Nem csak színészi játékot írtam.

Azért második, mert olyan korrajz és olyan szinten mélyen áttud adni egy hangulatot, amelyre kevés film képes. Feast pár jelenete is mutatja. Ezt már múltkor is írtam,l hogy a film lehetne olyan is, hogy csak 2-3 perces spotok vannak összevágva sorrend nélkül "értelmetlenül", akkor is második lenne, mert itt nem az a lényeg, hogy mi történik, hanem ahogy a családot bemutatja. Monológok, arcok, háttér, fényképezés, díszlet. Na ezért második, mert a művészet csúcsa, nálam legalábbis mindenképpen. Gyönyörű film, megunhatatlan film. És pont azért második, mert kétszázadikra is meglehet nézni és újat tud mutatni, fellehet fedezni benne egy új arcot, egy új értelmet. A film legfontosabb fegyvere a lassúsága és ez egyben a szépsége is. Beleégeti az agyadba cseppenként a hangulatot és figyelsz minden szóra, a háttérben az emberekre, mert mindenre van idő és ezért is szép, hogy az egészet en bloc láthatja a néző. Egy filmnél amúgy sem a történet a legfontosabb, hanem a mögöttes tartalom, amiből tanulni lehet.
Ilyenekre gondolok, amiért pl zseniális.
25 great michael corleone quotes
Tegnap is így írtam, máshogy nehéz megfogalmazni. Elegancia, stílus, de mégis kőkemény hidegvér, csodálatos.