AC2 bőven a széria legjobb darabja, szorosan mögötte a Brotherhood. Valaha volt legjobb assassin, zseniális zene, itt tudjuk meg hogy tulajdonképpen miről is szól az egész sorozat. Igazából nem is érdemes külön kezelni őket, akár egy játék is lehetne a kettő. Személyes kedvencem az AC4, meg sem merem mondani, mennyi órát öltem bele

Bár én explorer típusú játékos vagyok, nem csak végigfutok a sztorin.
Ami nekem nem jött be, az a Revelations (nem nagyon tudott megfogni az isztambuli környezet, hiába Ezio), a Rogue (uncsi volt, hogy megint az USA van terítéken) és a Unity (borzasztó játékmechanika, nem tudom máshogy mondani). Utóbbi az egyetlen AC játék, amit félbehagytam.
AC3 és Syndicate közepes darabok, de nekem alapvetően bejöttek, jobban mint a közvéleménynek. Harmadik rész a gyenge főhös mellett is nagyon szépen építkezik a függetlenségi háborúból úgy, hogy az egy európai ember számára is érdekes legyen, hatalmas bejárható tér, és először kerül más megvilágításba az assassin-templar ellentét. Syndicate pedig rengeteg újítást hozott és remekül megcsinálták a viktoriánus Londont (bár emellett sok más aspektusban gyenge volt).
És hát akkor ugye van az új generáció... Origins nagy kedvencem. Brutális részletességgel felépített világ. Olyan komolyan beleásták magukat a készítők az egyiptomi környezetbe és mitológiába, hogy azt még a God of War széria is megirigyelheti. Az új harcrendszerről nem is beszélve, végre nem folyamatos counterelés teszi ki a harcok 80%-át.
Ez pedig legjobb jelenetek között van a szériában. Az Odysseyvel nemrég kezdtem el játszani. Hát... hasonlóan brutál mennyiségű munkát fektettek a környezetbe, de tény hogy ennek az RPG rendszeres dolognak már nem sok köze van az eredeti játékokhoz. Hiába fejlesztették tovább az új harcrendszert, hiába ásták bele magukat ugyanúgy az ókori görög világba, a folyamatos lootolás és inventory menedzselés elég monoton. Egy játéknál még poén volt, de a másodiknál annyira már nem az. Az explorer mód viszont remek újítás, ahogy mondtam, én alapból is ilyen stílusban szeretek játszani.
Szerintem az lenne a legjobb, ha az új játékkal kicsit visszatérnének az alapokhoz. Ugye a helyszín a vikingek világa lesz, nagyon kíváncsi vagyok, pláne hogy a Vikings nálam az egyik top sorozat. Utána meg jöhetne végre egy szamurájos rész.