14én, csütörtök reggel érkeztem Barcelonába (repülővel Girona, onnan busz).
Szállásra, pihi, majd irány a Camp Nou. Hát azt kell mondjam, így élőben kivülről nem szép. Persze mint tudjuk, ez nem sokáig lesz így.

Összességében a stadion belülről szép, de azért bőven ráfér a felújítás.
Aztán következett a múzeum. Nekem kicsit össze-visszának tűnt az elrendezés. Jók a régi csócsóasztalok, amiből van kézis és kosaras változat is.

Dolgom végeztével mentem a metróhoz, amikor eszembe jutott, h csak megkerülhetném teljesen az egészet, meg a La Masiát nem is láttam. Hát olyan szerencsém volt, h pont edzés volt

Bátyám másnap reggel érkezett, a Passeig de Grácián találkoztunk (Charlie figyelmébe, az El Pratról vagy az Estadio Sants-on, vagy itt lehet leszállni a vonatról, ami egy metrómegálló a Placa Catalunyától), aztán nem írom a részleteket, sok mindent megnéztünk.
Eljött a szombat este, a Gamper napja. 7 körül értünk oda, koncert (playbackről ment, elég gáz volt), játékok, tömeg a stadionon kívül. (volt nálunk egy 2 literes üdítő hátizsákban, benne még másfél literrel, kicsit izgultunk, h bevihetjük-e - Magyaro. nem szabad. Nos, senkit nem érdekelt, mi van a hátizsákban. Azért talán egy BL-meccsen szigorúbb ellenőrzés van.
Bent fél 9 körültől vmi fiúcsapat énekelt, többek közt a Barca-himnuszt is, elég gagyi hangosítás mellett. Aztán sarokrúgóverseny, azaz a kapu 4 sarkának valamelyikébe kellett betalálni, sorfal mellett, alsók 5, felsők 10 pont. Kb 7-8 rúgó volt, két-két próbálkozással (köztük egy idősebb nő, aki egyszer sem tudta elrúgni a kapuig a labdát, hatalmas tapsot kapva) Végül egy emberkének sikerült betalálni, így ő nyert, nem tudom, h az élményen kívül mást is-e.
Ezek után elsötétült a stadion, lézerrel és pályaszéléről indított tüzijátékkal fantasztikus látványt teremtettek, a gladiátorból ismert gyönyörű Hans Zimmer-zene szólt, közben katalánul ment valami promószöveg, amiből a kulcsszavakat kiírták lézerrel a gyepre. -Ekkor merült le a fényképezőm- Aztán egyenként szólították a játékosokat, először a B-ből felkerülteket, elsőként Sergi Busquetset, aki itt csak serginek hívnak, a végén az újakat, utolsóként Dani Alvést. Ill még utánnuk írták ki és mondták be a nem jelenlévő Militot és Messit. Aztán jött a stáb, végül Pep. Mindenkit nagy éljenzés fogadott, Eto'ot kicsit hosszabban is, ennek nagyon örültem.
Összességében fantasztikus volt, nem úgy, mint a meccs, az elég unalmasra sikeredett, bár a meglepően sok Boca-szurker jól elvolt, végig ugrálták és énekelték a meccset, ill már a csapatbemutatást is. A legolcsóbb szektorban (ill nincsenek konkrét, elválasztott szektorok, inkább lelátórész) ültünk, de lemásztunk eggyel lejjebb (látva, h mások is így tesznek), mert az elég üres volt. megnézve az összefoglalót, szinte teltháznak tűnik, de azért elég foghíjas volt, és az a rész, ami a tévében nem látszik (kamera felőli oldalon a kanyar, ahol a magasabb lelátórész csatlakozik a fedetthez) tök üres volt. Én azt gondoltam, max 60ezer, de itthon láttam, h volt 70 is.
Jó volt így belátni a pályát, a meccset nyilván ti is láttátok, így csak annyit, h feltűnő volt, h Hleb rengetegszer tök egyedül volt a jobb oldalon, mégse kapta a labdát.

Na talán ennyi elég volt ahhoz, h irigykedjetek, de inkább az a célom, h kedvet kapjon az is, aki esetleg nem szánná rá magát, h egyszer elmenjen egy Barça-meccsre.
Már ott tervezgettem, h mely képeket érdemes megmutatnom, de sajnos ez nem lehetséges, ugyanis utolsó nap ellopták a fényképezőmet, így odalett az összes kép is

Amúgy a városban két dolog nem tetszett: túl sok a turista, túl sok az utcai drogárus (illetve egyáltalán hogy vannak). Ja, valszeg még mindig vízhiány lehet, mert egyetlen szőkőkútban sem volt víz, pedig úgy biztos még szebb lett volna. Kedden reggel jöttem haza, tehát 5 teljes nap volt, akit maga a város is érdekel, ennyit mindenképp szánjon rá, nekünk kellett ennyi, h minden beleférjen.
Na zárom soraimat, remélem lesz aki élvezettel végigolvassa, Charlienak meg ajánlom a következőt: http://www.barcelona-tourist-guide.com
szerk: ezt sikerült találnom hosszas keresgélés után, nem adja vissza sem a hangulatot, sem a látványt. Pep biztos nem csak közhelyeket mondott, igen hosszan beszélt, legalább 3-4 percig folyamatosan.