Mozi & Filmek

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
danianevem
Entrenador del Barça

2015.03.28. 13:22:21

A Nolan filmeknél meg a képregény-adaptációknál simán le lehet vonni legalább egy pontot az imdb-s értékből, hogy egy reálisabb képet kapjunk.

Az Interstellar látványban, hangulatban egészen kiváló. Tartalomban már vitatható, meg talán a másikon összegezték a legjobban: 1968-ban már elkészült ez a film (2001:Űrodüsszeia).

Erős 7/10. Viszont moziban, széles vásznon fantasztikus élmény volt.
Kash
Entrenador del Barça

2015.03.28. 12:35:46

S.Agüero írta:Kash, értetted a filmet? :D Mert ez a 6-7 elég durva a film alapján... :D
Szerintem értettem, csak nekem annyira nem tetszett, mint mondjuk nektek. :D
Tudom milyen érzés az, ha egy valakihez közel álló filmet lejjebb értékelnek, mint egy éhezők viadala hármat, de ne értsetek félre; A csillagok között nagyon jó film, de én az éhezők viadalára sokkal inkább voltam kíváncsi, mint a csillagok közöttre, az előző 2 rész miatt, ezért ez az 1 számjegyű különbség (7 meg ugye a 8 között, ami nem sok).
Azzal, hogy értékelek egy filmet, még nem értek hozzájuk, szóval az én véleményemre egy forintot ne adjatok, én csak elmondtam a két fimről a véleményem. Attól, hogy én várom a csodálatos pókember hármat, még nem biztos, hogy jobb lesz, mint a Superman vs Batman, viszont az fix, hogy előbbi nálam sokkal nagyobbat fog aratni, mint utóbbi, az indokot feljebb említem. Akkor legyen így: Interstellar 7, Hunger games 3 8
Ma megnézem a Fury-t :twisted:
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2015.03.28. 12:03:47

Kash, értetted a filmet? :D Mert ez a 6-7 elég durva a film alapján... :D
visca el barca
Presidente del Barça

2015.03.28. 11:58:59

csillagok között: 6-7
éhezők viadala 3.: 8

sztem ne nézzél több interstaller típusú filmet, nem neked való :D
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Petr
Entrenador del Barça

2015.03.28. 09:23:05

PCsabi írta:Southpaw - Official Trailer:
https://youtu.be/D68vmev7KZc" target="_blank
A csávó egy kaméleon, hatalmas színész. Persze a tükörtörős jelenet itt sem maradhatott ki :D.
noname
Llegenda del Barça

2015.03.28. 08:39:25

Az Interstellar szerintem remek kis film lett, bár a Nolan-művek tekintetében nálam csak a 3. a The dark knight és az Inception mögött. Mindemellett ahhoz, hogy valaki igazán értékelje a filmet, szerintem minimum el kell olvasni az Idő rövid történetét Hawkingtól, vagy legalábbis máshonnan művelődnie. Tudomány terén pl az egyetlen igazi kivetnivaló az én szemszögemből az volt, hogy a Gargantua melletti bolygón kétlem h létezhetnek atmoszféra olyan közel a fekete lyukhoz. Bár végső soron megeshet h a bolygó stabil párezer évig még, az pedig bőven elég az emberiségnek.
A legfőbb bajom az Interstellarral a túlzott realisztikusság. Kissé nekem már túl sokat foglalkoztak a drámai résszel és kevesebbet a látvánnyal. Tökéletes ellentéte a Gravity, ahol a dráma a fenét se érdekelte, mert a látvány volt fantasztikus.

