Nálam a Casiono sima tucatfilm ha a Keresztapához hasonlítom. A Keresztapa(I-II) minden idők talán legemblematikusabb filmje. A színészi játék fantasztikus, az egyes jelenetek hihetetlenül emlékezetesek, az atmoszféra nagyon egyedi és megismételhetetlen.
Maffiafilmek közül semmi nincs nálam a közelébe sem. Ami nem marad szégyenben mellette, az a Goodfellas, a The departed(kár h az egészben egy eredeti sor sincs- ugyebár gyakorlatilag egy korábbi film remakeje) és még talán 1-2, ami most nem ugrik be.
A Keresztapával a gond, hossz lassú. Ez tény. Emiatt, a "modern" filmrajongók jelentős része nem fogja szeretni, hiszen nem ehhez van szokva. Erősen javallott éberen leülni nézni, mert különben unalomba fullad a nézés.
Más: megnéztem a
The Hateful eight-et. Először is azt javasolnám h ezt se nézze senki meg álmosan Nagyon hangulatos film: képzeljétek el a 10 kicsi néger kombinálva a 12 dühös emberrel, mindez Tarantino keze alatt.

Az év leghangulatosabb filmje lesz. Hogy a legjobb-e? Ez már kérdéses. A vége kissé elkapkodottnak tűnt(mondom ezt majd 3 órás futamidőnél). Nem egy tipikus western(hála az égnek). Ez egy tipikus Tarantino film, amihez szabad kezet kapott.
Kis elemzés: (spoilerek nélkül)
- pozitívumok: hangulat, karakterek, az egész setting(a kabin berendezése, az öltözékek, a hóvihar, stb.)
- negatívumok: a vége kissé elkapkodott: rengeteget foglalkozott az alapszituáció és -hangulat felállításával, hogy aztán az előzményekkel szinte semmit se foglalkozzon. Az csak gyorsan oda volt csapva h legyen valami. Samuel L. Jackson. A karaktere remekül sikerült, de gyakorlatilag egy sebezhetetlen Istenként van ábrázolva sokszor: pl amikor más alig tud megállni a lábán a hóviharban, az ő karaktere úgy sétál, mint egy kerti partiban. Nem nagy hiba, csak kissé szemet szúró.
Mivel megfelelő hangulatban néztem, így nem untam el magam. A film emiatt 8-9/10.