Kalap1988 írta:...
kalap,egy kérdésem lenne feléd,mert írtad az imént,hogy nem sok hibát fedeztél fel a felsőoktatási törvényben. ez a kérdés régóta nyomja a lelkem,mert választ nem találtam rá...hátha.
az ugye tény,hogy magyarországon műszaki értelmiségi hiány van. ezzel a törvénnyel szerinted mely terület diplomásai lesznek megtizedelve? én tudom,hisz ebben tanulok

ha ezt bevezetik,én garantálom neked,hogy a mérnöki képzés hihetetlen károkat fog elszenvedni. félreértés ne essék,tényleg gondok vannak a diplomásokkal is,de egy kicsit nézzünk a dolgok mélyére. nekem eddig 2 városban(győr,bp) volt és van szerencsém mérnöki szakot hallgatni. egy félévben van átlag 8 tantárgyam,ez összességében kb 35 kreditet ér. hivatalos info szerint egy tárgy megszerzéséhez kreditenként 30 óra tanulás szükséges ez cirka 1000 órát jelent. a rendelkezésre álló idő a szorgalmi időszakban durván 100 nap. ez napi 10 óra tanulást jelent. tantárgyanként van kb 300-400 oldalnyi tananyag. ez összesen kb2500-3000 oldal,100 napra leosztva 25oldal/nap. rengeteg. iskola kb napi 6 óra,alvás 8...nem sok idő marad élni. arra szeretnék kilyukadni,hogy néha irreálisat kérnek. ehhez vegyük hozzá a tanári hozzáállást(tárgyanként kb 60% bukik,ha tudja,ha nem). csodálkoznak,hogy mindenki puskázik és nem tanulja meg? ha a 3.5 éves bsc helyett 5 évet töltene ki a tananyag,akkor kicsit jobb lenne a helyzet. nem szeretnék kitérni arra,hogy a nagy rész elmélet és amit kikerül terepre a jóember,mehet a diploma a kukába,mert újra kell tanulni,tapasztalni. ne haragudj,ha hosszú lett,de így sem írtam le mindent,amit szerettem volna. a lényeg az lenne,hogy a reformot el lehet és el kell kezdeni,de a gyökereknél,különben sosem lesz gyümölcsöző a termés.