A The hunger games film közepes, pár még mindig jobb, mint a könyv. Olvastam mind3 könyvet: az első, bár 100%-ban lelopta a Battle Royal könyvet, még mindig ötletes és jól sikerült. A 2-3 könyvet viszont egyértelműen csak a profitért írta meg az író. Harry Potternél is érződött, hogy a végére Rowling kifogyott az ötletekből(az utolsó könyv pl mindamellett hogy élvezhető, egy logikai rémálom). A gyenge könyvhöz képest a film még próbált valamicskét javítani a dolgokon: pl a könyv 70%ában Katniss vagy épp félbolond vagy épp kórházban fekszik. ezeket a részeket a film lerövidítette. Kissé tartok az utolsó résztől, mert az a könyvben akkora marhaság, amilyet még sose olvastam.
A Fifa egy szégyen
Kash
Entrenador del Barça

2015.03.27. 23:08:28

Megnéztem szerdán a csillagok között filmet, tegnap, csütörtökön pedig az éhezők viadala 3. részének első részét.
Előbbiről annyit, hogy ahhoz képest, hogy mennyire istenítették, (elsősorban a látvány miatt) szerintem nem volt annyira epic, bevallom, a fekete lyuk az elég brutál volt, de a film összességében nekem a színészi teljesítmények miatt tetszett eslősorban.

Amikor pasas elkezdte nézni a videóüzeneteket a gyerekeitől, és sírva fakadt, na ott én is majdnem... :lol:
Ha jól láttam az Imdb-n 8.8-at kapott, ami a sok értékelést tekintve érthető, de nekem a film 6-7 között van.

Éhezők viadala
Sokkal jobban tetszett, mint az első két rész. Rájöttem, hogy mire van szüksége egy embernek ahhoz, hogy első osztályú színész legyen; Egóra, és gátlástalanságra. Ilyen profi szintű ripacskodást amit Lawrence végbevisz, tanítani sem lehet... :lol: Csak olyan szerencséje van, hogy ez jól áll neki. Pitá neve még mindig kiakaszt, de sokkal jobban tetszett ebben a részben, ahol összesen szerepel körülbelül 5 percet, mint az első kettőben, ahol szinte végig. :D Nekem ez jobban tetszett, mint az előző, az interstellar, de nem sokkal, kap a hángör géjmsz egy erős nyolcast. :D
Kép
messideco
Presidente del Barça

2015.03.27. 21:17:43

Olvastál az Eminemmel párhuzamban levő forgatókönyvről? :)
Kép
"And my heart will leave you never."
PCsabi
aka Game90

2015.03.27. 20:47:09

Southpaw - Official Trailer:
https://youtu.be/D68vmev7KZc" target="_blank
A vezetőségnek be kéne számoltatni LE-t a sorozatban 2:0 után
kiengedett meccsekről - mégpedig írásban is, szóban is.
Ha bajnokok leszünk, akkor azt lehet mondani: van ilyen.
Ha nem, akkor azt kell mondani: ne legyen ilyen!
visca el barca
Presidente del Barça

2015.03.24. 14:57:40

Bob_Marley írta:Az Csillagok között egyik legfontosabb eleme a Gargantua nevű fekete lyuk. Nagyon jól néz ki, jól eladható a filmvásznon. A speciális hatásokkal foglalkozó csapat csillagászati és asztrofizikai tanulmányok segítségével modellezte a fekete lyukat, amelyeket Kip Thorne, a film tudományos szaktanácsadója ajánlott. Valószínűleg ez a tudományos szempontból legpontosabban ábrázolt fekete lyuk, amit valaha megmutattak egy sci-fi filmben.

tegnap megnéztem, ez speciel nem sikerült nekik :lol:

feketelyuk ahol semmi nem létezik, persze főszereplőnk vígan sodródott benne :D
attól függetlenül, hogy szakemberek segítségével készítették, sok valótlan dolog van benne

az időparadoxon miatt az egész történet értelmetlen hiszen nincs kezdete... a szaturnuszra mentek, de egy amatőr csillagász is észreveszi, hogy totál rossz irányba indultak a földről, aztán pl mikor a feketelyuk széléről kiparittyázza magát szemmértékkel egy másik bolygóra :lol: stb stb
persze egy sci-fi kapcsán sosem szabad ilyeneknél leragadni, mert különben totál elvész a "filmélmény". szerencsére én sem tettem meg (csak utólag) és a néhol masszívan szirupos jelenetek ellenére azért egy marhó jó filmet kaptam. a gravitációnál 100x jobb volt.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
messideco
Presidente del Barça

2015.03.24. 08:21:52

Holt költők társasága? :? Tinédzserkorom egyik meghatározó filmje. Ez fájt brother Lui. :(
Kép
lui1698
Llegenda del Barça

2015.03.23. 19:13:33

Gyökszi módon szerkesztettem a hsz-t. A Holt költőkre gondoltam.
Az Ötödik elemet én is csipázom nagyon, jóóóócsíírkeee. :D Meg persze szuperzöld.

