Offtopic
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
A fiatalok nagyon nagy százaléka nem azért cigizik,mert szüksége van rá,meg problémák...ez hülyeség.
Azért cigiznek,meg mondjuk a haveri körben elkezdte egy,aki lehet a problémák miatt kezdte el,és akkor követni kell,mert menő,és nem akar senki se kilógni. Ez itt a baj,hogy a fiatalok körében akkor menő manapság valaki,ha eke,és lóg a ciki a szájából. Azt kell utánozni nekik.
A leszokásról meg annyit,hogy a hülye fejemmel cigiztem elég rendesen,2-3 évig,napi fél-1 doboz. Aztán összejöttem egy lánnyal,és azóta nem cigiztem. Mert eldöntöttem,hogy nem akarom,hogy büdös füstszagú legyek,ha találkozok vele.
Ezzel csak azt akarom mondani,hogy ilyen fiatal korban még simán le lehet szokni,úgy,hogy leteszed egyik napról a másikra a cigit,nem kell semmi hülyeség,nikotintapasz,meg ilyen értelmetlen dolgok.
PErsze felnőttkorban más a szitu,ott már tényleg van stressz,meg minden,leszokni is nehezebb. Amit írtam a 12-18 éves korosztályra tartozik.
Azért cigiznek,meg mondjuk a haveri körben elkezdte egy,aki lehet a problémák miatt kezdte el,és akkor követni kell,mert menő,és nem akar senki se kilógni. Ez itt a baj,hogy a fiatalok körében akkor menő manapság valaki,ha eke,és lóg a ciki a szájából. Azt kell utánozni nekik.
A leszokásról meg annyit,hogy a hülye fejemmel cigiztem elég rendesen,2-3 évig,napi fél-1 doboz. Aztán összejöttem egy lánnyal,és azóta nem cigiztem. Mert eldöntöttem,hogy nem akarom,hogy büdös füstszagú legyek,ha találkozok vele.
Ezzel csak azt akarom mondani,hogy ilyen fiatal korban még simán le lehet szokni,úgy,hogy leteszed egyik napról a másikra a cigit,nem kell semmi hülyeség,nikotintapasz,meg ilyen értelmetlen dolgok.
PErsze felnőttkorban más a szitu,ott már tényleg van stressz,meg minden,leszokni is nehezebb. Amit írtam a 12-18 éves korosztályra tartozik.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
- Victor_Valdes
- Az EuroBarca Utánpótlása
ÉN meg úgy vagyok ezzel az egésszel, hogy 15 évesen rúgtam be először, majd másodszor... na most ez azt jelenti, hogy szépen szét is hánytam a házat, vagy épp ami a közelembe volt. Többet nem, és magasról teszek rá, mert most is eljárok kocsmába hétvégente, mert nem vagyok ilyen diszkós arc. Inkább iszogatunk haverokkal egy kocsmába. De én is megvetem aki hullarészegen tántorog szanaszét a városban.. mert azért van egy mérték... 
Dohányzásról meg ugyan az a véleményem, ami Bob_Marley-nak. Sose hallottam volna, hogy valaki azért öl, mert nem jut cigihez. Ellenben az alkohollal és a drogokkal...
Könnyű drogokhoz, pl fű, meg nem csak pesten lehet hozzájutni, itt egy szabolcsi városban ( kb 20 ezren laknak itt )is minden harmadik sarkon van egy srác aki jó pénzért meg dob pár grammal, stb.
Nyugodtan meg lehet kövezni, ez van, ilyen társaságban, és környéken nőttem / növök fel, meg sorolhatnám.
ilyen dolgokban pedig úgy sem lehet megreformálni a társadalmat, itt is a fejétől bűzlik a hal. Az okot kell megszüntetni, nem a végkifejlettel kell kezdeni a dolgok eltörlését. Úgy gondolom a mai fiatalság EGY RÉSZE, nem azért iszik, cigizik, vagy bármi mert anyucinak és apucinak sok pénze van, és poénból már nem tudják mire költeni... sokkal inkább ebbe menekülünk, mi fiatalok. Ennek az oka pedig a széthullott családok,a pénztelenség, és az, hogy a gyerek azt látja, hogy anyucit veri apu, ennek örömére rúgjunk be akkor, stb.
Aztán lehet nem így van, de az én ismerőseim között ez a helyzet, nem is tudnék olyan spant mondani akinek teljes a családja...
Nem védeni akarom itt az alkoholistákat, meg füveseket, stb, csak én mint ma élő fiatal sokszor ezt látom. Persze van a társadalomnak egy másik rétege is amikor a 15-20 ezres armany, edhardy felsőbe fekszik a gyerek a detoxba...

