filmben a lengyelek is angolul beszélnek, akcentussal.)

Into The White
Nem öldöklős, 2. háborús film. Norvégia felett lezuhan egy német bombázó, 3 pilótával és szintén majdnem ugyanott egy brit repülő, 2 pilótával. Egy menedékházban futnak össze a norvég "préri" kellős közepén. Tök érdekes, mert lavírozni az erkölcs, emberi értékek és a háborús állapot között baromi nehéz lehet. :) Méltatlanul ismeretlen filmnek tartom. :( (Szintén angolul néztem meg, úgyis ajánlom.) /Valós történet./

The Kingdom
Szaúd-Arábia, jelenkor, terrorizmussal a középpontban. Nem csípem a hasonló témájú filmeket, de ez nagyon ütött. Szvsz szintén nagy film, meglepődtem rajta, annyira jó volt, sokkal kevesebbet vártam az egésztől. :) A film lényege, hogy okos, értelmes film, nem ilyen hagyományos rossz arabok, jó amerikaiak stílusú, amitől hányok.

Remélem találsz benne olyat amit nem láttál/érdekel, jó szórakozást. :)
csabooo
Capitá del Barça

2014.06.30. 19:02:04

Petr írta:

Sorozat is jo? Dora a felfedezo.
Koszi a gyors valaszt, de a rajzfilmeket mar kinottem :)
Barça,Barça,Baaarça!!!
Petr
Entrenador del Barça

2014.06.30. 18:51:13

Sorozat is jo? Dora a felfedezo.
csabooo
Capitá del Barça

2014.06.30. 18:43:22

Tudtok vmi jo kis kalandfilmet ? lehet haborus, vagy valamilyen akciodus kalandfilm is :D
Barça,Barça,Baaarça!!!
noname
Llegenda del Barça

2014.06.21. 19:13:15

zola8787 írta:a Ponyvaregényről
Saját vélemény/személyes tapasztalat.
Először régebben néztem meg, 5-6 éve lehetett vagy több és egyáltalán nem tetszett(főleg a hype-hoz képest). A filmnek nagyon egyedi stílusa van és amennyiben az ember nincs felkészülve rá (értsd másra számít/még fejlődőben van az ízlése filmek terén), egyáltalán nem meglepő, ha nem tetszik neki.

Kb 2-3 éve megnéztem megint, akkor kijavítottam a 7es imdb osztályzatomat 9-re, mert már tetszett. Az is biztos h erősen hangulatfüggő, hogy mi lesz a verdikt egy ilyen film után. Nem is annyira vicces, nem is annyira akciódús(nem mindig), de megfelelő hangulatban igen jó film.
Bár javasolnám, hogy inkább nézz meg pár Guy Ritchie filmet(Snatch), mely sok szempontból igen hasonló(vagánykodás és hangulat), de más szempontból sztem sokkal jobb(humor).
A Fifa egy szégyen
soadroli
Llegenda del Barça

2014.06.21. 16:09:01

Én is várom a feliratot, meg a The Immigrant-hez is, már vagy 2 hónapja :evil:
Kép
miihii
KHAL

2014.06.21. 15:58:12

A The Raid 2 végre elérhető kiváló minőségben a kölcsönzőkben 8)
Felirat egyelőre nincs még.

Nagyon kíváncsi leszek az első rész hatalmas sikere után mit tudnak kihozni a folytatásból, de a látványos csihipuhi asszem garantált 8)
miihii
KHAL

2014.06.18. 07:09:52

zola8787 írta:a Ponyvaregényről tudnátok jó kis kritikát bemásolni, vagy saját véleményt? 2-3 hete néztem meg, mert mindenki erről beszél, aztán na lássuk. De egyszerűen áhh, nem tetszik. Mindenki azt mondja, hogy jók a poénok, hát 2szer ha elröhögtem magam, pedig én aztán mindenen tudok nevetni. A sztori is baromi unalmas volt, nem is értettem. Tudom, hogy velem van a baj, lehet fáradtan néztem meg, vagy alapból ennyire sötét vagyok :lol:
Változtatna valamit a dolgon, ha valaki oldalakon keresztül dícsérné? ;)