Amúgy én amit ajánlanék ilyen alapon, és nincsenek mindenhol ajánlva, szóval lehet, hogy még újdonságnak is számítanak, az mondjuk a:

Táncos a sötétben
Dogville
Mezítlábas Gen
Amour
Snowtown
A család kicsi kincse

Meg még egy csomó film.
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
danianevem
Entrenador del Barça

2015.03.23. 18:56:29

lui1698 írta:Na, ha ezt nekem ajánlanád már küldeném is traktorkereket, hogy azzal csapd magad herén. :D
Kép

Egyről írtál, de (legalább) hármat emeltél ki, úgyhogy nem tudom melyikre gondolsz pontosan. Az ötödik elem nálam alap, kb. az első korhatáros film volt amit láttam még a régi tv2-n (valami kék háromszög volt a korhatárjelölés). Azóta megnéztem már vagy 15-ször. Megvannak a hibái, de a szinkron meg az a humor még mindig elviszi a hátán.

A Bud Spencer filmek unikumnak számítanak, talán a Torrentéhez hasonlóan csak a "hazaiak" meg (a Bujtor-féle szinkronnak köszönhetően) a magyarok szeretik. Nem is lehet nem szeretni. :D Akkor marad a Holt költők társasága. Robin Williams egyik legjobb alakítását nyújtja, középiskolásként láttam és akkor az üzenete/életfilozófiája teljesen rendben volt. Lehet mai szemmel már untatna, de az évek alatt talán nem véletlenül nem tűnt el a süllyesztőben.

Zola felsorolása alapján állítottam össze én is a listát, szóval nem csak 10/10 vagy top filmeket írtam. Az általad kiemeltek egyáltalán nem a must see kategóriába tartoznak, de meg nem bánja senki ha látja őket. Illetve nem mindenki.
lui1698
Llegenda del Barça

2015.03.23. 11:49:29

danianevem írta: Holt költők társasága, Az ötödik elem, meg tucatnyi Bud Spencer film[/i]
Na, ha ezt nekem ajánlanád már küldeném is traktorkereket, hogy azzal csapd magad herén. :D Félig bírtam kb., de annyira egy semmilyen valami volt, hogy hihetetlen. Hatalmas csalódás volt. Érdekelne, hogy tényleg mi olyan jó ebben, hogy kötelező szerinted? :)

Amúgy én kötelező jelleggel nézetném meg mindenkivel Gaspar Noé filmjeit, de szigorúan 8 éves korban, hogy kicsit alakuljon a szellemi fejlődése mindenkinek. :lol:
Kép
Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
noname
Llegenda del Barça

2015.03.21. 20:20:00

Sokak körében nem népszerű ötlet ugyan, de az alapművek nagy részét még mindig megtalálod az imdb top250-ben. A régi filmek közül sok lassú és sokak számára nehezen élvezhető, de azért vannak kivételek, Kurosawa, Hitchcock.

Amúgy a Faunt ritka gyenge filmnek tartom. Versenyezhet a Foxcatcherrel. :twisted:
A Fifa egy szégyen
MatyiG
Adminisztrátor

2015.03.21. 18:38:47

lehet, viszont sokkal inkább alapfilm mint fogságban. utóbbi egy tucatdráma, amiből van 473892
A története lehet, átlagos, viszont azok a szituációk, amik benne vannak, azok nagyon is tanulságosak, alapfilm talán túlzás, de tanulságos kis film.

Mondjuk én amúgy sem szeretem a fantasy-filmeket, szóval lehet, azért sem tetszett a Faun labirintusa.
danianevem
Entrenador del Barça

2015.03.21. 17:53:27

S.Agüero írta:Faun labirintusában mit esztek annyira?
Szerintem tök átlagos film.
Ha nem tetszett, vagy nem szereted azt megértem, de hogy átlagos...