Dohányzásról meg ugyan az a véleményem, ami Bob_Marley-nak. Sose hallottam volna, hogy valaki azért öl, mert nem jut cigihez. Ellenben az alkohollal és a drogokkal...
Könnyű drogokhoz, pl fű, meg nem csak pesten lehet hozzájutni, itt egy szabolcsi városban ( kb 20 ezren laknak itt )is minden harmadik sarkon van egy srác aki jó pénzért meg dob pár grammal, stb.
Nyugodtan meg lehet kövezni, ez van, ilyen társaságban, és környéken nőttem / növök fel, meg sorolhatnám.
ilyen dolgokban pedig úgy sem lehet megreformálni a társadalmat, itt is a fejétől bűzlik a hal. Az okot kell megszüntetni, nem a végkifejlettel kell kezdeni a dolgok eltörlését. Úgy gondolom a mai fiatalság EGY RÉSZE, nem azért iszik, cigizik, vagy bármi mert anyucinak és apucinak sok pénze van, és poénból már nem tudják mire költeni... sokkal inkább ebbe menekülünk, mi fiatalok. Ennek az oka pedig a széthullott családok,a pénztelenség, és az, hogy a gyerek azt látja, hogy anyucit veri apu, ennek örömére rúgjunk be akkor, stb.

Aztán lehet nem így van, de az én ismerőseim között ez a helyzet, nem is tudnék olyan spant mondani akinek teljes a családja...
Nem védeni akarom itt az alkoholistákat, meg füveseket, stb, csak én mint ma élő fiatal sokszor ezt látom. Persze van a társadalomnak egy másik rétege is amikor a 15-20 ezres armany, edhardy felsőbe fekszik a gyerek a detoxba...

