Utazás Barcelonába

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2008.07.01. 22:13:07

Nem tudom milyen képekre van igény,de akkor most jön pár.
Barcelonát azt hiszem felesleges bemutatni,meg hát tényleg látni kell.Igyekszem olyan képeket feltenni amikkel még nem találkoztam a honlapon,de van ami ki is fog maradni mer mindig lemerült a gépem és sok kép még nincs meg.Azért a kötelezőkből is teszek fel...

Barcelona:
http://kepfeltoltes.hu/080701/P6170043_ ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080701/767062146 ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080701/P6170055_ ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080701/P6170061_ ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080701/P6170078_ ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080701/P6170108_ ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080701/P6170121_ ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080701/P6170154_ ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080701/P6180334_ ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080701/P6180348_ ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080701/P6180370_ ... es.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/080701/P6180391_ ... es.hu_.jpg

Szerk:majd még teszek fel Camp Nout meg múzeumot de abból is kevesebbet látottakat próbálok majd...
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Bányász

2008.07.01. 22:11:13

Nem tudtam törölni elszartam valamit ezért szerkesztettem ienre...bocs.
Valaki törölné ezt mer nem tudom...
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Bányász 2008.07.01. 22:16:24-kor.
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Messi-#19
Capitá del Barça

2008.07.01. 15:15:12

Ti béreltetek valami tolmácsot vagy idegenvezetőt)gondolok itt olyan személyre aki beszéli mind a két nyelvet és mindenhova jön velünk.) vagy a jó öreg zsebszótár?? :lol:
Kép
Més que un club
Szunyi
Barça B

2008.07.01. 14:56:42

Rumig írta:Végigolvasva mind a 17 oldalt, csak néhány kérdésem van. A Gamper idején leszek Barcelonában. Írtátok, h ha nem rangadó, még tuti van meccs előtti napon jegy. A Gamper minek számít? Ilyenkor ugye a teljes csapatot bemutatják, egyenként felkonferálva a játékosokat. Erre azért gondolom sokan kiváncsiak. És ha marad jegy, inkább az olcsóbb vagy a drágább jegyek maradnak meg? Csak mert én lehet beérném a legolcsóbbal is, úgyis az élmény a lényeg, ahhoz meg majdnem mindegy, hol ülök.
A másik meg, ha úgy alakul, szerintetek lehet aludni a tengerparton? Mármint éjszaka, szállás helyett :D :oops:
Valamint a Botigában a nagy választék mellett olcsóbbak is a cuccok, mint mondjuk egy Nike boltban (persze amit ott is lehet kapni, pl mez)?
A botigában nem olcsóbbak a cuccok, sőt nakam Lloret de Marban tavaly sikerült egy dupla strandtörölközőt 20 EUR-ért megvenni, ami a boltban 33 EUR volt. És eredeti, nem hamis, tök ugyanaz. A Gamperre szerintem nem kapsz jegyet, ilyenkor ott egyész napos családos programok szoktak lenni.
VictorValdes19
Az EuroBarca Utánpótlása

2008.07.01. 14:49:58

persze, hogy van rá igény :)
" Ha nem lennének zsebtolvajok, nulla lenne a nemi életem." - Woody Allen
PUNK'S NOT DEAD!
"Szinte minden bánatunk a másokkal ápolt kapcsolatainkból fakad." - Schopenhauer
"..hogy élünk, vagy elégünk, azt a hatalom mondja meg.."
Bányász

2008.07.01. 14:38:41

Na megjártam Barcelonát és Salout.

Hát csodálatos hely...
Barcelonában sajnos csak két napot töltöttem az nem sok mindenre elég de azért amiket nagyon ajánlanak azokat megnéztem.Gaudi munkássága elképesztő,hihetetlen ember volt,hihetetlen fantáziával.Nem vagyok oda a templomokért meg ilyenek de a Sagrada Familia lenyűgözött....
Persze a Nou Campot se hagyhattam ki.Parádés.Egy kis csalódás ért mondjuk,mert szerintem kamu öltözőt mutattak de azt a túra végére el is felejtettem.