Spanyol polgárháborús dráma fantasy-horror elemekkel tarkítva. Ilyenből nincs sok, főleg ilyen látvánnyal. Majd nézd meg pár év múlva, másként fogod értelmezni, szerintem tetszeni is fog.
visca el barca
Presidente del Barça

2015.03.21. 17:51:52

S.Agüero írta:Faun labirintusában mit esztek annyira?
lehet, viszont sokkal inkább alapfilm mint fogságban. utóbbi egy tucatdráma, amiből van 473892, előbbi meg egy olyan filmtörténeti mű ami két, teljesen különböző műfajt ötvöz és a magya nemében totál egyedi.
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2015.03.21. 17:39:35

Faun labirintusában mit esztek annyira?
danianevem
Entrenador del Barça

2015.03.21. 17:38:07

zola8787 írta:Mik azok a filmek szerintetek, amiket mindenkinek látnia kellett volna? Tudom, hogy komplett kérdés és a fele sem jutna eszetekbe, de örülnék ha párat írnátok, kíváncsi vagyok a régi klasszikusokra.
Kubrick összes. 8) Na jó nem feltétlenül, de Acéllövedékek, Mechanikus narancs, 2001: Űrodüsszeia, Ragyogás mindenképpen.

Továbbá: A faun labirintusa, Alien, Terminátor, Trainspotting, Észak-északnyugat, Ponyvaregény, Die Hard, Airplane, Akira, Szentjánosbogarak sírja, Holt költők társasága, Az ötödik elem, meg tucatnyi Bud Spencer film

Meg még kismillió. :lol: Régi filmeket nem igazán érdemes nézni, kb. max. 30 évvel érdemes korábbra menni, attól régebbiek már teljesen élvezhetetlenek az esetek 90%-ában.
soadroli
Llegenda del Barça

2015.03.21. 17:35:53

Gladiator, Halálsoron, Eredet, Forrest Gump, Véres Gyémánt, John Q, Rekviem egy álomért, Tökéletes trükk, A remény rabjai, A nő, Hetedik, Amerikai szépség, Terminator 2, Amerikai História X, Whiplash, A tégla, Száll a kakukk fészkére, LOTR trilógia........még tuti van, de hirtelen csak ennyi :D
Kép
MatyiG
Adminisztrátor

2015.03.21. 17:34:54

12 év rabszolgaság, Fogságban, régiek közül nagyjából leírtad azokat, amiket látni kell.
Tökéletes trükköt is oda lehet írni még mondjuk. :D
visca el barca
Presidente del Barça

2015.03.21. 17:25:13

Justin Bieber: Believe

sztem ez alapmű. én már fejből vágom az összes szöveget.
Kép
zola8787
Director del Fútbol

2015.03.21. 17:16:41

Mik azok a filmek szerintetek, amiket mindenkinek látnia kellett volna? Tudom, hogy komplett kérdés és a fele sem jutna eszetekbe, de örülnék ha párat írnátok, kíváncsi vagyok a régi klasszikusokra.

Írok párat én is:

- Forrest Gump
- A remény rabjai
- Ace Ventura 1-2
- Csupasz pisztoly 1-2-3
- Toy Story 1-2-3
- Star wars 1-2-3 (azaz 4-5-6 :D)
- Eredet
- Amerikai História X
- Mátrix
- Halálsoron
- Vissza a jövőbe
- Rekviem egy álomért
messideco
Presidente del Barça

2015.03.18. 07:52:08

80 huszár
Az ünnepre való tekintettel néztem meg, a magyar filmgyártás egyik remeke. Európai szinten is kiemelkedő mű szerintem, egy nagyon érdekes alaphelyzetet dolgoz fel, szerintem nem spojler: a Lengyelországban állomásozó, osztrák kötelékbe tartozó magyar huszár-század sorsát mutatja be a film, 48 tavaszán. Számos hazai szinten nagy színész szerepel, a forgatókönyv kiváló, egy fölösleges jelenet sincs benne, kissé ami idegesített a német szöveg tolmáccsal történő lefordítása, de végül is logikus rendezői húzás. Kalandfilm, gyakorlatilag road-movie is egyben, kellemes szórakozás.
Kép
Válasz küldése