http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
"tudom egyszer újra látlak, az imáim hozzád szállnak..." †
"mi leszel, ha nagy leszel? közgazdász, vagy bérgyilkos..a kereslet határozza meg a kínálatot.."
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Nem rég pont volt róla szó, dohányzás---nem dohányzás!
Ma hallottam, hogy betiltanák az EUban a dohányzást mindenhol!
Csak otthon dohányozhat az illetékes!
Nagyon nehéz a téma, mert pl dohányzok, s szokott zavarni, ha körülöttem vágni lehet a füstöt!De alapvetően úgy gondolom, nagy kampány megy a dohányzás ellen!Sajnos szerintem társadalmi problémákkal is összefüggésbe lehet hozni ezeket a dolgokat!Sajnos 0 empátia szorul az emberekbe!Senki nem figyel a másikra!És „jogtalannak” tartom, hogy csak a dohányosok vannak a vérpadon!Alkoholistákról nem esik szó!Könyörgöm ha szabályokat hozzunk és megakarjuk nevelni a társadalmat akkor tegyük meg, s ne végezzünk fél munkát!Könyörgöm simán látom, hogy 15-16 éves emberek ki esnek hullarészegen a kocsmából…..Milyen világ ez?Őszintén megmondom 18 voltam mikor életemben először berúgtam, szégyelltem magam….a mai fiatalok meg ebben nőnek fel, hogy ez a buli….És akkor a drogokról nem is beszélek, hogy simán 10 perc alatt Pesten lehet bármilyen drogot beszerezni XY haverjának a haverjától…..
Soha nem tudjuk meg mi a jó, de ha betiltják a cigit, oké, de ne lássak egy alkoholistát se az utcán, s minden drogfogyasztó (nem érdekel semmilyen kifogás, hogy marijuana társai), dealert csukjanak le!És nem 1-2 évekre meg felfüggesztett stb….sokkal nagyobb probléma a drog meg a pia mint a cigi!Szerintem!
Hallot már valaki arról, hogy egy gyilkos azért gyilkolt, mert nikotin hiányban szenvedett????Lehet nekem szűk a látóköröm de nem hallottam róla….de bezzeg nap mint ölnek ütlegelnek emberek pia meg „csak” fű miatt………..HÁT NO COMMENT
Ma hallottam, hogy betiltanák az EUban a dohányzást mindenhol!
Csak otthon dohányozhat az illetékes!
Nagyon nehéz a téma, mert pl dohányzok, s szokott zavarni, ha körülöttem vágni lehet a füstöt!De alapvetően úgy gondolom, nagy kampány megy a dohányzás ellen!Sajnos szerintem társadalmi problémákkal is összefüggésbe lehet hozni ezeket a dolgokat!Sajnos 0 empátia szorul az emberekbe!Senki nem figyel a másikra!És „jogtalannak” tartom, hogy csak a dohányosok vannak a vérpadon!Alkoholistákról nem esik szó!Könyörgöm ha szabályokat hozzunk és megakarjuk nevelni a társadalmat akkor tegyük meg, s ne végezzünk fél munkát!Könyörgöm simán látom, hogy 15-16 éves emberek ki esnek hullarészegen a kocsmából…..Milyen világ ez?Őszintén megmondom 18 voltam mikor életemben először berúgtam, szégyelltem magam….a mai fiatalok meg ebben nőnek fel, hogy ez a buli….És akkor a drogokról nem is beszélek, hogy simán 10 perc alatt Pesten lehet bármilyen drogot beszerezni XY haverjának a haverjától…..
Soha nem tudjuk meg mi a jó, de ha betiltják a cigit, oké, de ne lássak egy alkoholistát se az utcán, s minden drogfogyasztó (nem érdekel semmilyen kifogás, hogy marijuana társai), dealert csukjanak le!És nem 1-2 évekre meg felfüggesztett stb….sokkal nagyobb probléma a drog meg a pia mint a cigi!Szerintem!
Hallot már valaki arról, hogy egy gyilkos azért gyilkolt, mert nikotin hiányban szenvedett????Lehet nekem szűk a látóköröm de nem hallottam róla….de bezzeg nap mint ölnek ütlegelnek emberek pia meg „csak” fű miatt………..HÁT NO COMMENT
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
Nem ismer valaki olyan számítógépes boltot,ahol foglalkoznak notebook billentyűzettel?
Mert kiesett a numerikus 0(insert) gombom,és eléggé zavaró.
Googlen keresgéltem,de nem találtam.
Ebayról meg nem merek rendelni teljes gombsort.
egyébként asus k50ab típusú notiról van szó.
Mert kiesett a numerikus 0(insert) gombom,és eléggé zavaró.
Googlen keresgéltem,de nem találtam.
Ebayról meg nem merek rendelni teljes gombsort.
egyébként asus k50ab típusú notiról van szó.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Én is gratulálok. DE én se tudom, h ez pontosan mi is.Victor_Valdes írta:Gratula hozzá, igaz elképzelésem sincs, hogy ez a titulus mit is jelent pontosan.albicelesteX írta:Szevasztok!Előre elnézést kérek,ha bárkit nem érdekel!De úgy gondoltam megosztom itt!Ma hivatalosan is Vadgazda Technikus lettem!![]()
![]()
Ma buli vaaaan!!!

Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
- Victor_Valdes
- Az EuroBarca Utánpótlása
Gratula hozzá, igaz elképzelésem sincs, hogy ez a titulus mit is jelent pontosan.albicelesteX írta:Szevasztok!Előre elnézést kérek,ha bárkit nem érdekel!De úgy gondoltam megosztom itt!Ma hivatalosan is Vadgazda Technikus lettem!![]()
![]()
Ma buli vaaaan!!!

http://www.maon.hu - marketing - üzleti élet - motiváció - vállalkozás -
- albicelesteX
- A Vadász
Szevasztok!Előre elnézést kérek,ha bárkit nem érdekel!De úgy gondoltam megosztom itt!Ma hivatalosan is Vadgazda Technikus lettem!
Ma buli vaaaan!!!

- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Nagyon jó!

-
- Entrenador del Barça
Sanszos egy tenger gyümölcsei pizza. 

Én nem a munkámmal akarom a halhatatlanságot elérni. Azzal akarok halhatatlan lenni, hogy nem halok meg.
http://www.flickr.com/photos/8109059@N03/
Carte D'or: Rákóczi túrós, a világ 3. legkirályabb jelensége a rántotta feltalálása óta.

http://www.flickr.com/photos/8109059@N03/
Carte D'or: Rákóczi túrós, a világ 3. legkirályabb jelensége a rántotta feltalálása óta.

Te gyanús vagy nekem!LG írta: Én nem sajnálom a rohadékot, elárulta Németországot!
Mit ettél ma ebédre?

Én úgy tudom hogy Pelé óta "mágikus" a 10-es mez. Vagyis az én apám ezt mondta ráadásul olvastam is róla.L.Messi 10 írta:Attól függetlenül hogy blikk.hu érdekes elolvasni:
http://www.blikk.hu/blikk_statikus/2006 ... 10-es_mez/
Én nem sajnálom a rohadékot, elárulta Németországot!levproff írta:Gyászol a futballvilág: az oberhauseni tropikáriumban elpusztult Paul, a
csodapolip dél-afrikai
világbajnokság idején hibátlanul jósolta meg több mérkőzés eredményét.
Pault szinte hősként tisztelték Spanyolországban, hiszen annak ellenére
tippelt hispán sikert az elődöntőben, hogy az ellenoldalon az őt nevelő
Németország állt. A polip a finálé előtt is az ibériaiak diadalát várta,
ekkor is sikeres volt.

-
- Barça B
Srácok,tudom,hogy ez hülyén hangzik, de nincs valakinek ismerőse a Garage Store boltban?? Vagy valahogyan nem tudna szerezni egy kis kedvezményt???
Més que un Club||||
- levproff
- Director del Fútbol
Gyászol a futballvilág: az oberhauseni tropikáriumban elpusztult Paul, a
csodapolip dél-afrikai
ekkor is sikeres volt.
csodapolip dél-afrikai
ekkor is sikeres volt.

FC Barcelona: Més que un club! Visca el Barca!
Pep Team 2009 : Spanyol Bajnokság, Bajnokok Ligája, Spanyol Kupa, Európai Szuperkupa, Spanyol Szuperkupa, Klub VB!
- Bobberto
- Capitá del Barça
Rohadt jóóóóó köszi, hogy szóltál tuti ott leszekszajko írta:http://www.corvin.hu/xbox/jatssz.html
Pestiek jelentkezzetek. Én ha Pesti vagy környékbeli lakos lennék nem hagynám ki...

- lui1698
- Llegenda del Barça
Kövegyi. Makótól 20 km.albicelesteX írta:Tényleg?Teljesen megbabonázott!
Egyébként makói vagy?Van ott egy-két nagyon jó ismerősöm!

Olyanokra képes vagy, amit talán még te se tudsz. Elfut az élet, jól teszed, hogyha vele futsz.
http://www.corvin.hu/xbox/jatssz.html
Pestiek jelentkezzetek. Én ha Pesti vagy környékbeli lakos lennék nem hagynám ki...
- albicelesteX
- A Vadász
Tényleg?lui1698 írta:Nincs mit, és köszöni.albicelesteX írta:Megkaptam!Köszi!Aranyos a tesód!![]()
![]()
![]()