Attól, h a többségnek tetszik, nem kell mindenkinek bejönnie és ha neked pont nem, akkor ezen vélhetően az sem fog módosítani, ha nekiállnánk ajnározni a filmet. Ha maguktól nem ütöttek a dolgok, akkor sztem úgy sem fognak, ha más azt mondja, mekkora károly volt ez meg az benne :)
zola8787
Director del Fútbol

2014.06.17. 16:28:08

a Ponyvaregényről tudnátok jó kis kritikát bemásolni, vagy saját véleményt? 2-3 hete néztem meg, mert mindenki erről beszél, aztán na lássuk. De egyszerűen áhh, nem tetszik. Mindenki azt mondja, hogy jók a poénok, hát 2szer ha elröhögtem magam, pedig én aztán mindenen tudok nevetni. A sztori is baromi unalmas volt, nem is értettem. Tudom, hogy velem van a baj, lehet fáradtan néztem meg, vagy alapból ennyire sötét vagyok :lol:
messideco
Presidente del Barça

2014.06.11. 22:51:39

Majd holnap írok párat, most fáradt vagyok :)
Kép
Varatrix
Director del Fútbol

2014.06.11. 22:33:54

kindeR írta:valaki tudna nekem ajánlani egy, a Hetedikhez, vagy a Fogságbanhoz hasonlóan fordulatos filmet :?:
Zodiákus: ugyancsak David Fincher, ahogyan a Hetedik, csak ezt az élet ihlette.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Isti8
Barça B

2014.06.11. 19:36:59

kindeR írta:valaki tudna nekem ajánlani egy, a Hetedikhez, vagy a Fogságbanhoz hasonlóan fordulatos filmet :?:
Tökéletes trükk
kindeR
Barça B

2014.06.11. 19:34:12

valaki tudna nekem ajánlani egy, a Hetedikhez, vagy a Fogságbanhoz hasonlóan fordulatos filmet :?:
Kép
Kash
Entrenador del Barça

2014.06.11. 18:59:39

Eloszor is bocs, hogy nincs e'kezet. :(

The legend of Hercules

Tisztara mint a 300 es az immortals, a sok lassitott felvetel utes kozben, a latvany vilag es a tortenet a 2 kozott van. A bunyo (Nem a lassitott felveteles, bar az sem idegesitett annyira) nagyon ott volt, de szerintem nagyon siettek osszecsapni a filmet, a mitologiai dolgokat sem eroltette'k tul, abbol kellett volna tobb. 6/10

I, Frankeinstein

A Frankeinstein Theory egy gyenge horror filmnek elment, ez is ezt a mufajt kepviseli, nem ertem miert. A tortenet gagyi :lol: De a kivitelezes jo, ami fura (A 2 forditva szokott lenni). Franki eleg kemeny gyerek lett, mellette a selyemfiu hercules elbujhatna. Az effektek es a latvany 1. osztalyu, bar a rosszfiuk lehettek volna ijesztobbek is. 8/10

12 year's slave

Errol a filmrol nem tudok sokmindent irni, a tortenetbe nem tudok belekotni, hiszen valosagos tortenetet dolgoztak fel. Nem szokasom, de egyes jeleneteknel nem tudtam odanezni, szerintem csak eros idegzetuek nezzek meg :lol: 10/10

Man of tai chi

Bruce Lee :arrow: Jackie Chan :arrow: Jet Li :arrow: Tiger Chen :lol:
Imadom a bunyos filmeket, es az elozetes alapjan tudtam, hogy meg kell neznem, es szerencsere nem csalodtam egyaltalan. A verekedesek olyan szemszogekbol is meg lettek mutatva, hogy az embernek nem volt olyan erzese, hogy valamit el akarnak titkolni elole, nem latszik, hogy nem verekszenek :D Aki szereti a fent emlitett 1. 3 emberke filmjeit, az nezze meg ezt is. 10/10
Kép
Válasz küldése