Valdes nem vitatom, hogy nem biztos, hogy korfüggő az érettség, de nagy átlagban mégis!Az hogy te X évesen tudod mit akarsz, jó dolog, s becsülendő, de hát (csúnya dolog általánosítani tudom) a nagy többségre nem ez a jellemző!Az idősebb korosztály is követett el hibákat, s nem kell ahhoz egyetemistának vagy dolgozónak lenni, hogy elmehess kocsmázni, de nagyobb az esély, hogy mértéket tudjunk tartani!Itt ez is fontos, hogy nincs szégyenérzetük ezeknek a fiataloknak, akikről beszélünk!Ráadásul fiatal lányok isszák le magukat a sárga földig, ami még visszataszítóbb, nem azt mondom, hogy egy nőnek otthon kell maradni s gyereket nevelni, mert ez manapság már nem működik a rohanó világban, s karrierizmusban, de egy csajnak, lánynak, nőnek még cikibb ha hazaviszik hullarészegen vagy szívja a bluntot…legalábbis szerintem!Visszataszító ezeket látni!Tisztelet is szóba került, s ez is igaz!!!! Én is meghallgattam a szüleimet, nagyfatert, s még ha makacskodtam is, mert éppen lázadtam, de a lelkiismeretembe hatolt, s egy idő után beláttam kinek van igaza!Én azt látom, ha az ember normális módon próbál közölni dolgokat, hogy nem jó, jön a sértődés, a nagyképűség s a fellengzős válasz!Mondom kollégám lányával beszéltem nem rég , s ki lettem osztva, hogy sokat változott a világ, s én vagyok gyakorlatilag a hülye…..
Arra is kitértünk, hogy úgy öltözik mint egy útszéli ……, de ez a menő!!!!!Na én itt hagytam abba a beszélgetést…..nem azt mondom, hogy hozzuk vissza az iskolai egyenruhát, de könyörgöm nem diszkó az iskola!Ha valakinek nincs kint a csöcse már prűd……Ki érti ezt??????
Remélhetőleg az a folyamat, hogy ha normális társaságba kerülnek ezek a fiatalok, levetkőzik az e fajta viselkedést!Az is teljesen jó meglátás, hogy elmennek sportolni kisebb az esély a züllésre, én is sokat köszönhetek a 11 év focinak, mert megtanított sok mindenre, s egy rendszert feltudtam építeni magammal szemben!
Igazából nagyon kényes a téma, s igaz, hogy ugyanezeket megkaptuk mi is a szüleinktől, hogy elkorcsosodtunk, de ilyen mélységekre nem süllyedtünk!12-16 éves kisgyerekek tesznek fel a netre leszbikus videókat (lsd pályaudvari botrány….), akkor miről beszélünk…………
szerk: azt nem vitatom, hogy ahol tart az ország az előző generációknak köszönhető, akkor miért mi mondjuk meg mi a jó, de azért van különbség….most nincs időm kifejteni, de leírom majd