Sajnos az új mezeket akkor még nem mutatták be így a Botigában csak egy sállal meg egy bögrével illetve két nyalókával gazdagodtam,de lenyűgözött a választék.

Lenyűgöző mennyire él az a város egyszer mindenkinek meg kell nézni.

Rumig:
A Barceloneta strandon éjszaka is sok embert láttam de aludni csak csöveseket.Viszont a Sants állomásnál jó sok ember éjszakázik szóval ha a strand nem jön be akkor az állomásnál is aludhattok vagy a reptéren.

Antiimperialista:
Hát már nekem is nagy szerelmem a Port Aventura.
Mi Salouban nyaraltunk a szállástól kb 10 perc sétára volt.Nem ültem fel mindenre csak a nagyobb attrakciókra de azokra többször is.Felejthetetlen élmény.Megyünk jövőre is. :D
Nekem mondjuk egy óra volt a leghosszabb sorban állás de a menet végére el is felejtettem mennyit kellett várni.

A Park pedig maga a csoda.Nagyon szépen ki van alakítva szóval szerintem már hinták nélkül is élmény lenne benne sétálni.

Salouban pedig tényleg minden korosztály megtalálhatja a számításait.Életem legszebb hete volt ajánlom mindenkinek a környéket,jó strandok,jó csajok....

Ja és ugye pont az Eb alatt voltunk,a negyed meg az elődöntőt ott néztük...hát ég és föld az ottani és az itteni focikultúra.Meccs után özönlöttek az emberek az utcára ünnepelni,hatalmas hangulat volt.

Megérkezésünkkor pedig pont az oroszok ejtették ki a hollandokat sajnos...Nagyon durva volt látni amint a holland apuka sír a kisfiával a csapata miatt...

Ha van rá igény majd nyomok fel pár képet.
Kép

Rumig
Entrenador del Barça

2008.06.28. 00:40:56

Végigolvasva mind a 17 oldalt, csak néhány kérdésem van. A Gamper idején leszek Barcelonában. Írtátok, h ha nem rangadó, még tuti van meccs előtti napon jegy. A Gamper minek számít? Ilyenkor ugye a teljes csapatot bemutatják, egyenként felkonferálva a játékosokat. Erre azért gondolom sokan kiváncsiak. És ha marad jegy, inkább az olcsóbb vagy a drágább jegyek maradnak meg? Csak mert én lehet beérném a legolcsóbbal is, úgyis az élmény a lényeg, ahhoz meg majdnem mindegy, hol ülök.
A másik meg, ha úgy alakul, szerintetek lehet aludni a tengerparton? Mármint éjszaka, szállás helyett :D :oops:
Valamint a Botigában a nagy választék mellett olcsóbbak is a cuccok, mint mondjuk egy Nike boltban (persze amit ott is lehet kapni, pl mez)?
2006. május 17., 2009. május 27.,
2011. május 28., 2015. június 6.
Béci77
Barça B

2008.06.25. 12:18:34

Azokhoz lenne egy kérdésem, akik már voltak olyan időpontban a CampNouban amikor éppen játékosbemutatás van.
Szóval ilyenkor ugyanúgy megveszem a jegyet a stadion túrára és bemegyek megnézem a bemutatást vagy külön feltételei vannak?
Köszi a gyors választ, mert éjfélkor indulok Spanyolországba.
antiimperialista
Director del Fútbol

2008.06.24. 14:37:32

Bányász írta:Még egy dolog azért lenne...
Valahol olvastam,h a Port Aventurás jeggyel nem lehet mindenre felülni van amiért külön is fizetni kell.
Ez tényleg így van,vagy mindenre érvényes a jegy?
Hmmm... Port Aventura, életem egyik nagy szerelme 8)
A hullámvasutakra és minden érdekesebb dologra fel lehet ülni a belépővel. Fizetni a játéktermi részeken kell, ha ott videójátékokkal akarsz játszani. Nem akarsz majd, tapasztalatból mondom.
Nem tudom, erről volt-e szó, de érdemes egész nap ott lenni. Mi mindkétszer Tossa de Marból mentünk, kb. 11-re értünk oda (10-kor nyit), és legalább éjfélig maradtunk (utána még van valami kis tűzijáték, az sem rossz, azt csak először néztük meg). Akik a szervezett úttal mentek, azok kb. 6 órát voltak ott, az nem sok mindenre elég...