- ElBartimaeus
- Director del Fútbol
(Azért ide írom, mert nagyon sűrűn látogatott topic és tényleg sürgős segítségre lenne szükségem, úgyhogy elnézést a modiktól, hogy offolok az off-ban.
)
Hatalmas segítséget szeretnék kérni olyantól, akinek ez nem megterhelő, mert olyan perfect spanyolból.
Fogalmazást kéne írnom spanyolul az elmúlt péntekre.
A kérésem az lenne, hogy fordítsa le valaki spanyolra, ne túl bonyolult szerkezetekkel, akár 1-1 szándékos hibával.
Egyelőre ennyit fordítottam le:
Me qustaría, y no me gustaría escolar el extranjero también. Hay muchas lugares que me quiro, pero uno de los más países buenos para estudiar es Hungría. Pero si tuviera que viajar, iría a Espana, o Inglaterra, o Polónia.
Azért nagyon hálás lennék, ha a többit lefordítaná nékem valaki:
Azért ebbe a 3 országba mennék, mert jó emlékeim vannak róluk. A spanyolok életstílusa nagyon tetszik, úgy gondolom nagyon jól érezném ott magamat és ez a legfontosabb. Angliát a nyelv miatt választanám, bár az egész ország nagyon tetszett, amikor ott jártam. Lengyelország meg hasonló Magyarországhoz, de jobb az időjárás és kedvesebbek az emberek.
Külföldön tanulni azért jó, mert könnyen megtanulod a nyelvet. Természetesen először nehéz lenne az idegen nyelv miatt, de később nem ez lenne a legnagyobb probléma. Honvágyam lenne, meg nem látnám minden nap a családtagjaimat és a régi barátaimat. De lenne lehetőségem új ismerősöket szerezni. Ez lenne az egészben a legjobb, megismerni a másik országot és a kultúráját, meg beszélni a nyelvet, amit ők beszélnek.
De itthon magas szintű az oktatás, ezért nem hiszem, hogy valaha is külföldön fogok azért tanulni, hogy jobb tudásom legyen a tárgyból. Ezért szinte biztos, hogy itthon fogok tanulni egyetemen is.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget.

Hatalmas segítséget szeretnék kérni olyantól, akinek ez nem megterhelő, mert olyan perfect spanyolból.

A kérésem az lenne, hogy fordítsa le valaki spanyolra, ne túl bonyolult szerkezetekkel, akár 1-1 szándékos hibával.
Egyelőre ennyit fordítottam le:
Me qustaría, y no me gustaría escolar el extranjero también. Hay muchas lugares que me quiro, pero uno de los más países buenos para estudiar es Hungría. Pero si tuviera que viajar, iría a Espana, o Inglaterra, o Polónia.
Azért nagyon hálás lennék, ha a többit lefordítaná nékem valaki:
Azért ebbe a 3 országba mennék, mert jó emlékeim vannak róluk. A spanyolok életstílusa nagyon tetszik, úgy gondolom nagyon jól érezném ott magamat és ez a legfontosabb. Angliát a nyelv miatt választanám, bár az egész ország nagyon tetszett, amikor ott jártam. Lengyelország meg hasonló Magyarországhoz, de jobb az időjárás és kedvesebbek az emberek.
Külföldön tanulni azért jó, mert könnyen megtanulod a nyelvet. Természetesen először nehéz lenne az idegen nyelv miatt, de később nem ez lenne a legnagyobb probléma. Honvágyam lenne, meg nem látnám minden nap a családtagjaimat és a régi barátaimat. De lenne lehetőségem új ismerősöket szerezni. Ez lenne az egészben a legjobb, megismerni a másik országot és a kultúráját, meg beszélni a nyelvet, amit ők beszélnek.
De itthon magas szintű az oktatás, ezért nem hiszem, hogy valaha is külföldön fogok azért tanulni, hogy jobb tudásom legyen a tárgyból. Ezért szinte biztos, hogy itthon fogok tanulni egyetemen is.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget.
- Capon
- Llegenda del Barça
A 18-as képnél biztos jó volt a közhangulat a környéken. Estik zenéltek a srácok.Bányász írta:Ha már nem is olyan rég szóba került...itt van pár kép Marijuana témában a Big Picturesről(hátha valakit érdekel):
Marijuana
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi