Mozi & Filmek
- hajnesz
- Entrenador del Barça
Nekem is az elején szerepel a toplistámon a Keresztapa, bár nekem az első rész után némi visszaesés érzékelhető (mint a legtöbb filmnél, aminek jöttek a folytatásai). Én azt teljesen megértem, ha valakinek nem jön be ez a film, több dolognak össze kell állnia, hogy kedvenc legyen
Nekem például az fogott meg benne az elején, hogy mindig is érdekelt a maffia dolog, s azt adja vissza a film, amire számítottam, ridegség, nyugodtság, üzlet.

palesz77 írta:Nem láttam a filmet, sose volt hangulatom még hozzá, szóval nem beleszólnék, csak kérdezek egyet, mert kíváncsi vagyok. Akik látták, és imádják, azok magyarul vagy angolul nézték/nézik? Csak mert színészi játék is említve van - sőt, igazából az van leginkább említve -, meg a monológok, és ugye a színészi játék nagy része a beszéd is.. Szóval ennyire jó a magyar szinkron, hogy sikerült nagyon passzoló hangokat találni, vagy eredeti nyelven nézitek, azért van ez ennyire kiemelve?
Ez az a film amikor elmondhatni, hogy minkettő király. Brandot angolul hallgatni egy élmény, igaz eléggé figyelni kell elég furcsán beszél. Al Pachino pedig a rideg gyilkos a végére, szinte semmiféle érzelem megbánás együttérzés vagy szeretet nincs benne az első felesége halála után. Nagyon komoly karakterfejlődése van. ( A másdik részbe teljesen egy rideg gép. Megölet valakit mert megteheti. Az embere pedig tudja, hogy belehal mégis megteszi. szegény bátya meg... Na ott derül ki, hogy semmi emberi nem maradt benne.) A szinkronok pedig nagyon illeszkednek hozzájuk.

- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Szerintem minden jobb eredetiben, de itt pl Marlon Brando hangja maga egy filmélmény. (hozzáteszem a magyar szinkron sem rossz). És Al Pacino és brutális higgadtságot sugároz. Ezek az anyjukat megfojtanák egy pohárt vízben ha arról van szó. 

- palesz77
- Az Év fórumozója 2014 & 2015
Nem láttam a filmet, sose volt hangulatom még hozzá, szóval nem beleszólnék, csak kérdezek egyet, mert kíváncsi vagyok. Akik látták, és imádják, azok magyarul vagy angolul nézték/nézik? Csak mert színészi játék is említve van - sőt, igazából az van leginkább említve -, meg a monológok, és ugye a színészi játék nagy része a beszéd is.. Szóval ennyire jó a magyar szinkron, hogy sikerült nagyon passzoló hangokat találni, vagy eredeti nyelven nézitek, azért van ez ennyire kiemelve?
- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Nem csak színészi játékot írtam.
Azért második, mert olyan korrajz és olyan szinten mélyen áttud adni egy hangulatot, amelyre kevés film képes. Feast pár jelenete is mutatja. Ezt már múltkor is írtam,l hogy a film lehetne olyan is, hogy csak 2-3 perces spotok vannak összevágva sorrend nélkül "értelmetlenül", akkor is második lenne, mert itt nem az a lényeg, hogy mi történik, hanem ahogy a családot bemutatja. Monológok, arcok, háttér, fényképezés, díszlet. Na ezért második, mert a művészet csúcsa, nálam legalábbis mindenképpen. Gyönyörű film, megunhatatlan film. És pont azért második, mert kétszázadikra is meglehet nézni és újat tud mutatni, fellehet fedezni benne egy új arcot, egy új értelmet. A film legfontosabb fegyvere a lassúsága és ez egyben a szépsége is. Beleégeti az agyadba cseppenként a hangulatot és figyelsz minden szóra, a háttérben az emberekre, mert mindenre van idő és ezért is szép, hogy az egészet en bloc láthatja a néző. Egy filmnél amúgy sem a történet a legfontosabb, hanem a mögöttes tartalom, amiből tanulni lehet.
Ilyenekre gondolok, amiért pl zseniális.
25 great michael corleone quotes
Tegnap is így írtam, máshogy nehéz megfogalmazni. Elegancia, stílus, de mégis kőkemény hidegvér, csodálatos.

Ilyenekre gondolok, amiért pl zseniális.
25 great michael corleone quotes
Tegnap is így írtam, máshogy nehéz megfogalmazni. Elegancia, stílus, de mégis kőkemény hidegvér, csodálatos.

- MatyiG
- Adminisztrátor
Én egy imdb 2. helyezett filmtől nem csak színészi játékot várok, hanem történetet is. Pont ezért mondtam, hogy maximum 8-as nálam. Vártam, hogy mikor jön ki a filmben az a "plusz", ami az egyik legjobbá teszi.Tipikus olyan film, hogy a történet huszadrangú. Színészi játék (Marlo Brando mit alkot? brutális), hangulat, képek, "elegancia" és mégis hidegvér. Nekem nagyon nagy kedvencem, itt nem csavart kell várni, hanem leülni és csodálni, mert remekmű. Olyan mint egy szép festmény, ülsz és merengsz rajta, hogy lehet ilyen gyönyörű.
messideco, nem tudom, hol olvastad, hogy utálom, de oké.

Azt hittem egy régebbi kommentem valahogy előbukkantS.Agüero írta:Végre rávettem ma magam, hogy megnézzem a Keresztapát.
Valaki magyarázza már meg, mitől 2. ez a film az imdb-n?
Vártam a film alatt a "csodát", de nem jött. Nem mondom, hogy rossz film, nálam 7-es, maximum 8-as, de közel sincs ott a dobogón.
Azt hittem a végén legalább lesz csavar, de nem okozott semmi meglepetést.

Ha most jönne ki ez a film, hétnél nem lenne nagyobb pontszáma. Lehet is látni, hogy akik szeretik, csak annyit tudnak felhozni, hogy "jók a színészek". Ilyen alapon minden második Tom Hanks meg DiCaprio film is megérdemelne annyi pontszámot, mint ez a középszerű "izé".
Dettó, mint a Ponyvaregény, sokat fuck-oznak, ezért jó.
Persze az is közrejátszik nálam, hogy ez a mafia világ nagyon távol áll tőlem.
Most látom, hogy veb fuck-okat osztott meg

Én imádon!visca el barca írta:úgy látszik Feast nem jött át az irónai, én gyűlölöm az egész trilógiát![]()
más:
http://444.hu/2015/12/23/az-osszes-fuck ... no-filmbol" target="_blank

Még a Zongorista, a Remény rabjai, a Blöfff hiánycikk ezen a téren.
Azt hiszem a filmizlésem ez eléggé elárulja.

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Feast4 2015.12.23. 11:49:24-kor.

- visca el barca
- Presidente del Barça
úgy látszik Feast nem jött át az irónai, én gyűlölöm az egész trilógiát
más:

más:
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

Az utolsó jelenetben Al Pachino zsenije is nagyon kijön. Amikor a felesége letámadja, hogyvisca el barca írta:így van. pl ahogy marlon brando kiveszi azt az egy szem narancsot a többi közül az utcai árusnál... nah... ezek azok a pillanatok ami miatt ez a no1
"-Volt hozzá valami közöd? Volt?
-Na jó! Most az egyszer... Egyetlenegyszer válaszolok a kérdésedre az ütleti ügyeimről! Kérdezz!
-Te tetted?
-Nem!"
Az a hazug ridegség amit ott eljátszik egyetlen egy szóval. Az az igazi maffiózó kegyetlensége, amivel még azt a nőt is átvágja aki szereti. Hatalmas.
Vagy amikor az öreg meghal. De mondhatnánk amikor az elején a temetkezési válalkozónak azt mondja:
"-Csak azt kéne kérned keresztapa légy a barátom!" Fúúú, a hátomon borsódzsik a szőr. Meg is nézem karácsonykor.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Feast4 2015.12.23. 11:32:11-kor.

- visca el barca
- Presidente del Barça
így van. pl ahogy marlon brando kiveszi azt az egy szem narancsot a többi közül az utcai árusnál... nah... ezek azok a pillanatok ami miatt ez a no1

Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...

azért ez erős szerintem, valóban kiváló film, egy klasszikus, de azért láttam ennél sokkal jobbakat. persze kinek mimessideco írta:Simán a világ legjobb filmje. Mint sok a többség által imádott filmet, ezt is divat utálni.

- Bob_Marley
- Presidente del Barça
Tipikus olyan film, hogy a történet huszadrangú. Színészi játék (Marlo Brando mit alkot? brutális), hangulat, képek, "elegancia" és mégis hidegvér. Nekem nagyon nagy kedvencem, itt nem csavart kell várni, hanem leülni és csodálni, mert remekmű. Olyan mint egy szép festmény, ülsz és merengsz rajta, hogy lehet ilyen gyönyörű.S.Agüero írta:Végre rávettem ma magam, hogy megnézzem a Keresztapát.
Vártam a film alatt a "csodát", de nem jött. Nem mondom, hogy rossz film, nálam 7-es, maximum 8-as, de közel sincs ott a dobogón.

- MatyiG
- Adminisztrátor
Végre rávettem ma magam, hogy megnézzem a Keresztapát.
Ennél nagyobb baki a világon nincs. Hát, ez kész.
https://www.youtube.com/watch?v=nmqAjr0xs04" target="_blank

https://www.youtube.com/watch?v=nmqAjr0xs04" target="_blank
Az előző évtized közepesen aktív fórumozója.
Tiger Maffiavisca el barca írta:hát gyerekek ehhez képest a SW kismiska![]()
http://444.hu/2015/12/20/most-pedig-ism ... veszetevel" target="_blank
Hát bef... ez nagyon komoly

- noname
- Llegenda del Barça
Megnéztem én is a SW-t. Nem voltam nagy fan, a régi részek nagyok régiek, az újak, hát gyengék, de vártam az új filmet. Abrams bizonyította h a legjobb választás egy ilyen filmhez.
A Fifa egy szégyen
- visca el barca
- Presidente del Barça
hát gyerekek ehhez képest a SW kismiska

- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
238 millióval nyitott a Star Wars (208 volt eddig a csúcs, Jurassic World). Világszinten meg már 517-nél jár, és Kínában még nem mutatták be!
És én még csak egyszer néztem meg...nah de hol ap újra:D
És én még csak egyszer néztem meg...nah de hol ap újra:D
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
- Bob_Marley
- Presidente del Barça

“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
- csababarca
- Az Év Fórumozója - 2021
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."