Sorbanállni a nagyobb látványosságoknál kell, én másfél órásat nem láttam, max 40 percet álltunk, de ez függhet attól is, mikor érsz oda az adott mókához.
19
B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2008.06.24. 14:28:55

Bányász írta:
Etooka írta:Salou-n belül melyik Hotelbe mész?Én már voltam ott,2x is,nagyon faja!Egyébként ott még akár az utcán és a tengerparton is aludtam volna!Nagyon szép és rendezett! :lol:
Ez a kérdés nekem szól?
Csak mert visszaolvastam és nem nagyon említette más Salout...sőt mostanság csak én voltam aktív ebben a topicban...

Egyébként mi valami Formentor nevű apartmanszállóba megyünk.Nem a legjobb de legalább nem túl drága(bár lehetett volna sokkal olcsóbb is).Meh azt írják közel van a parthoz ami elég vagány,remélem igaz is.
Az meg mindegy mien a szállás,úgyis csak aludni leszünk ott vagy még azt se... :)
Egyébként úgy vagyok vele mint Te,ha ott a tenger akkor akár az utcán is elalszok...

Ha nem nekem jött a kérdés akkor bocs... :wink:

Egyébként Te már a "bulizós" korosztályt képviseled vagy még fiatalabb vagy?
Neked ment!Fiatalabb,Salouban olyan étterem,kávézó volt,ahol plazma tévés meccsnézés volt!Salou egy igazi üdülőhely,minden van ott,mindenk korosztálynak!Na meg a tenger és a homokos tengerpart,szerintem több km hosszan!Na az,marha szép :!:
.
El Payaso
Capitá del Barça

2008.06.24. 14:17:58

Gogeta írta:Hali!

Mi augusztusban szeretnénk menni Barcelonába. Kocsival. :)
Jó lenne, ha mondanátok egy útvonalat(autópálya, stb.), sőt, az autópályadíjakról is kérnék egy írást. :)

Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv. Gogeta. :)
Van egy ilyen jó kis linkem ehhez: ITT

Legközelebb használd az URL gombot hosszú link bemásolásához!
S.
Köszönöm Istenem, hogy nem lettem realos!
Kép
MichaaBee
Llegenda del Barça

2008.06.24. 14:06:19

Nekem osztálytársam most jött haza Spanyolországból, Barcelonától 60 km-re nyaralt Villa de Mar-ban. Volt a Camp Nou-ban, beszélt Henryval... nem semmi :D
Állítólag külön kápolna van a játékosoknak, ahol imádkozhatnak :shock:
Na meg szauna az öltözőben, dehát ez természetes :D
H a t t r i c k
NBA Fantasy: EuroBarca League #1 - 2013
EuroBarca Keeper League #1 - 2025 & #2 - 2014, 2018, 2020, 2023, 2024
Gogeta
Jugador del Barça

2008.06.24. 14:00:59

Hali!

Mi augusztusban szeretnénk menni Barcelonába. Kocsival. :)
Jó lenne, ha mondanátok egy útvonalat(autópálya, stb.), sőt, az autópályadíjakról is kérnék egy írást. :)

Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv. Gogeta. :)
Visça el Barça!
Béci77
Barça B

2008.06.16. 18:35:47

Én úgy tudom mindenre fel lehet ülni a jeggyel, maximum sokat kell sorbaállni (akár másfél órát is).
Ami kűlön pénz az a dodzsem, céllövölde, stb. amikért egy búcsúban is fizetnél.
Bányász

2008.06.16. 12:32:59

Béci77 írta:Remélem mindenre válaszolok.
Szóval:

- a Formentor tulajdonképpen egy társasház, helyiek laknak benne, általában idősebbek és egy-két lakás van kiadva.
- a ház kb 100-150 méterre van a tengertől egy a partra merőleges, nyugodt utcában
- a vasútállomás elég messze van kb 2 km
- bolt van egy saroknyira (50-100 m) talán michelangelo a neve de ez nem biztos, de mindent lehet benn kapni, friss pékárut is
- PortAventurába eddig mindig 1 napos jegyet vettünk, de most szerintem 2 naposat veszünk
- buliba már nem járok, így erről nem tudok nyilatkozni, csak annyit, hogy a környéken esténként sétálva én nem vettem észre egyet sem, de attól még lehet, hogy van
Bocs ha kimaradt valami. Szia
Nagyjából kielégítő volt a válaszod,köszi. :wink:

Még egy dolog azért lenne...
Valahol olvastam,h a Port Aventurás jeggyel nem lehet mindenre felülni van amiért külön is fizetni kell.
Ez tényleg így van,vagy mindenre érvényes a jegy?
Kép

Béci77
Barça B

2008.06.13. 14:07:52

Remélem mindenre válaszolok.
Szóval:

- a Formentor tulajdonképpen egy társasház, helyiek laknak benne, általában idősebbek és egy-két lakás van kiadva.
- a ház kb 100-150 méterre van a tengertől egy a partra merőleges, nyugodt utcában
- a vasútállomás elég messze van kb 2 km
- bolt van egy saroknyira (50-100 m) talán michelangelo a neve de ez nem biztos, de mindent lehet benn kapni, friss pékárut is
- PortAventurába eddig mindig 1 napos jegyet vettünk, de most szerintem 2 naposat veszünk
- buliba már nem járok, így erről nem tudok nyilatkozni, csak annyit, hogy a környéken esténként sétálva én nem vettem észre egyet sem, de attól még lehet, hogy van
Bocs ha kimaradt valami. Szia
Bányász

2008.06.13. 13:36:14

Béci77 írta:Szia Bányász!

Nem kell aggódnod, a Formentor nagyon kultúrált szállás, mi ott voltunk tavaly is, és az idén is ott leszünk június 28-július 5-ig.
Ha valami konkrét dolog érdekel kérdezz csak!
Üdv!

Nem aggódok én...pár képet láttam a szállásról,jónak tűnt,meg leírás alapján is jó...és hát Te is azt állítod,h frankó.Ennyi talán elég.

Amúgy pár dolog érdekelne...
Pl,h milyen a környék?Télleg közel a tenger?Nyugodt környéken van vagy zajos részen?Esetleg vasútállomástól messze van e?Meg tavaly voltam spanyolba és mindig Mercadona nevű boltba vásároltunk és nagyon megtetszett,az van e a környéken esetleg? :D

Port Aventurába mindenki a kétnapos jegyet ajánlja....szted is olyat váltsunk majd?
Szórakozóhelyekről tudsz valamit a közelben?Ajánlani tudsz valamit?(Pachan kívül)

Amúgy mi 21-28ig megyünk szóval pont egymást váltjuk...
Sok magyar szokott lenni?Fiatalok?

Hát asszem ennyi így hírtelen,remélem megtisztelsz a válasszal.... :wink: Bocs a sok hülye kérdésér csak hát nagyon izgatottak vagyunk. :D
Kép

Béci77
Barça B

2008.06.13. 12:59:04

Szia Bányász!

Nem kell aggódnod, a Formentor nagyon kultúrált szállás, mi ott voltunk tavaly is, és az idén is ott leszünk június 28-július 5-ig.
Ha valami konkrét dolog érdekel kérdezz csak!
Bányász

2008.06.10. 20:44:32

Etooka írta:Salou-n belül melyik Hotelbe mész?Én már voltam ott,2x is,nagyon faja!Egyébként ott még akár az utcán és a tengerparton is aludtam volna!Nagyon szép és rendezett! :lol:
Ez a kérdés nekem szól?
Csak mert visszaolvastam és nem nagyon említette más Salout...sőt mostanság csak én voltam aktív ebben a topicban...

Egyébként mi valami Formentor nevű apartmanszállóba megyünk.Nem a legjobb de legalább nem túl drága(bár lehetett volna sokkal olcsóbb is).Meh azt írják közel van a parthoz ami elég vagány,remélem igaz is.
Az meg mindegy mien a szállás,úgyis csak aludni leszünk ott vagy még azt se... :)
Egyébként úgy vagyok vele mint Te,ha ott a tenger akkor akár az utcán is elalszok...

Ha nem nekem jött a kérdés akkor bocs... :wink:

Egyébként Te már a "bulizós" korosztályt képviseled vagy még fiatalabb vagy?
Kép

B. Tamás
Hí­rhozó-cikkíró
Kapcsolat:

2008.06.09. 16:16:18

Salou-n belül melyik Hotelbe mész?Én már voltam ott,2x is,nagyon faja!Egyébként ott még akár az utcán és a tengerparton is aludtam volna!Nagyon szép és rendezett! :lol:
.
fUtBoLiStA
Jugador d'estrella

2008.06.09. 16:07:39

Azt szeretném kérdezni, hogy mennyibe van egy hétvége Barcelonába? Repülő jeggyel, valami hotel félébe 4 személynek? Aki volt már esetleg Barca meccsen hová érdemes ülni? (ne is legyen túl drága, de azért lássunk is valamit) Előre is köszi!
„A Barcelona az a csapat, mely meg fogja nyerni a bajnokságot, az a gárda, melynek élvezni kell a játékát, mint rajongó, és szenvedni ellene a végsőkig, mint ellenfél.”

Miguel Angel Lotina
La Pulga
Atomico
Kapcsolat:

2008.06.08. 13:56:27

Kép Kép Kép
Kép Kép
Pepe
Barça B

2008.06.07. 10:51:30

Sziasztok.
Vki jön barcelonába júni 22 től júli elejéig?
Bányász

2008.05.17. 22:59:40

De mi lenne, ha mennék veletek navigátornak?;)
Bármi megoldható :wink:

A tippjeiddel amúgy biztosan nem lesz gond,most csak azzal van a gond,h alig van hostel amibe még van hely :?
A jobbak mind tele vannak,ugyh most azt kell eldöntenünk,h a rosszabbak közül mégis meiket válaszzuk.
De ez már a mi bajunk.
Akartam még javasolni, h ha bevállalósak vagytok, mindenképp sokágyas koedukált szobát válasszatok, m úgy lehet ám jól haverkodni, de ha jól észlelem, jóformán csak aludni fogtok ott és azt is csak 1x, így ennek előnyeit vsz nem nagyon tapasztaljátok majd meg.:S
Hát azt most valóban nem tapasztaljuk meg,de én mindenképp tervezek majd a közeljövőben egy hosszabb barcelonai kiruccanást és akkor a haverkodásra is sort kerítek az biztos.

Köszönök amúgy minden tippet :wink: :D
Kép

Barbibaba
Barça C

2008.05.15. 23:21:47

Én még hostelszűz vagyok,ugyh úgy járunk el nagyjából ahogy tanácsolod,így látatlanba is Rád hagyatkozunk.Szóval remélem beválnak majd a tippjeid
Hajjaj, nem is sejtettem, h ekkora felelősséget veszek a nyakamba.:) De mi lenne, ha mennék veletek navigátornak?;)
Na de komolyra fordítva: ha a hostelworldön megnézed a szállások szolgáltatásait, ahol felsorolja, az adott hostel miket nyújt, szinte mindnél ott van, h csomagmegőrzés. Simán magyarázzátok el a recepciósnak, h du. indulnátok tovább, addig itthagynátok a bőröndöket, és akkor biztos megmutatja, hol parkoltathatjátok a dolgaitokat. Valszeg nem ti lesztek az elsők, akik ilyen kéréssel fordulnak hozzá, és tényleg segítőkészek és jófejek szoktak lenni a személyzetis arcok, az se igaz, h csak akkor vesznek emberszámba, ha minimum spanyolul szólsz hozzájuk (ha már katalánul nem is), én Barcelonában mindenhol angolul nyomtam, és teljesen jól elboldogultam.
Akartam még javasolni, h ha bevállalósak vagytok, mindenképp sokágyas koedukált szobát válasszatok, m úgy lehet ám jól haverkodni, de ha jól észlelem, jóformán csak aludni fogtok ott és azt is csak 1x, így ennek előnyeit vsz nem nagyon tapasztaljátok majd meg.:S
Én is remélem, h beválnak a tippjeim, ha nem, akkor sorry...:)
Válasz küldése