albicelesteX írta:Akkor abban egyetértünk,hogy bizony komoly gondok vannak ember és ember között és nem feltétlenül a rasszizmus miatt?!Szerintem ez a szó tökéletes lett arra,hogy ezeket a komoly problémákat ezzel a szőnyeg alá lehessen söpörni.Ma divat rasszistázni, de valójában mit is jelent?És ez oda vissza nem működik?Csak egy bizonyos irányba?
Van benne igazság, mert nem született meg az az ember aki ne lenne előítéletes!Nap mint előítélkezzünk mindennel szemben, úgyhogy észre se vesszük!Milyen kaját vegyünk, , milyen könyvet vegyünk vagy bármi hétköznapi dolog!Előtérbe helyezünk dolgokat, ami persze érthető, mert neveltetés szocializálódás stb….És értem, hogy pl azt írjátok divat rasszistázni, de ez szerintem abból adódik, hogy általában rossz gazdasági helyzeteknél, előtérbe kerülnek ilyen problémák is!
Fehér emberként voltam az érem túloldalán, s akkor érez rá az ember milyen az amikor nem többségben van!Minden oldalnál s nem csak „civilizált” fehéreknél vannak rasszisták!
Nagyon nehéz kezelni ezeket a dolgokat, én is egyet értek abban, hogy ha leáltalánosítunk népcsoportokat vannak olyanok akiknél nagyobb a hajlam bűn elkövetésre…stb!De mégis el kell tudni különböztetni ettől, s globálisan foglalkozni a problémával, nem egyedekre lebontva!